Dodaj do ulubionych

piękne chromy i..... smoła

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 22:46
Mam pytanie... czym w najbezpieczniejszy sposób pozbyć się kropek smoły z
chromowantch tłumików i reszty części? Jako ,że mamy lato droga przykleja się
do sprzętu.... Wrrrrrrrrrrrr....
Pozdro
Obserwuj wątek
    • cien1100 Re: piękne chromy i..... smoła 18.07.05, 22:55
      Pastą "Tempo".Jeszcze nie próbowałem,bo dopiero dziś kupiłem,ale na opisie
      jest,że można jej do tego zabiegu użyć.
    • Gość: lechcbr6 Re: piękne chromy i..... smoła IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 18.07.05, 23:30
      Nafta jest obojetna dla lakieru smole doskonale daje rade i chromom nie szkodzi.
      • Gość: m Re: piękne chromy i..... smoła IP: *.digimer.pl / 83.238.46.* 19.07.05, 10:58
        Na stacjach Shell znajdziesz specyfik to usuwania smoły, ceny nie znam ale jest
        skuteczny u mnie dla odmiany ptak nasrał na rozgrzany wydech ;-)))
        • saracen1608 Re: piękne chromy i..... smoła 19.07.05, 11:10
          U mnie pasażer oparł but o wydech i zotało troche gumy na tłumiku. Tak jak
          napisał cien1100 - pasta TEMPO zdaje egzamin koncertowo - a cena ok 7,50 za
          tubke.Wystarczy wziązć starą skarpetke ( hehe tylko wypraną ) i poler przez ok
          15 min.
          polecam
          • cien1100 Re: piękne chromy i..... smoła 19.07.05, 11:46
            Jest jeszcze jeden prostszy sposób,mianowicie żyletka.Mi tez pasażer zostawił na
            wydechu trochę swojego buta.Nie ma co się obawiać,nie porysuje się chromu.Trzeba
            tylko pod ostrym kątem trzymać żyletkę.

p.s. Saracen,kupiłeś za 7,50?! Ja dałem całe 8!! Muszę się napić:)
            • saracen1608 Re: piękne chromy i..... smoła 19.07.05, 11:58
              Hehe - i to full orginal z czeskimi napisami :D
              To chyba najlepsza pasta polerska na rynku. Ja jej uzywam do wykanczania. Do
              usuniecia tej gumy uzyłem papieru scernego #380 , pozniej # 500 i wełna stalowa
              000 , a na koniec TEMPO . Jak skonczyłem to stwierdziłem ze to miejsce za
              bardzo sie błyszczy i musiałem poleciec po całym tłumiku :D
              Spokojnie , bez cisnienia , zajeło mi to ok 3,5 h ale efekt jest naprawde
              suuuuper . Pozniej stwierdziłem ze to fajnie wyglada i pojechałkem bo bębnach i
              rantach kół :D
              hehe - zajeło mi to 3 dni ale satysfakcja taka ze sie mało w drzwi do garażu
              miesciłem :D
              • Gość: mm Re: piękne chromy i..... smoła IP: *.digimer.pl / 83.238.46.* 19.07.05, 12:05
                widzę że to nieźle wciąga ;-)) czyli im więcej metalowych elementów w moto tym
                większa szansa że zamiast 15 minut polerki wydechu skończy się
                tygodniowym "szlifem" wszystkiego co się da ;-))
                • saracen1608 Re: piękne chromy i..... smoła 19.07.05, 12:16
                  hehe - tyle ze ja jezdze 46 letnia jędzą i odswieżanie jej sie należało. Chromy
                  sie poleruje dosc ciezko - łatwo przeszlifowac , a poza tym sa dosc twarde. Za
                  to aluminium to poezja :D. Tylko nalezy pamietac o rekawicach bo pył z alu nie
                  chce schodzic przez kilka dni. I nie polecam elektro narzedzi - łatwo
                  pokancerowac powierzechnie i ciezko jest wypolerowac równomiernie ( da sie, ale
                  trzeba miec duzo wprawy ). Reczna robota to jest to. Gdy przed oczami masz
                  efekt , to mimo ze jestes zmachany jak kon po westernie , to japa sie cieszy od
                  ucha do ucha :D
                  Polecam na długie zimowe wieczory
    • Gość: Lukas Re: piękne chromy i..... smoła IP: *.devs.futuro.pl 19.07.05, 14:22
      UUUffff strasznie dziś duszno...obleciałem wszystkie chemiczne i zero śladów
      pasty Tempo.... Gdzie sie to kupuje???? W monopolu????;-)
      • saracen1608 Re: piękne chromy i..... smoła 19.07.05, 14:25
        W lakierniczym - najlepsza to ta orginalna z napisami po czesku ( a moze
        słowacku ??) . W prawie kazdym mają, a w Castoramach i tym podobnych to na 100%.
      • Gość: lechcbr6 Re: piękne chromy i..... smoła IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 19.07.05, 14:30
        Jest jeszcze taka pasta co sie "Automax" zowie tym tez sprobuj
        • saracen1608 Re: piękne chromy i..... smoła 19.07.05, 14:32
          taka w okrągłych puszkach z zółwiem w logo ??
          • Gość: lechcbr6 Re: piękne chromy i..... smoła IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 19.07.05, 15:21
            nie w malych zielonych tubkach z czerwonym napisem i biala zakretka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka