virago250 16.08.05, 16:59 Czy ktoś moze podzielic sie doświadczeniami, wiedza lub chociaz plotami na temat tego moto(typowe awarie,problemy,wszystko co wiecie) Thx z góry ----------- Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
okrutny_mariuszek Re: Suzi VX 800?? 16.08.05, 17:03 NIEDAWNO BYŁO o tym więc poszukaj w wyszukiwarce (nie jestem pewien, ale chyba z miesiąc lub dwa wstecz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Virago250 Re: Suzi VX 800?? IP: 195.116.47.* 16.08.05, 18:56 Nic nie znalazłem własnie, jeszcze lookne, bede wdzieczny za linki tez. ------- pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszm88 Re: Suzi VX 800?? 16.08.05, 19:17 www.motocykle.domeczek.pl/prezentacje_moto/suzuki/vx800/vx800.htm Odpowiedz Link Zgłoś
okrutny_mariuszek Re: Suzi VX 800?? 16.08.05, 19:18 Było bo sam dawałęm linkę w tamtym temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Virago250 Re: Suzi VX 800?? IP: 195.116.47.* 16.08.05, 21:42 Mam tez co do hamulców, bo roznie mowia raz ze daja rade a raz ze słabiutkie ( mowię o oryginałach bo i tak planuje na stalowy oplot zmienic ). Piszcie ludzie co wiecie bo ja jutro chyba kupie i chce wiedziec jak najwiecej!!! ---- pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hipek Re: Suzi VX 800?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 22:05 Jeżdżę VX-em z '94r od 4 miesięcy. Jak do tej pory jest wszystko w porządku, nic się nie psuje. Nie jest to motocykl do szaleństw, ale do jazdy po trasie i po mieście jest bardzo dobry. Hamulce seryjne są raczej słabe, wskazana wymiana przewodów. Jeśli masz jeszcze jakieś konkretne pytania chętnie odpowiem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Virago250 Re: Suzi VX 800?? IP: 195.116.47.* 16.08.05, 22:40 Jak jest z manewrowaniem przy małych predkościach, jak jest ze spalaniem czy zadowala sie tymi 5 litrami(przy jezdzie 90-120)i ostatnie czy bordzo odczuwa sie jego mase czy raczej jest poreczny?? ----- pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hipek Re: Suzi VX 800?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 18:54 Prowadzi się bardzo dobrze także przy małych prędkościach. Nie ma problemu z jazdą w korkach i innymi manewrami. Spalanie ok. 5,5l Pow.120km/h przydałaby się owiewka. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfxxx Re: Suzi VX 800?? 17.08.05, 21:05 WITAJ! Spoko motocykl bardzo ladny sam mam troche trudny zakretach ale jest zajebisty.Jestem mechanikiem narazie robilem hamulce sprzeglo wogule przeglady jak masz jakies pytania to pisz.POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechcbr6 Re: Suzi VX 800?? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 17.08.05, 22:07 ogolnie to nie moja liga ale niemcy pisza:"ze pali 5,7 l/100km; jedzie max 183kmh; do setki przyspiesza w 5s.i wazy 238kg- prawdziwa locha; w pelnym obciazeniu dobijaja tylne amory;czasem kardan nie jest calkiem szczelny, czasem nawala tez tylne przelozenie wtedy moze byc drogo;przedni hamulec mozna fajnie dozowac ale przy pelnym obciazeniu pracuje na swej granicy i dobijaja przy hamowaniu przednie amory; drugiej tarczy niestety nie mozna zamontowac; zeby zrywnie jezdzic nie trzeba silnika powyzej 5000 krecic; wazne jest zeby obydwa zawory byly absolutnie rowno ustawione- nierowne ustawienie moze prowadziac do prrzedwczesnego zuzycia dzwigienek i walka; z powodu dlugiego przelozenia pierwszego biegu czasem przedwczesnie siada sprzeglo wskutek dluzszego poslizgu; kierowca siedzi wygodnie podczas krotkich i dlugich tras; dla pasazera siodelko jest troche za krotkie i za twarde; owe dane przetlumaczylem z niemieckiego czasopisma "moped" jesli ktos zyczy sobie oryginal - chetnie przesle na meila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Virago250 Re: Suzi VX 800?? IP: 195.116.47.* 17.08.05, 22:22 Dzięki, juz watpiłem w to forum. Moja okazja własnie została sprzedana ale spodobało mi sie to moto i bede go teraz szukał. Dzieki za obszerne info. -------- Pozdrawiam, do zobaczenia na trasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwansky Re: Suzi VX 800?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 21:56 Witam Mam VX-a od roku. Powiem tyle-maszyna godna polecenia. Pomimo swojego wieku(mój jest z 1990r.)sprawuje się świetnie. Co prawda ostatnio posypała mi się membrana w gaźniku i 460zł pękło. Ale ogólnie moto jest tanie w eksploatacji. Ogólnie: do plusów zaliczam- Nieśmiertelny silnik z Intruza który mimo wszystko potrafi zaskoczyć osiągami, bo 73 momentu robi swoje. Dalej wał kardana który jest również niezniszczalny i co najważniejsze prawie bezobsługowy. Małe spalanie przy wolnej jeździe-ostatnio z pasażerką i kufrem wyszło mi równo 5l przy 120km/h. teraz felery-napewno przedni hamulec nie można nazwać super skutecznym, ale jak na turystę ok-często jeżdzę z dużym obciążeniem i wtedy wspomagam się tyłem. Napewno nie jest to maszyna sportowa, czego musisz być świadom. Za to WYGODNA! No i na koniec powiem ci że udało mi się go pogonić prawie 200km/h. Natomiast przy naprawde ostrej jeździe pali 10l!!! pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś