Dodaj do ulubionych

Suzi VX 800??

16.08.05, 16:59
Czy ktoś moze podzielic sie doświadczeniami, wiedza lub chociaz plotami na
temat tego moto(typowe awarie,problemy,wszystko co wiecie) Thx z góry
-----------
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • okrutny_mariuszek Re: Suzi VX 800?? 16.08.05, 17:03
      NIEDAWNO BYŁO o tym więc poszukaj w wyszukiwarce
      (nie jestem pewien, ale chyba z miesiąc lub dwa wstecz)
      • Gość: Virago250 Re: Suzi VX 800?? IP: 195.116.47.* 16.08.05, 18:56
        Nic nie znalazłem własnie, jeszcze lookne, bede wdzieczny za linki tez.
        -------
        pozdro
        • mateuszm88 Re: Suzi VX 800?? 16.08.05, 19:17
          www.motocykle.domeczek.pl/prezentacje_moto/suzuki/vx800/vx800.htm
        • okrutny_mariuszek Re: Suzi VX 800?? 16.08.05, 19:18
          Było bo sam dawałęm linkę w tamtym temacie
          • Gość: Virago250 Re: Suzi VX 800?? IP: 195.116.47.* 16.08.05, 21:42
            Mam tez co do hamulców, bo roznie mowia raz ze daja rade a raz ze słabiutkie (
            mowię o oryginałach bo i tak planuje na stalowy oplot zmienic ). Piszcie ludzie
            co wiecie bo ja jutro chyba kupie i chce wiedziec jak najwiecej!!!
            ----
            pozdro
            • Gość: Hipek Re: Suzi VX 800?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 22:05
              Jeżdżę VX-em z '94r od 4 miesięcy. Jak do tej pory jest wszystko w porządku,
              nic się nie psuje. Nie jest to motocykl do szaleństw, ale do jazdy po trasie i
              po mieście jest bardzo dobry. Hamulce seryjne są raczej słabe, wskazana wymiana
              przewodów. Jeśli masz jeszcze jakieś konkretne pytania chętnie odpowiem.
              Pozdrawiam.
              • Gość: Virago250 Re: Suzi VX 800?? IP: 195.116.47.* 16.08.05, 22:40
                Jak jest z manewrowaniem przy małych predkościach, jak jest ze spalaniem czy
                zadowala sie tymi 5 litrami(przy jezdzie 90-120)i ostatnie czy bordzo odczuwa
                sie jego mase czy raczej jest poreczny??
                -----
                pozdro
                • Gość: Hipek Re: Suzi VX 800?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 18:54
                  Prowadzi się bardzo dobrze także przy małych prędkościach. Nie ma problemu z
                  jazdą w korkach i innymi manewrami. Spalanie ok. 5,5l
                  Pow.120km/h przydałaby się owiewka.
                  Pozdr.
    • wolfxxx Re: Suzi VX 800?? 17.08.05, 21:05
      WITAJ!
      Spoko motocykl bardzo ladny sam mam troche trudny zakretach ale jest
      zajebisty.Jestem mechanikiem narazie robilem hamulce sprzeglo wogule przeglady
      jak masz jakies pytania to pisz.POZDRAWIAM.
      • Gość: lechcbr6 Re: Suzi VX 800?? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 17.08.05, 22:07
        ogolnie to nie moja liga ale niemcy pisza:"ze pali 5,7 l/100km; jedzie max
        183kmh; do setki przyspiesza w 5s.i wazy 238kg- prawdziwa locha; w pelnym
        obciazeniu dobijaja tylne amory;czasem kardan nie jest calkiem szczelny, czasem
        nawala tez tylne przelozenie wtedy moze byc drogo;przedni hamulec mozna fajnie
        dozowac ale przy pelnym obciazeniu pracuje na swej granicy i dobijaja przy
        hamowaniu przednie amory; drugiej tarczy niestety nie mozna zamontowac; zeby
        zrywnie jezdzic nie trzeba silnika powyzej 5000 krecic; wazne jest zeby obydwa
        zawory byly absolutnie rowno ustawione- nierowne ustawienie moze prowadziac do
        prrzedwczesnego zuzycia dzwigienek i walka; z powodu dlugiego przelozenia
        pierwszego biegu czasem przedwczesnie siada sprzeglo wskutek dluzszego
        poslizgu; kierowca siedzi wygodnie podczas krotkich i dlugich tras; dla
        pasazera siodelko jest troche za krotkie i za twarde; owe dane przetlumaczylem
        z niemieckiego czasopisma "moped" jesli ktos zyczy sobie oryginal - chetnie
        przesle na meila
        • Gość: Virago250 Re: Suzi VX 800?? IP: 195.116.47.* 17.08.05, 22:22
          Dzięki, juz watpiłem w to forum. Moja okazja własnie została sprzedana ale
          spodobało mi sie to moto i bede go teraz szukał. Dzieki za obszerne info.
          --------
          Pozdrawiam,
          do zobaczenia na trasie
    • Gość: Iwansky Re: Suzi VX 800?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 21:56
      Witam
      Mam VX-a od roku. Powiem tyle-maszyna godna polecenia. Pomimo swojego wieku(mój jest z 1990r.)sprawuje się świetnie. Co prawda ostatnio posypała mi się membrana w gaźniku i 460zł pękło. Ale ogólnie moto jest tanie w eksploatacji. Ogólnie: do plusów zaliczam- Nieśmiertelny silnik z Intruza który mimo wszystko potrafi zaskoczyć osiągami, bo 73 momentu robi swoje. Dalej wał kardana który jest również niezniszczalny i co najważniejsze prawie bezobsługowy. Małe spalanie przy wolnej jeździe-ostatnio z pasażerką i kufrem wyszło mi równo 5l przy 120km/h. teraz felery-napewno przedni hamulec nie można nazwać super skutecznym, ale jak na turystę ok-często jeżdzę z dużym obciążeniem i wtedy wspomagam się tyłem. Napewno nie jest to maszyna sportowa, czego musisz być świadom. Za to WYGODNA! No i na koniec powiem ci że udało mi się go pogonić prawie 200km/h. Natomiast przy naprawde ostrej jeździe pali 10l!!!
      pozdrawiam i powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka