Dodaj do ulubionych

(tech) Jak prawidłowo zmierzyć poziom oleju?

IP: *.devs.futuro.pl 11.09.05, 12:11
Czy moto trzymamy prosto? może na centralnej podstawce? lub nóżce bocznej? i
teraz czy przykładamy bagnet do gwintu czy też wkręcamy, odkręcamy i
kontrolujemy? Na zimnym czy ciepłym silniku ? Jak to powinno wyglądać? Dzięki
za odpowiedz.

ps. jeszcze mi tu jakiś Dudek wyskakuje jak Filip z konopi ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: lechcbr6 Re: (tech) Jak prawidłowo zmierzyć poziom oleju? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 11.09.05, 13:19
      na zimnym silniku, moto prosto i bagnet przykladasz tylko do gwintu
      • Gość: inż.Karbowski cbr3 Re: (tech) Jak prawidłowo zmierzyć poziom oleju? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.05, 13:33
        Dzięki. Pzdr
      • Gość: lechcbr6 prosze IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 11.09.05, 13:39
    • Gość: rysiek24 Re: (tech) Jak prawidłowo zmierzyć poziom oleju? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 14:05
      zalezy w czym w maszynach z sucha miska nie jast to takie proste
    • harlista Re: (tech) Jak prawidłowo zmierzyć poziom oleju? 11.09.05, 21:56
      SPRAWDZ SOBIE W KSIAZCE OBSLUGI DLA TWOJEJ MARKI I MODELU !!!!!
      NIE MA 100% REGOLY
      Jak jest np w Harleyu (moim):
      - olej silnika -na nozce bocznej, bagnet wkrecony -skala zimny i skala goracy
      - skrzynia biegow - trzymany prosto, bagnet wkrecony - ZIMNY
      - sprzeglo - trzymany prosto , pokrywka dostepu do sprzegla zdjeta - ZIMNY
      • Gość: brembo do harlista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 22:17
        koledzy pytali jak sie to mierzy w motocyklu a nie w harleyu.
        jak wiadamo harley to wyrób motocyklopodobny, i nie należy go porównywać np: z
        Hondą.

pozdro !!
        • kojotkurier Re: do harlista 11.09.05, 22:27
          brembo ty sie nazywac powinienes ,,bobo,, poniewaz gadasz glupoty wieksze niz
          piecio letnie dziecko nie pozdrawiam kojot
          • Gość: siekiera77 Re: do harlista IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.09.05, 02:24
            no co ty kojot...
            on jest trędy
            i popyla
            • Gość: siekiera77 Re: do harlista IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.09.05, 02:25
              XXem
          • Gość: brembo Re: do harleisty kojota couriera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 09:08
            ach ci harleisci, bronią tych padlin. padlin bo jak harleya nazwac inaczej...?
            • Gość: lysout Re: do harleisty kojota couriera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 09:26
              Gość portalu: brembo napisał(a):

> ach ci harleisci, bronią tych padlin. padlin bo jak harleya nazwac inaczej...<

np. LEGENDA - troszkę szacunku dla firmy która robi motocykle od 102 lat, w
              czasie kiedy (moja ukochana notabene) Honda robiła kosiarki do trawy
              HarleyDavidson robił dziesiatki tysiecy motocykli rocznie. Brak szacunku źle
              swiadczy o człowieku, popraw się brembo
              • Gość: brembo Re: lysout IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 19:17
                legenda, moze dla ciebie to legenda. taki argument jakiego użyłeś nikogo nie
                przekona raczej..
                coca-cola ma wiecej lat niz harley, i co jest legendą...? wiesz ile jest cukru w
                2L. butelce koli...?

sorry ale 'moto' ktore nie potrafi bez awari przejechac 10 000km i trzeba w nim
                zmieniac olej co 4000km i kosztuje tyle ile kosztuja harleje, dla mnie są padliną!

nie dbam o to jak ktos odbiera to ze szanuje lub nie te motocykle !

pozdro!
                • Gość: prawnik Re: lysout IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 21:44
                  niezaleznie od tego co myslimy o harasiu ,harista napisal najmadrzej;)).Prawo
                  murphy'ego mowi:jak wszystkie sposoby zawioda -przeczytaj instrukcję.tez tak
                  radza .tylko wiekszosć kolesi ma takie samoroby ,ze zadna instrukcja tam nie
                  zajduje zastosowania:tloki od garbusa,panewki od zastawy,miska olejowa od
                  malucha itd-stad te problemy hehehe
                  • kojotkurier Re: lysout 12.09.05, 21:59
                    no to jeszcze niektore ciolki z tego forum pomyleli ze bronie jakiegos
                    harleyowca bo mam harleya .....dobre dobre z drugiej strony calkiem podoba mi
                    sie wizja tego ze moglbym wirtualnie posiadac motocykl jaki bym chcial i tak
                    nikt by tego nie sprawdzil ale bedac oczywiscie szczerym i prawdziwym to
                    jezdze hondami dwiema a co do harleya nic nie mam motocykl jest jaki jest albo
                    sie to kocha albo nie kojot
    • Gość: gucci hd kontra japonia IP: *.CNet.Gawex.PL 03.07.14, 22:23
      A ja jeżdzę wszystkim co kupię za dobrą kasę . w garażu mam nowego v-maxa i harleye v-roda i customa fat boya. każdy jest zajebisty za co innego i wsk też
      • Gość: arka Re: hd kontra japonia IP: 217.153.20.* 04.07.14, 08:23
        A mieszczą Ci się jeszcze na półeczce nad łóżkiem ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka