qwe12312 29.09.05, 13:56 Thundercat czy ZX6R ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matej23 Re: Thundercat czy ZX6R ? 29.09.05, 14:01 Thundercat, bo ma dłuższą nazwę. To dodaje inteligencji. A tak poważniej, to może byś napisał(a), gdzie masz zamiar nim się poruszać. Yamaha chyba lepiej nadaje się do turystyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtekk1000 Re: Thundercat czy ZX6R ? IP: *.wroclaw.mm.pl 29.09.05, 14:14 No właśnie - Thundercat jest raczej bardziej uniwersalny - pozycja turystyczna, kanapa kierownica wysoko w stosunku do ZX6R - napisz jeszcze jakim rocznikiem ZX6 jesteś zainteresowany. Odpowiedz Link Zgłoś
qwe12312 Re: Thundercat czy ZX6R ? 30.09.05, 16:30 jesli chodzi o rocznik ZX6R to mam na mysli model z 2000 ten z podwujną lampą . YAMAHA tez z trgo rocznika jest lekko tonsza od ZX-a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtekk1000 Re: Thundercat czy ZX6R ? IP: *.wroclaw.mm.pl 30.09.05, 20:28 Tańsza nie zawsze znaczy gorsza. ZX6R to motocykl stricte sportowy w swojej klasie - reprezentuje zupenie inny klimat niż Thundercat, który (jak pisałem) jest sport-turystykiem. Zastanów się czego oczekujesz od motocykla i dokonaj właściwego wyboru. Kawasaki (które wymieniłeś) wymaga większego nakładu finansowego w utrzymaniu w stosunku do Yamahy. Miałem kiedyś ZXRa 750 (L04) i był to mega fajny sprzęt - ale regulacje, wymiany - ogólnie cały serwis odbywał się często w celu utrzymania motocykla w należytym stanie technicznym, u Thundercata jest z tym lepiej. Osiągi praktycznie te same, Thundercat jest cięższy i trochę mniej zwrotny od ZX6R - ale za to bardziej "uniwersalny" i praktyczny. Odpowiedz Link Zgłoś