01.10.05, 20:51
no panowie powoli w te chłodniejsze i dżdżyste wieczory trzeba zacząć podsumowywyać sezonik(nie to żeby się kończył sam dzisaj dolewałem do zbiornika:D)

moje pytanie brzmi jak u was z mandatami płacił ktos kiedyś coś??

ja tylko puchą 200pnów ale wstydzę się powiedzieć za co:P

pozdrawiam
edwin
Obserwuj wątek
    • Gość: brembo Re: mandaty?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 21:09
      ja tydzien temu dostalem pisemko ze skarbówki, razem z nim wyciag z mojego konta
      w drogówce. chca bym im dał 550zł. Wszytskie mandaty od lutego 2004r. w piątek
      zamnknełem konto ktorego i tak nie używalem a na ktore to wlasnie chcieli wejsc
      i zajac mi ten majątek(550zł). nie chodze głosować, nie płace mandatów, podatki
      płace tylko to co musze, głownie akcyzow(alko szlugi wacha), nie płace zusu bo
      to złodzieje. na starość tylko raz z 9mm jak bede niedołężny i bede sie meczył.

ŻYCIE JEST PIEKNE !!!
      • Gość: siekiera77 Re: mandaty?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.05, 22:50
        chyba masz racje
        bez ironii...
        • Gość: brembo Re: mandaty?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 22:53
          dobrze wiedzieć ze sam nie jestem sam:)
    • aylen Re: mandaty?? 02.10.05, 09:43
      mysle ze bede zwyciezca teo konkursu
      w tym roku zaplacilem najwyzszy mandat w moim zyciu
      Germania - 295 EUR, oczywiscie na moto za przekroczenie predkosci na
      autostradzie... winno byc 120 a bylo 205...
      • Gość: ko1w Re: mandaty?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 10:56
        Chyba bede lepszy jeszcze wisi 1000 zl ,a juz czekam na kolejny wyrok sadu
        grodzkiego :(. Wszystko oczywiscie za motor i moje glupoty :(
        • deviant.rr Re: mandaty?? 02.10.05, 16:27
          8 punktów i 300 złotych taki dostałem mandat w Maju - nie zapłaciłem go -
          znajomy znajomego załatwił sprawe i mandat z punktami zniknął...
          • deviant.rr Re: mandaty?? 02.10.05, 16:33
            zwykle się nie zatrzymuję Policji, bo jak słyszę, że nie świecą mi dwie żarówki
            lub mama łyse opony (dunlop D207RR przód i D208 tył) i zostanie mi zabrany dowód
            rejestracyjny to wolę poprostu przejechać i wkurzyć panów władzy, ale tym razem
            jechałem z plecaczkiem (6bieg - 96km/h na końcu terenu zabudowanego, ale jeszcze
            przed znakiem sygnalizującym jego koniec). Pan władza z miejsca oznajmił, że
            jestem dawcą organów i w swojej mądrej książce znalazł ile muszę zapłacić i
            dostać punktów.
        • Gość: wojtekk1000 Re: mandaty?? IP: *.wroclaw.mm.pl 02.10.05, 16:31
          Za rozbicie mojego motocykla zapłaciłem 200 zł i dostałem 6 pkt - śmieszne co?
          Nie wspominając o tym, że wyszedłem stratny 20 koła. Przynajmniej nikogo nie
          uszkodziłem - tylko słupek zniszczyłem (może to za ten słupek?). Autem 4 pkt
          (pie..ny fotoradar za zakrętem)!!
          • Gość: prawnik Re: mandaty?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 18:38
            aylen jest the best ;).
            nie ma sie czym chwalic ,bo strata paru zlotych to interes do dupy:((.
            najdotkliwsza moja strata to 10 pkt i 1000 zl(sciagniete z konta firmowego na 1
            mc przed uplynieciem 3 lat ),ale bolesne ,bo niewiele brakowalo do szczesciia ;)
    • okrutny_mariuszek Re: mandaty?? 02.10.05, 22:17
      Na motocyklach złapałem 2 mandaty (oba na MZ i w drodze do Nowej Sarzyny)
      raz za prędkość - jechałem 62 a było do 40 i byłem b. zdziwiony, że mnie za3mują
      i nie wiedziałem za co (po chwili Pan Policjant kazał mi się odwrócić i
      powiedziec co za znak widzę; widziałem ogranieczenie do 40)
      - drugi mandat za wymuszenie pierwszeńśtwa przejazdu na pociągu (jakoś tak mam
      napisane na mandacie - musze go znaleźć to udowodnie)

dziś jechałem motocyklem (już nie MZ) i przede mną była kontrola radarowa, sporo
      samochodów mi migało, że "stoją", więc mandatu być nie mogło; ale piszę o tym bo
      o kontroli policyjnej poinformował mnie równiez Pan jadący z przeciwka na Jawce
      50 - tak dramatycznie machał ręką (kręcił kółka oznaczające radar), że i w tej
      chwili gdy sobie o tym pomyślę to b chce mi sie śmiać.

Na jajku nie złapałem mandatu - przeważnie zasługa samochodziarzy, którzy
      ostrzegaja mnie światłami przed kontrolą, a w małym stopniu jakiś głos w głowie
      (tak, słysze głosy) któe mówią "zwolnij tu moga stać" (i przeważnie stoją)

samochodziarzom również migam, gdy stoi policja, mi nie ubędzie a oni może
      kiedyś sie odwdzięczą
      i nikt mnie nie przekona, że przed policją ostrzegac nie naleźy
      • Gość: prawnik Re: mandaty?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 22:33
        heheh-facec z jawki machał?
        a to dobre ;)))
        jakies 2 lata temu jechalem na d morze bocznymi drogami,ruch niewielki.Z
        naprzeciwka jechalduzy traktor -taki nowoczesny i strasznie długimi co chwile
        swiecił.Oczywiście usmialem sie pod nasem z tych ostrzezeń ,ale na zabudowanym
        zwolniłem ,a za winklem stali z suszarka.Od tej pory szanuje traktorzystów ;)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka