Dodaj do ulubionych

Poduszka w motocyklu

06.10.05, 18:06
Co sądzicie o airbagu czołowym w motocyklu, który został zaprezentowany na
targach w Paryzu?
Obserwuj wątek
    • Gość: wojtekk1000 Re: Poduszka w motocyklu IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.05, 18:19
      Rzecz co najmniej dziwna - okaże się czy przydatna kiedy to pojawią się opinie
      użytkowników (heh - oby jak najmniej)! Ja bym tego nie chciał w swoim motocyklu.
    • okrutny_mariuszek Re: Poduszka w motocyklu 06.10.05, 18:21
      nie bylem w paryżu
      a nawet gdybym był to i tak nie interesowałoby mnie coś czego nigdy nie użyję :-
      P
      • pawel_89 Re: Poduszka w motocyklu 06.10.05, 18:25
        No własnie lepiej żeby nikt jej nie uzywał:D dla mnie osobiscie wszelkie
        systemy kontroli trakcji, poduszki powietrzne itp to poprostu zatracenie
        charakteru motocykla jako sprzetu dla odwaznych ludzi.
        • Gość: prawnik Re: Poduszka w motocyklu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 18:37
          to może tez zrezygnuj z poduszek w samochodzie?Kazdy kto presledzi zachowanie
          sie ciala moptocyklisty w przypadku bezpośredniego uderzenia zauważy ,że
          kierowca leci lotem trzmiela.Poduszka moze pomoc w przeleceniu ponad dachem
          auta,zamiast trafiac japa w krawedx.poza tym moxze tobyc ochrona przed
          rozpruciem ciala na :szybie czy lusterkach(niedawno był taki przypadek.lepiej
          leciec bez sansu ponad autem niz go penetrowac hehe
          • pawel_89 Re: Poduszka w motocyklu 06.10.05, 19:05
            no fakt nie sposob odmowic ci racji:D z tego co wiem to ta poduszka ma chronic
            przed czolowym zderzeniem(motocykista nie spada z motocykla!) ale koszt to 1500
            euro :/
            • Gość: prawnik Re: Poduszka w motocyklu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 19:12
              nie martw sie;)
              dopiero pierwsze koty za ploty;)
              najpierw dostana to duze turystyki ,gdzie udział procentowy ceny poduszki do
              ceny moto bedzie mały.
              • Gość: pawel_89 Re: Poduszka w motocyklu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 20:28
                podobno jest juz film z crash testu moto z poduszka powietrzna jak znajde to
                umieszcze link;]
                • Gość: pawel_89 Re: Poduszka w motocyklu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 20:33
                  w sumie jezeli nowe turystyczne moto z tzw. wyzszej polki kosztuje 20 tys euro
                  to poduszka rzeczywiscie nie robi roznicy w cenie:D skoro kogos stac zeby sobie
                  kupil np. oryginalne kufry do nowej vfr za bagatelka 6200zl to wydatek na
                  poduszke nie powinien go wystraszyc:D
    • edkesz Re: Poduszka w motocyklu 08.10.05, 23:22
      może to nie filmik ale zawsze coś www.moto-station.com/article1371-news-2006-honda-lance-le-1er-airbag-moto-.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka