pawel_89 06.10.05, 18:06 Co sądzicie o airbagu czołowym w motocyklu, który został zaprezentowany na targach w Paryzu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wojtekk1000 Re: Poduszka w motocyklu IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.05, 18:19 Rzecz co najmniej dziwna - okaże się czy przydatna kiedy to pojawią się opinie użytkowników (heh - oby jak najmniej)! Ja bym tego nie chciał w swoim motocyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
okrutny_mariuszek Re: Poduszka w motocyklu 06.10.05, 18:21 nie bylem w paryżu a nawet gdybym był to i tak nie interesowałoby mnie coś czego nigdy nie użyję :- P Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_89 Re: Poduszka w motocyklu 06.10.05, 18:25 No własnie lepiej żeby nikt jej nie uzywał:D dla mnie osobiscie wszelkie systemy kontroli trakcji, poduszki powietrzne itp to poprostu zatracenie charakteru motocykla jako sprzetu dla odwaznych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Poduszka w motocyklu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 18:37 to może tez zrezygnuj z poduszek w samochodzie?Kazdy kto presledzi zachowanie sie ciala moptocyklisty w przypadku bezpośredniego uderzenia zauważy ,że kierowca leci lotem trzmiela.Poduszka moze pomoc w przeleceniu ponad dachem auta,zamiast trafiac japa w krawedx.poza tym moxze tobyc ochrona przed rozpruciem ciala na :szybie czy lusterkach(niedawno był taki przypadek.lepiej leciec bez sansu ponad autem niz go penetrowac hehe Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_89 Re: Poduszka w motocyklu 06.10.05, 19:05 no fakt nie sposob odmowic ci racji:D z tego co wiem to ta poduszka ma chronic przed czolowym zderzeniem(motocykista nie spada z motocykla!) ale koszt to 1500 euro :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Poduszka w motocyklu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 19:12 nie martw sie;) dopiero pierwsze koty za ploty;) najpierw dostana to duze turystyki ,gdzie udział procentowy ceny poduszki do ceny moto bedzie mały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel_89 Re: Poduszka w motocyklu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 20:28 podobno jest juz film z crash testu moto z poduszka powietrzna jak znajde to umieszcze link;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel_89 Re: Poduszka w motocyklu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 20:33 w sumie jezeli nowe turystyczne moto z tzw. wyzszej polki kosztuje 20 tys euro to poduszka rzeczywiscie nie robi roznicy w cenie:D skoro kogos stac zeby sobie kupil np. oryginalne kufry do nowej vfr za bagatelka 6200zl to wydatek na poduszke nie powinien go wystraszyc:D Odpowiedz Link Zgłoś
edkesz Re: Poduszka w motocyklu 08.10.05, 23:22 może to nie filmik ale zawsze coś www.moto-station.com/article1371-news-2006-honda-lance-le-1er-airbag-moto-.html Odpowiedz Link Zgłoś