IP: *.ae.krakow.pl 26.10.05, 14:52
1
Poranek październikowy, zimny. W szpary między dżinsami a czarnymi lakierkami
zawiewa wiatr. Krótka kurtka gwarantuje bóle nerek na stare lata.
Przepycham się w półkilometrowym korku pod światła na rogu Powstańców
Wielkopolskich i H.Grudzińskiego.
2
Dojeżdżam do świateł. Lubię w tym miejscu skręt w lewo zaraz za
skrzyżowaniem. Można się estetycznie złożyć zaraz po starcie i wyjść dwójką
koło przystanku autobusowego zanim ktokolwiek zorientuje się, że jest
zielone. Taka mała przyjemność na początek dnia. Niektórzy palą papierosy,
inni męczą zwierzątka, a ja mam to.
3-7
Obok mnie ląduje zakapior na streetfighterze. Lustrujemy się
wzrokiem. "Znajdź 10 różnic między obrazkami". On ma gsxr'a, ja fzr'a. On
nowego, ja starego. On nie ma owiewek, ja mam. On ma podgiętą tablicę, ja
nie. On ma kombinezon ze ślizgaczami, ja mam teczkę na gumie przypiętą do
siodełka.
Ppatrzmy dalej - światło ciągle czerwone. Ślizgacze - niedraśnięte.
Opony - też.
8
Żółte. Struk, stuk - dwie wrzucone jedynki, dwa szarpnięcia.
Obserwuj wątek
    • Gość: co dalej?! Re: 10 sekund IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.10.05, 14:57
      9
      10
      ????
      • Gość: kura M. Re: 10 sekund IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.10.05, 14:58
        to pytam ja
        k.m.
    • matej23 Re: 10 sekund 26.10.05, 14:58
      Całe szczęście, że zostały jeszcze dwie sekundy :-) Ślizgacze i opony to jakiś
      trop, ale co dalej?
      • Gość: kura_maruda Re: 10 sekund IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.10.05, 15:05
        w zeszlym roku jak pod spóldzielnio stanely do zawodow chlopaki z Wyderek i
        Maćkowic to po 5 minutach polecialy dwie jedynki jedna gorna lewa a druga dolna
        prawa. do dzisiaj nikt sie nie kce do nich przyznac.ale to tak na margimesie.
        Osika dawaj dalej!!!
      • Gość: NYorker Re: 10 sekund IP: *.kondylis.com 26.10.05, 15:33
        to prawie najdluzsze dwie sekundy, jakie przezylem w zyciu.
        • speedy1000 Re: 10 sekund 26.10.05, 17:53
          jak to htos powiedzial hdzies "ZYCIE TO JEDNA WIELKA POCZEKALNIA" ;)))
    • Gość: Marcin Osikowicz Re: 10 sekund IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 19:16
      9
      Zielone! Robię to co zwykle, tylko trochę bardziej nerwowo. Wychodzę spod
      świateł, szybko przebijam na dwójkę i delikatnie kładę się na lewo. Krawędź
      buta szoruje o osfalt. Zapomniałem cofnąć stopę, trzeba będzie wymienić
      podeszwę. Już drugi raz w tym sezonie. No dobra, a gdzie oponent?
      10
      Wychodzę na prostą, zapinam trójkę. Patrzę w lustrka wielkości pudełka od
      zapałek. O jest, właśnie ląduje po gumie. No dobra, już wiemy kto jest kto.
      Następne światła, to już moje miejsce pracy, więc odpuszczam. Ale on nie.
      Wyprzedza mnie i grzeje w kolumnę samochodów ruszających ze skrzyżowania. A
      jedź, zobaczymy co będzie. Musi zahamować! I hamuje. Stoppie pierwsza klasa i
      to specjalnie dla mnie.
      11-100000
      I tak sobie żyję. Nic ciekawego.
      • Gość: NYorker Re: 10 sekund IP: *.kondylis.com 26.10.05, 19:24
        wy to macie fajnie. ze mna nikt nigdy nie chcial sie scigac. odciskiem na ego
        jest widok ogona pewnego k1200rs i pewnego porshe.

czy to prawda, ze zolwik na plecach ponizej kolnierza w nowoczesnych
        kombinezonach miesci w sobie spadochron? a moze to schowek na kombinerki? gdy
        zatrudnie sie w jakims kombinacie i naucze sie jezdzic, z pewnoscia taki sobie
        sprawie.
        • Gość: Marcin Osikowicz Re: 10 sekund IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 23:52
          Ze mną też się prawie nie nikt nie ściga. Są to zdarzenia rzadkie, przez to
          cenne i poniekąd rozgrzewające.

W sprawie żółwików nie jetem kompetentny. Osobiście sądzę, że to miejsce na
          drugie śniadanie i portfel.
      • ireo Re: 10 sekund 26.10.05, 20:52
        aleś wytrzymał, Marcin :-)

moja ulubiona migawka: teczka na gumie (ja stosuję chlebak w kolorze Feldgrau
        na pasku parcianym. w środku - wiadomo, granaty)

wheelies, stoppies, podeszwa, no fajnie...
        tylko te jedynki nadal z szarpnięciem i stukiem
        • Gość: Marcin Osikowicz Re: 10 sekund IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 23:56
          A ten suspens niezamierzony był, prawie.

> wheelies, stoppies, podeszwa, no fajnie...
          > tylko te jedynki nadal z szarpnięciem i stukiem

Nie mówcie panu Kwiatkowskiemu, że w ciągu 10 sekund popełniłem wszystkie
          błędy, przed którymi przestrzegał w 10 artykułach.
      • adampawel Do druku! 26.10.05, 21:33
        Witaj Marcin,

taką mam propozycję. Redaguję od paru lat pismo literackie (raczej regionalne -
        ale nienajgorsze ;) - moge oczywiście podać szczegóły) Podobają mi się twoje
        teksty :) Nie dałbyś nam jakiegoś do druku? Byłbym rad. Nowy numer będziemy pod
        koniec roku składać.
        Pozdrawiam
        • Gość: siekiera77 Re: Do druku! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.10.05, 21:46
          Marcin
          daj sie prosic
          ale nie za dlugo;-)

Adam dawaj tytuł tego pisma
          musimy sprawdzic czy wypada
          aby Wielce Szanowny Uczestnik naszego forum
          mogl podjac wspolprace
          nie narazajac nas na drwiny i zlosliwosci roznych po...
          dejrzanych indywiduow z wrazych(nierzadko zaoceanicznych) forow :-)
          • Gość: kura_maruda Re: Do druku! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.10.05, 21:48
            Pawel
            powyzsze uwagi odnosza sie
            rownież do Ciebie
            wiec dawaj tytul szybko! ;-)
          • adampawel Re: Do druku! 26.10.05, 22:46
            Proszę bardzo:
            katalog.czasopism.pl/pismo.php?id_pisma=380
        • Gość: Marcin Osikowicz Re: Do druku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 00:02
          www.ardeo.pl/osikowicz/
          Miła propozycja. Bierz co chcesz. Wcześniej powiedz co bierzesz, to sprawdzę
          jak się sprawa ma z prawami autorskimi.

A może książkę mi wydasz, co? Elektrownia Rybnik S.A. wraz z Tow. Kulturalno-
          Sportowe Kuźnia oraz Klubem Energetyka mogłoby się dać na to nabrać.
    • Gość: kondzik86 Re: 10 sekund IP: *.devs.futuro.pl 26.10.05, 22:14
      W stolicy jak widzą ,że już odjechałeś to zwykle nie pionują bo po co?
      Domniemają:także "pewnie amator wypruł do przodu... lepiej nie 'stawiać' bo nam
      krzywde zrobi gdy niemoralnie zwolni...a zresztą zimno i pewnie slizgo ,wiec po
      co ryzykować przechył motocykla".Nie pisana zasada w warszawie brzmi: pokaż ,że
      Ci staje gdy tylko ktoś jest w stanie to dostrzec.

PS:Fajny filmik z Poznania. Nagrzał mnie jeszcze bardziej.Czy treningi w tym
      roku się jeszcze odbywają?

• dietrich2 Re: 10 sekund 26.10.05, 22:50
        No cóż, w Kraku jest inaczej :-))
        Ale lakierki pierwsza klasa.
        • deviant.rr co to są te 2 jedynki? 26.10.05, 23:09
          bo ja chyba z innej planety jestem - co to znaczy poszły 2 jedynki do góry i na
          dół - nie rozumiem tego wcale - co to znaczy.
          Latałem już maszynami w których pierwszy bieg wchodzi do góry a reszta na dół,
          ale to było na torze i te maszyny tylko na tor się nadawały - w innych moto też
          tak jest, bo zgłupiałem?
          • Gość: Marcin Osikowicz Re: co to są te 2 jedynki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 00:12
            Niech się Kura Maruda sama tłumaczy ze swojej poezji.
            • Gość: kura_maruda Re: co to są te 2 jedynki? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.10.05, 00:36
              z przyjemnoscio wytlomacze co poeta mnial na mysli bo prowadze kolko poezji dla
              kurczakow z jesiennego legu.wiec tak, jeden wieszcz czyli marcin o (romantyk)
              zapion jedynke ino jak tylko zapalilo sie zolte, na to ten drugi bezimienny
              postmodernista tez zapion jedynke,stuk stuk to wyrazenie onomatopeiczne(trudne
              slowo ale joker moze wymysli trudniejsze)podkreslajace napiecie i dramatyzm
              towarzyszace tej jagrze nasyconej mechanicznym erotyzmem sytuacji z jakimi
              czesto spotykamy sie na ulicach naszych miast i miasteczek.wioski takie jak
              moja nieztety sa pozbawione takich atrankcji z powodu braku sygnalizacji
              swietlnej.jesli chodzi o dolne i gorne jedynki to zapraszam na kurs felczerski
              prowadzony przez zone posterunkowego jargóły w gminnym osrodku zdrowia lub
              walniecie oczkiem w wontek pt "wypowieccie sie cwaniaczki" czy jakos tak.
              sluze dalszymi wyjasnieniami w razie potrzeby bo lubie marudzic w sajber
              przeszczeni :-)
      • Gość: Marcin Osikowicz Re: 10 sekund IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 00:08
        >krzywde zrobi gdy niemoralnie zwolni...

Tobie, zdaje się, właśnie taka przykrość się przydarzyła. Dobrze pamiętam?

Jak coś będę wiedział na temat kalendarza treningów, dam znać. A dla rozgrzewki
        w zimowe wieczory wykroję jeszcze jakiś filmik.
        • Gość: kura_maruda Re: 10 sekund IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.10.05, 20:10
          no rr zboczku zrozumniales,skumales,dotarlo!?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka