Dodaj do ulubionych

jaki kask- ??????? który wybrać???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 13:12
witam. mam prośbę - szukam podpowiedzi jaki wybrać kask mam do wydania 600 zł
i szukam czegoś z otwieraną szczęką , na rynku są kaski w cenie do 600 zł ale
proszę o podpowiedź czy są warte swojej ceny a moze znacie jakies dobre kaski
po których kupnie nie będę miał kaca - ze wydałem kase i sa do bani. na oku
mam dwa firm Airoh i Agv oba z podnoszonymi szczękami i oba w cenie do 600 zł
Obserwuj wątek
    • ireo Re: jaki kask 27.03.06, 14:16
      to są uznane firmy i robią przyzwoite kaski, a przyzwoity kask trudno kupić
      poniżej 600 zł, zwłaszcza otwierany, więc nie przypuszczam żebyś miał kaca.
      jeżeli już, to raczej nie z powodu kasku, chyba że źle dobierzesz rozmiar (musi
      leżeć dość ciasno, tak żeby się nie przemieszczał na głowie, ale nie cisnąć)

wg mnie ważne żeby kask 1) był z porządnego materiału (np. jakiś kompozyt na
      bazie włókna szklanego a nie np. plastik z którego wykonuje się obudowy
      odkurzaczy) 2) miał wentylację, 3) wyjmowaną wyściółkę i 4) coś co zapobiega
      zaparowywaniu szybki. tyle
    • Gość: carina79 Re: jaki kask- ??????? który wybrać??? IP: *.crowley.pl 27.03.06, 14:40
      ja mam AGVa z otwierana geba, ale niestety innych otwieranych nie nosilam, wiec
      trudno mi porównac. Fakt jest taki, ze bylam zmuszona w nim jezdzic codziennie
      przez miesiac i byl do bani. ekstremalnie głośny, nie słysze silnika za cholere
      tylko jakiś łomot i huk. z ulga wrociłam do integralnego kasku.
      uwaga! po miesiacu ciaglego uzytkowania bardzo sie 'wyrobil' w srodku i
      zwiekszyl o jeden rozmiar i teraz mi spada ze łba choc wczesniej ledwo na niego
      wchodzil.
      • ireo Re: jaki kask- ??????? który wybrać??? 27.03.06, 15:37
        może go wypchaj watą
        albo czym tam masz
        • Gość: carina79 Re: jaki kask- ??????? który wybrać??? IP: *.crowley.pl 27.03.06, 15:54
          znow Ci sie, ireo, porabało. Wate się wpycha między nogi, do kasku mozna pchac
          np. wióry.
          • ireo Re: jaki kask- ??????? który wybrać??? 27.03.06, 16:05
            wiórów ani trocin nie polecam, bo mogłoby się
            okazać że masz ich już pod kaskiem za dużo

a wpychanie między nogi to nie to forum
            • Gość: m Re: jaki kask- ??????? który wybrać??? IP: 212.182.105.* 27.03.06, 23:41
              mam kask nolana do sprzedania

moto.allegro.pl/show_item.php?item=94945853
          • Gość: NYorker Re: jaki kask- ??????? który wybrać??? IP: 70.19.14.* 27.03.06, 23:39
            dobrze, wate wepchnij miedzy nogi. skoro jezdzisz do gory nogami, to nie
            wypadnie. kask spisz na straty.
            • Gość: carina79 Re: jaki kask- ??????? który wybrać??? IP: *.crowley.pl 28.03.06, 09:13
              widze, ze trafiłam z tematem, bo i NY i ireo mieli duuuuzo do powiedzenia, jak
              zawsze zreszta.
              pozdrawiam Panowie, wiedziałam, ze moge zawsze liczyc na Wasz odzew. życzę
              miłego dnia, polecam na dzis mantre:
              'jestem silny i madry, nie musze udowadniac sobie w czczej dyskusji na forum, ze
              mam duzego penisa, mam w sobie pokłady inteligencji, ktora w koncu uwolnie i
              cala swa madrosc wykorzystam niosac pomoc prawdziwym motocyklistom na forum.'
              • ireo Re: jaki kask- ??????? który wybrać??? 28.03.06, 09:21
                droga karinko
                niech Cię nie boli fakt, że ktoś inny ma coś do powiedzenia. ja naprawdę nie
                mam nic przeciwko temu że się lansujesz, wiem że musisz. ale zrobiłabyś mi
                przyjemność, gdybyś uprawiała ten lans wychwalając swoje zalety, które załóżmy
                że masz, zamiast omawiać czyjeś wady, które załóżmy że znasz, i jeszcze nie
                była przy tym wulgarna. to naprawdę bardzo skromne oczekiwania
                • Gość: carina79 Re: jaki kask- ??????? który wybrać??? IP: *.crowley.pl 28.03.06, 10:15
                  Ireo, dopatrujesz sie ukrytych tresci, ktorych w moich postach oczywiscie nie ma...
                  czy ja wymienilam choc jedna Twoja wade?
                  a wulgarnosc to pojecie wzgledne. dla mnie wulgarne jest wpisywanie durnych
                  tekstow do powaznego postu, nie skalanego jeszcze zadna kretynska wypowiedzia.
                  Otworz umysł.
                  • ireo Re: jaki kask- ??????? który wybrać??? 28.03.06, 11:22
                    Gość portalu: carina79 napisał(a):

> Ireo, dopatrujesz sie ukrytych tresci, ktorych w moich postach oczywiscie nie
                    ma...
                    > czy ja wymienilam choc jedna Twoja wade?
                    > a wulgarnosc to pojecie wzgledne. dla mnie wulgarne jest wpisywanie durnych
                    > tekstow do powaznego postu, nie skalanego jeszcze zadna kretynska wypowiedzia.
                    > Otworz umysł.

w takim razie Twoje wpisy są tym bardziej wulgarne
                    (jogę zaczęłaś ćwiczyć, czy co?)
                    • Gość: carina79 Re: jaki kask- ??????? który wybrać??? IP: *.crowley.pl 28.03.06, 11:26
                      zauważ, ze nie 'kalam' postów pierwsza.

> > Otworz umysł.
                      > (jogę zaczęłaś ćwiczyć, czy co?)

wyczuj subtelny sarkazm.
                      • ireo Re: jaki kask- ??????? który wybrać??? 28.03.06, 11:51
                        nie chce mi się dalej
                        • Gość: NYorker Re: jaki kask- ??????? który wybrać??? IP: *.dyn.optonline.net 28.03.06, 15:18
                          cos tu nie tak: zarzucasz carince, ze nie wychwala swoich zalet, a gdy juz
                          napisze, ze jest subtelna, to tobie sie nie chce...
      • Gość: NYorker Re: jaki kask- ??????? który wybrać??? IP: 70.19.14.* 27.03.06, 23:37
        jak ty jezdzisz, ze kask ci spada? do gory nogami?
      • Gość: NYorker Re: jaki kask- ??????? który wybrać??? IP: 70.19.14.* 27.03.06, 23:45
        "Fakt jest taki, ze bylam zmuszona w nim jezdzic codziennie
        przez miesiac i byl do bani"

cymes. czytam to zdanie raz za razem i mnie urzeka. (choc nie wiem za bardzo,
        co mnie w nim urzeka. to musi byc jakas magia).
        • Gość: carina79 Re: jaki kask- ??????? który wybrać??? IP: *.crowley.pl 28.03.06, 09:07
          co Ci wyjaśnic?
          ze byłam zmuszona, czy ze akurat w nim, czy ze codziennie, czy przez miesiac?
          bylam zmuszona bo motocyklem jezdzi sie w kasku, akurat w tym kasku, bo tam
          gdzie bylam i tak nie moglam kupic lepszego, codziennie, bo motocykl byl
          środkiem transportu, przez miesiac, bo powoli jechałam.
          zauważasz magie w kazdym zdaniu, bo jadra Ci puchną z nadmiaru materiału
          genetycznego, ktorego nie masz jak 'zainwestowac'.
          • Gość: NYorker Re: jaki kask- ??????? który wybrać??? IP: *.dyn.optonline.net 28.03.06, 15:10
            'jadra Ci puchną z nadmiaru materiału genetycznego, ktorego nie masz jak
            'zainwestowac'.'

heh, mariuszek w spodnicy. on tez wszystko wie o moich klejnotach i nie tylko.
            • Gość: Potas drugorzędne cechy płciowe IP: 195.128.228.* 28.03.06, 15:19
              Nie wiem czy zauwazyłeś, ale wymiana myśli z niektórymi dziewczętami na tym
              forum, niezależnie od czego się zacznie, zawsze kończy się we okolicach
              drugorzednych cech płciowych :)
              • Gość: NYorker co to sa DCP? IP: *.dyn.optonline.net 28.03.06, 15:25
                • Gość: Potas Re: co to sa DCP? IP: 195.128.228.* 28.03.06, 15:49
                  A pamiętam to z lekcji biologii w okolicach 7 klasy podstawówki. Ogólnie mówiąc
                  to te bardziej wystające na zewnątrz i widoczne okiem nieuzbrojonym.
                  pierwszorzędne to te jakby w środku człowieka. Bardzo podoba mi sie to
                  eleganckie okreslenie organów (nie chodzi o organy Hasiora)podoba.
                  • Gość: carina79 Re: co to sa DCP? IP: *.crowley.pl 28.03.06, 15:51
                    Potas! zajebisty tekst! kto Ci go pisal?
                    • Gość: Potas Re: co to sa DCP? IP: 195.128.228.* 28.03.06, 15:55
                      Aha! sam go wymyśliłem. Ale przed chwilką sprawdziłem na googlu
                      sprawdziłem "drugorzedne cechy płciowe" i mniej więcej o to chodzi.
                      Widzisz, jakie to ładne określenie? i jak bedziesz go uzywała to nikt już nie
                      będzie posądzał Cię o wulgarność. O!
                      • Gość: carina79 Re: co to sa DCP? IP: *.crowley.pl 28.03.06, 16:11
                        czyli moge powiedziec niektorym: drugorzedne cechy płciowe Ci w pierwszarzedna
                        dziure analna?
                        • Gość: Potas Re: co to sa DCP? IP: 195.128.228.* 28.03.06, 16:17
                          No chyba nie do końca. Polecałbym raczej posłużyć się w takiej sytuacji
                          słowem "penetracja" albo jeszcze lepiej "iniekcja". Jest jeszcze "coitus" ale
                          nie wiem czy dokładnie oddaje sytuację którą masz na myśli.
    • Gość: NYorker Re: jaki kask- ??????? który wybrać??? IP: 70.19.14.* 27.03.06, 23:41
      mam kask z uchylna szczeka i tylko zawala mi przestrzen.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=508&w=27029523&a=27030189
      integralne kaski sa cichsze, lzejsze, mocniejsze. nie grzechoca jak carina noca.
    • Gość: brembo Re: jaki kask- ??????? który wybrać??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 00:22
      sv55 airoh
      • Gość: zephir Re: jaki kask- ??????? który wybrać??? IP: *.teleton.pl 28.03.06, 09:48
        Dokładnie SV ale za 600zł "55" nie kupisz.Za te pieniądze poszukaj na allegro
        kolegi mającego nicka mikitl.Sprzedaje tańszą (co nie oznacza,że gorszą) wersje :
        SV Cinquantacinque G (co po włosku i tak oznacza "55" ;) ).Od normalnej "55"
        rózni się blendą przeciwsłoneczną (czarna zamiast tęczowej) i brakiem antyfoga
        na szybie (ale ma za to świetną wentylacje).Więcej różnic nie widze.Identyczne
        kaski sprzedaje Louis (oszukują bo podają w katalogach wersje "55" a jest to ta
        biedniejsza wersja) po 199.95€.Ja kupiłem u kolegi z allegro i jestem zadowolony :)
        • Gość: brembo Re: jaki kask- ??????? który wybrać??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 10:21
          sa na allegro te co trzeba za 570zł. ja lupilem za 325zł nie mial jednej naklejki :D
    • mariderek Re: jaki kask- ??????? który wybrać??? 28.03.06, 17:39
      Olej te wszystkie denne komentarze oraz badziewne kaski i kup sobie Sharka. Za
      ta kase masz model S800 jak dobrze poszukasz, a jak bedziesz mial wiecej
      szczescia to i RSFa wyrwiesz (topowe modele, mozesz obejrzec sobie kolorystyke
      na stronie boldoru a w necie i tak je znajdziesz o wiele taniej).

Pzdr
    • tuzmen Re: jaki kask- ??????? który wybrać??? 29.03.06, 18:34
      co sądzicie o UVEX boss4000 i supersonic?
    • louiswmb Re: jaki kask- ??????? który wybrać??? 31.03.06, 19:23
      witam,
      Ja odpowiem tabelka pomiaru glosnosci...
      90km/h 130km/h 160km/h
      gola glowa 96 101 105
      Airoh 79 88 92
      BMW S5 79 88 89
      Caberg 80 89 92
      Grex 82 92 99
      HJC 80 85 100
      Lazer 78 88 92
      Lem 79 92 96
      Nolan n102 91 100 102
      Schubertc2 73 81 82
      Shoei 80 88 91.

To odnosnie halasu,cene dobieramy wedlug kryterium ile mozemy wydac,testy
      zderzeniowe przeszly wszystkie po za Lemem(brak homologacji)-chcemy z przeslona
      przeciwsloneczna lub nie itd.
      Rewelacyjnie wypadl Schubert (cenowo mniej)bardzo cichy oraz Caberg Justissimo
      jednak ten drugi kosztuje ponad 250€
      Cenowo Grex RF1 schodzi ponizej 150€
      Ogolnie Airoh SV55 wypada tez dobrze jednak cena to ponad 250€

Z mojego doswiadczenia...kiedys kupilem Probaikera z czasza i po roku i
      16tys.sie rozpadl...puzniej byla przerwa i na spokojnie odlozylem na poprzedni
      model Schuberta z czasza i jezdze w nim od roku i nie nazekam-jeszcze posluzy
      lata...w miedzyczasie kupilem zonie Nolana n100 i zabardzo nie lubila w nim
      jezdzic bo niby wialo!!!-kiedys jako ze mamy ten sam rozmiar zmienilismy kaski
      i wrucilem do domu w nolaniku...pierwszy i ostatni raz!!!polecial do szafy i
      zona juz z przeprosinami jezdzi w schubercie(byla wyprzedaz) ;)
      Pzdr.
      Louis
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka