Dodaj do ulubionych

Co sie dzieje?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 11:35
Mam problem z moja 50-tka. Otoz na 3 biegu rozpedza sie do 80 km/h a jak
wrzucam 4. to juz nie ma sily jechac i predkosc spada. a przeciez ma jeszcze
jeden bieg :/ co sie moze dziac? Dodam ze swieca jest nowa. Moto to Aprilia
Pegaso 50 (silnik minarelli) Aha, gaznik juz czyscilem i nic nie pomoglo. Do 3
biegu ma niezla dynamike a potem trup :/ czy mozliwe jest ze silnik sie
przytarl i konieczny bedzie szlif?
Obserwuj wątek
    • Gość: pawlo Re: Co sie dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 12:55
      Warto sprawdzić przepływ paliwa ze zbiornika do gaźnika gdyż może być tak iż
      ilość paliwa która jest w komorze pływaka plus to co powoli spływa pozwala na
      pracę na wolnych obrotach i na jakiś krytki czas jazdy. Lecz gdy zabraknie z
      pływaka wówczas nie nadąża napływać i jest podobny efekt. Do przeczyszczenia
      filtr paliwa lub kranik przy zbiorniku.
      • Gość: Koles Re: Co sie dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 15:33
        filtra paliwa toto nie ma :] a jak sprawdzalem to paliwo przeplywa bez oporu. A
        moze zmienic mu poprostu przelozenie (wieksza zebatka na tyl) i po problemie ?
        • Gość: SV Re: Co sie dzieje? IP: *.dhcp.sprint-hsd.net 08.04.06, 15:42
          Najlepiej jak bys rozebral cylinder i tam wszystko obadal.Kiedys mialem Rometa
          Ogara z silnikiem Jawki 50 i na I i II biegu pracowal dobrze a gdy wrzucalem
          III bieg to slab, jak wymienilem tlok i pierscienie to wszystko wrocilo do
          normy.
          • Gość: jacek Re: Co sie dzieje? IP: *.chello.pl 08.04.06, 16:26
            Za mało mocy, miałem podobny problem, okazało się niestety, że moto ok tylko ja
            byłem za ciężki, wsiadł kolo lżejszy o 30kg i wszystko było w porzo. Czyli dla
            mnie 4 to był nadbieg- używałem go tylko z góry lub jak jeżdziłem "z wiatrem".
    • Gość: ~ Re: Co sie dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 18:58
      a moze masz jakies niestandardowe zebatki, np tylna moze byc mniejsza, policz zeby i zapytaj sie kogos innego kto ma ten sam model ile zebow jest w orginalnej zebatce
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka