jazz-use1 13.04.06, 20:44 ma ktoś może w swoich archiwach coś, co się nazywa powszechnie przyjętym szyfrem boscha dla połączeń elktrycznych? kurcze, gdzieś mi wsiąkło, a nie moge znaleźć po sieci...albo jakiślink? Edwin?? Saracen? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saracen1608 Re: chopaki pomóżta 14.04.06, 09:40 uhh jazzu - chetnie bym pomógł , ale szczerząc sie nie bardzo wiem o co chozzi ?? Chyba ze o skale bosha dla ciepłoty siwiec to gdzies miałem odreczne notatki ktore mi przesłał lechucbr. Jak chcesz to ci wrzuce na emila ?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edwin.sk Re: chopaki pomóżta 14.04.06, 11:11 ja toże... schemat instalacji jeszcze bym gdzieś zanlazł.....ale szyfr bosha?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazz Re: chopaki pomóżta IP: *.localnetwork.pl 14.04.06, 21:35 chodzi o cyfrowe oznaczenia końcówek instalacji i oznaczenia na urządzeniach. bardzo fajna sprawa, np patrzysz na stacyjkę od spodu, widzisz 56 i wiesz, że to do przełącznika świateł, widzisz 51 - zasilanie cewki zapł...i tak dalej... Edwin, obejrzyj stacyjkę od spodu- zobaczysz.... Jak znajdę, to wam podeślę, A ma może ktoś tą książkę Tomasza Sałka, co była w kawałkach do kupienia?? Bardzo bym chciał, ale kurczę, przegapiłem.... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
saracen1608 Re: chopaki pomóżta 15.04.06, 10:55 Hmm, jak robiłem instalke do swojej babulenki to nie zworciłem uwagi ze to moze byc oznaczane wg jakiegos klucza. Po prostu podłaczałem jak leci wg schematu z instrukcji. A do czego robisz instalacje?? Moze bede miał schemat to ci podesle. Odpowiedz Link Zgłoś
jazz-use1 Re: chopaki pomóżta 15.04.06, 14:23 obecnie robię KOLEJNĄ instalkę do etki, oprócz tego do iża (nowego!!!)... ale kody są przydatne, jak nie masz schematu, nie trzeba szukać..... jak mi się uda skompletować, to wam jakośpodeślę:) Odpowiedz Link Zgłoś
jazz-use1 Re: chopaki pomóżta 15.04.06, 14:23 obecnie robię KOLEJNĄ instalkę do etki, oprócz tego do iża (nowego!!!)... ale kody są przydatne, jak nie masz schematu, nie trzeba szukać..... jak mi się uda skompletować, to wam jakośpodeślę:) Odpowiedz Link Zgłoś
volovec Do Jazza 14.04.06, 22:05 Pytanko: czy ten szyfr dotyczy wszystkich instalacji, niezależnie od marki pojazdu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazz Re: Do Jazza IP: *.localnetwork.pl 15.04.06, 10:02 podejrzewam, iż dotyczy raczej starszych modeli, ale różnych marek.. z resztą, stosowano go również w samochodach, jeszcze całkiem niedawno... Odpowiedz Link Zgłoś
edwin.sk Re: chopaki pomóżta 15.04.06, 11:14 jazzz sprawdź swoją pocztę gazetową... pozdrawiam edwin Odpowiedz Link Zgłoś
jazz-use1 Re: chopaki pomóżta 15.04.06, 23:32 Edwin, Saracen sprawdżxcie gazeciaki Odpowiedz Link Zgłoś
edwin.sk Re: chopaki pomóżta 15.04.06, 23:45 a to teraz sobie przypominam te numerki:D dzięki jazz może przyda się w przyszłości Odpowiedz Link Zgłoś
saracen1608 Re: chopaki pomóżta 16.04.06, 10:27 dzieki jazz Wyglada znajomo- po siwetach sprawdze jak to sie ma o mojej instalki A to ci sie moze przydac arecki113.republika.pl/schematy/mz12v.gif pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś