Dodaj do ulubionych

Virago 535-prosze o radę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 09:30
Witam.
Chce kupić Virago 535 z 89-92roku.
Będzie to mój pierwszy motor.
Na co powinienem zwrócić uwagę przy zakupie? Czy przebiegi 14-18tyś km na 91r
nie są podejrzanie małe? Może moje pytania wydają się znawcom tematu
śmieszne, ale nie wiem jakie są realne przebiegi motocykli tego typu.
Czytałem, że silnik w Virago 535 jest raczej niezawodny i pierwsze usterki
dopiero po 40 tys.
Czy kotś z Państwa może polecić jakiś dobry serwis w Warszawie w którym można
sprawdzić stan techniczny takiej Virago.Chciałbym aby przed zakupem stan
techniczny ocenił specjalista i dlatego pytam o zakład.
Pozdrawiam.

Obserwuj wątek
    • ya1100 Re: Virago 535-prosze o radę 28.04.06, 11:04
      Bardzo nieprawdopodobny taki przebieg.
      Uhma Bike. Piaseczno
    • Gość: marcinkn Re: Virago 535-prosze o radę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 09:29
      Witaj. Virago 535 na pierwszy motor moim zdaniem jeden z lepszych. Bardzo łatwo i fajnie sie steruje w
      korkach. Polecam. Co do przebiegu to musisz uwazac. Ja kupilem 92 z przebiegiem 20000 i przy
      wymianie filtrow okazalo sie ze ostatnio filtr wymieniany byl po 32000 a wygladal juz na bardzo stary.
      Licznikom w takich motocyklach nie wierzyc jak psom bo bardzo latwo je przekrecic. Zakładów jest dużo
      zależy w jakiej czesci Warszawy zamieszkujesz.

Pozdrawiam
      • Gość: Piotr Re: Virago 535-prosze o radę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 09:54
        Jaki przebieg jest realny dla Virago z 89-91r.? Jak ustrzec się przed takim
        kręconym licznikiem.? Mieszkam w okolicach Wawy i moge dojechać do każdego
        zakładu.Wiem że w Łomiankach jest salon Yamahy ale nie wiem czy oni tam robią
        takie rzeczy?
        • Gość: Gosc Re: Virago 535-prosze o radę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 20:49
          Jezeli moto jest z 1990 roku to znaczy ze skonczylo 16 lat.
          Osobiście nie mam wiele czasu zeby jezdzic na moto, ale staram sie zrobic 200
          km w weekend.
          Rocznie przejezdzam okolo 5 tys km. 16 lat razy 5 = 80 tys km.
          Ja mam Virazke z 1994 roku z ksiazka serwisowa i prawdziwym przebiegiem 60 tys.
          Nie wiezcie, ze ktos kupuje moto, zeby stalo w garazu. A opowiadania ze moto
          kupione od dziadka lub kobitki z niemiec, ktorzy nie jezdzili tylko czyscili,
          mozecie miedzy bajki wlozyc.
          Jezeli kupujesz virowke z pocztku lat 90 to bedzie miala okolo 70-80 tys
          przebiegu, mimo ze licznik bedzie ustawiony na 20-30 tys.

pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka