Gość: NYorker IP: *.nycmny.east.verizon.net 18.05.06, 09:59 www.advrider.com/forums/showthread.php?t=138936 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: brembo smokies - alice, who the fuck is alice ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 10:15 fajne foty, tyle strasznie cienko jeździsz. bo afryką to tak nawet mozna: static.flickr.com/47/148633503_3e053a027d_o.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
zi3lony Re: smokies - alice, who the fuck is alice ?! 18.05.06, 19:40 brembo jak wrzuciles to do 5140?????!!! jakis specjalny programik? WTF?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: smokies - alice, who the fuck is alice ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:00 nokia sprzedaje specjalne obudowy to 5140i z softem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: smokies - alice, who the fuck is alice ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:31 static.flickr.com/53/150276631_3292ad44cc_o.jpg tak sue kurde jeździ cieniasy !! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carina79 Re: smokies IP: *.crowley.pl 18.05.06, 10:19 i przyroda fajna, szczegolnie te węże :) Odpowiedz Link Zgłoś
cien1100 Re: smokies 18.05.06, 10:46 Nie wiem co napisałeś,bo nie znam tego barbarzyńskiego języka,ale zdjęcia rewelka!Też bym sobie taką traską pojeżdził. Odpowiedz Link Zgłoś
deviant.rr heel goed! 18.05.06, 12:35 Piękne fotki - szczególnie krajobrazów. Jeżeli by mnie było stać na taką podróż to bym chciał przejechać przez stany na ścigu. Jedyny minust to te proste trasy w znaczeniu braku zakrętów, ale kupując mapę i wcześniej uzgadniając trasę pewnie dałoby się zaplanować coś krętego. Fotki robią wrażenie - ładnie trafione i szczególnie podoba mi się to nakładanie jednej na drógą. Możesz też wypróbować obiektyw "rybie oko" - ten obiektyw "zawinie" Ci obraz i w jednym zdjęciu uchwycisz cały winkiel. Odpowiedz Link Zgłoś
soleski Niu Dżoker. Ale niespodzianka.... 18.05.06, 16:07 A ja jestem pod wrażeniem zupełnie czego innego. Znając NY wyłącznie z jego tekstów na forum miałem go za: 1. zakompleksionego frustrata, 2. sfrustrowanego cynika 3. cynicznego złośliwca 4. złośliwego upierdliwca 5. upierdliwego popaprańca 6. popapranego emigranta 7. wystarczy.... A tu masz ze zdjęć wyziera obraz zupełnie inny. Ty wrażliwy gość jesteś. I romantyk. Tacy nie wysyłają Carinom słoików ze spermą tylko raczej kwiaty.. :-))) Pozdro PS: Co ta emigracja robi z ludźmi. Dobrze że wróciłem do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz-ef Re: Niu Dżoker. Ale niespodzianka.... 18.05.06, 21:12 poplakalem sie jak przeczytalem o tym romantyku.. poplakalem ze smiechu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazz złośliwiec oszalałeś?? IP: *.localnetwork.pl 18.05.06, 22:04 niu dżouker i słoik spermy??? czyś ty chłopie ocipiał?? Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz-ef Re: oszalałeś?? 18.05.06, 22:18 stary! nyorker ma 34 lata i nigdy nie byl z kobieta wiesz ile mu sie moglo nazbierac? to biale w oczach to u niego nie bilaka ale poziom spermy zreszta poczytaj jego wysiliny na 4um to sie przekonasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: Niu Dżoker. Ale niespodzianka.... IP: *.dyn.optonline.net 19.05.06, 03:57 jestes (neil)armstrongowy krok od nauczenia sie czytania miedzy wierszami. ps. spogladam czasem na byt mariuszka. co ciasne zascianki robia z ludzmi. dobrze, ze wyjechalem. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz-ef Re: Niu Dżoker. Ale niespodzianka.... 19.05.06, 09:33 niedawno pisałeś ze smutkiem, że musiałeś wyjechać.... to jak to jest? no i byłoby rzeczywiście dobrze, gdybyś kiedyś spotkał coś co cie pokocha i byłoby to rasy ludzkiej... samotne 34 lata.. to cie musi bardzo boleć i nie zasłaniaj sie tym, że dzięki temu masz silna prawicę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera77 Re: zgadzam sie IP: *.aster.pl 20.05.06, 00:19 Gość portalu: NYorker napisał(a):> > dobrze, ze wyjechalem. dobrze zrobiles Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Osikowicz Re: Niu Dżoker. Ale niespodzianka.... IP: *.ae.krakow.pl 21.05.06, 12:55 Dobrze się to oglądało i czytało. Brawo Kamilu, daj ten materiał do gazetek. Mówiłem panu, Panie Soleski, że NYorker ma duży potencjał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szynszyll Re: smokies IP: *.prz.rzeszow.pl 18.05.06, 17:35 yo! piekna wycieczka - pozazdroscic ;) przy okazji chcialem jeszcze troche przynudzic ;) otoz wracajac do naszej rozmowy o malym i duzym V-stromie zabawilem sie - co z reszta czesto robie - w porownanie motocykli CN 1000 i DL 650. oto co wyszlo: img134.imageshack.us/img134/6517/porownanie8is.jpg jak zawsze - bo porownywalem juz kilka motocykli w ten sposob - linie zostaly pociagniete od miejsc ktore decyduja o wygodzie kierowcy i pasazera. co sie okazalo? tylko tyle ze gabarytowo porownywane motocykle sa niemal identyczne jezeli chodzi o ergonomie. teraz liczby: rozstaw osi: DL 1,540 mm CN 1,560 mm wysokosc siedzenia: DL 820 mm CN 820 mm kola: przod 19 tyl 17 cali w obydwu motocyklach masa na sucho: DL 189 kg CN 215 kg moc i moment obr: DL 67/60 CN 98/97 KM/Nm no i to z grubsza tyle ;) jasne jest ze 1000 ccm uzyskamy wiekszy moment i moc niz z 650 ccm ale jak dla mnie motocykl turystyczny to nie wyscigowy Drag wiec przyspieszenia 650 - ki mnie osobiscie wystarczaja. ponadto jakos tak mam, ze w trosce o siebie, innych i swoj portfel zawsze trzymalem sie w okolicach predkosci przepisowych. i tu moje pytanie ;) dlaczego, cyt. "wlasnie wrocilem z trzech tysiecy kilometrow i pewnie wciaz nie moglbym utrzymac kubka w dloni, ani ruszac glowa, gdybym nie pojechal litrem" nie jestem w stanie zrozumiec ;) jak dla mnie do wycieczek takich jak ta na fotce DL 650 nadaje sie rownie dobrze jak jej wieksi litrowi koledzy. co sprawia ze po 3 tys km na 'litrze' mozna ruszac glowa i pic kawe a po 3 tys na '650' to juz tylko do ziemi i wieniec ;) pozdrawiam - wycieczki szczerze zazdroszcze ;) szynszyll p.s.punktem odniesienia przy rysunku byly kola - takie same dla obydwu motocykli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: smokies IP: *.dyn.optonline.net 19.05.06, 03:39 zlozylem to troche inaczej: yarrai.smugmug.com/gallery/676946/2/70292656 widac wyraznie, ze capo ma jednak inaczej uksztaltowane i wyzej posadowione siodlo. wyzej manetki, podnozki. niektorych rzeczy nie widac jednak i nie sposob ich doznac poki nie usiadzie sie na obu motocyklach. oba stromy sa wyraznie szczuplejsze i stad kierowca moze siedziec blizej frontu. capo ma ogromny, pekaty zbiornik jest znacznie szersze. sam mam fabryczne, wyzsze siodlo (takie jak w rr), podniesiona kierownice, zdjete gumy z podnozkow, podwyzszona kieorwnice, urznieta owiewke i podwyzszone zawieszenie (o innych modyfikacjach nie wspomne) - stad pozycje przyjmuje inna niz na stromie. nad silnikami nie ma co dyskutowac, a szczegolnie porownywac odmiennych pojemnosci. 650 ma swoich zwolennikow, ale mialem powody wybrac litra. jesli chodzi o moje pisanie o 650, to bardziej mialem na mysli mojego starego singla, niz malego twina. po trzech godzinach na autostradzie, mialem obnizone czucie w dloniach i 'sprezynki' w palcach. a z ruszaniem glowa byly problemy po dniu w turbulencjach przy 130/h. ale to sprawa zupelnie indywidualna i niekoniecznie zwiazana ze stromem. chociaz pamietam, ze na tl1000 wcale nie bylo sielanki. (w capo owiewka ucieta). na koniec. jesli rownac capo ze stromem, to punktem wyjscia powinna byc cena. w swoich klasach stromy nie maja konkurencji. dziekuje wszystkim za uznanie (moich talentow fotograficznych). Odpowiedz Link Zgłoś
mrmisquamacus Re: smokies 18.05.06, 22:39 wjade z offtopem, lysy na zdjeciach przypomina mi boksera, nikolaja valujewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo wyjazd niujorkera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 00:45 musze jednak przyznać ze sie to super czyta i ogląda. gosc jednak jeździ, i gdybym tam bym to też bym takie tripy łapał( no moze nie wspolnie z enłajem:;) ale foty super, i caly wyjazd też. po takim weekndzie zawsze sie inaczej wstaje w poniedzialek do roboty! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skalpel Re: smokies IP: *.e-wro.net.pl 19.05.06, 09:08 uh ! foty momentalnie sa genialne.:) wyprawa marzenie. nic tylko pozazdroscic. jedyne co mi sie nei podoba to te pseudo panoramiczne foty nakladane na siebie.... wg. mnei nei wyglada to zbyt dobrze. pozdrawiam!:) Odpowiedz Link Zgłoś
irish76 Re: smokies 19.05.06, 14:03 coz mozna dodac to samo co inni na forum: super fotki i fajne muzeum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HARLISTA Re: smokies IP: *.38.91-5.newsouth.net 19.05.06, 21:57 brawo NYorker ! O ile znam zycie to wrocisz kiedys do Smokies i to nie raz. Ale tym razem "poszlajasz" sie troche po mniej uczeszczanych drogach. Drogach gdzie jak zobaczysz ograniczeniwe do 10 MPH to pojedziesz max 15 Mph. Przed zakretem bedziesz trabil zeby ostrzedz tych za zakretem ze jedziesz, sluchajac jednoczesnie czy inni nie trabia. Zobaczysz ze umieszczone lustra, "rybie oczy" sa bardzo przydatne, zeby zobaczyc co jest za zakretem. jak przejedziesz sie droga gdzie po prawej stronie bedziesz mial murek 30 cm wysoki i 50 cm szeroki, pozniej dlugo, dlugo nic oprocz powietrza a na zakonczenie strumyk zrozumiesz co znaczy "gesia skorka". narazie gratulacje :)) Odpowiedz Link Zgłoś