IP: 217.149.249.* 20.07.06, 18:55
Hejka, mam do was pytanie.. czy warto jest kupować honde ntv czy też może
lepsza od niej jest diverson? Pytam o to bo mam niewielki budżet tj. 6 tys zł
i nie wiem czy kupić w tym sezonie jeden z tych sprzętów czy też poczekać aż
się troche dorobie i zakupić sv 650 lub bandita 600. Doradzcie plizz
Obserwuj wątek
    • Gość: fazer Re: NTV 650? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 21:50
      Hm, podane przez Ciebie sprzety dosc znacznie sie roznia:
      - NTV idealna do turystyki (ah ten wal kardana:-) i do spokojnego smigania na
      codzien ogolnie motocykl robi bardzo pozytywne wrazenie;
      - Diversion raczej tylko do spokojnego smigania na codzien i od czasu do czasu
      turystyka, stare XJ-ty byly lepsze tzn mocniejsze;
      - sv to inna bajka, zalezy jeszcze czy wersja naked czy z owiewka bo maja rozne
      kierownice w kazdym razie przy owiewce jak dla mnie za mocno sie lezy ale
      trzeba przyznac ze motorek zasuwa lepiej niz by sie moglo wydawac;
      - bandit - nie wiem nigdy nie jechalem...
    • Gość: W sprawie SV Re: NTV 650? IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 24.07.06, 22:35
      Sportowa pozycja na moim moto pozwala na genialna kotrole sprzetu. Poza tym
      dopiero po trzech godzinkach przelotu wyraznie czuje, ze musze stanac i troche
      sie rozciagnac. Jak jestes delikatny, w razie czego na przeloty zakladasz
      tankbag i jest sie na czym polozyc. Przyjeb jest fantastyczny. W ogole V2 to
      jest to. Przyspieszanie liniowe i generalne wrazenia porownywalne z czworkami w
      wyzszej klasie pojemnosci. Pelen odlot od 2000 obrotow. W starych SV jest zbyt
      miekkie zawieszenie. W nowych jest relaks, tym bardziej, ze jest regulacja.
      Banditem nigdy nie jezdzilem, ale znam ludzi, ktorzy za nic w swiecie nie
      wymieniliby go na takiego na przyklad Fazera. Kwestia gustu. Poza tym w ostatnim
      Fast Bike znajdziesz test nakedow, ale wiekszej pojemnosci. Dla porownania Z1000
      to king, FZ1 to wystrzal ze slepaka, CB1300 na koncu. W innym tescie, ktory
      ostatnio przegladalem Bandit 1200 wciaz zajmowal wyzsza pozycje od nowego
      Fazera, za to przegral w konkurencji z CB1300. Testy testami. Zycie zyciem.
      • Gość: zephir Re: NTV 650? IP: *.teleton.pl 25.07.06, 10:48
        Miałem kupiś Dywersje a kupiłem NTV i w życiu bym tej decyzji nie zmienił.Przez
        25 dni posiadania konika nakręciłem 1700km (brak czasu na więcej :( ) i powiem
        szczerze,że jedyną wadą NTV jaką zauważyłem są dosyć mocno podgięte nogi.Mnie
        bolą już po godzinie (może dwóch) jazdy a mam tylko 1.73 wzrostu.Z drugiej
        strony dzięki takiej a nie innej pozycji nie czuje sie tak oporu powietrza przy
        szybszej jeździe.Tułów jest już wystarczająco pochylony - nie trzeba sie
        dodatkowo kłaść.

Polecam NTV za:
        - kardana
        - świetny silnik
        - niskie spalanie ( przeważnie 4.5 - 4.7 , czasami dochodzi do 6/100)

Pozdrawiam
        • Gość: filipesq Re: NTV 650? IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 31.07.06, 13:35
          a znacie moze namiary na jakies www gdzie mozna sobie o ntv poczytac? cos jak
          motocykle.domeczek.pl - tam o ntv650 nie ma ani slowa...
          moze byc po anielsku.
          serwisowke znalazlem, ale przydaloby sie jeszcze cos o 'rodowodzie', zmianach
          dokonywanych w kolejnych rocznikach, typowych usterkach, kluczowych wadach,
          zaletach...
          • Gość: tomek Re: NTV 650? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 14:08
            Mowisz i masz: republika.pl/chudzikj/NTV650Revere.htm
            • Gość: zephir Re: NTV 650? IP: *.teleton.pl 31.07.06, 14:31
              Oooooo... a ja tej stronki nie znałem.Dzięki serdeczne :)
            • Gość: filipesq Re: NTV 650? IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 01.08.06, 14:39
              ooo! dziex! o to wlasnie chodzilo. zabookmarkuje przy okazji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka