Dodaj do ulubionych

Prostowanie lag

07.08.06, 12:51
oczywiście przednich. W Giełdzie Motocyklowej znalazłem anons - "bezśladowe
prostowanie...FV Marek". czy ktoś ma doświadczenia w tym temacie? Zwłaszcza
gdy chodzi o lagi od sporta (Gixer-lekko pogięte, właściwie nie widać).
pzdr
Obserwuj wątek
    • bartekexc Re: Prostowanie lag 07.08.06, 15:05
      już lepiej używane kupić, w jednym moto miałem prostowaną lagę po dzwonie i się
      nie sprawdziło tzn. przy zeskoku z krawężnika pociekła i się podgieła do stanu
      przed prostowaniem
      • zephir Re: Prostowanie lag 08.08.06, 10:31
        Za Wikipedią:
        Złoty (zł, aktualny kod ISO 4217 PLN)- podstawowa jednostka monetarna w Polsce.
        Ze względu na hiperinflację w połowie lat 90. dokonano denominacji złotego "o
        cztery zera", w stosunku 10 000 PLZ = 1 PLN. Wtedy też waluta otrzymała nowy kod
        ISO 4217

Czyli nie ma już PLZ : PoLski Złoty.Teraz jest PLN czyli PoLski Nowy (złoty).

Pozdrawiam
    • Gość: Lysout Re: Prostowanie lag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 17:19
      Jak prawie nie widac, to mozna - bez kłopotu. Lagi sa zrobione z tak twardego
      materiału, ze prostowanie lekko zgiętych nie robi na nich wrazenia. Chyba ze są
      to banany - to odradzam. Za prostowanie przodka i półek zapłacisz koło 150 -200
      zł. za używaną lage do prawie nowego supersporta zapłacisz minimum 500-800 zł

Rachunek jest prosty
      • Gość: fazer600 Re: Prostowanie lag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 18:36
        A jaka masz pewnosc ze kupione przez Ciebie bezwypadkowe, uzywane lagi nie
        zostaly przez kogos wyprostowane bezsladowo??? Uwazam, ze prostowaie lag ktore
        sie ewidentnie wygiely mija sie z celem, bo przeciez im material
        twardszy/sztywniejszy tym bardziej giecie niszczy jego strukture
        wewnetrzna/sztywnosc. Czyli moga byc jakies wewnetrzne mikropekniecia ktore
        ujawnia sie jak akurat bedziesz przednim kolem opadal po jezdzie na gumie- moje
        zdziwienie bylo nie do opisania:-( tym bardziej ze nie zdazylo sie to za
        pierwszym razem. Na szczescie dosc wolno jechalem i mialem kombinezon... Jesli
        wygiecie bylo minimalne tak, ze prawie nie widoczne to coz jak to ktos
        powiedzial "rachunek jest prosty..." ale na gumie juz bym nie jezdzil na tych
        lagach;-)
      • Gość: Dariusz Re: Prostowanie lag IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 19:28
        Larsson proponuje za ok 500 zł
    • Gość: nyorker czy... IP: 70.19.14.* 07.08.06, 17:26
      rury teleskopow to profile walcowane na zimno, czy na goraco? stal chromowo-
      molibdenowa?

(eksploatacja motocykla jest tansza, jesli pominie sie wymiane klockow
      hamulcowych)
      • Gość: mechanior prostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 19:18
      • Gość: mechanior prostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 19:25
        Sory puściłem pusty link.

Z tego co mine uczyli w szkołach to wiem że materiał raz odkrztałcony i
        ponownie doprowadzony do poprzedniego wyglądu nie jest juz tak mocny (staje się
        bardziej plastyczny)gdyż zostaje naruszona wewnętrzna struktura materiału.
        najprościej sprawdzić to na drucie o grubości ok. 2 mm i przeginac go raz w
        jedną to dugą stronę. w efekcie będzie wyczuwalne że drut coraz łatwiej się
        zgina. to samo dzieje się z lagami.
        • patmate Re: prostowanie 08.08.06, 01:48
          Wszystko to wiem... pozostaje drobnostka, nowe kosztują w sumie (lewa+prawa)
          12k pln, półki osobno. poki co jeszcze czekam na werdykt Funduszu
          Ubezpieczeniowego.
          pzdr
          • Gość: Lysout Re: prostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 08:14
            patmate napisał:
            > 12k pln,

to jeszcze do kantoru będziesz musiał iść
            co to za jednostki walutowe?????????
            • zephir Re: prostowanie 08.08.06, 10:32
              Za Wikipedią:
              Złoty (zł, aktualny kod ISO 4217 PLN)- podstawowa jednostka monetarna w Polsce.
              Ze względu na hiperinflację w połowie lat 90. dokonano denominacji złotego "o
              cztery zera", w stosunku 10 000 PLZ = 1 PLN. Wtedy też waluta otrzymała nowy kod
              ISO 4217

Czyli nie ma już PLZ : PoLski Złoty.Teraz jest PLN czyli PoLski Nowy (złoty).

Pozdrawiam
              • Gość: Lysout Re: prostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 10:56
                no tak - powinienem się domyslić, ze pln to skrót od "złoty" - w sumie samo się
                narzuca.
                Ale szkoda ze w mennicy państwowej tego nie wiedzą i dalej - niezgodnie z
                wikipedia na monetach bijąi na banknotach drukują "zł" zamiast PLN
                • Gość: zephir Re: prostowanie IP: *.teleton.pl 08.08.06, 12:58
                  Nie chodzi o to że dalej nabijają "zł" tylko o to że oficialnym symbolem
                  "złotego" jest PLN (zobacz np w kantorach).
                  PLN nie ma sie "samo narzucać".To każdy Polak powinien wiedzieć,że chodzi o
                  naszą kochaną złotówke ;).

No ale dosyś uszczypliwości :).PLN = zł.Wszyscy to już wiedzą więc wracajmy do
                  tematu :)

Pozdrawiam
                  • Gość: Lysout Re: prostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 18:34
                    Gość portalu: zephir napisał(a):
                    (zobacz np w kantorach).

Stąd moje stwierdzenie ze do kantoru koleś będzie musiał iść...
                    Nie używajmy jakiegoś nowomowowego PLN - zeta jest zeta.
                    To samo z "włanczaniem" - 95% ludzi "włancza" zamiast włączać i podobno były
                    plany uzać obie wersje za własciwe(bo wyplenić się "włanczania" nie da).
                    A ja wypleniam ile się da, a największą frajdę sprawia wyplenianie u "inteligentów"
                    Pozdrawiam
          • Gość: fazer600 Re: prostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 21:12
            12k pln??? to co ty masz za maszyne? pewnie Honda........
            • patmate Re: prostowanie 08.08.06, 23:08
              GSXR 1000 K5. Przemówilo mi do wyobraźni ewentualne łatwiejsze ponowne
              zagięcie. Wychodzi na to że po weryfikacji może wystarcy jedną albo dwie górne
              wymienić.
              pzdr
    • Gość: PIOR Re: Prostowanie lag IP: 195.205.191.* 09.08.06, 19:06
      allegro.pl/item119047671_suzuki_gsxr1000_k5_k6_gsxr_1000_zawieszenie_i_os
      .html CZSAMI SIE NIE OPŁACA RYZYKOWAĆ PROSTOWANIEM LAG
      • Gość: Lysout Re: Prostowanie lag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 20:51
        Gość portalu: PIOR napisał(a):
        allegro.pl/item119047671_suzuki_gsxr1000_k5_k6_gsxr_1000_zawieszenie_i_os
        > allegro.pl/item119047671_suzuki_gsxr1000_k5_k6_gsxr_1000_zawieszenie_i_os
        > .html CZSAMI SIE NIE OPŁACA RYZYKOWAĆ PROSTOWANIEM LAG

Ośkę też moze mieć krzwa, ale jaki to ma związek z opłacalnością prostowania
        lag????????????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka