Dodaj do ulubionych

reanimujemy "Swiat motocykli"

IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.08.06, 22:41
Witam chcial bym cos zmienic w naszej "ukochanej" gazecie dlatego prosze o
wypowiedzi na temat usprawnienia gazety.Moze "ktos na gorze" wezmie sobie
kilka rad do serca!! Przeciez nie bedziemy w kolko narzekac!!
Obserwuj wątek
    • baba_zanetti Re: reanimujemy "Swiat motocykli" 10.08.06, 23:03
      Masz rację, nie narzekajmy już, po prostu nie kupujmy już tej gazety, tak ja
      przestałem. Może wtedy redakcja zwróci uwagę na takie posty.
    • Gość: dan72 Re: reanimujemy "Swiat motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 23:18
      Uważam, że pierwsze 3 lata świata motocykli były najlepsze, zresztą z rozmów z
      kumplami wiem że to nie tylko moje zdanie. Od tamtego czasu zaczeła pogarszać
      się jakość gazety. Nie oznacza to, że jest kiepska, słabe artykuły czy coś tam.
      Uważam, że to już nie zupełnie ten klimat, jak wtedy, kieddy czytało się każdy
      artykuł kilka razy i niecierpliwie czekało na następny numer. Ale myślę,że to
      hamburgeryzacja i ogólne po..ie naszego społeczeństwa.
      No a teraz ktoś napisze, że się przypie..m. Pozdrowienia
      • Gość: fireblademan Re: reanimujemy "Swiat motocykli" IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.08.06, 23:30
        tez tak uwazam bo tu wlasnie nie chodzi o prezencje czy tez poprawnosc
        stylistyczna.Tak jak mowisz chodzi tu o takie swiatelko dla kazdego motcyklisty
        ktory w tej gazecie widzial sorry ale taki dom z fajnymi kumplami. Kiedy
        kupowalem nowy numer nie moglem sie doczekac co bedzie w nim. A teraz to tak
        jak kolejna "Klaudia". Jezeli by w tej gazecie zaistnial taki klimat jak
        kiedys i takie kolezenstwo a nie tak jak teraz "anonimowosc"!
        • Gość: nie kupuje juz Re: reanimujemy "Swiat motocykli" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 09:50
          kupowalem wszystkie egzemplarze od nr 1 w 93 roku!!! zdazalo sie ze nawet po 2
          sztuki, ze wzgledu na plakat, pozniej doroslem, zaczalem jezdzic, wiedze
          teoretyczna zamienilem na praktyczna i po jakis 10-12 latach zrozumialem ze tak
          gazeta zajezdza troche brukiem...
          spelnilem moje marzenie o jednosladzie, robie teraz rocznie po 15 tys km, nie
          widze niczego innego poza moto. wiem ze nie bylbym takim motocyklista jakim
          jestem gdy nie pierwsze... hmm 80 nr ŚM.
          Dziś wyznaję tylko jedno pismo motocyklowe: TWO (Two Wheels Only) - brytyjska
          gazeta, biblia motocyklistow. Trudno ją dostac, mi przysylaja z UK znajomi,
          troche przeplacam, ale uwierzcie - warto!!!

polecam redakcji Świata Motocykli aby sprowadzili sobie kilka egzemplarzy i
          poczytali a efekt... zobaczymy
    • szymon.dziawer Re: reanimujemy "Swiat motocykli" 11.08.06, 10:18
      Proponuję zakończyć tę dyskusję, zanim się rozwinie na dobre.
      Kolejne jałowe wypowiedzi ludzi, którzy od dawna nie trzymali żadnego numeru w
      ręku.
      Kiedyś było lepiej.
      Bardzo proszę, weźcie w rękę ŚM sprzed kilku lat i porównajcie z obecnym.
      Kiedyś się Wam bardziej podobał, bo nie było tak powszechnego dostępu do
      internetu i o motocyklach można było dowiedzieć się tylko z 2 pism. To były
      jedyne źródła informacji na ten temat.
      O samym łamaniu i szacie graficznej nie wspominam.
      I uwierzcie lub nie "ŚM" ma się dobrze, nakład schodzi dlatego, że nie wygląda
      tak jak kiedyś. Przychodzą nowi czytelnicy, a inni po przejechaniu 15 000 km
      stwierdzają, że wiedzą już wszystko i nie potrzebują weryfikacji swoich
      poglądów za pomocą pisma fachowego. Na szczęście są czytelnicy, którzy od lat
      są wierni swemu "Światowi Motocykli" i wiedzą, że aby istnieć "ŚM" musi
      ewoluować, bo nie da się robić rentownego pisma dla kilkuset osób.
      I znów 80% postów będzie od ludzi, którzy - jak wspomniałem, od lat nie mieli
      przed sobą "ŚM".
      Redakcja ŚM ma wgląd w najlepszą prasę światową i nie sprawia nam kłopotu
      zorganizowanie regularnej prenumeraty T.W.O., MCN, czy innych pism.
      Różnica jest w nakładach poniesionych na ich produkcję i sprofilowaniu odbiorcy.
      Pisma, które uchodzą za kultowe, czy wzorcowe, to w 99% pisma wąsko
      sporfilowane.
      ŚM z założenia jest pismem wszystkich motocyklistów, stąd trudniej jest
      wszystkich zadowolić.
      Tak więc jeszcze raz poproszę o zakończenie dyskusji, lub zabieranie głosu
      tych, którym losy "ŚM" na prawdę leżą na sercu i którzy chociażby widzieli
      jakiś numer z tego roku, bo znów zacznie się dyskusja "po co te laski w "ŚM""
      (dla ignorantów przypomnę, że były one tylko przez kilka nr. i nie ma już ich
      definitywnie od lipca 2003 roku).
      Ciekawe jest to, że największymi oportunistami "ŚM" są osoby najbardziej
      aktywne na forum - paradoksalnie - forum Świata Motocykli.
      Szymon
      • erlan Re: reanimujemy "Swiat motocykli" 11.08.06, 11:53
        Mam wszystkie numery ŚM i myśle że redakcja idzie w dobrą stronę,no może drażnią te reklamy ale z czegoś muszą życ."Kiedyś się bardziej podobał" - dobre.Gazeta miała 50 stron a opisy motocykli ograniczały się suchych danych
        • zarskismyk Re: reanimujemy "Swiat motocykli" 11.08.06, 12:16
          co ty chcesz usprawniać w gazecie??? może dokup sobie lektora który ci ją
          wreszcie przeczyta. śM to jedyne rzetelne pismo w polsce
      • Gość: oportunistka do szymona IP: *.katowice.msk.pl / 87.239.24.* 13.08.06, 15:23
        > Ciekawe jest to, że największymi oportunistami "ŚM" są osoby najbardziej
        > aktywne na forum - paradoksalnie - forum Świata Motocykli.

szymonie, chodziło ci chyba o słowo 'przeciwnicy' a nie 'oportuniści', sam
        jestes dowodem niskiego poziomu tego pisma.
      • maryn Re: reanimujemy "Swiat motocykli" 24.08.06, 08:13
        zamiast labidzenia kilka konkretów:

- nasz kraj rozwija się i cywilizuje. W samochodowym miesięczniku "Motor" też
        były kiedyś porady, jak wyregulować linkę hamulca w Dacii i gaźnik w dużym
        fiacie. Teraz na szczegółowe opisy weteranów jest miejsce w specjalistycznych,
        niszowych pismach - jeżeli ktoś czuje niedosyt w SM, to musi po prostu takie
        oldtimerowe pismo założyć.

- warto w SM pokazywać podstawy warsztatu (klocki, łańcuch, obsługa) dla
        świeżych motocyklistów. Pozwoli to na uniknięcie wielu zaniebań sprzętów

- jak najwięcej opisów imprez, zlotów, ciekawych podróży. Wtedy SM nie zamieni
        się w "Avanti - idziemy na zakupy".

- być obiektywnym w testach, tak jak przy opisie Pan-European, gdzie
        wypunktowaliście z zimną krwią słabe strony maszyny.

• miitch Re: reanimujemy "Swiat motocykli" 24.08.06, 09:21
          gorzej jak bedzie porada zeby odlaczyc abs trzeba odciac linke
          byla kiedys taka rada od Pana Szymona :)
    • Gość: mmarcinn Re: reanimujemy "Swiat motocykli" IP: 213.199.201.* 11.08.06, 12:44
      ja jak wierny kibic kupuje. Niech sie nam rozwija. Dobrze Szymon prawi:)
      • ireo Re: reanimujemy "Swiat motocykli" 11.08.06, 13:02
        Gość portalu: mmarcinn napisał(a):

> ja jak wierny kibic kupuje. Niech sie nam rozwija. Dobrze Szymon prawi:)

też tak uważam. najbardziej podobało mi się zdanie: "...największymi
        oportunistami "ŚM" są osoby najbardziej aktywne na forum...".

jeden komornik powiedział kiedyś niejakiej Kazi Szczuce, że on swoich klientów
        przekonuje "perwersją słowną" - powinni go natychmiast zatrudnić
        jako "dziennikarza" w ŚM
        • Gość: nyorker Re: reanimujemy "Swiat motocykli" IP: 70.19.14.* 11.08.06, 19:16
          mysle, ze to bardziej kreacja, niz perwersja.
      • zarskismyk Re: gumową lale ranimuj a nie gazete 11.08.06, 13:24
        • Gość: fireblademan Reanimujemy IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 11.08.06, 18:38
          no sorry ale nie mowcie ze ktos nie wiedzial tegorocznego numeru SM a
          dlaczegoz to Szanowny Pan Szymon sugeruje aby nie pluc na to jak jest. Temat
          tabu czy co?? Politylka zaczyna wchodzic w takie rejony zycia jak motcykle??
          Poprostu kazdy numer jest taki sam. Redaktorzy po prostu odwalaja fuszere.
          Przeciez juz pisalismy ze nie chodzi o prezencje czy stylistyke!! Poprostu nuda
          a co tu jest rzetelne to nie mam pojecia. Zaskoczcie nas czyms. Ale tak jak Pan
          Dziawer juz wspomnial dla nich liczy sie tylko naklad a nie zadowolenie
          klijentow??
          • Gość: dan72 Re: Reanimujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 13:31
            Mimo wszystko uważam, że zalatuje komercją. To tak jak zloty sprzed 8-10 lat, a
            obecne. Jedno co zawsze czytam z uwagą i w pierwszej kolejności to felietony i
            artykuły Potasa. Natomiast kolega Tomaszewski magluje po raz wtóry "sahary" i
            "sokoły" przepisując stare książki. Nie żebym miał coś do tychże motocykli(sam
            interesuje się głównie weteranami), ale jest tyle nietypowych oldtimerów w samej
            tylko okolicy wawy, że wystarczy na kolejne kilka lat comiesięcznych artykułów.
            Szymon napisał, żeby zakończyć temat dlaczego? Krytyka jest wskazana, wszak to
            pismo wszystkich motocyklistów. Takie to wszystko kolorowe, że nie wolno wyrazić
            swego zdania? A jeśli chodzi o czytelnictwo, to mam wszystkie numery od 1 do 154
            i wszystkie dokładnie przeczytałem. Co się tyczy szaty graficznej to fakt
            okładeczka błyszczy, papierek kredowy, ale nawet gó.. w ładnym papierku
            wyglądać może zachęcająco.
            Bez urazy. Pozdrawiam redakcję i forumowiczów.
    • Gość: Dzakas A ja wiem jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 19:08
      Dziawer mussial miec 5 z polaka i ogolnie ladnie musial pisac wypracowanie ta
      wypowiedz czytalem z zaciekawieniem i z narsatacjacym rytmem serca bylo
      swietne:D
      • Gość: fireblademan Re: A ja wiem jedno IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 11.08.06, 19:18
        dobre to bylo ale juz widac jakis zab,jakas nowosc. Czyms nas zaskoczyli.Gdyby
        to zrobili w czasopismie to bylo by spoko.
    • fazerrr Re: reanimujemy "Swiat motocykli" 13.08.06, 15:05
      temat rzeczywiscie ciekawy..osobiscie lubie swiat motocykli, lubie tez
      motocykl.Wole jednak czytac testy przeprowadzone przez Polakow (choc sa, moim
      zdaniem bardziej pobiezne) niz dokladne,super-fachowe artykuly Niemcow w
      Motocyklu.SM jest dla mnie bardziej "swojski" i nasz!Poza tym wiele zalezy
      przeciez od konkretnego numeru...pozdraiwam obie redakcje!!!!
      • miitch Re: reanimujemy "Swiat motocykli" 14.08.06, 20:06
        Panie Szymonie ja mialem SM w reku az do numeru 8 :)
        i przestalem juz kupowac
        tez uwazam ze gazeta jest nie fajna jak dla mnie
        moze innym sie podoba nie wnikam i nie wymuszam
        nic nie zmieniajcie jezeli sie sprzedaje i wogole ,
        mi nie odpowiada, jest slaba pod wzgledem kazdym
        zalujecie stron a jak wzialem i zaczelem liczyc ile z tych stron co tak
        reklamujecie ze teraz wiecej stron i wogole to 40% to reklamy
        niech kazdy z was wezmie i policzy te reklamy te na pol strony na cala pododaje
        i ile mu stron wyjdzie...
        a ile jest wszystkich ?

szkoda gazeta stracila klimat
        zrobila sie brukowa jak dla mnie
        kultowa byla
        teraz jest niefajna
    • Gość: XJ900 Re: reanimujemy "Swiat motocykli" IP: 213.30.210.* 18.08.06, 11:28
      Z łam naszej gazety zniknęły porady dotyczące techniki jazdy
      Niby wiemy jak jeździć, a jednak ...
    • foxx To może jakaś propozycje? 18.08.06, 16:00
      Przeczytałem z zainteresowaniem przytoczone słowa krytyki dotyczące obecnych
      numerów "Świata Motocykli". Rozumiem również stanowisko Pana Szymona.
      Pozwolicie jednak, że skoncentruję się na postach krytykujacych obecny "ŚM".
      Zabrakło mi w jednak czegoś w tych postach. Szkoda, że osoby krytykujące
      obecny "ŚM" nie przedstawiły pomysłow i przykładów na to, co i jak można by ich
      zdaniem zmienić, aby "ŚM" stał się w ICH oczach lepszy. Napisałem w "ICH", gdyż
      to co jedni moga zaproponować to inni mogą skrytykować. Pisanie o
      braku "klimatu" to chyba trochę za mało? Co to jest właściwie ten klimat?...
      Proszę o definicję.
      Myslę, że "ŚM" pełni - przynajmniej obecnie - pisma dla wszystkich
      motocyklistów. Takiego, w którym każdy znajdzie coś dla siebie, ale
      prawdopodobnie nie wszystko w danym nuumerze bedzie dla każdego. Jeśli ktoś to
      akceptuje (ja akceptuję) to kupuje "ŚM". Jesli ktomuś brakuje "klimatu", to nie
      kupi tego miesięcznika i zapewne skupia swoja uwagę na niszowych pismach
      matocyklowych wydawanych w innych krajach. Sięganie po obcojezyczne, niszowe
      wydawnictwa daje zapewne dużo radosci i zadowolenia. Przeszkoda może być co
      najwyzej bariera językowa...

Pozdrawiam!
      • Gość: pawel 27 Re: To może jakaś propozycje? IP: 217.153.180.* 18.08.06, 17:50
        Zgadzam sie z Foxx. nit nie przedstawil jak rozwiazac problem , tylko staral sie jak najbardziej jaskrawie pokazac. moj szef nauczyl mnie jednego : nie przychodz do mnie tylko z informacja ze jest problem , przyjdz do mnie , powiedz ze jest problem i od razu zaproponuj rozwiazanie... i tego sie trzymam, nie tylko w pracy ,ale w zyciu. wedle mej skromnej opini SM to ciekawe pismio, ktore kupuje regularnie i jest to pismo dla wszytskich. - nie interesuja mnie oldtimery, ani motocykle crossowe. lecz przyznam ze gdy przeczytam to co nie interesowalo, i jestem w swiatyni dumania - to czytam takze o oldtimerach i crossach- i ma wiedza ogolna sie poszarza. i to ma na celu redakcja SM. nie jest to gazeta niszowa, bo na to trzeba duzo pieniedzy, reklamy sa - takie czasy. sam z kilku skorzystalem - odwiedzajac reklamowane sklepy, badz strony.
        pamietam,jak kiedys czekalem zniecierpliwiony na SM, to bylo cos, z wielka przyjemnoscia przegladam teraz te stare numery, patrzac na motocykle o ktorych snilem i marzylem.

prosze o konstruktywne uwagi dotyczace SM.

A potyczki slowne typu "oportunisci" sa zenujace, i mam wrazenie ze osoby wbijaja w dupe takie szpilki, to nie ludzie to wilki.
        mam wrazenie ze niektorzy tylko czekaja by ktos popelnil jakis blad i dawaj posmiac sie, byle cos napisac na forum motocyklistow. ..... dziecinne.

pozdrawiam. tych znawcow jezyka takze . a przede wszytskim milosnikow motocykli i SM.

pawel vel goral
        • Gość: baba_zanetti Re: To może jakaś propozycje? IP: *.itpp.pl 18.08.06, 21:38
          Konkrety padały już wcześniej w poprzednich postach. Nie wiem czy jest sens je
          powtarzać. Skoro pismo jest dla wszystkich to wiadome jest że będzie bardzo
          wiele osób z zastrzeżeniami. Mi poprostu ta gazeta już nie odpowiada
          tematycznie. Jak coś jest dla wszystkich to jest ogólnie do ... Bez urazy. Bo
          to nadal dobra gazeta, dużo prawdy jest w wypowiedzi pana Szymona, odnośnie
          internetu, mimo to chętnie kupuję inne wydawnictwo motocyklowe. Takie prawa
          rynku. Wkurzają mnie też te marne dodatki, typu mapy i płyty na których nie ma
          już nic nowego.
          • Gość: fireblademan Re: To może jakaś propozycje? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 19.08.06, 20:39
            Podczas gdy zakladalem ten temat nie chodzilo mi o to aby krytykowac Pismo lecz
            o to aby dzieki Naszym radom pomoc autorom i jakos usprawnic "SM".To jest
            wlasnie ta zaleta ze przez neta mozemy jakos wplywac na to co czytamy. Tak wiec
            moze nie piszmy tego co nam sie nie podoba lecz to co chcieli bysmy przeczytac
            w nastepnym numerze. Ja osobiscie bardzo lubie dzial technika i prosilbym
            wiecej o rozwiniecie tegoz dzialu. Moze w ten sposob autorzy tak zbuduja nowa
            gazete na co aktualnie jest popyt. Wiem ze wszystkich nie moze uszczesliwic ale
            jezeli bysmy sie postarali...........kto wie.Pozdrawiam Motocyklistow i Autorow
            Pisma!!!
            • Gość: baba_zanetti Re: To może jakaś propozycje? IP: *.itpp.pl 19.08.06, 21:16
              Zgadzam się- więcej techniki motocyklowej, więcej listów czytelników!!! Lubię
              też dział motocykl używany. Co w zamian? Np: weteran, bądź skutery, ewentualnie
              pan Potyn. Oto moje propozycje. Reszta jest ok.
              • pavlo250 Re: To może jakaś propozycje? 20.08.06, 21:23
                Oto treść mailu który wysłałem do redakcji ŚM jeszcze w lipcu.

" Witam! Do napisania tego listu skłonił mnie fakt, iż po kilkuletniej
                przerwie znów sięgnąłem po "Świat motocykli". Niestety spotkało mnie duże i
                dosyć niemiłe zaskoczenie gdy po przekartkowaniu gazety zauważyłem jak bardzo
                sie ona zmieniła. Trzy premiery, tyle samo prezentacji i siedem artykułów
                sportowych to nieco za dużo jak na jedno wydanie. Gdzie podziały się artykuły p.
                Tomasza Sałka, mnogość felietonów, dział listów czy chociażby szkoła jazdy Tomka
                Kulika, nie wspominając już o nieśmiertelnym Joe Bar. Dzięki nim gazeta
                zyskiwała swój wyjątkowy charakter, była różnorodna, każdy mógł znaleźć coś dla
                siebie. Takie wydania czytało się naprawdę z chęcia, natomiast aktualny "Świat
                motocykli" wieje nudą. Jestem przekonany że duża większość motocyklistów woli
                czytać artykuły związane z motocyklami jako nurtem i stylem życia, a nie
                dotyczace tego jaki model japońska wielka czwórka wypuściła znów na rynek i o
                ile gramów jest on lżejszy od poprzednika.
                Mogę mieć tylko nadzieję, że ktoś wyciągnie z powyższych słów wnioski i
                miesięcznik wszystkich motocyklistów bedzie coraz lepszy broniąc pozycji lidera
                wśród pism tego typu."

Osobiście zgadzam się z przedmówcami, dział technika, felietony, listy i szkoła
                jazdy,to jest to, czyli praktyczne podejscie do zagadnienia motocyklizmu. Na
                koniec chciałbym jeszcze nadmienic, że mam gdzieś na jakim papierze drukowane
                jest pismo, liczy sie zawartość, a nie wygląd. Jakość papieru na którym
                drukowana była poprzednio giełda w niczym nie przeszkadzał, a z pewnością
                skutecznie obniżał cenę gazety. Pozdrawiam.
    • Gość: Abadon Re: reanimujemy "Swiat motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 23:10
      Mi jedynie pzreszkadza że tak sie wyraże to ze jak kupuje gazete o motocyklach o
      samych motocyklach jest niewile zbyt mało testów i preznetacji potocykli. Szkoła
      jazdy to też coś czego wyraziny brak wiać nawet doswiadczeni motocykliści z
      chęciom czytają. Jak na muj gust zadużo o sprorcie motocyklowym mnie osobisicie
      to średnio interesuje wolał bym o jakimś motocyklu przeczytać czy chociazby
      felieton konkretny. Gazeta jest dobra wzasadzie nie bioronc pod uwage pism
      zagranicznych to o lepszej gazecie niea co muwić. Reklam za dużo fakt ale to
      komercja waidomo kazeta niejst instytutem harytatywnym. CO do jakości papieru w
      gazecie i dodatkach to wszytsko fajnie ale jak by gazeta miał być na słabym
      papieże i bez dodatków a o połowe tańsza(przykład) to wole ta drugą opcje
      niekupuje gazety dla papieru tylko dla treści.
      Pozdro.
    • Gość: Paweł Re: reanimujemy "Swiat motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 09:24
      Moim skromnym zdaniem pismo jest po prostu dobre. Rzetelne testy motocykli i
      skuterów, relacje ze zlotów, felietony Potasa a także fajnie prowdzony dział
      sportowy czy relacje z wypraw. I to jest właśnie klimat... Wiele osób może
      znaleźć coś ciekawego dla siebie, ale też tyle samo może uznać że nic ciekawego
      dla nich w ŚM nie ma. Ich prawo. Ale też nikt tych osób do kupowania ŚM nie
      zmusza, a mam nieodparte wrażenie że większość krytykujących pisma nie kupuje.
      Kierują pod adresem redakcji często mało przyjemne komentarze, nie proponując
      jednocześnie nic co według nich miało by pismo poprawić. Podawanie przykładów
      innych pism nie bardzo ma sens, bo jak zauważył Szymon, każde z nich jest
      kierowane do innej grupy odbiorców. Mogę się założyć, że gdyby ŚM było kopią
      TWO, natychmiast zebrało by się tu grono krytyków. Ale nic prostszego, zamiast
      krytykować można przecież założyć własną gazetę i pokazać wszystkim jak magazyn
      motocyklowy powinien wyglądac! Natomiast ŚM ma na pewno grono stałych
      czytelników, do których i ja należę, zadowolonych z tego co się w nim ukazuje. I
      właśnie o to chodzi.
      • miitch Re: reanimujemy "Swiat motocykli" 23.08.06, 18:12
        wasze skromne zdania to pewnie zdania 15 letnich fachowcow ktorzy ciesza sie jak
        gazeta jest kolorowa i ma duzo obrazkow

jednak jezeli ktos jezdzi na motorze lub planuje jego zakup lub poprostu
        interesuje sie tym to swiat motocykli ma nastepujace wady:
        gielda - nic tam nie ma, 5 motorow na krzyz, a ogloszenia pojawiaja sie po 2
        miesiacach, sam wyslalem to wiem
        prezentacje motorow ktore dostajecie do testow no coz sa troszke monotonne nie
        kazdy kocha bmw i chce czytac 5 prezentacji jakie one nie sa zajebiste itd
        technika- marnie dawniej bylo to napisane z ikra
        feleietony - tez mi sie przestaly podobac sa monotonne i nie wnosza nic
        specjalnego, brakuje im charakterystycznego polotu i ekstrawagancji jak za
        dobrych lat :) mysle ze Pan Leszek sam zobaczyl ze gazeta sie robi komercyjna
        traci swoja kultowosc i dostosowal do tego swoje felietony, ale wiadomo trzeba
        isc z duchem czasu...
        reklamy - to domena tej gazety jest ich zarabiscie duzo, wystarczy przysiasc i
        policzyc te na pol strony i na cala strone potem zsumowac i wychodzi ile stron
        jest reklam, Pan Szymon napisal ze jest wiecej stron - owszem ale wiecej stron
        reklam... , nie dajecie plakatu bo jest juz tak duzo reklam ze sie wam nie
        zmiesci...
        dzial skutery - jezdzi jakis koles w mokasynach na skuterze i opisuje no coz,
        tak pewnie musi byc, skuter to skuter
        ogolnie to gazeta jest o wszystkim i o niczym.
        stracila ducha i kultowosc na rzecz kolorowych reklam i komercyjnosci
        Szymon pomyka sobie w dzinsach i kurtce jaka mu dali do testow reklamujac firme
        , wyglada przy tym w tym stroju kapitalnie jezdzi jakims skuterem po schodach i
        pokazuje w redkacji na dachu ze wyjechal i jest fany :]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka