Gość: ODI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 20:29 najlepszy kask do 2 tys Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anchois Re: najlepszy kask do 2tys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 00:27 ja się całkowicie zdoiłem finansowo na moto, więc zadałbym pytanie "najlepszy kask w okolicach 500 zł" ale chetnie przyglądnę się propozycjom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siurniety_krolik Re: najlepszy kask do 2tys IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.08.06, 01:00 uważam że XR 1000 shoei latam w tym od początku sezonu i jest ok a poza tym na allegro wychaczysz taki z fajną grafiką już od 1600 zł siurniety Odpowiedz Link Zgłoś
shadow750 Re: najlepszy kask do 2tys 25.08.06, 01:18 No xr 1000 sa dobre ale jak masz 2 tys to moze lepiej poczekaj na obnizke i kup se x-spirit shoei. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker sori IP: *.dyn.optonline.net 25.08.06, 01:25 nie wiedzialem, ze x-11 kosztuje wiecej, niz 2k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker x-11 IP: *.dyn.optonline.net 25.08.06, 01:24 na amerykanskim rynku - w europie x-spirit. jakosc wykonczenia wyraznie lepsza od arai i na poziomie suomy. zaleta shoei i arai sa skorupy o roznych ksztaltach (wewnatrz), a nie tylko roznorodnosc rozmiarow. x-11 okresla sie wyrazeniem 'long oval'. zdaje mi sie, ze wykazuje rozsadny balans pomiedzy halasem i wentylacja. szyba z solidnego (chyba) poliweglanu. nie chce mi sie szukac dokladnie. tak, czy inaczej nie matowieje jak w badziewiastym nolanie. nie cieknie, przyzwoicie izoluje na mrozie. szyba paruje przy niskich temperaturach, ale paruje we wszystkich kaskach. po dwoch latach niewiele widac zuzycia wyjmowanej wkladki. Odpowiedz Link Zgłoś
mrmisquamacus Re: x-11 25.08.06, 08:26 w moich AGV nie paruje nawet przy minusowych temperaturach. dla porownania w nolanie dwa chuchniecia i nic nie widac. ja bym polecil AGV Ti Tech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waps Re: najlepszy kask do 2tys IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 25.08.06, 04:09 Wyglada na to, ze seria XR ma w Stanach oznaczenie RF. Mam dwa Shoei RF 1000, bardzo OK. Jeden jest wlasciwie na sprzedaz - nowy, z tego roku, jeszcze w folii, z oryginalnym zabezpieczeniem szyby i z fabrycznymi metkami, mam tez rachunek i dokumentacje, pokrowiec + wyposazenie. Rozmiar S, 55-56 cm, czarny, gwarancja 5 lat. www.shoei-europe.com/en/swf_product_printable.php?prod_id=17&mod_id=1015 Tylko, ze ja mieszkam w San Francisco. A przy okazji, ile taki kask kosztuje w Polsce? W necie widze, ze 1516 zl., pewnie plus podatek. No to juz mowie, ze sie oplaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marider Re: najlepszy kask do 2tys IP: *.elpos.net 25.08.06, 12:34 Shoei X-11 (w EU Spirit) ale to musisz jeszcze dozbierac przynajmniej z 500zl zeby sie zaczac przmierzac i szczerze- warto :) Mam dwa, kupilem pierwszy- Norick 5 TC1 jak tylko sie pojawily na rynku ze 2 lata temu (drugi nowy Vermeulen 2 TC5 '06 jest na sprzedaz) i jestem zadowolony bardziej niz bardzo, polecam. Jak mawia przyslowie "if you have a cheap brain, buy a cheap helmet!". Pzdr marider (ex) Flamed R1'03 & ... R1 Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekk1000 Ti Tech 25.08.06, 13:21 Witam, latam w Ti Techu (AGV) - jest to najwyższy model tego producenta i mogę go polecić, świetna wentylacja, wyjmowany środek itp (Rossi lata w takim na wyścigach, a to chyba świetna rekomendacja) - koszt takiego kasku to około 2500 PLN. Ale uwaga: mam taki kask do sprzedania - NÓWKA SZTUKA, rozmiar XL, malowanie Rossi Il Laureato. Jestem w stanie sprzedać go za 1600 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrmisquamacus Re: Ti Tech IP: *.scansafe.net 25.08.06, 14:30 Wojtku, tak z ciekawosci - czemu juz sprzedajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekk1000 Re: Ti Tech 25.08.06, 14:42 Nie, nie!! Miałem dwa, jeden sobie zostawiłem (L) i w nim latam, a 2gi (XL) jest do sprzedania (nówka)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrmisquamacus Re: Ti Tech IP: *.scansafe.net 25.08.06, 14:48 szkoda ze XL, bo nawet bylbym zainteresowany. z tego co pamietam tylko 500 na Europe bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzakas hehe wojtek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 18:46 pameitam poprzedni twoj watek no ale nie bede sie sypał :D heh Odpowiedz Link Zgłoś