Dodaj do ulubionych

najlepszy kask do 2tys

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 20:29
najlepszy kask do 2 tys
Obserwuj wątek
    • Gość: anchois Re: najlepszy kask do 2tys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 00:27
      ja się całkowicie zdoiłem finansowo na moto, więc zadałbym pytanie "najlepszy
      kask w okolicach 500 zł"
      ale chetnie przyglądnę się propozycjom
    • Gość: siurniety_krolik Re: najlepszy kask do 2tys IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.08.06, 01:00
      uważam że XR 1000 shoei

latam w tym od początku sezonu i jest ok

a poza tym na allegro wychaczysz taki z fajną grafiką już od 1600 zł

siurniety
      • shadow750 Re: najlepszy kask do 2tys 25.08.06, 01:18
        No xr 1000 sa dobre ale jak masz 2 tys to moze lepiej poczekaj na obnizke i kup
        se x-spirit shoei.

Pozdro
        • Gość: nyorker sori IP: *.dyn.optonline.net 25.08.06, 01:25
          nie wiedzialem, ze x-11 kosztuje wiecej, niz 2k
      • Gość: nyorker x-11 IP: *.dyn.optonline.net 25.08.06, 01:24
        na amerykanskim rynku - w europie x-spirit. jakosc wykonczenia wyraznie lepsza
        od arai i na poziomie suomy. zaleta shoei i arai sa skorupy o roznych ksztaltach
        (wewnatrz), a nie tylko roznorodnosc rozmiarow. x-11 okresla sie wyrazeniem
        'long oval'. zdaje mi sie, ze wykazuje rozsadny balans pomiedzy halasem i
        wentylacja. szyba z solidnego (chyba) poliweglanu. nie chce mi sie szukac
        dokladnie. tak, czy inaczej nie matowieje jak w badziewiastym nolanie. nie
        cieknie, przyzwoicie izoluje na mrozie. szyba paruje przy niskich temperaturach,
        ale paruje we wszystkich kaskach. po dwoch latach niewiele widac zuzycia
        wyjmowanej wkladki.
        • mrmisquamacus Re: x-11 25.08.06, 08:26
          w moich AGV nie paruje nawet przy minusowych temperaturach. dla porownania w
          nolanie dwa chuchniecia i nic nie widac. ja bym polecil AGV Ti Tech.
    • Gość: waps Re: najlepszy kask do 2tys IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 25.08.06, 04:09
      Wyglada na to, ze seria XR ma w Stanach oznaczenie RF.
      Mam dwa Shoei RF 1000, bardzo OK.
      Jeden jest wlasciwie na sprzedaz - nowy, z tego roku, jeszcze w folii, z
      oryginalnym zabezpieczeniem szyby i z fabrycznymi metkami, mam tez rachunek i
      dokumentacje, pokrowiec + wyposazenie. Rozmiar S, 55-56 cm, czarny, gwarancja 5
      lat.
      www.shoei-europe.com/en/swf_product_printable.php?prod_id=17&mod_id=1015
      Tylko, ze ja mieszkam w San Francisco.
      A przy okazji, ile taki kask kosztuje w Polsce? W necie widze, ze 1516 zl.,
      pewnie plus podatek. No to juz mowie, ze sie oplaci.
    • Gość: marider Re: najlepszy kask do 2tys IP: *.elpos.net 25.08.06, 12:34
      Shoei X-11 (w EU Spirit) ale to musisz jeszcze dozbierac przynajmniej z 500zl
      zeby sie zaczac przmierzac i szczerze- warto :) Mam dwa, kupilem pierwszy-
      Norick 5 TC1 jak tylko sie pojawily na rynku ze 2 lata temu (drugi nowy
      Vermeulen 2 TC5 '06 jest na sprzedaz) i jestem zadowolony bardziej niz bardzo,
      polecam. Jak mawia przyslowie "if you have a cheap brain, buy a cheap helmet!".

Pzdr
      marider
      (ex) Flamed R1'03 & ... R1
      • wojtekk1000 Ti Tech 25.08.06, 13:21
        Witam, latam w Ti Techu (AGV) - jest to najwyższy model tego producenta i mogę
        go polecić, świetna wentylacja, wyjmowany środek itp (Rossi lata w takim na
        wyścigach, a to chyba świetna rekomendacja) - koszt takiego kasku to około 2500
        PLN. Ale uwaga: mam taki kask do sprzedania - NÓWKA SZTUKA, rozmiar XL,
        malowanie Rossi Il Laureato. Jestem w stanie sprzedać go za 1600 PLN.
        • Gość: mrmisquamacus Re: Ti Tech IP: *.scansafe.net 25.08.06, 14:30
          Wojtku, tak z ciekawosci - czemu juz sprzedajesz?
          • wojtekk1000 Re: Ti Tech 25.08.06, 14:42
            Nie, nie!! Miałem dwa, jeden sobie zostawiłem (L) i w nim latam, a 2gi (XL)
            jest do sprzedania (nówka)!
            • Gość: mrmisquamacus Re: Ti Tech IP: *.scansafe.net 25.08.06, 14:48
              szkoda ze XL, bo nawet bylbym zainteresowany.
              z tego co pamietam tylko 500 na Europe bylo.
    • Gość: Dzakas hehe wojtek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 18:46
      pameitam poprzedni twoj watek no ale nie bede sie sypał :D heh

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka