Dodaj do ulubionych

ChceKupicGSX1100GPoszukujeInforma cjOdUzytkownikow

IP: 82.177.7.* 30.08.06, 14:23
Jestem powaznie zainteresowany kupnem motocykla Suzuki GSX 1100 G ze wzgledu
na wyglad prametry i duza niezawodnosc itd najwazniejsze ze mi sie podoba.Mam
jeszcze troche czasu zanim go kupie takze staram sie zebrac jakies
informacje. Prosilbym o Wasze informacje na temat eksloatacji, danych typu
zuzycie paliwa, wymiany ktore trzeba bylo zrobic kiedy motocykle byly w
Waszych rakach poprostu dane z zycia wziete a nie zgazety bo z to co fabryka
wypisuje potem w zyciu roznie wyglada. Pozdrowienia z Iraku.
Obserwuj wątek
    • peefjot Re: ChceKupicGSX1100GPoszukujeInforma cjOdUzytkow 01.09.06, 23:33
      Motocykl dosyć żadko spotykany, nie zestarzał się dzięki klasycznej linii.
      Można kupić za stosunkowo małą kasę. Swój kupiłem zimą w nizłym stanie.Silnik
      to jednostka znana z innych modeli Suzuki. Odużym Bandicie piszą obszernie w
      ostatnich numerach ŚM i Motocykla. W 1100G jest prawie to samo tyle że z
      kardanem. Dynamiczny, elastyczny, mój pali ok.7l. na 100. Z podwoziem nie jest
      już tak fajnie. Jest ciężkie, długie, ma kąt główki ramy 58 stopni i mocno
      trzeba uważać żeby się nie wypierniczyć przy manewrach z małą prędkością. Czyli
      niezbyt poręczny w mieście. Jak ktoś lubi duże i ciężkie to mogę gorąco
      polecić.

• Gość: KONIU Re: ChceKupicGSX1100GPoszukujeInforma cjOdUzytko IP: 82.177.7.* 05.09.06, 18:42
        A jak jest z jego masa wczasie jazdy? Mocno odczuwalna czy w miare poreczny
        jest w razie trzeba cos szybko ominac trzeba sie silowac z nim? Te 7 l/100 km
        to znaczy sie tak swobodnue jadac mniej wiecej 120 km/h przypalowac przy
        wyprzedzaniu ?
        • peefjot Re: ChceKupicGSX1100GPoszukujeInforma cjOdUzytk 07.09.06, 19:25
          Masa GSXa daje się we znaki przy wolnej jeżdzie albo kiedy np. chcesz go
          wepchnąć do garażu. Czyli do jazdy mieskiej nadaje się średnio. Mimo tego mi
          głównie służy do dojazdów do pracy. Ma kupę zalet a do wad można przywyknąć.
          Moimi poprzednimi moto były stara CB 900F i FJ 1100. Ważyły mniej więcej tyle
          samo co GSX, czyli nieco ponad 260 kg bez płynów. GSX w porównaniu z
          poprzednikami wydaje mi się o 50 kg cięższy. Może się starzeję? Im szybciej się
          jedzie tym jest lepiej. Pomijając przeciągi zpowodu braku owiewki. Szyby nie
          zakładam żeby nie psuć linii. Nie mam doświadczenia w jeżdzie bardziej
          współczesnymi motocyklami, więc nie mogę go porównywać. Na szosie prowadzi się
          pewnie, zawieszenia ma komfortowe, nie dobijają, tył można regulować. Hamulce
          uważam za wystarczające. Reakcji zadu na ostre przyśpieszanie [kardan] nie
          odczuwam. Kumple którzy się dosiadali chwalili ergonomię, chociaż według mnie
          ma trochę za wysoką kierownicę. Pasażer też ma fajnie. Zużycie paliwa - 7l
          średnio. W mieście ok. 7 - 8l. Na trasie ok 6,5l, przy czym nie rośnie znacząco
          przy szybkiej jeżdzie. Przy jeżdzie FJ-ą było odwrotnie. W mieście paliła 6,5l
          a na trasie jak sięją przycisnęło potrafiła i 10. W sumie jestem zadowolony.
          Muszę tylko skombinować gmole.
          • Gość: KONIU Re: ChceKupicGSX1100GPoszukujeInforma cjOdUzyt IP: 82.177.7.* 25.09.06, 13:53
            Masz moze nr GG albo maila popisalbym z Toba na temat tego sprzetu wiecej bo
            tak z doskoku na forum to troche niebardzawo, oczywiscie jezeli nie masznic
            przeciwkoi masz mozliwosci.
          • Gość: KONIU Re: ChceKupicGSX1100GPoszukujeInforma cjOdUzyt IP: 82.177.7.* 25.09.06, 13:54
            Masz moze nr GG albo maila popisalbym z Toba na temat tego sprzetu wiecej bo
            tak z doskoku na forum to troche niebardzawo, oczywiscie jezeli nie masznic
            przeciwkoi masz mozliwosci. Moj nr GG jest 3560791
            • Gość: Bolo Re: ChceKupicGSX1100GPoszukujeInforma cjOdUzy IP: 195.68.232.* 25.09.06, 18:45
              Witam. Mam troszke inny motocykl a mianowicie GSX 1100 F. Mamy ten sam silnik,
              a moja szwajcarska wersja ma 98KM jak GSG-G. Moze troche o silniku. Zeczywiscie
              jest on trwaly i niezawodny. Po trzech latach eksploatacji zepsul mi sie tylko
              al;ternator, raczej wina byla w wieku. W koncu ma 16 lat. Identyczny pasyje od
              GSXR 1100/750, z tym ze przekladajac z 750 musisz zalozyc stara zembatke bo
              silnik jest mniejszy i kreci szybciej. Pozatym od GSXR 750 tak czy siak nie
              pasuje. Sam sprawdzilem ;)
              Moj moto spala srednio 6,5 l/100km przy autostradowym 150km/h z kuframi i
              pasazerem, przy jezdzie po wioskach do 110 spada do4,3. Nie wiem jak on to robi
              ale to fakt.
              GSX 1100G ma ten jeden + ktorego zabraklo u mnie. A mianowicie wal kardana,
              zero obslugi i klopotu w trasie. W przeciwienstwie do mojego lancucha ktory
              kostuje w granicach 1000 zl :( Ale cos za cos. 112 Nm nie pojedzie na lancuchu
              od komara ;)
              Denerwowac moze wymiana oleju co 6000 km. Ale przy chlodzeniu silnika olejem i
              powietrzem radze nie przeciagac terminu wymiany. Od tego zalezy kondycja
              naszego silnika. No i zawory. Poezja, regulacja na srubki pozwala na obsluge we
              wlasnym zakresie, a nawet w serwisie nie kosztuje wiecej niz 250 zl razem z
              gaznikami.

Pozdrawiam
              • Gość: KONIU Re: ChceKupicGSX1100GPoszukujeInforma cjOdUz IP: 82.177.7.* 04.10.06, 23:22
                Wilkie dzieki. Najbardziej sie obawialem tego spalania na trasie jazeli
                faktycznie spada do takich wartosci to XJ 900 Diversion przegrywa jednak GSX G
                wyglada duzo lepiej w porownaniu do XJ i szala sie przechyla na strone GSXG
                wlasnie la ejeszce spedze 4 miechy w Iraku i poczekam na nowe opinie zanim
                wroce i kupie sobie nowego padalca :) prosze o wiecej opinii, informacji. Wiem
                ze sprzety sa bardzo dynamiczne co mi sie bardzo podoba cieple kluchy w stylu
                XJ mi sie nie podobaja decydowac jeszcze bedzie jazda probna GSX G nigdy dotad
                nie jezdzilem wiec moze byc ciekawie. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka