Dodaj do ulubionych

pekla mi dupa

IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 12.11.06, 06:15
Wybralem sie na maly - w sumie - wypad do legendarnego Hollister. Przy tej
okazji mam wiadomosc dla tych, ktorzy narzekaja na bol tylka. Dupa pekala mi z
bolu juz po godzince walki na zatloczonej autostradzie. A wszystko dlatego, ze
na wypad skoczylem w dzinsach. W skorze dupa zaczyna pekac - przynajmniej na
moim moto - jakies poltorej godziny pozniej. Kolanka tez mnie niezle
naparzaly, ale to tak mniej wiecej po 100 milach jazy. SV650S jest wymarzonym
motem do walki na krotkich dystansach. Ale podczas dluzszych wypadow wyraznie
odczuwam minusy mojego wzrostu (1.86 i zwane nozki dlugodystansowca). A przy
okazji - Hollister, w ktorym Marlon Brando rozpetal niezly bajzel ("The wild
one": www.imdb.com/title/tt0047677/ ) okazalo sie calkiem podlym
miasteczkiem. Po klimatycznym miasteczku sprzed 60 lat nie zosltalo nawet
wspomnienie. Po zwiedzeniu bocznych uliczek udalem sie do glownej mordowni z
plakatem Brando zawieszonym w ramach szyldu. Okazalo sie, ze mordownia serwuje
glownie napoje odurzajace i nic do zjedzenia. Z towarzyszacych okolicznosci
latwo dalo sie wywnioskowac, ze specjalnoscia baru sa klopoty gwarantowane
obcym bikerom. Po blakaniu sie tu i tam, wreszcie odnalazlem miejsce, gdzie
serwowano zarcie. Miejsce nosilo znaczaca nazwe "Pain`s". Nieopodal staly
zaparkowane choppery, blyszczace na tle zasmierdzonych truckow. Well,
zamowilem hamburgera z frytami i dwie bomby piwa "Blue Moon". Po drugim piwe
brzydka barmanka zaczela nabierac powabu. To najlepszy dowod na to, ze "Blue
Moon" jest skutecznym piwkiem. Spolecznosc zalegajaca przy barze z naturalnym
wdziekiem podkreslala swoj lokalny status. Panowie i Panie, Hollister jest
miastem burackim w najdoslowniejszym tego okreslenia znaczeniu. Weekendowa
rozrywka miejscowych jest wciaganie piwka w tempie szesc flaszek na pol
godziny. Konsumpcje przyozdabia sie rechotem bez wiekszego powodu, za to z
niczym nie powodowanym rozpukiem. Obejrzalem pare bzdetow wyswietlanych na
obowiazkowym ekranie TV i spalilem gume. Chwile jeszcze poblakalem sie tu i
tam w poszukiwaniu czarno-bialego klimatu Hollister z epoki gangow
motocyklowych i udalem sie do mojego bajka. 100 mil pozniej wyladowalem w San
Francisco. Po drodze bylo troche walki na autostradzie 101, zmarzniete palce
prawej raczki, bol dupy i kolan oraz parujacy z kazdym kilometrem "Blue Moon".
Jutro lece na inna traske. Trzeba korzystac z weekendu.
Obserwuj wątek
    • Gość: szynszyll Re: pekla mi dupa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 11:37
      yo!

a juz myslalem ze pomyliles fora, kowboju ;) he he he... jak mowi moj kolega:
      taka karma ;) ja kiedys na stacji benzynowej spotkalem malzonkow kolo 40 ki na
      bladym - wracali z dolomitow - to byl ich pierwszy turystyczny wyjazd pierwszym
      motocyklem w zyciu ;) mieli serdecznie dosc. kilka lat temu w SM byla realcja z
      wypadu na Nord Cap - p. Artur Zawodny wybral sie pozyczona SV 650 i... szybko
      zawrocil do domu - reszta ekipy szczesliwie dojechala do celu. reasumujac - nie
      do golonki wermut, nie do tortu pieprzowka - cytuje za K.D

szynszyll
      • Gość: waps Re: pekla mi dupa IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 12.11.06, 17:59
        Swieta racja. Suza sprzedaje aftermarketowe siedzenia pod tytulem raj dla dupci,
        z powloka silikonowa. Takie siedzonko to prawdopodobnie dobrze zainwestowane
        pieniadze. Moze kiedys o tym pomysle. Z chwile pale gume w kierunku Santa Cruz
        (bocznymi drogami przez Santa Cruz Mountines). Kupilem przewodnik: "Motorcycle
        Journeys Through California", Clement Salvadori. Dzis sprawdze jedna z opisanych
        tras.
        • deviant.rr Re: pekla mi dupa 12.11.06, 22:39
          Szczerze mówiąc to ja ze swoim wzrostem doskonale się wpakowałem w bladego i nie
          sprawia mi problremu trasa rzędu 800km dziennie (rekord to 1200km)
          Jednak jedyną dolegliwość jaką odczówam to drętwienie w kolanach po dłuższej
          jeździe na autostradzie oraz totalną nudę.
      • mateuszxyx Re: pekla mi dupa 12.11.06, 22:55
        hej Szynszyll, co powiesz na to:

img180.imageshack.us/img180/1575/pict2602bg3.jpg
        ja zrobilem 8500km CBRka w 2,5 tygodnia i wcale nie uwazam tego za wyczyn bo na
        Nordkapp spotkalem pare Wlochow - on wiozl caly bagaz na BMW1200GS a ona
        przyjechala R6
        Panu Arturowi Zawodnemu polecam wiec wypady nad Zalew Zegrzynski ale to i tak
        pod warunkiem ze mieszka w W-wie, bedzie mial max 50km do przejechania...
        pozdrawiam
        • Gość: szynszyll Re: pekla mi dupa IP: *.prz.rzeszow.pl 13.11.06, 08:55
          hej!

a co powiesz na to:

www.peteykins.com/images/OldFaves2/images/fakir.jpg
          podobno koles potrafi tak 3 dni bez jedzenia ;)

to ze ktos jest uparty i znosi niewygody fundowane przez swoj sprzet nie znaczy
          ze producenci maja sie wycofac z modeli motocykli turystycznych - nikomu nie
          bronie przejechac europe na quazi torowej R6 - ja bym na taki pomysl nie wpadl.
          co do mozliwosci i umiejetnosci Pana Artura Zawodnego to zycze ci zebys mial
          okazje w zyciu przejechac na motocyklu 1/10 tego co ten bardzo sympatyczny
          czlowiek przejechal i odwiedzic na motocyklu miejsca ktore On odwiedzil.

a na SV dalekodystansowa turystyke uprawiac mozna - ale po co jak jest masa
          ciekawszych sprzetow i autor tego watku wlasnie do takiego wniosku dochodzi ;)

szynszyll
    • Gość: waps Re: pekla mi dupa IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 13.11.06, 04:31
      Genialny wypad. 8 godzin winkli. Redwoods, wawozy, gorka, dolek, lufa z lewej,
      lufa z prawej, wybrzeze Pacyfiku, goraca kawa i pork chops. Moto sprawdzilo sie
      maksymalnie. Nie ma jednak watpliwosci co do tego, ze na adv bylby lepszy klimat
      i wiekszy luz. Im wiecej winkli, tym mniejszy bol tylka. Przy okazji okazalo
      sie, ze w srodku tej puszczy spotykaja sie bajkerzy. Restauracja ALICE`s - typu
      chalupa z tarasem, do tego kulturalne ogrzewanie lampami gazowymi i rock z
      glosnikow. Harmonijny belt w srodku lasu. Zjezdzaly sie tam wszystkie mozliwe
      typy. Osiemdziesiecioletnie dziadki na Harleyach, jakis gang starych bab na
      customach, wekendowi szpanerzy w skorkach niepekajkach w kolerze teczy,
      streetfighterzy, SM-owcy, advenczerzy, ducatisti... Bylo tego cos okolo setki
      maszyn. Przez pol godziny nie moglem sie otrzasnac z wrazenia.

Pytanie w sprawie wypadu na Nordkap: Jak zorganizowales noclegi?
      • mateuszxyx Re: pekla mi dupa 13.11.06, 10:40
        waps,
        moje noclegi wygladaly mniej wiecej tak:

img155.imageshack.us/img155/5894/pict2434jv1.jpg
        img155.imageshack.us/img155/1576/pict2638fs6.jpg
        pozdrawiam
        • Gość: kubek145 Re: pekla mi dupa IP: *.dsl.pipex.com 13.11.06, 13:08
          dobre mateusz! ale zauwazylem ze mamy takie same moto, i mam pytanie dotyczace tego jak cbr sprawuje sie w takiej trasie. ja narazie tylko po wyspie pojezdzilem wiec max 300km w ciagu dnia, i powiem ze troche nadgarstki bola i tylek dretwieje.. nie miales tego? bo zakladam ze technicznie to zadnych problemow? planuje na wiosne przeplynac sie promem i troche francji zobaczyc, i zastanawiam sie jak ja i moja cbr to zniesiemy..
          • Gość: mrmisquamacus Re: pekla mi dupa IP: *.scansafe.net 13.11.06, 13:22
            kumpel na cbr 600rr zrobil trase Ladek - Lodz - Ladek i nie narzekal :)
            ja w przyszlym roku cos ok maja-czerwca, lece na 6r do wawki, sie zobaczy,
            pewnie kilofem beda mnie zdejmowac na miejscu i od razu do kreglarza heh
          • mateuszxyx Re: pekla mi dupa 13.11.06, 15:38
            Kubek, ja jakiegos specjalnego dyskomfortu nie czulem podczas podrozy.
            najwiekszy dystans pokonalem pierwszego dnia, startujac z Wwy, przez Litwe,
            Lotwe, Estonie do Lahti w Finlandii - wyszlo ok 1200km. generalnie jazda CBRa
            sprawia mi duzo frajdy i raczej nie zastanawiam sie nad wygoda. co prawda po
            powrocie przez kilka dni czulem zdretwienie karku (od pozycji lezacej z nieco
            podniesiona nad krawedz szyby glowa) ale uwazam ze CBR600F jest znosna do
            dalekiej turystyki. RR-ka to juz inna para kaloszy...
            technicznie motocykl jest bez zarzutu. rocznik 2000, nakrecilem nia 40.000km i
            mam do niej pelne zaufanie wybierajac sie nawet w tak daleka trase.
            pozdrawiam
            • Gość: kubek145 Re: pekla mi dupa IP: *.dsl.pipex.com 13.11.06, 17:09
              moja tez rocznik 2000 i generalnie tez niemam na co narzekac, narazie ma 27tys przejechane i slysze ze zaworki sa do regulacji, ale to chyba na wiosne.. a latem moze z mr.m sie wybiore do PL :)
              • Gość: mrmisquamacus Re: pekla mi dupa IP: *.scansafe.net 13.11.06, 17:32
                zaworki heh to jest wlasnie jeden z powodow jazdy do Polszy.

1. ciekawosc, jak to jest zrobic taka trase

2. w Kawie na Romford, zakrzykneli za regulacje + serwis przy 24kkm ok £400
                (jak nie lepiej) za ta kase to ja do Polski pojade, zrobie i wroce :)
                tzn pewnie paliwo +promy itd wyjdzie wiecej, ale nie znowu az tak duzo, zeby
                sie nie oplacalo a wrazenia :)

3. generalnie to chodzi o przygode, posmigac sobie na autobahnie itp itd.
                • Gość: kubek145 Re: pekla mi dupa IP: *.dsl.pipex.com 16.11.06, 17:03
                  qrcze brzmi calkiem nieglupio.. ciekawe ile czasu by zajela taka trasa? to z 2000km? bo dla przygody to napewno warto :)
            • Gość: spiwor. do mateuszaxyz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.06, 14:02
              Masz gdzieś może wrzuconą całą galerię zdjęć? Bardzo fajne zdjęcia.
              • mateuszxyx spiwor 20.11.06, 16:30
                prosze bardzo :) tu jest jeszcze kilka zdjec:

img243.imageshack.us/img243/5156/pict2474mo2.jpg
                img243.imageshack.us/my.php?image=pict2487rs4.jpg
                img243.imageshack.us/my.php?image=pict2505wq5.jpg
                img100.imageshack.us/img100/4736/pict2555if6.jpg
                img97.imageshack.us/my.php?image=pict2564et2.jpg
                img140.imageshack.us/my.php?image=pict2516sn8.jpg
                img391.imageshack.us/my.php?image=pict2602am1.jpg
                img85.imageshack.us/my.php?image=pict2579ke3.jpg
                img92.imageshack.us/my.php?image=pict2604bq6.jpg
                img144.imageshack.us/my.php?image=pict2603qg2.jpg
                img93.imageshack.us/my.php?image=pict2632yf4.jpg
                img129.imageshack.us/my.php?image=pict2635yp0.jpg
                img151.imageshack.us/my.php?image=pict2661sm6.jpg
                img125.imageshack.us/my.php?image=pict2662zz5.jpg
                img138.imageshack.us/my.php?image=pict2669mz6.jpg
                img89.imageshack.us/my.php?image=pict2698sc5.jpg
                img134.imageshack.us/my.php?image=pict2702be1.jpg
                img68.imageshack.us/my.php?image=pict2709ke5.jpg
                img70.imageshack.us/my.php?image=pict2710yg5.jpg
                img100.imageshack.us/my.php?image=pict2717bu1.jpg
                • Gość: spiwor. Re: spiwor IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.06, 16:55
                  No stary masz talent. Zaje*iste zdjęcia a jaka wyprawa! Uczta dla oczu.
                  Renifery, lodowiec widoczki... Masz gdzieś opisaną tą wyprawę?
                  • Gość: nyorker Re: spiwor IP: 70.19.14.* 20.11.06, 23:39
                    szukaj 'skandynawska wloczega'.
                  • yarrai Re: spiwor 20.11.06, 23:40
                    szukaj 'skandynawska wloczega'.

ny
                    • Gość: mateuszxyx Re: spiwor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 00:09
                      co prawda nie jest to relacja w pelnej wersji ale garsc podstawowych informacji
                      na pewno sie tam znajdzie :)
                      pelne wrazenia z tegorocznych wypadow pozostaja poki co jedynie w mojej glowie
                      i tylko z lenistwa nie podzielilem sie nimi wirtualnie.
                      pozdrawiam
    • Gość: west coast rider Re: pekla mi dupa IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 13.11.06, 19:33
      urwal sie wiejski kundel z lancucha, zgubil w wielkim swiecie i skomle
      .........what a dweeb
      • Gość: nyorker Re: pekla mi dupa IP: 70.19.14.* 13.11.06, 19:41
        what a tuffie noob...
    • Gość: waps Re: pekla mi dupa IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 14.11.06, 05:20
      No to twardziel jestes. Po Norwegii jezdzilem sporo i przez kilka lat, ale w
      namiocie nie spalem. Ten klimat zostawialem sobie na Beskidy, Bieszczady, skalki
      w Bolechowicach itp. Jakos zawsze udalo mi sie odnalezc znajomych, albo
      znajomych-znajomych, ktorzy wlasnie wyjechali do cieplych krajow i odstepowali
      mieszkania. Pod tym wzgledem lipiec i sierpien to najlepsze miesiace na wypady w
      Skanynawii. Raz strzelilem 4 tysiace kilometrow (w dwie osoby) nie wydajac zeta
      na hotel. No ale inna sprawa, ze w Norge znam mase ludzi. Poza tym latwo wynajac
      "hytte", albo "rorbo" (na Lofotach - przy okazji: bardzo polecam). Narobiles mi
      smaku. Oj bedzie Nordkap z namiotem, przynajmniej od czasu do czasu.

Ej - dowcipny swiatowy specu od kynologii (sprawdz w slowniku, a pozniej
      wyjasnij zasadnosc koncowki: "ii"). Sprawdzmy czy jestes tak mocny w wyjazdach i
      kilometrazu, jak w gebie. Klade na stol 18 krajow, w niektorych bylem 10 i
      wiecej razy. Do tego znam 4 jezyki i komunikuje w kilku kolejnych. Co masz do
      powiedzenia spryciarzu? Zaskocz mnie czyms autentycznym, czego akurat nie
      podejrzales w telewizji. Moze chociaz zbierasz pazlotka po zagranicznych
      czekoladkach? To juz bylby jakis poczatek.
      • Gość: szynszyll Re: pekla mi dupa IP: *.prz.rzeszow.pl 14.11.06, 09:08
        yo!

a tak na powaznie - jak polubiles SV, wystarcza Ci mocy i lubisz charakter tego
        silnika - zastanow sie nad tym:

www.suzukicycles.com/Products/DL650K7/Default.aspx
        gwarantuje Ci za zakochasz sie w 15 minut w tym bajku. na zakretach rowniez
        potrafi pokazac pazur - w jakims tescie porownawczym odbywajacym sie w Alpach
        maly VStrom dolozyl wszystkim konkurentom z litrowym bratem na czele - jak
        znajde ten artykul to podesle.

pzdr

szynszyll

• Gość: west coast rider Re: pekla mi dupa IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 21.11.06, 23:29
        moaning and groaning, instantly........'s got to have pussy lips
        what a dweeb
    • Gość: waps Re: pekla mi dupa IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 14.11.06, 19:47
      Jasne ze podeslij.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka