simsun 18.12.06, 17:55 Jak w temacie. Wacham się miedzy Virago 1100 a Magną 1100 i nie wiem który mniej pali. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cien1100 Re: Ile pali Magna 1100? 18.12.06, 18:07 Virago ok. 6L ,Magna nie wiem. A dlaczego nie bierzesz pod uwagę Shadow 1100 ? Też ok. 6L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HD Re: Ile pali Magna 1100? IP: 213.241.75.* 28.12.06, 07:21 Magna 6-7 litrów. Miałem dwa sezony. Jeśli miałbym wybór to nie zastanawiałbym się i wybrałbym Virago! Obsługa Magny bardziej kosztowna (np. 16 V do regulacji, 4 gaźniki do synchronizacji), poza tym występuje duże zużycie głowic w miejscu podparcia wałków rozrządu (amerykańskie stowarzyszenie Magno-maniaków wymodziło patent na to polegający na montowaniu specjalnych filterków na olej dostarczany do głowic, żeby był on czysty i nie niszczył gniazd pod wałki...). Co do Virówki to praktycznie bezobsługowa i niezniszczalana. No i chłodzona powietrzem, co bardzo upraszcza konstrukcję. Ale z tych obu najbardziej podoba mnie się osobiście Honda Shadow 1100!;)Nie miałem...Miałem Intrudera 1400. No ten to dopiero ma silniczek! Odpowiedz Link Zgłoś
simsun Re: Ile pali Magna 1100? 06.01.07, 22:23 Intro trochę paskudniaste jak dla mnie. Zastanawiam się czy taki chopper typu Virago jeździ lepiej czy gorzej od takiego japonca starego pokroju Magny 750 i 1100. Chodzi mi o frajdę z przyspieszenia i z latania w trasach (np. siódemeczka Warszawa Gdańsk). Co do trudnosci konstrukcyjnych to się zgodze że silnik V4, chłodzony cieczą jest droższy w eksploatacji niz "powietrzne" V2..... a podobno od przybytku głowa nie boli. A mnie własnie BOLI!!!!!. Mam jakieś 9 - 10tys na moto i ni cholery nie mogę się zdecydować. Poprostu jestem rozciągnięty midzy maszynami typu naked (np gsx 750) a choperami - i tymi spróchniałymi japońcami z lat 80 (do których mam sentyment straszny) i czyms nowszym trochę. Kurcze nawet myślałem o Vmaxie ale na to trochę za mało kasy. Wiadomo ze chodzi mi o kupno sprzętu który by kosztował eksploatacyjnie jak najmniej (wał kardana zamiast łańcucha itd itp) ale z drugiej strony frajda z zapierniczania między samochodami w mieście i tym podobne zabawy też nęcą... No jednym słowem nic poprostu nie wiem. Moze ktoś coś doradzi. Aktualnie jeżdzę Suzuki GS 550E ' 80 (jak to bydle zechce jeździć to jezdzę:/). Przez wakacje dane mi było użytkować Hondę VF 750 Sabre i bardzo mi się podobała jazdą nią szczególnie w trasie. Większość czasu spedzam w mieście niż w trasie. Jak macie jakies propozycje w tym zakresie cenowym to walcie śmiało. Nie krępujcie się proponwać maszyn od czapy. Bo ja sam nie wiem czego chce;) Odpowiedz Link Zgłoś