Dodaj do ulubionych

Zaproszenie od Pejsera

IP: 217.116.110.* 15.01.07, 22:49
Witam wszystkich i chciałem gorąco zaprosić do przejrzenia Wiadomości
Motocyklowych.
Wiem, że niektórzy z Was mieli okazję dotrzeć już do pierwszego numeru naszej
nowej gazety, ale mimo to chciałbym osobiście napisać kilka słów.
Wydawnictwo jest bardzo nietypowe. WMC wydajemy na papierze gazetowym, dzięki
czemu możemy zaoferować niską cenę - jedyne 2,40 zł. Dodatkową „anomalią”
jest fakt, że ukazuje się, co dwa tygodnie. Dzięki temu, nikt z Was nie
będzie musiał czekać miesiąc na zamieszczenie ogłoszenia a informacje z
zawodów motocyklowych zawsze będą aktualne.

Ostatnie trzy lata spędziłem pracując jako Road Tester w angielskim magazynie
Fast Bikes, dzięki czemu WMC ma teraz dostęp do wyjątkowych materiałów.
Test CBR600RR’07, ZX-6R07 oraz Ducati 1098 pokazaliśmy jako pierwsi w Polsce.
W ostatnich dwóch numerach przedstawiliśmy łącznie testy 14 różnych
motocykli. Mam nadzieje, że jakość materiału zrekompensuje Wam gazetowy
papier.
Wiadomości Motocyklowe są dostępne w salonach EMPiK, kioskach Ruchu oraz
stacjach benzynowych sieci Lotos. Mamy informacje, że w niektórych miejscach
nakład szybko się wyprzedaje w związku, z czym przepraszam za ewentualne
trudności z nabyciem. Wkrótce zwiększamy nakład oraz rozszerzamy sieć
dystrybucyjną. Drugi numer już na półkach a trzeci pojawi się 19.01 (piątek).
Mile widziane są Wasze uwagi i opinie na temat gazety. Pierwszy numer możecie
przejrzeć na naszej stronie internetowej www.wmc.media.pl w rubryce Archiwum.

Powodzenia w nadchodzącym sezonie, pozdrawiam!
Pejser
Obserwuj wątek
    • siurniety_krolik gazetowy papier nie jest zły ;) 16.01.07, 17:03
      A więc tak. Nabyłem Waszą gazetę dzisjaj rano drogą kupna w kiosku na
      Ursynowie - właściciel tegoż przybytku tyż motocyklista :)

Testy motocyki jak najbardziej ok.

Fajnie byłoby abyście pomyśleli jescze o testach maszyn używanych. Wiadomo że,
      ze względu na stosunkowo małą siłę nabywcza motocyklistów znad Wisły takie
      testy/porównania cieszyłyby się sporym zainteresowaniem.

Numer drugi jest o.k.
      Dobry artykuł - Tyranie z gwiazdami. Nie tylko szybkie, dobre moto ale w
      znacznej mierze sprawnośc jeźdzca decyduje o kręconych czasach oraz o wmiare
      bezpiecznej jeździe po drogach.

Oby do wiosny,

siurniety
      • Gość: Pejser Re: gazetowy papier nie jest zły ;) IP: *.orange.pl 16.01.07, 18:47
        cześć,

Dzieki za opinię.

Mamy mnóstwo materiałów z motocyklami używanymi, które będziemy publikować w
        lutym oraz marcu a później regularnie podczas całego roku.

Zależało nam na opisaniu nowości ale wiemy, że rynek motocykli używanych jest w
        Polsce największy.

P.S W następnym numerze - już w piątek - oprócz testów ZZR1400, KTM Adventure
        990, między innymi felietony oraz pierwszy odcinek szkoły jazdy.

Pozdrawiam
        • wojtekk1000 Re: gazetowy papier nie jest zły ;) 16.01.07, 19:20
          Powiedz mi Pejser czy będzie ci można podsyłać pomysły odnośnie artykułów, lub
          informacje o jakichś "wydarzeniach" godnych opisania ?
          • Gość: baba_zanetti Re: gazetowy papier nie jest zły ;) IP: *.itpp.pl 16.01.07, 20:40
            No no, zapowiada się naprawde ciekawie. Grunt to reklama! Pewnie prędko bym się
            nie dowiedział o takim piśmie, a zaciekawiło mnie. Jeśli rzeczywiście będzie
            można poczytać o motocyklach używanych no i może trochę techniki, to ja
            podpisuję się obiema rękami.
            • Gość: Pejser wszystkie newsy do redakcji.... IP: 217.116.110.* 16.01.07, 20:52
              Oczywiscie, czekamy na wszystkie ciekawe pomysły, newsy oraz informacje o
              zlotach i imprezach. Możecie je wysyłac na adres redakcji: redakcja@wmc.media.pl

Gazeta jest przecież dla czytelników dlatego chcemy, żebyście ją współtworzyli
              z nami.

Pozdrawiam,
              Pejser

• Gość: Potas Re: wszystkie newsy do redakcji.... IP: 195.128.228.* 17.01.07, 10:53
                Siem!
                A czy to jest ta sama gazeta, która ukazała sie jakieś 1,5 roku?
                • Gość: Pejser Re: wszystkie newsy do redakcji.... IP: *.orange.pl 17.01.07, 11:21
                  cześć,
                  nie, nie mamy nic wspólnego z tamtą gazetą.
                  • Gość: Potas Re: wszystkie newsy do redakcji.... IP: 195.128.228.* 17.01.07, 13:45
                    Przeslalem właśnie coś na redakcyjnego maila. może byśmy pogadali o interesach?
      • Gość: zaloo Re: gazetowy papier nie jest zły ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 11:26
        można waszą gazetę jakoś zapremumerowac????
    • Gość: ZX12R Re: Zaproszenie od Pejsera IP: *.ae.ge.com 17.01.07, 14:53
      Po pierwsze gratulacje za powstanie nowej moto gazety! Obyscie jak najdluzej
      wytrzymali na tym niestety biednym rynku.
      A po drugie i najwazniejsze to PROSZE WAS napiszcie jak najwiecej o ZZR1400!!!
      Jezdze ZX-12R i w niedalekiej przyszlosci planuje zmiane moto, no i tak przy
      okazji planuje zakup ZZR1400, wiec bede na pewno bardzo szczesliwy jezeli bede
      mogl przeczytac kilka na prawde obiektywnych opini na temat tego moto.
      Z tego co do tej pory bylo to tylko krotki przedruk z niemieckiego "Motorrad"
      w "Motocykl", ale zadnych konkretow z jazdy.
      Dzieki...
      • siurniety_krolik ZZR 1400 17.01.07, 15:53
        Odnośnie ZZR 1400 to ma być artykuł na nastepnym numerze.

Również przyłączam się do życzeń :)

Czy już wiadomo co i jak z nową hondą CBR 1100 XX ??

W która stronę pójdą zmiany tego bajka ?

Od XX może być tylko lepszy nowy XX :)

• andreas750 Re: Zaproszenie od Pejsera 17.01.07, 17:35
      Siema Pejser.
      Pamiętam jeszcze stare czasy kiedy z Młodym redagowaliście superbike-a (swoja
      droga zaje...ście)
      Jeżeli gazeta nie zmieniła treści a i redagujący pozostał ten sam to może być
      nawet wydawana na papierze toaletowym, i tak warto będzie kupić.
      Napisz jeszcze którego dnia w miesiącu ja wydajecie żebym wiedział kiedy na nią
      zapolować.
      Pozdro
      • Gość: Pejser Re: Zaproszenie od Pejsera IP: 217.116.110.* 17.01.07, 18:32
        cześć,

Mówisz i masz! 5 stronicowy test ZZR1400 którego własnoręcznie zajechałem na
        niemieckich autostradach znajdziesz już w najbliższym numerze, który ukaże się
        w piątek (19.01).

Jeżeli chodzi o Blackbirda to wiem, że mieli już gotowy prototyp, którego rama
        sprawiała spore problemy. Generalnie chcą iść w moc i komfort wzorem Kawasaki.

Na odpowiedzi na pytanie "którego dnia w miesiącu wydajemy gazetę" chciałbym
        przypomnieć, że WMC to dwutygodnik i znajdzicie go w co drugi piątek na półkach.

Pozdrawiam,
        Pejser
        • Gość: zx12r Re: Zaproszenie od Pejsera IP: *.aster.pl 17.01.07, 22:21
          Dzieki za test, ale troche mnie zasmuciles. Powiedz jeszcze ze zdetonowales silnik Zygzaka to chyba pojde i spale swoja dwunastke :)
          • Gość: Pejser R12 IP: *.orange.pl 18.01.07, 14:40
            :)

Nie zdetonowałem ZZR1400 ale szczerze mówiąc wolę R12, ponieważ ma bardziej
            sportowy charakter.
            • Gość: zx12r Re: R12 IP: 192.131.216.* 18.01.07, 16:12
              ciesze sie ze Zygzak przezyl, chociaz wierze w Twoj potencjal :)
              Co do ZZR1400 czy inaczej ZX14, to ja osobiscie tez wole moja ZX12R, ale
              wiecznie nia nie moge jezdzic chociaz wciaz daje rade:) Ciekaw jestem jak tam
              wypadl test, no ale dzisiaj jest czwartek wiec jutro bedzie wszystko jasne. Tak
              swoja droga to wszyscy wielbiciele mocy ze stajni zielonych liczyli nie na
              ZZR1400(ZX14) ale na ZX-14R czyli pelnoprawnego nastepce ZX-12R! Jakbys
              wiedzial jakie ludzie z forum zx-12r.org na nim psy wieszali po wycofaniu przez
              Kawasaki ZX12R a wypuszczeniu ZX14 ktory tak na prawde jest nastepca ZZR1200.
              Po cichu jednak wszyscy dawni i obecni posaiacze 12R licza na ZX-14R, ale jak
              to mowia pozyjemy zobaczymy. Aha, Kawa ma powiedzmy dwu letni "cykl
              produkcyjny", a wiec raczej na 2008 pojawia sie pierwsze zmiany. Pozdrawiam
    • Gość: mmarcinn Re: Zaproszenie od Pejsera IP: 213.199.201.* 19.01.07, 09:53
      W Bochni nie ma żadnego kiosku z tą gazetą:(. wg wykazu na stronie.
      A w Tarnowie nie ma w dworcowych kioskach, wszystkie w mieście:(
      jeden w miarę blisko jak mi się uda to podejdę i kupię.
      • Gość: Pejser Re: Zaproszenie od Pejsera IP: *.orange.pl 19.01.07, 14:26
        czesc,

hmm, na szczescie podpisalismy umowę z kolejnym dystrybutorem i jest to
        Kolporter.

Numer 3, który ukazał się w sieci Ruch dzisiaj a w Kolporterze wyjątkowo jutro
        powinien być już szerzej dostępny.

Daj znać, czy udalo Ci sie go znaleźć. Jeżeli nie, to pisz na adres redakcji -
        coś wymyślimy.
        • Gość: Crazy_Russian Re: Zaproszenie od Pejsera- pyt w spr Fast Cross'a IP: *.crowley.pl 24.01.07, 10:35
          Witam
          Z innej beczki, ale tylko nieco innej.
          Byl pomysl na profilowe pismo Fast Cross, ktory mial byc osiagalny w grudniu 2006.
          Sprawa padla czy sie przeciagnela?
          pozdr
          Darek
          • Gość: Crazy_Russian pomylka IP: *.crowley.pl 24.01.07, 11:02
            Sorry, za post wyzej. Pomylilem osoby
            Pozdr
            Darek
    • Gość: desmo71 Re: Zaproszenie od Pejsera IP: 217.153.125.* 30.01.07, 16:44
      no fajnie że wróciłeś bo podobno nie używasz kaskadera i na pewno pióro masz
      lekkie ale jak zwykle ( MotorMania, Superbike, Fastbike )dałeś ciała reklamą i
      pierwsze numery poszły bokiem ( no to sobie poczytałem pierwszy w PL test
      dukata )
      testy i szkoła jazdy to powinny być mocne punkty tylko pilnuj balansu między
      nowymi a używanymi moto - osobiśćie nie zgadzam się że w Polsce ludzie chcą
      przede wszytkim czytać o używanych bo tylko na takie ich stać, dodałbym jeszcze
      przegląd nowości okołomotocyklowych ( od kasku po wydech )i mam nadzieję że tym
      razem będzie więcej niż kilka numerów... może z czasem jakaś polska szkoła
      podstaw stuntu na płycie - ten pierwszy vhs dawał jakieś pojęcie...
      PS no i masz przewagę nad miesięcznikami ( poza ceną i częstotliowścią ) -
      papier jest "ekologiczny" if you know what I mean
      pozdrawiam
      • Gość: Pejser Re: Zaproszenie od Pejsera IP: *.orange.pl 04.02.07, 19:43
        Desmo71 Jezeli miales problemy z kupnem poprzednich numerow to napisz na adres
        redakcji, wyslemy. Co do ksztaltu gazety to pomyslow nie brakuje - z ich
        realizacja tez nie mamy problemow. 4 numer na polkach, 5 ukaze sie 16.02 czyli
        zgodnie z planem.

o reszcie pogadamy jak przeczytasz kolejne numery, bedziesz wtedy mogl odniesc
        sie do ich zawartosci i zlapac porownanie z tym, co jest na rynku.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka