ala-1974 06.04.07, 22:57 Czy ktos przebywa w Irlandii i wybiera sie na Northwest 13 maja?Moze ktos wie cos wiecej o tych wyscigach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szpakmarc Re: Northwest 200 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 13:35 Witam. Byłem na NW w tamtym roku. Mam zdjecia jezeli chcesz moge Ci pare podeslac. Ogolnie impreza warta polecenia- mysle, ze warto zobaczyc to widowisko, malo tego w poblizu masz swietne wybrzeze, krajobrazy i plaze do tego fajni ludzie ze wszystkich zakatkow Europy, a nawet szerzej:) Wstep nie jest drogi , a i tak placisz tylko jezeli chcesz siedziec na podestach- na trawce jest za friko:) polecam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ocx Re: Northwest 200 09.04.07, 13:40 North West 200 to jedna z ikon irlandzkich wyścigów drogowych, a ogólnie chyba drugi po TT i UGP najpopularniejszy wyścig drogowy. Zasadnicza róznica w stosunku do TT to długość pętli( jakies 8km z tego co pamietam) oraz fakt ze wyścigi wszystkich klas rozpoczynaja sie od startu zespolonego czyli jak na torze. Co prawda jeszcze nie byłem na NW ale wiem ze warto byc w tych miejscach trasy: Black Hill, Juniper Chicane, York Corner, Ballyreagh, Maddeybenny,Metropole Embankment. Wyscigi sa bardzo popularne(czyt. rzeka ludzi) stąd warto odrazu uderzyc w te miejsca. Moze sie przydać: www.northwest200.org/nw200_circut_map.aspx W wyścigu uczestniczą zawsze wszystkie najsilniejsze teamy "drogowe" z racji wysokiej rangi imprezy oraz faktu iż jest to ostatni sprawdzian przed IOMTT. Polecam wybrać sie na 17 kwietnia na The Royal Hotel Cookstown 100. Pierwszy wyścig drogowy sezonu. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś