Dodaj do ulubionych

Northwest 200

06.04.07, 22:57
Czy ktos przebywa w Irlandii i wybiera sie na Northwest 13 maja?Moze ktos
wie cos wiecej o tych wyscigach?
Obserwuj wątek
    • Gość: szpakmarc Re: Northwest 200 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 13:35
      Witam. Byłem na NW w tamtym roku. Mam zdjecia jezeli chcesz moge Ci pare podeslac.
      Ogolnie impreza warta polecenia- mysle, ze warto zobaczyc to widowisko, malo
      tego w poblizu masz swietne wybrzeze, krajobrazy i plaze do tego fajni ludzie ze
      wszystkich zakatkow Europy, a nawet szerzej:) Wstep nie jest drogi , a i tak
      placisz tylko jezeli chcesz siedziec na podestach- na trawce jest za friko:)
      polecam.
      pozdrawiam
    • ocx Re: Northwest 200 09.04.07, 13:40
      North West 200 to jedna z ikon irlandzkich wyścigów drogowych, a ogólnie chyba
      drugi po TT i UGP najpopularniejszy wyścig drogowy. Zasadnicza róznica w
      stosunku do TT to długość pętli( jakies 8km z tego co pamietam) oraz fakt ze
      wyścigi wszystkich klas rozpoczynaja sie od startu zespolonego czyli jak na
      torze. Co prawda jeszcze nie byłem na NW ale wiem ze warto byc w tych miejscach
      trasy: Black Hill, Juniper Chicane, York Corner, Ballyreagh,
      Maddeybenny,Metropole Embankment. Wyscigi sa bardzo popularne(czyt. rzeka ludzi)
      stąd warto odrazu uderzyc w te miejsca. Moze sie przydać:

www.northwest200.org/nw200_circut_map.aspx
      W wyścigu uczestniczą zawsze wszystkie najsilniejsze teamy "drogowe" z racji
      wysokiej rangi imprezy oraz faktu iż jest to ostatni sprawdzian przed IOMTT.

Polecam wybrać sie na 17 kwietnia na The Royal Hotel Cookstown 100. Pierwszy
      wyścig drogowy sezonu.

pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka