Dodaj do ulubionych

Blondynka pyta...

IP: *.crowley.pl 27.04.07, 12:40
Mam pytanko,tatuś mi kupił taki motorek crossowy i on ma 6 biegów a głupio mi
go o to pytać.Da się zredukować bieg jak np.jadę na 6 a jest potrzeba
wrzucenia 1 można to zrobić jakoś czy poklei muszę zmieniać?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Blondynka pyta... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 13:07
      kolejno będziesz redukowac po 1 biegu w dół
      • Gość: a Re: Blondynka pyta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 17:58
        i przypadkiem nie redukuj w zakręcie albo na wyjściu z zakrętu bo moto dostanie
        kangura i albo zgaśnie albo się przewali do wnętrza zakrętu .
        biegi redukuj przed zakrętem w trakcie hamowania , lub prościej > jak jesteś w
        pionie
    • foamclene Re: Blondynka pyta... 27.04.07, 18:27
      mnie tez narzeczony kupil moto razem z prawem jazdy ;)
      kto by tam sobie glowe kursami zawracal
      a i kit zestaw zawsze taniej ;)
      • Gość: Blondynka Re: Blondynka pyta... IP: *.crowley.pl 27.04.07, 20:11
        dzięki wielkie
        • Gość: czesc blondyneczka Re: Blondynka pyta... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 20:28
          hej ajaki masz ten motorek?iskad jestes?pozdrawiam do zobaczenia na drodze
          • Gość: Musztarda Re: Blondynka pyta... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.07, 17:09
            i dziwic sie, skad sie wziela opinia, ze blondynki sa glupie...
    • ireo Re: Blondynka pyta... 28.04.07, 18:13
      Gość portalu: Blondynka napisał(a):

> Mam pytanko,tatuś mi kupił taki motorek crossowy i on ma 6 biegów a głupio mi
      > go o to pytać.Da się zredukować bieg jak np.jadę na 6 a jest potrzeba
      > wrzucenia 1 można to zrobić jakoś czy poklei muszę zmieniać?

w praktyce jedyna sytuacja, w której "jadę na 6 a jest potrzeba wrzucenia 1",
      to hamowanie awaryjne, kiedy nie ma czasu na redukowanie po jednym biegu. w
      normalnych warunkach powinnaś wiedzieć, kiedy zwolnić (ograniczenia prędkości,
      zmiany nawierzchni i inne sytuacje w ruchu) i gdzie dokładnie się zatrzymać
      (znak "stop", korek, zmiany świateł itp.), i odpowiednio wcześniej zredukować
      do właściwego biegu, przechodząc przez biegi pośrednie z puszczaniem sprzęgła
      za każdym razem

poza tym: nie wstydź się pytać, chyba że wolisz się wstydzić wracając do domu
      rozpieprzonym motocyklem albo karetką
      • Gość: rychoo Re: Blondynka pyta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 20:58
        pozatym biegow nie wbijasz na wylaczonym silniku , a na zapalonym ( ale moto stoi) 1 ablo 2 nie kombinuj wyzej bo pogniesz wodziki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka