Gość: tylo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.03, 07:38 Niech sie uczniowie przyglądaja jak mozna robic kariere. Ktos tą panią popierał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: max Re: Dyrektorka straci stanowisko? IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 07:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolo Re: Dyrektorka straci stanowisko? IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 07:43 bzdury gadasz, jakie masz dowody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik świstek Re: Dyrektorka straci stanowisko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 14:58 uwazam ze Teresa.Z byla najgorsza dyrektorka liceum. Jej stanowisko powinien objac wicedyrektor Zbigniew Cecot.Mam z nim lekcje i wiem ze da sobie rade z tym stanowiskiem. Jest lubiany w szkole.uczen klasy 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja z Lo Re: Dyrektorka straci stanowisko? IP: 80.51.87.* 08.10.03, 16:16 nie wiem czy to bedzie dobry pomysl gdyby dyr został Z. Cecot no ale myslcie sobie co chcecie!Wg mnie dyrektorem powinna zostac odpowiedzialna osoba a osobe prof.Cecota ,z calym szacunkiem, ale za taka nie uwazam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maturzysta Re: Dyrektorka straci stanowisko? IP: proxy / 10.10.22.* 08.10.03, 15:25 To stanowisko już dawno powinno być odebrane Zejdzie!!!!!!!!!!! Ludzie tacy jak ja w tym roku zdający mature powinni sie do niej spokojnie przygotowywać a nie obserwować szopki w szkole!!!!!!! Nareszcie w szkole zapanuje normalny klimat........miejmy nadzieje!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Dyrektorka straci stanowisko? IP: 80.48.113.* 08.10.03, 16:45 Teraz władze miasta będa przyglądały się sprawie, badały dokumentację, pani Zejda cichutko się wycofa, przyjdzie nowy dyrektor itd. A po co to wszystko było? Dlaczego Pani Reszke przestała pełnić funkcję dyrektora tej szkoły? Dlatego, że ktoś z sosnowieckich władz (aktualnie zajmujących się sprawą), obsadził to stanowisko swoim "człowiekiem" (raczej diablicą w ludzkim ciele). Przez to szkoła straciła swoją renomę, nauczyciele zostali zaszczuci, nabawili się nerwicy, a uczniowie stracili wysoki poziom nauczania. Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy i skończy się ten horror. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx_KaZiKi Re: Dyrektorka straci stanowisko? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.03, 17:44 Dyrektorka MUSI odejsc, dyrektorka MUSI odejsc!!! Dyrektorem powinien zostac Zbigniew Cecot! Na pewno bardzo duzo by sie zmienilo w szkole. Zbysio jest suuuuper( wiem, bo mam z nim lekcje) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dyrektorka straci stanowisko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 18:15 Zbigniew Cecot? Nie bądźmy śmieszni... Słuchaliście Radia Katowice? Nie kto inny jak pan wicedyrektor niemalże bronił łamiącą prawo Teresę Z. Proszę o rozsądek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UCZENNICA Re: Dyrektorka straci stanowisko? IP: 80.48.113.* 08.10.03, 19:25 A CO NIBY PAN CECOT MIAL ROBIC??? POWIEDZIEC ZE JEST NINORMALNA I WYLECIEC JAKO NASTEPNY?? POMYSL NAD TY KOLEGO!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byla Przesladowana Re: Dyrektorka straci stanowisko? IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 08.10.03, 19:54 Kiedy czytalam ten artykul, zastanawialam sie, kto moze kryc sie pod tajemniczym inicjalem Z. Znalam w swoim zyciu tylko jedna tak powaznie chora osobe - a byla nia moja nauczycielka polskiego w Studium Pedagogicznym w Sosnowcu (dzis ogolniak na Rudnej IV) I kiedy wreszcieudalo mi sie ten koszmar wymazac z pamieci, oczom moim ukazalo sie nazwisko ZEJDA! Nie bede przytaczac moich przykrych wspomnien, ale jako byla uczennica musze zaczac krzyczec: Nie pozwolcie nigdy wiecej, aby ten POTWOR - bo nie mozna jej nazwac czlowiekiem - pracowal z mlodzieza! Proponuje zalozyc Stowarzyszenie Ocalalych Przed Unicestwieniem Przez Zejde! A propos, czy ktos z dawnych Ocalalych ma takie same wspomnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk Re: Dyrektorka straci stanowisko? IP: 212.106.180.* 09.10.03, 12:15 Poczytaj sobie poprzednie artykuły, a raczej komentarze jest w nich sporo osób z innych szkól min LO VI.Osoby te bardzo poparły wszystkich dazacych do ukrócenia samowoli Z. Może znajdziesz kolegów z swojej klasy? A poza tym podniesiesz się na duchu, jak się dowiesz co ZSO przeżyło. W sprawie stowarzyszenia To już padała taka myśl. gazeta- katowice - edukacja 09 09 03 Nauczyciele skarżą się na dyrektorkę 09 09 03 pani dyrektor pisze 10.09 03 Co się w ZSO 18 09 03 Jak przebiega kontrola w ZSO 23 09 03 Awnatury w sosnowieckim liceum cd i 2 ostatnie z tego miesiąca Chciałem jako rodzic podziękować im wszystkim za słowa otuchy, przykłady genialnej działalności w poprzednich wcieleniach. to tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z okolic szkoły Re: Dyrektorka straci stanowisko? IP: *.darnet.rybnik.pl 08.10.03, 21:09 Całe zło w zachowaniu się dyrektorki bierze się z ustawy oświatowej. Ustawa ta z jednej strony mówi, że dyrektorem szkoły jest się "przy okazji" bycia nauczycielem, z drugiej zaś odwrotnie. W myśl tej ustawy wspaniałomyślnie "ogranicza się" limit godzin nauczycielskich dyrektorowi. Pytam więc, za co płaci się dyrektorowi szkoły, gdy prowadzi lekcje w czasie, gdy jest dyrektorem (płacvi się podwójnie) i pytam: jeśli dyrektor prowadzie lekcję i przyjdzie sekretarka, że jest telefon, to co zrobi dyrektor, no kto zgadnie ? Powie sekretarce, że teraz uczy i oleje telefon, czy oleje uczniów i pójdzie do telefonu? Po drugie - dyrektorom dano zbyt wiele uprawnień - są panami (paniami) i władcami w szkole, wszystko zależy od ich widzimisię, nie przestrzegają ustaw ani karty nauczyciela - dlatego zachowują się, jakby szkoła była ich prywatną własnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic 111 Sprawy dorosłych wg prezydenta Górskiego IP: 213.25.39.* 13.10.03, 11:35 Prezydent Górski myli się mówiąc, że "Najważniejsi są uczniowie, którzy nie mogą zajmować się sprawami dorosłych". Kolejna niefortunna wypowiedź, kolejny blamaż, kolejna kompromitacja osoby, która ma reprezentować miasto w Polsce i świecie. Otóż myli się pan, panie prezydencie, owszem najważniejsi są uczniowie, jednak muszą i powinni zajmować się sprawami, które ich dotyczą, obojętne czy są to "sprawy dorosłych" czy też nie. W tym konkretnym przypadku, gdyby nie reakcja uczniów i ich rodziców (zebrania, skargi do UM oraz kuratorium, wypowiedzi na forum GW, doniesienia na prokuraturę i policję), prawdopodobnie nic by z tego nie wyszło i sprawie po cichu ukręcono by łeb. A tak nic z tego i jest afera. Tak na marginesie, to proponuję, aby GW opisała całą tę historię wraz z obecnym zakończeniem, w ogólnopolskim wydaniu, tak aby cała Polska mogła zapoznać się z możliwościami jakie daje władza SLD w konkretnym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic 111 Re: Dyrektorka straci stanowisko? IP: 213.25.39.* 13.10.03, 11:39 Reakcja pana prezydenta Górskiego jest bardzo ciekawa. Otóż twierdzi on, że "Być może pani dyrektor poszła na skróty i nie zawsze działała zgodnie z kodeksem pracy" - koniec cytatu. Przecież to jest śmieszne, ktoś w końcu Z. zatrudnił na stanowisku dyrektora szkoły, ktoś się pod tą decyzją podpisał, być może sam pan prezydent Górski. I co on teraz twierdzi, że "być może", to przecież ponowna kompromitacja na całej linii. Sprawa wygląda tak: Z. została dyrektorem bo zna osobiście zarówno naczelnika wydziału edukacji w UM SC, jak również wiceprezydenta Jaskiernię. I co ???, nikt nie sprawdzał kwalifikacji tej pani, nikomu nie przyszło do głowy aby choćby pobieżnie przeanalizować jej dotychczasowe osiągnięcia (?????), to czy w ogóle nadaje się na jakiekolwiek stanowisko kierownicze, czy choć trochę zna kartę nauczyciela, ustawę o oświacie oraz kodeks pracy, czy ma choćby blade pojęcie o pracy dyrektora tak dużej szkoły??? Przecież będzie reprezentować UM SC, działać i podejmować decyzje w imieniu UM, z jego nadania, z jego błogosławieństwem. Nie, nikomu nic takiego nie przyszło do głowy, wszak to był swój człowiek, czyli z pewnością nadaje się na eksponowane stanowisko. Jak w tej sytuacji wygląda obecnie UM oraz jego pracownicy, naczelnik ("że przyjdę i pogłaszczę ich po głowie), wiceprezydent ("nie sądźcie, a nie będziecie sądzeni") oraz sam włodarz miasta prezydent Górski. Oczywiście jak zwykle nikt nie poniesie żadnych konsekwencji nieprzemyślanej i błędnej decyzji, która miała jedynie zaspokoić wygórowane ambicje Z. Chociaż chętnie poznam oficjalne stanowisko prezydenta Górskiego w tej sprawie. Mam prośbę do GW o zapytanie się prezydenta, czy widzi w postępowaniu swoich podwładnych niedociągnięcia i brak właściwego nadzoru nad pracą dyrektorki szkoły. Wszak o problemie jakim jest Z. i jej postępowanie, odpowiednie władze informowane były już na początku tego roku, i zdaje się, że gdyby nie artykuły w GW to sprawa by przycichła. Odpowiedz Link Zgłoś