Dodaj do ulubionych

Probem ze sprzeglem..

IP: *.cable.wsm.wielun.pl 17.06.07, 22:09
Kiedy stoje np na swiatlach to jak wrzuce jedenynke to mimo ze sprzeglo trzymam do konca to motor sam odjezdza...musze hamowac noga, poniewaz gdybym trzymal hamulec to mi gasnie. No i czasem luz nie chce wskoczyc..a gdy motor jest zgaszony wskakuje bez problemu. Co to moze byc?
Obserwuj wątek
    • Gość: baba_zanetti Re: Probem ze sprzeglem.. IP: *.subscribers.sferia.net 17.06.07, 22:16
      źle wyregulowane sprzęgło. Prosta sprawa. Jest na lince czy hydraulika??
      • Gość: suzuki GSXR Re: Probem ze sprzeglem.. IP: *.cable.wsm.wielun.pl 17.06.07, 22:21
        na lince
      • Gość: suzuki GSXR Re: Probem ze sprzeglem.. IP: *.cable.wsm.wielun.pl 17.06.07, 22:25
        podkrecalem i luzowalem linke i nic... nadal motor "ucieka" . czasami tez biegi ciezko wskakuja... i jest tak od niedawna. jeszcze 2 tyg temu smigalem bez problemu
        • Gość: baba_zanetti Re: Probem ze sprzeglem.. IP: *.subscribers.sferia.net 17.06.07, 22:28
          no to robią sie schody. Podkręcałeś do końca? opór na klamce jest wyczuwalny?
          • Gość: Suzuki GSXR Re: Probem ze sprzeglem.. IP: *.cable.wsm.wielun.pl 17.06.07, 22:33
            Tak luz 1-2mm i nic to niedalo , nawet bez luzu na maxa uciogniete nic nie pomaga
    • Gość: okular Re: Probem ze sprzeglem.. IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.07, 23:10
      luz na klamie 1 mm to za malo. zwieksz do 5 mm albo nawet centymetra i sprawdz
      jak dziala
      • Gość: . Re: Probem ze sprzeglem.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 23:17
        a olej zmieniałeś ? czy przypadkiem za gęstego nie wlałeś ? lub broń boshe
        samochodowego ?
        • Gość: GSXR Re: Probem ze sprzeglem.. IP: *.cable.wsm.wielun.pl 17.06.07, 23:26
          Olej jaki jest wlany nic nie wiem....moto kupiłem miesiac temu, czasu na jazde
          nie miałem, zrobiłem jak na razie 110km, ale od początku jak kupilem lekko
          ciagnol, a teraz to już przesadnie mocno :( Moto byl kupiony w niemczech gdzie
          zapewniano mnie ze byl przygotowany do sezonu, oleje, klocki, nowe opony itp....
    • t_p102 Re: Probem ze sprzeglem.. 18.06.07, 05:50
      mam to samo w suzuki sv 650. Dokładnie ta sama przypadłośc nie jest notoryczna
      ale sie pojawia. olej wymieniłem na mobila 10w40.
      • Gość: GSXR Re: Probem ze sprzeglem.. IP: *.cable.wsm.wielun.pl 18.06.07, 14:26
        Po wymianie oleju w skrzyni biegów pomogło?
        • Gość: baba_zanetti Re: Probem ze sprzeglem.. IP: *.subscribers.sferia.net 18.06.07, 20:37
          od niewłaściwego oleju to sprzęgło raczej ślizga, ale warto spróbować wlać olej
          przeznaczony dla motocykli i tego modelu. (najpewniej 10w40) przyczyną
          ciągnącego sprzęgła mogą być krzywe przekładki między tarczami, bądź same
          tarcze.
        • t_p102 Re: Probem ze sprzeglem.. 18.06.07, 22:02
          a olej w skrzyni to nie to samo co silnikowy?
          • Gość: . Re: Probem ze sprzeglem.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 22:22
            jest jeszcze możliwość zajechanego kosza, albo podpiłowanie krawędzi (na krótką
            metę) albo wymiana (zalecana).
            warto też sprawdzić jego dokręcenie mo mógł się poluzować , oraz działanie
            wysprzęglika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka