Dodaj do ulubionych

kontrola na granicach

IP: *.dsl.pipex.com 18.06.07, 18:15
jakie macie doswiadczenia z celnikami, bo przez europe sie jedzie podobno bez problemu, jednynie wjezdzajac do PL ( podobno tez EU ;p ) sprawdzaja.. lookaja w bagaze, czy tylko papiery? a moze wjezdzajac na prom w UK tez jakies kontrole?
Obserwuj wątek
    • Gość: Norton 70 Re: kontrola na granicach IP: *.dip.t-dialin.net 18.06.07, 18:23
      Często przekraczam granice w Kołbaskowie albo Lubieszynie w obydwie strony.
      Jedni i drudzy pogranicznicy nie proszą nawet o zdjęcie kasku. Wszystko odbywa
      się ekspresowo, z marszu.
      Do kontroli zatrzymują tylko pryszczatych szpeniów na ścigaczach z dwoma
      wielkimi, wypchanymi plecakami.
      • gsxfkatana Re: kontrola na granicach 18.06.07, 19:30
        Zgodze sie z Nortonem70. Nigdy nie mialem problemow na granicy. Moze raz zdjalem kask. Na granicy Olszyna/Forst patrza na podgiete rejestracje. Jakuszyn/Harahow bez problemu, to samo w Glucholazach i w Prudniku oraz w Kudowej Slone. Takze na przejezdzie na Autostradzie A6 niemcy/czechy bez przystanku.

CELNIK: Polsko?
        JA: Ano
        CELNIK: Naschledano
        JA: Naschle

I hajda!! :)
        • Gość: wojtexc Re: kontrola na granicach IP: *.globalconnect.pl 18.06.07, 20:02
          latam bardzo czesto do niemiec przez kolbaskowo i lubieszyn (zachodniopomrskie)
          i nie ma kompletnie zadnych problemow! moj brat lecial z uk i przez cala unie
          wlaczajac promy i uk customs (na powrocie tez) nie bylo zadnej szczegolnej
          kontroli, pelen luzik..
          • Gość: klr Re: kontrola na granicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 20:45
            ja latam raz w miesącu prze kołbaskowo raz tylko niemiecki cenik kazal kask
            zdjąć ale to bylo przed mundialem w niemczech a tak to zawsze luz szerkosci na
            drodze pozdro
      • Gość: Kris Re: kontrola na granicach IP: *.aster.pl 19.06.07, 23:47
        Kolega Norton ma chyba jakieś kompleksy związane z motocyklami sportowymi,
        przyznaj się bałbyś się wsiąść na "ściga" - ale nie nazywaj nikogo pryszczatym
        świrem, lecz swoje problemy w inny sposób.
        • Gość: Norton 70 Re: kontrola na granicach IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.07, 23:55
          Uderz w stół nożyce się odezwą.
          Po pierwsze synku nikogo nie nazwałem świrem tylko szpeniem.
          Po drugie może bym się i bał bo lata już nie te i wole spokojniejszą jazdę na
          klasyku, którego dosiadam od 1972r.
          Przypuszczam, że Ty jeszcze wtedy zabarwiałeś pieluchy na brązowo
          i na księdza wołałeś Zorro.
    • Gość: Max Re: kontrola na granicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 00:07
      Na Ukrainę polecam przejscie w Medyce - jednoslady maja swoj tor (nieformalny,
      ale akceptowany) i odprawa trwa "tylko" ca 30 min. Zero problemow w obie
      strony. Stanowczo odradzam przejscie w Krościenku - wyjątkowo nieprzychlne
      nastawienie na bikerow polskiej straży granicznej bo, jak sie dowiedzialem, to
      granica Unii:P
      • Gość: kubek145 Re: kontrola na granicach IP: *.dsl.pipex.com 19.06.07, 10:32
        dzieki za info, tylko zostaje sie spakowac i jechac :)
    • Gość: Podroznik Re: kontrola na granicach IP: *.crowley.pl 20.06.07, 08:30
      Nie kumam tego zapytania
      A jak bys uslyszal ze trzepia to bys niepojechal ??

O jakie doswiadczenia Ci chodzi z celnikami ??...
      PAkuj sie i jedz
      Paszport trzymaj w jakiejs kieszeni na wierzchu albo pod kombinezonem bo pewnie
      bedziesz go wyciagal i machal z daleka

• deviant.rr Re: kontrola na granicach 20.06.07, 08:57
        Jeżeli jest długa kolejka na granicy (a czasami się takie dziwne coś zdarza) to
        podjeżdżam z do okienka celników i staję gdzieś z boku. Wtedy zdejmuję kask i
        podchodzę do celnika pokazując paszport. Oni widząc, że przyjechałem na
        motocyklu zwykle puszczają mnie dalej i tyle.

Czasami w Głuchołazach jest taki gruby pan - czeski celnik, który ma wpizdu
        ciśnienie na motocyklistów. Sprawdza prawo jazdy, dowód rej. i czy aby nie masz
        blachy zagiętej - jest przy tym bardzo niemiły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka