Dodaj do ulubionych

Problem z Hondą CB 500 S

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.07, 10:18
Witam forumowiczów!
Zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Niedawno kupiłam Hondę CB 500 S. Póki
nie zostanie zarejestrowana stoi na parkingu. Wczoraj próbowałam ją odpalić i
nie udało się, co do tej pory nie stanowiło problemu. Rozrusznik kręcił ale
na tym się kończyło. Benzyna jest, akumulator sprawny, próbowałam z włączonym
ssaniem ale nic z tego. Zastanawiam się, czy to nie czasem problem ze
świecami ale niestety jestem początkującą motocyklistką i nie orientuję się w
sprawach technicznych (jeszcze) i gdyby trzeba było je wymienić, to nie
potrafię tego zrobić. Proszę o radę, chyba że znajdzie się chętny podjechać i
zerknąć, co może być nie tak. W razie czego podaję gg: 3789183 i z góry
dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: baba_zanetti Re: Problem z Hondą CB 500 S IP: *.subscribers.sferia.net 09.07.07, 19:41
      palił, a nie pali hmmmm?
      pierwsze co mi przychodzi do głowy to kranik paliwa, zaraz potem świece. Nawet
      nie wiem jak zacząć tlumaczyć, jeśli słabiutko znasz temat:(
    • Gość: Gsf Re: Problem z Hondą CB 500 S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 00:09
      Rozrusznik wogule kręci?
      Sprawdzałeś czy na manetce czerwony klawisz zapłonu jest właczony?
    • Gość: gsf Re: Problem z Hondą CB 500 S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 00:16
      sorry nie doczytałem z tym rozrusznikiem ...
      ps motor stoi na parkingu pod chmurką???
      Moj gsf na przykład starsznie nie lubi wilgoci nie rowno chodzi naniskich
      obrotach jak zostawie go na dużym deszczu. Wystarczy żeby wysechł i wszystko
      jest ok .
      • Gość: agawroc Re: Problem z Hondą CB 500 S IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.07, 07:12
        Hej. Motor stoi na parkingu przykryty pokrowcem. Stoi tam już od ponad tygodnia
        i do tej pory nie było problemu z odpalaniem, chyba że przez samo odpalanie a
        niejeżdżenie dobiłam świece. Wczoraj przeczyściłam świece ale nadal nic. Kranik
        odkręcony a wężyk od krućca ssącego, między gaźnikiem a głowicą też na miejscu -
        bo te rzeczy właśnie niektórzy mi polecali sprawdzić. Próbowałam odpalać ze
        ssaniem i bez, dodając gazu i nie i w sumie nic nie idzie. Wczoraj kumpel
        mówił, żeby sprawdzić iskrę bo tego nie zrobiłam więc może jeszcze w tym tkwi
        problem. Ale jeśli nie to już nie wiem. W każdym bądź razie nie poddaję się i
        dziękuję za zainteresowanie. No a słaba znajomość tematu... No cóż... Każdy
        kiedyś zaczynał :) Pozdrawiam
        • Gość: Benek Re: Problem z Hondą CB 500 S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 00:39
          a jak czyściłaś te świece to były mokre czy suche??
          • Gość: agawroc Re: Problem z Hondą CB 500 S IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.07, 07:16
            Hej. No raczej zalałam świece ale wytarcie nic nie dało więc nie wiem, czy
            czasem może całkiem nie dobiłam i trzeba kupić nowe. Muszę sprawdzić iskrę. Oby
            to był tylko problem ze świecami. Pozdrawiam
            • Gość: żunio Re: Problem z Hondą CB 500 S IP: 78.133.148.* 04.01.08, 18:55
              Też mam CB500.Podam ci trzy najbardziej prawdopodobne
              przyczyny:1świece 2akumulator 3 kranik.Świece to najbardziej
              prawdopodobne.Najlepiej kup nowe.2Akumul- może ci kręcić,ale podczas
              częstego zapalania bez jazdy nie jast doładowany i ma za mały prąd
              rozruchu od"wyczerpania" i za mały prąd dochodzi do obwodu
              zapłonu.3kranik jeżeli masz mało paliwa na dnie kranika w zbiorniku
              osadzają się różne męty co powoduje zły przepływ do obwodów
              paliwowych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka