Dodaj do ulubionych

Opinia o Suzuki SV1000S

13.01.08, 17:30
Witam kolegów i koleżanki.
Przymierzam się do kupna używanego Suzuki SV1000S. Proszę o prywatne opinie o tym motocyklu. Na co zwrócić uwagę, co się psuje najczęściej? Pragnę zapytać także czy istnieje jakaś ciekawa alternatywa turystyczno-sportowa godna uwagi? Oraz czemu akurat ta wasza propozycja jest trafniejsza od mojej?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • azareth Re: Opinia o Suzuki SV1000S 13.01.08, 18:13
      przy kupnie uzywki; jak zwykle trzeba przyjrzec sie wszystkiemu, juz o tym było w innych postach, wiec w wolnej chwili poczytaj

a co do alternartwy dla sv- jesli chcesz cos sport- turist to nie wiem, czy nie lepszym rozwiazaniem byłby bandyta, wersja 1200 albo nowsza 1250. wygodne to to, pakowne, dobre osiagi.
      ja z kolei mam wyjatkowo dobre doswiadczenie z balią pt. gsxf750 w turystyce- moto troche ciezkie i wielkie wizualnie, ale nadaje sie w trasy doskonale a i do lasu mozna wjechac bez szkody:), cebra600f tez sie niezle spisuje, tyle ze mniej w garach.
      Mogłby tez byc ktorys z duzych golasów- chocby xjr, tyle ze owiewki brak troche sie msci powyzej przepisowej.
      (za gsxf przemawia wygoda i ładnie zbierajacy sie z dołu silnik, komfortowa-dobra dla dwojki, a cebra jest generalnie nie do zajezdzenia, mocne sreducho w zwrotnym ciele, ale turystyka to juz raczej w pojedynke;)

pytanie czego od moto oczekujesz; smigania na miasto czy raczej w dłuzsze trasy, osiagi, koszty, pakownosc i jazda niekoniecznie po czarnym? z pasazerem czy bez...

bo jesli ma byc moto wycieczkowym to ja bym w segment funduro/enduro miejskie zajrzała czyli v strom (ale 650) vayadera, kle, translap. tu moim liderem jest vstorm 650, znajomy silnik w wygodnym sprzecie a tysiaca to nawet dilerzy odradzaja...
      • Gość: okular Re: Opinia o Suzuki SV1000S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 18:46
        stojac kiedys na przystanku o zmierzchu widzialem sv w akcji - ogien z wydechow
        przy zmianie biegu albo zamknieciu przed skrzyzowaniem,,, i dzwiek tego silnika
        na niestandardowych wydechach mozna sie zakochac
        • azareth oj taak.... 13.01.08, 19:00
          silnik gada cudnie, nawet na standardowych:)
          • Gość: azareth jeszcze jedno... IP: *.gdynia.mm.pl 13.01.08, 21:09
            co do konkurencji dla sv-w bandycie masz wygodniejsza pozycje i mniej sie rece mecza, bo kiera wygodniejsza:)
    • Gość: gsf~ Re: Opinia o Suzuki SV1000S IP: *.range81-154.btcentralplus.com 13.01.08, 19:33
      Tylko bandit 1200s!!!
    • Gość: przemek Re: Opinia o Suzuki SV1000S IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.01.08, 09:30
      kiedyś sie przymierzałem do kupna właśnie sv1000s, kupiłem co innego
      ale tylko dlatego, że trafiła mi się fajna inazuma. Co ciekawe
      szukając SV zauważyłem że 95% sv ma kręcone roczniki produkcji, ale
      łatwo to poznać:
      2003 rok prod. - na baku literka "S"
      2004 rok prod. - na baku napis "Suzuki", srebrna rama
      2005 rok prod. - na baku napis "Suzuki", czarna rama

sprzedający lubią podawać rok rejestracji, nie koniecznie pierwszej
      jako produkcji :)
    • nietyjek Re: Opinia o Suzuki SV1000S 14.01.08, 14:56
      Dziękuję wszystkim i czekam jeszcze na jakieś opinie.
      • Gość: DR800 Re: Opinia o Suzuki SV1000S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 13:46
        co do sv1000 to słyszaałem że panewki dośc szybko w dupe
        dostają...Poza tym to moto całkiem całkiem ale do turystyki
        proponowałbym DR800 XTZ albo cos w tym przedziale...Bandit 1200 też
        godny uwagi ale paliwa to on lubie sobie łyknąc...
    • Gość: DżinGisHan Re: Opinia o Suzuki SV1000S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 19:36
      Moto "małe"(ten sam gabaryt co 650) ' w wersji S kiera niziutko,
      leżysz, pasażer na dłuższą metę ma prz..ebane(chyba,że laska bardzo
      Cię kocha ;) , Silnik ciągnie z dołu całkiem zdrowo, hample
      wystarczające, jeśli 3-4 krotnie przekraczasz dozwoloną w
      zabudowanym - brakuje trochę zawieszenia(w porównaniu do typowej
      szlifierki) i standardowa opona jest taka se.
      Do polatania bardzo fajny - do turystyki zdecydowanie mniej.
      Przejedź się tym - stestuj.
      Szerokości
    • Gość: cabaniero Re: Opinia o Suzuki SV1000S IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.08, 21:55
      Motocykl jak najbardziej godny polecenia, kiedyś sam o mały włos nie kupiłem SV,
      bo trafiłem TL1000R w idealnym stanie i za dobre pieniądze (ten sam tylko ciut
      inaczej zestrojony silnik)... V 90 mają klimat i to coś...przecudnie dudnią i
      osiągi też zadowalające ...swego czasu w Motocyklu był test porównawczy zdaje
      się z Z1000, Fazerem i chyba Hornetem no i SV wypadło według oceniających
      najlepiej.. no ale testy, testami ..zależy kto je robi... ale motocykl zajebisty
      i nie ma się co zastanawiać .. ja w TLu nie miałem żadnej usterki poza
      uszczelniaczem na pompie cieczy (szybka i tania naprawa), ale w SV i DL już ten
      problem rozwiązano...i te silniki są generalnie bezawaryjne...jesli się na gumie
      za mocno nie lata.. Jendak na nasze drogi polecałbym DL1000 VStrom (sam teraz
      jeżdżę KLV1000 czyli dokładnie to samo co DL)... dłuższy skok zawieszeń przyda
      się na naszych dziurach, koleinach, wystających, albo zapadniętych studzienkach,
      przejazdach kolejowych wyglądających niczym rowy przeciwczołgowe... DL jedynie
      wymaga z mety założenie sprężyn progresywnych na przód i Power Commandera żeby
      poprawić zakres 2-4 tys obr... osiągi jak na turystyczne enduro imponujące no i
      waga na rozsądnym poziomie 207 kg gdzie mały Strom 650 waży chyba tylko o około
      10 kg mniej.
    • Gość: rider Re: Opinia o Suzuki SV1000S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 09:37
      www.suzi-rider.freehost.pl/
    • Gość: p0rk Re: Opinia o Suzuki SV1000S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 16:50
      Ja mam SV1000S (2003) i napiszę tak:

plusy:
      + pojemność
      + osiągi
      + dźwięk
      + charakter ;)

- wygoda (jak dla mnie bardzo niewygodnie na dłuższe trasy)
      - stuki puki w różnych miejscach :)
      - w sumie nie za bardzo wiadomo do czego stworzona

Generalnie jednak polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka