Dodaj do ulubionych

duży bandit-zawory

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 23:07
potrzebuje info na temat srednicy płytek zaworowych w bandicie 1200.moze wie
ktos cos na ten temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: azareth Re: duży bandit-zawory IP: *.gdynia.mm.pl 08.06.08, 23:53
      hmm, w manualu nie ma?
      • Gość: baba_zanetti Re: duży bandit-zawory IP: *.subscribers.sferia.net 09.06.08, 09:14
        życzę powodzenia w takim razie.
        Ja się nie lubię przypier... ale dziwny post.
        Chcesz je ciąć z blachy czy jak?
        Po pierwsze serwisówka, po drugie tam gdzie je będziesz kupował Ci powiedzą jaka
        średnica. Co Ci po średnicy jak nie będziesz znał grubości? chcesz kupić na
        zapas? Zwłaszcza że bandit ma śrubki a nie płytki.
        • Gość: Benek Re: duży bandit-zawory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 23:15
          ta powiedzą jaka srednica. w jednym z warszawskich serwisow gosciu nie wiedzial
          czy sa plytki czy dzwigienki.co ciekawe nawet nie wiedzial ile jest zaworow. ale
          to nie wazne. zrzucilem pokrywe i sam sie dowiedzialem ze sa dzwigienki. luzy w
          necie znalazlem, szczelinomierz i sam wyregulowalem trzymajac sie gornej granicy
          luzu zeby zaworow nie wypalilo.
          PZDR
    • zmisior Re: duży bandit-zawory 02.07.08, 21:39
      Powiedz, czy regulacja Ci się udała, bo w moim bandicie 600 nawet
      bezpośrednio po starannej regulacji strasznie klapią zawory, aż do
      porządnego rozgrzania silnika, kiedy wreszcie cichną.
      Niby w porządku, ale w porównaniu z innymi egzemplarzami, u mnie
      jest o wiele głośniejsze to "cykanie" w fazie chłodnej.
      Jeśli ktoś ma pomysł, to proszę o pomoc.
      Dodam tylko: moc rozwija dobrze, nie ma wzrostu spalania.
      • Gość: baba_zanetti Re: duży bandit-zawory IP: *.subscribers.sferia.net 02.07.08, 21:44
        łańcuch rozrządu kiedy wymieniany? jaki przebieg motocykla?, a luzy ustawić
        bliżej wartośći minimalnych.
        • zmisior Re: duży bandit-zawory 02.07.08, 22:00
          Nigdy.
          60tys.km.
          Luzy próbowałem bliżej minimum.
          Mówisz, że łańcuch?
          • Gość: baba_zanetti Re: duży bandit-zawory IP: *.subscribers.sferia.net 02.07.08, 22:38
            bardzo prawdopodbne ze to właśnie łańcuch. trzeba się mu bliżej przyjżeć-
            wykręcić napinacz i zobaczyć ile jeszcze zostalo jego możliwośći wysunięcia.
            • zmisior Re: duży bandit-zawory 03.07.08, 00:59
              Oglądałem pod koniec zeszłego sezonu. Podczas regulacji zdjąłem
              deflektor-osłonkę, by sprawdzić naciąg. Był dość konkretny, a nawet byłem
              zaskoczony, że aż tak mocny. Wtedy wykręciłem napinacz w obawie, że za mocno
              naciąga. Był trochę za połową zakresu i przesuwał się swobodnie. Po wkręceniu
              sprężyny, łańcuch znowu "stwardniał" , więc uznałem, że to norma?
      • Gość: Benek Re: duży bandit-zawory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 16:14
        po regulacji jest cichutko 'prawie' jak w hondzie:]
        • zmisior Re: duży bandit-zawory 03.07.08, 18:24
          W takim razie chyba jestem zmuszony oddać chwasta do serwisu, choć
          to moja pierwsza porażka i korci mnie, żeby ten łańcuch na chybił-
          trafił wymienic, pomimo, że nie rozumiem mechanizmu
          generowania "cykania" pod wpływem zużycia łańcucha. W końcu 60 tys.
          więc na emeryturę zarobił...
          • Gość: Benek Re: duży bandit-zawory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 23:43
            łańcuch nie cyka tylko szumi, grzechocze jak jest zurzyty
            PZDR
            Benek
    • Gość: Zorro Re: duży bandit-zawory IP: *.agora.pl 03.07.08, 14:43
      bandit 1200 NIE MA PŁYTEK ZAWOROWYCH, tylko regulację
      śrubkową. "Specjalisty" sie zebrali ....
      • Gość: azareth Re: duży bandit-zawory IP: *.gdynia.mm.pl 03.07.08, 15:07
        3 post przeczytaj a pozniej sie popisuj

cyt:"Zwłaszcza że bandit ma śrubki a nie płytki"
        • Gość: baba_zanetti Re: duży bandit-zawory IP: *.subscribers.sferia.net 03.07.08, 21:20
          Dziękuję Azareth za dbanie o porządek na forum:D i chłodzenie gorących głów-
          mogła byś zostać modem:D
          Co do cykania, łańcuch chałasuje ponieważ bardzo szyko (kilka set razy na sek)
          napina się luzuje, to tak samo jak z łancuchem napędowym jak masz bardzo luźny i
          w czasie jazdy, zaczniesz zamykać i otwierać gaz, to usłyszysz jak łańcuch strzela.
          Bandity z racji tego że mają dzwigienki nie należą to najcichszych motocykli,
          taka juz ich uroda. Trzeba sie przyzwyczaić. Skoro mówisz że , napinacz jeszcze
          nie wysunął sie do końca, to można sobie podarowć ten wydatek. Wymiana na nowy
          PRAWDOPODOBNIE wyciszy nieco silnik, ale czy te kilka decybeli jest tego warte?
          • Gość: azareth Re: duży bandit-zawory IP: *.gdynia.mm.pl 03.07.08, 22:13
            > Dziękuję Azareth za dbanie o porządek na forum:D i chłodzenie gorących głów-
            > mogła byś zostać modem:D

baba_zanetti, tak po prawdzie to ja ostatnio sama na forumie nabałaganiłam:)ale mam nadzieje, ze nikt nie bedzie miał mi za złe:)
            • kivan666 Re: duży bandit-zawory 03.07.08, 22:18
              No już nie bądź taka skromna-nabałaganiliśmy offem razem xD
              • Gość: azareth Re: duży bandit-zawory IP: *.gdynia.mm.pl 03.07.08, 22:28
                no tak:)

takze partia złozyła samokrtytke i ma nadzieje, ze kolektyw uzna nasze wybryki za niebyłe:)
          • zmisior Re: duży bandit-zawory 12.04.09, 14:05
            Cześć!
            Jeszcze o łańcuchu rozrządu: napinacz przecież powinien eliminować ten efekt trzaskania pod wpływem zmian obciążenia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka