Dodaj do ulubionych

jak prrzestawic licznik kilometrów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 22:19
w suzuki gsx 1300r (hayabuzie) z mil na kilometry. podobno jakos to
mozna zrobic ale nie wiem jak. model 2008r. moze ktos z was ma
instrukcje po polsku do tego modelu?
Obserwuj wątek
    • Gość: neolik Re: jak prrzestawic licznik kilometrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 00:30
      hehe ty to ale cynisz!
      • Gość: baba_zanetti Re: jak prrzestawic licznik kilometrów IP: *.subscribers.sferia.net 12.07.08, 09:37
        może analogicznie jak w gsxrach. tj ustaw przebieg na ODO i trzymasz sel i adj
        przez 3 sek.
        • Gość: cx Re: jak prrzestawic licznik kilometrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 12:25
          kurcze, jak tak trzymam to mi się czas chce przestawiać... no nic
          może ktos jeszcze cos wie?, ale dzieki za odpowiedź
    • Gość: żarłacz Re: jak prrzestawic licznik kilometrów IP: *.chello.pl 13.07.08, 20:52
      Podpinam sie do tematu.Motocykl Suzuki DR-Z 400 2005
      • Gość: cx Re: jak prrzestawic licznik kilometrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 15:55
        haloo, moze ktos wie jak to jest z tymi licznikami?
        • lechjaroslaw Tutaj. 29.07.08, 22:06
          www.digitaldutch.com/unitconverter/
          • Gość: siekiera77 Re: Tutaj. IP: *.aster.pl 29.07.08, 22:35
            a budzik masz wyskalowany podwójnie?
            bo jak tylko po jankesku
            to czarno to widze... ;)
            • Gość: cx Re: Tutaj. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 23:06
              podwojnie
          • Gość: cx Re: Tutaj. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 23:09
            takie cos mam w komorce:)
            • Gość: siekiera77 Re: Tutaj. IP: *.aster.pl 29.07.08, 23:49
              jak w komórce
              to oczywistą oczywistością jest
              że lechjarosław dobrze ci radzi...
              • Gość: cx Re: Tutaj. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 08:38
                tak w sumie to juz mnie to nie wk... jak na poczatku. bo to czlowiek
                taki durny jest ze po kazdym tankowaniu liczy ile to mu pali, jakby
                to mialo jakies znaczenie. dwa motory zjeździlem i nie liczylem , a
                tu jak jest w milach to luicze. ale juz mi przeszło:))pozdrawiam
                wszystkich przeliczajacych.
                • Gość: siekiera77 Re: Tutaj. IP: *.aster.pl 30.07.08, 23:29
                  cytryna, nie poddawaj się!
                  nawet temu puzoniście
                  udało się wreszcie wyciągnąć
                  rurkę z rurki :-D
                  napisz jak się lata nową
                  hajką.
                  ja swojej niestety (albo stety)
                  - ślubowałem jak ten maurer
                  "służyć do końca mojego lub jej"
                  ;)
      • Gość: dve400 Re: jak prrzestawic licznik kilometrów IP: 89.100.71.* 03.08.08, 00:41
        niedawno właśnie do tego doszedłem (drz 400 sm 20005). Wszystkiemu jest winna funkcja kompensacji kilometrów (majstruje się przy tym na potrzedy jazdy w terenie. Kilometr przebyty przez motocykl może być pomnożony przez wskaźnik kompensacyjny w zakresie od 70% do 130%. Ja miałem ustawione wcześniej na 71% co dawało w przybliżeniu niby mile, choć mój licznik działa w kilometrach. Procedura (za instrukcją):
        1. przy podkreślonym jednym z liczników dziennych A lub B nacisnąć przycisk SET-TIME/TRIP przez dwie sekundy. Wyświetlacz przejdzie do trybu kompensacji. Przy podkreślonym liczniku A na liczniku B pokazuje się procent kompensacji aby licznik pokazywał prawidłową wartość należy ustawić tam wartość 100.
        2. Wartość tą regulujemy naciskając przycisk ADJUST + lub ADJUST -. Jednorazowe naciśnięcie zmienia wskazanie o 1%. Przyciśnięcie na stałe ADJUST powoduje szybkie dodawanie lub odejmowanie.
        3. Kiedy uzyskamy żądany wynik (100), naciskamy ponownie SET-TIME/TRIP. Wyświetlacz powróci do normalnego trybu (licznik A lub B) i pokaże przemnożone wskazanie. Dla pewności całą procedurę powtarzasz dla licznika B (musi być on wtedy podkreślony, a wskaźnik kompensacji pokaże się na liczniku A i ustawiamy kompensację także na 100). PRZYKłAD: przejechane 100km; kompensacja 71%, licznik dzienny pokazuje 71km (co w jakiś sposób może przypominać mile). U mnie wszystko działa doskonale. Licznik pokazuje prawidłowe kilometry - sprawdzane z GPS:) Co ciekawe licznik przebiegu całkowitego zawsze wskazuje prawidłowe kilometry w stosunku 1:1 (bez względu na % zastosowanej kompensacji w licznikach dziennych.
        PZDR.
        • Gość: siekiera77 Re: jak prrzestawic licznik kilometrów IP: *.aster.pl 04.08.08, 23:17
          dve400,
          szacun ale busa raczej
          w terenie rzadko bywa ;-)
          i "kompensatora" nima :(
          www.youtube.com/watch?v=iivsQNTU4pY
          • Gość: cx Re: jak prrzestawic licznik kilometrów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 11:46
            no niestety nie ma:(. ale jakoś przestawiają bo widziałem już wersje
            amerykańską z przestawionym, właściciel niestety nic na ten temat
            nie wiedział. jeżeli chodzi o pytanie jak sie jeżdzi, to powiem
            krótko: bardzo dobrze, nawet na naszych dziurawych drogach sobie
            radzi. ma tylko takie ustrojstwo do zmiany mocy silnika, stopien A B
            i C, nie wiem po co, bo wiadomo ze jeździ sie cały czas na A.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka