Dodaj do ulubionych

gdy padla bateria

IP: *.karoo.KCOM.COM 22.07.08, 19:43
Napiecie mi spadlo do 11.8 v i mi rozrusznik nie chce zakrecic. Mam klopot z
dostaniem sie do akumlatora (niefirmowe siodlo,ktore jest przykrecone
obrobionymi, zapieczonymi srubami). Juz kiedys mialem je rozwiercic i wymienic
no ale mi tak zeszlo. Potrzebuje go odpalic na kabel i myslalem, czy nie mozna
byloby podpiac zamiast do aku to czarny kabel do masy a czerwonego dajmy na to
do tylnej lampy przy wlaczonym zaplonie. Ma to jakis sens czy sie brac lepiej
za odkrecanie siodla?
Obserwuj wątek
    • Gość: zi-k Re: gdy padla bateria IP: *.chello.pl 22.07.08, 20:41
      Aleś wymyślił,ładowanie od dupy strony he he,ale może akurat?
      Jeżeli masz dostęp do bezpieczników to sprawa byłaby prosta bo + z aku pewnie od
      razy idzie na główny bezpiecznik.A z podłączeniem pod tylną lampę trzeba by
      spojrzec na schemat jaka tam elektronika po drodze żeby czegoś nie zjarać.
      Jaki to motocykl?
      • Gość: zi-k Re: gdy padla bateria IP: *.chello.pl 22.07.08, 20:48
        Nie doczytałem , myślałem że chcesz podładować tak aku,bo to jeszcze ,ale z
        odpaleniem w ten sposób to bym sie grubo zastanawiał.
        • Gość: tomi Re: gdy padla bateria IP: *.karoo.KCOM.COM 22.07.08, 21:13
          Hehe, no tak jakos rozkminilem to na szybkiego. Moto to rsv 2001. Tylna lampe
          mam opracowana bo podlaczylem do niej satnava (znow nie chcialo mi sie grzebac
          ze siodlem). Dzisiaj i tak nie mam czasu ale jutro sie za to wezme i napisze jak
          poszlo.
          • Gość: tomi Re: gdy padla bateria IP: *.karoo.KCOM.COM 22.07.08, 21:35
            www.yousendit.com/download/Q01Fck81Y3k4NVZFQlE9PQ
            • Gość: baba_zanetti Re: gdy padla bateria IP: *.subscribers.sferia.net 22.07.08, 23:23
              jak będziesz go palił podpiętego na kabel przez lampe czy cokolwiek to zjarasz
              całą instalację. Ładowanie przy włączonym zapłonie to też nie jest dobry pomysł,
              bo (podobno, sam tego nie sprawdziłem) można spalić moduł. Jak już to się
              podepnij albo pod rozrusznik przy włączonym zapłonie i kręć w ten sposób, albo
              pod przekaźnik rozrusznika.
              • Gość: woo Re: gdy padla bateria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 23:33
                tylko tak jak mówi baba zaneti inaczej spalisz coś w elektryce ale
                najprościej zrób te śruby od kanapy wreszcie !
                • Gość: tomi Re: gdy padla bateria IP: *.karoo.KCOM.COM 22.07.08, 23:52
                  Dzieki za rade. To w takim razie wydlubie te sruby i odpale normalnie na kabel z
                  auta bezposrednio na akumlator. Najwyzej bezpieczniki popale. Zawsze to taniej.
                  Chociaz zawsze twierdzilem , ze najszybsza nauka jest na wlasnych bledach to tym
                  razem dam sobie spokoj.
              • Gość: siekiera77 Re: gdy padla bateria IP: *.aster.pl 23.07.08, 01:19
                no baba...
                a takie piękne fireworks
                sie zapowiadały ;)

(tomi, jesteś winny browca babie :-D )
                • Gość: tomi Re: gdy padla bateria IP: *.karoo.KCOM.COM 23.07.08, 23:40
                  Z przyjemnoscia! Baba, masz ode mnie wirtualnego Lecha! Dzis dopiero przy
                  trzecim puscily sruby przy siodle i potem juz pez problemow odpalilem rafke na
                  kabel.

Jutro zapowiada sie konkretne zwijanie asfaltu.

• Gość: baba_zanetti Re: gdy padla bateria IP: *.subscribers.sferia.net 24.07.08, 09:45
                    :D:D Jestem abstynentem. a po dobre fireworks odezwij się przed sylwestrem, będą
                    upusty:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka