Dodaj do ulubionych

RSV 1000 MILLE- potrzebna opinia

IP: 212.219.250.* 04.12.08, 13:09
Witam!!!
Dokladnie chodzi o rocznik 1999. I jak to sie sprawuje, czy bardzo
awaryjne jest, jakie oferuje osiagi w porownaniu do japonskiej
konkurecji i wszystko co mozecie o tym moto powiedziec

Z gory dzieki!!!
PZD
Obserwuj wątek
    • wojtekk1000 Re: RSV 1000 MILLE- potrzebna opinia 04.12.08, 17:48
      mialem taka 2003, awarii zadnych, sprawowalo sie dobrze - ale nigdy
      wiecej V-alki w sporcie nie kupie i nie chce o tym slyszec bo:
      szarpie, nerwowo reaguje na gaz - przez co w winklu mozna
      zaliczyc "niespodzianke" etc. pali duzo wiecej niz japonskie R4.
      sprzet ogolnie ciekawy ale raczej dla konesera niz wyscigowca -
      chyba, ze dla jakiegos upartego.... ale wyglada fajnie - tak inaczej.
      • wojtekk1000 Re: RSV 1000 MILLE- potrzebna opinia 04.12.08, 17:51
        ps. osiagi: 900rr na autostradzie byla szybsza, ale na
        przyspieszenie od zera zostawala z tylu. nadgarstki strasznie bola
        (w r1 tego nie mialem).
    • Gość: tomi Re: RSV 1000 MILLE- potrzebna opinia IP: *.karoo.KCOM.COM 04.12.08, 20:44
      To ja tez sie wypowiem. Mam 2001 rsv r od ponad pol roku. Zrobilem na niej w 4
      mce 6kkm bez najmniejszych problemow. Moto mialo 5 poprzednich wlascicieli i
      troche obawialem sie ukrytych wad itp ale okazalo sie, ze wszystko bylo tak jak
      nalezy.

Jesli chodzi o mnie to przy moim wzroscie 180 cm swietnie mi sie na niej jezdzi.
      W porownaniu do 600 to sie czuje gabarytowo jakbym jechal na motocyklu a nie na
      jakiejs przyciasnawej szlifierce. Z braku czasu i srodkow nie mam ambicji scigac
      sie nia po torze ( choc moze w przyszlym sezonie uda sie chociaz na 1 dzin
      zorganizowac wyjazd) wiec specjalnie nie odczuwam problemu jakim jest gorszy
      stosunek moc/masa w porownaniu do japoncow.

Moja rsv ma duzo modow, ktore w jakis sposob niweluja braki oryginalnego modelu:
      renegade airbox, sprzeglo barnett, dynojet, quickshifter, empro chip, 16 zebatke
      przod. Zwlaszcza ta ostatnia duzo poprawia szarpanie na niskich obrotach i
      pomaga w miescie. Jak poczytasz opinie wlasciciei RSV z forum, do ktorego linka
      daje ponizej, to zobaczysz, ze oryginalne czesci tez daja rade ale zamienniki sa
      lepsze w codziennym uzytkowaniu. Spalanie w granicach 7-8l. Moja ma przeieg
      20kkm i co mnie zdziwilo przy czestych kontrolach nie bierze ani troche oleju.
      Tez troche poczytalem o problemach jakie moze sprawiac elektryka w RSV. Co
      prawda aku dosc szybko sie rozladowuje, trzeba stosowac mocniejszy niz
      oryginalny i czasami doladowywac aku optimizerem. RSV jest dosc czula na spadki
      napiecia i moja nie zakreci ponizej 11.5 V. Generalnie w tym modelu problemem
      jest tez tylni hamulec, ktory po prostu nie dziala. Wiecej szczegolowych opicow
      jesli znasz angielski, znajdziesz na :

www.apriliaforum.com/forums/index.php

Moim zdaniem RSV ma bardzo duzo do zaoferowania w stosunku do ceny. W porownaniu
      do japonskich moto, a zwlaszcza do rzedowych 4rek, ktore wszystki brzmia i
      wygladaja tak samo, mozna powiedziec, ze RSV prezentuje inne podejscie. Ma byc
      glosno, ostro i ze stylem jakiego nie maja japonczyki :)
      • Gość: karus Re: RSV 1000 MILLE- potrzebna opinia IP: 212.219.250.* 06.12.08, 13:52
        Znam!!!
        Wlasnie w Szkocji szukam sprzetu (niekoniecznie rsv ale wchodzi w
        gre. Wiadomo zawsze lepiej sie spytac niz eksperymentowac)
        Dzieki stary!!!
        • Gość: tomi Re: RSV 1000 MILLE- potrzebna opinia IP: 213.249.248.* 06.12.08, 22:17
          O ziomal! Ja mieszkam w yorkshire. Tak za 3k juz wyrwiesz dobry sprzet. pzdr
          • Gość: karus Re: RSV 1000 MILLE- potrzebna opinia IP: 212.219.250.* 07.12.08, 14:31
            To ja niewiele wyzej!!! Kolo Glasgow.
            Na ebayu juz od 2200-2500 calkiem interesujace sie zaczynaja.
            Ogolnie chodzi mi o fajny sprzet za w miare rozsadne pieniadze wiec
            mille spelnia te wymagania. Ale czasu jeszcze troche mam wiec
            szukam ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka