Dodaj do ulubionych

Help WKU chce "pozyczyc" moj motocykl!!!

06.11.03, 16:15
Help WKU chce "pozyczyc" moj motocykl!!! Dostalem pismo dot. mojego sprzeta
tj w razie wojny lub powszecznej mobilizacji oni sobie go zarekwiruja...co
mam robic dostalem termin 7 dni na zlozenie wyjasnien i doprowadzenie sprzeta
do jednostki. Normalnie zglupialem:( pomocy - spotkal sie juz ktos z czyms
takim ?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • wojtis Re: Help WKU chce "pozyczyc" moj motocykl!!! 06.11.03, 17:11
      No to pozostaje mi jedynie spowiedzieć pacierz za Twoje moto. Współczuję,
      szczerze współczuję... Ja niedawno miałem dosyć bliski kontakt z WKU z powdu
      tłumaczenia się odnośnie tego dlaczego właśnie nie ja mam iść do armii. Jak
      byłbym na Twoim miejscu to prędzej sam bym się dał rozstrzelać niż oddał
      moto :( WKU potrafi WKU**ić. Powodzenia. WOJTIS.
    • omamist Re: Help WKU chce "pozyczyc" moj motocykl!!! 06.11.03, 19:01
      a to chamstwo...
      ja na twoim miejscu ostro bym kombinował...i albo przerejestrował na kogoś
      zaufanego podlegającego pod inne wku na podstawie umowy sprzedazy z datą sprzed
      wezwania (choć to pewnie zbyt wysokie koszty by ze sobą niosło), albo bym
      twierdził że moto jest niesprawne rozebrał je na części i przyniósł na wstawkę
      w siatkach, albo powiedział że pożyczyłem kuzynowi z drugiego końca Polski ,
      albo nie wiem co... ale na pewno bym nie dał zainwentaryzować sprzęta... choć z
      drugiej strony wojny chyba nie będzie w najbliższym czasie, co...? )))
    • polokokt Re: Help WKU chce "pozyczyc" moj motocykl!!! 06.11.03, 19:28
      Siemka
      o ile sie nie myle to motocykle (nie wiem czy wszystkie, czy musza spelniac
      jakies kryteria) i samochody terenowe sa w jakims rejestrze w razie gdyby nasz
      piekny kraj wszedl w stan wojny (musi taki stan zostac ogloszony) maja prawo
      przyjsc i wziac sobie ten ze motocykl lub samochod terenowy. A czy takie
      powiadomienia przysylaja do domu to juz nie wiem :)
      Pozdrawiam
    • wielki_czarownik Nie bój żaby. 06.11.03, 22:23
      To normalna procedura. Zapewne masz jakiś terenowy dwuślad. Na wypadek wojny wojsko ci go zabierze aby bronić kraju. Tylko wtedy - w czasie wojny. Do Iraku więc go nie wywiozą. A jak będzie wojna, to chyba dasz im motor - lepiej stracić rumaka (za którego potem ci zapłacą) niż żeby wróg ci go potem zabrał dając ci przy okazji w dziób (albo w potylicę).
    • e_m_b_e Czarownik! Zepsuć mi się pokrętło od radia :) 07.11.03, 00:00
      Witam!

Dzięki za wyjaśnienia. Sam zacząłem się obawiać o takie coś. Pomimo że to dla
      dobra Ojczyzny, to coś się w człowieku burzy... ONI - MÓJ - CHCĄ. Popatrzcie na
      to tak.. Ma facet Hajabuzę. Przychodzi wojna i oddaje ją wojsku. Kto na nią
      wsiądzie? Rossi? Zapewne jakiś kapral... rozbije się od razu. Jaki to ma sens?
      MOTOCYKL TO NIE SAMOCHÓD!!! Ile razy trzeba to powtarzać "nie-jeżdżącym"?

P,M
    • rysiek24 Re: Help WKU chce 'pozyczyc' moj motocykl!!! 07.11.03, 00:55
      hm dziwne pomysly maja nasi wojacy pijacy :) ale jak mus to mus mozesz
      sciemnic ze zatarles silnik i moto jest do remonty chyba do garazu niebeda ci
      wchodzic aby to sprawdzic wymowki ze sprzedales niepomoga bo kaza pokazac
      dokumenty sprzedazy albo poprostu odpowiedz ze moga sobie pomazyc jak sobie
      kupia to sobie pokataja :)
      • hiszpan25 Re: Help WKU chce 'pozyczyc' moj motocykl!!! 07.11.03, 10:22
        uważam,że WKU powinno sie odp... od Twojej własności! Nawet jeśli chcą go
        zobaczyc to zawsze może być "akurat niesprawny" prawda? Odpisz wiec im że
        sprzet stoi wyłączony z ruchu i jak chca to niech przyjada obejżeć albo zapłaca
        za transport do nich :) to ich powinno zniechecić. a co to za sztuka wyjąć
        moduł?
        popieram przedmówcę jak chca pojeździć to niech sobie kupią!
    • wojtis S. B. S. M. P. W. P. :) 07.11.03, 20:18
      Stowarzyszenie
      Broniących
      Swoich
      Motocykli
      Przed
      Wojskiem
      Polskim

No, co?! Realne zagrożenie jest (jak widać). Jakiś statut, siedziba i
      oczywiście strajki, pikiety (tak ostatnio modne). A jak nie da rady to granatem
      ich...
    • wielki_czarownik Ludzie!! Opanujcie się!! 07.11.03, 21:40
      Motory wam zabiorą TYLKO w razie wojny. Wtedy i tak się wam nie przydadzą bo prawie nie będzie paliwa dla prywatnych pojazdów. W czasie pokoju nie wezmą waszych motocykli!! Ponadto wystawią wam na nie kwity i zapłacą za ewentualne uszkodzenia pojazdu. Naprawdę nie ma się co bać. Wojna nam na razie nie grozi. A jak będzie wojna to albo oddacie maszyny naszemu wojsku albo przyjdą po nie ci inni i zapłacą wam kopniakami albo ołowiem. Tak samo na czas wojny mogą skonfiskować samochody - biorą głównie terenowe i ciężarowe. Ponadto wojsko jest zainteresowane tylko motocyklami terenowymi - po co im jakiś chopper? Dla generała? ;)
      • vlaad1 Re: Ludzie!! Opanujcie się!! 16.11.03, 12:28
        wielki_czarownik napisał:

> Motory wam zabiorą TYLKO w razie wojny. Wtedy i tak się wam nie przydadzą bo
        pr
        > awie nie będzie paliwa dla prywatnych pojazdów. W czasie pokoju nie wezmą
        waszy
        > ch motocykli!!

Nie prawda. Dotyczy to również ćwiczeń w trakcie pokoju

> Ponadto wojsko jest zainteres
        > owane tylko motocyklami terenowymi - po co im jakiś chopper? Dla generała? ;)

Też nie prawda, ponieważ nikt tam nie zna się na motocyklach i były
        przypadki "mobilizacji" motocykli innych niż enduro/cross.
    • mar_co Re: Help WKU chce 'pozyczyc' moj motocykl!!! 16.11.03, 13:56
      witam wszystkich.

Niee no, jak będzie wojna to i tak wezmą, a póki co to jakby moje moto było
      w "rezerwie" to ja chce miec za to np: przegląd za darmo, jakies znizki czy cos
      w tym stylu.

pozdrawiam.
    • suzuki850 Re: Help WKU chce "pozyczyc" moj motocykl!!! 19.03.04, 23:36
      Przerejestruj moto na matke,ojca,brata,lub siostrę(na kogoś kto nie ma nic
      wspólnego z wku i jest ci bardzo bliski bliski)to jedyny sposób lub sprzedaj w
      ogóle moto a jak wyjdziesz z armii to dostaniesz odprawę dołożysz i kupisz
      inne. a jak w ogóle sie dowiedzieli że masz moto bo mnie jak chcięli brać to
      się nie pytali czym jeżdżę???!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka