Gość: dzakas001 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 15:33 Zdecyduje sie na zakup nowego akumulatora wybor padl na tani lecz nowy zwykly akumulator i tu pojawia sie pytanie czy przy podrzucaniu na 1 kolo opd czasu do czasu elektrolit wyplynie:P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: baba_zanetti Re: Akumulator zwykly a zelowy IP: *.subscribers.sferia.net 06.03.09, 21:31 ja tam jeżdzę z bezobsługówką, która jak myślę mylisz z żelowym akumulatorem (właściwie to wykonanym w technologii AGM), i u mnie nie ma prawa się nic dziać, teoretycznie kwas może wypływać, ale przecież od tego jest przewodzik dołączony do aku, wyprowadź go gdzieś by nie kapało na motocykl, i kontroluj co jakiś czas poziom. Albo... zakup bezobsługówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Akumulator zwykly a zelowy 06.03.09, 22:11 teoretycznie kwas może wypływać, ale przecież od tego jest przewodzik dołączony > do aku, wyprowadź go gdzieś by nie kapało na motocykl, i kontroluj co jakiś cza > s > poziom. dolewamy wtedy kwasu (nie do kupienia zgodnie z dyrektywą unijną) a nie wody destylowanej.... PZdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzakas Re: Akumulator zwykly a zelowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 00:35 Podobno kwasu sie juz nie dolewa tylko wody kwasem sie zalewa lecz niedolewa:O Odpowiedz Link Zgłoś