Gość: woo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 17:44 moto.onet.pl/1549912,1,policja-kontra-motocyklisci,artykul.html?node=2 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Clitoris Re: policja vs motocykle '09 IP: *.144.c68.petrotel.pl 26.03.09, 21:17 Jeżdżę jakieś 20-kilka lat i niestety jest coraz gorzej....Plastikarze jeżdżą jak chcą,mając w d.... wszystkie przepisy.Nie mający doświadczenia kupują szlifiery,jeżdżąc jak debile. I niestety,na efekty nie trzeba długo czekać.... Odpowiedz Link Zgłoś
xplict Re: policja vs motocykle '09 26.03.09, 22:20 Motocyklista czy właściciel motocykla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 400sm Re: policja vs motocykle '09 IP: *.chello.pl 26.03.09, 22:27 Chłopcy w dżinsach i adidaskach na plastikowych sprzetach już atakuja trasy szybkiego ruchu.Nadchodzi ciepły weekend...strzeżcie sie.Na trasie Siekierkowskiej w weekendy to non stop powinien krązyc gliniarz na K1200GT i to bez żadnej zarzadzonej akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiwor Re: policja vs motocykle '09 IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.03.09, 04:32 No i znowu się zaczyna. Co żeście se uczepili tych przecinaków, czy koleś na bandicie przejeżdżajacy na czerwonym świetle czymś różni się od jadącego przecinakiem? Albo chopperowiec wyprzedzający co chwile na trzeciego? Najpierw krytycznym okiem spójrzcie na swoją jazdę z punktu widzenia innych uczestników ruchu, ale nie, trzeba znaleźć sobie na drodze wroga, może ktoś się przyłączy społeczeństwo rzuci się z pazurami na przecinakowców to może nie będzie się czepiać innych motocykli. Artykuł moim zdaniem propagandowy, inni uczestnicy ruchu drogowego nie lubią motocyklistów i dobrze im na sercu się zrobi jak ich policja ponęka. Pozatym jeśli wierzyć statystykom większość wypadków motocyklistów jest nie ze swojej winy ale lepiej przecież brzmi jak to źli motocyklści robią wypadki. Kiedyś przewazał stereotyp motocyklisty-samobójcy dawcy nerek, jak widać ewolucja trwa i motocykliści awansowali na morderców drogowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zi-k Re: policja vs motocykle '09 IP: *.chello.pl 27.03.09, 07:35 Rzadko spotykam na drogach szaleńców na motocyklach. Mogę policzyć ich na palcach jednej ręki bo pamiętam wszystkie przypadki przynajmniej z paru ostatnich lat.Jeden na Z750 ciął przez Chorzów przez czerwone,koleś na Fz6 który na Oldtimerbazarze w Katowicach dawał pełnym gazem między ludżmi czy koleś na Ktm w czasie wystawy w Zabrzu wariował na jednym kole.Kiedyś też jakis czub piłował Zx6 cały tydzień po moim mieście.I tyle,nie widzę przewagi "plastików" A co do czepiania się ścigaczy to nie wiem o co chodzi,bo to jedyne motocykle w których idzie zaobserwować jakiś postęp.Mam sie fascynować choperami w których jedynymi"ulepszeniami" są waga i pojemność?Albo tzw.uniwersalnymi gdzie zmiany obejmuja kształt owiewki i kolor? Szkoda że ludzie ulegają presji mediów a co najgorsze że samych motocyklistów i coraz rzadziej wybieraja moto z tego nielubianego segmentu.Bo podobno miłośnicy takich to bogate dresy,czuby, ch...e i wstyd w rodzinie. Jakby mnie tak wszystko nie napieprzało, bo stary jestem, to kupiłbym zaraz jakiegoś Gsxr-a. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 400sm Re: policja vs motocykle '09 IP: *.chello.pl 27.03.09, 08:58 A ja co weekend widze grubasa w krótkich spodenkach(jak jest zimno to w dzinsach) "pałującego" bez odjecia gazu przez rownorzedne skrzyzowania na moim osiedlu.Telewizji nie ogladam.... Odpowiedz Link Zgłoś
jeszua Re: policja vs motocykle '09 27.03.09, 10:34 Gość portalu: zi-k napisał(a): > Mogę policzyć ich na palcach jednej ręki bo pamiętam wszystkie przypadki > przynajmniej z paru ostatnich lat.Jeden na Z750 ciął przez Chorzów możesz wymieniać dalej, bo po pierwsze nie wyszedłeś poza zakres śląskiego podwórka, po drugie trzy motocykle "z ostatnich paru lat" to raczej za mało na "policzenie wszystkich". samych martwych (już) szaleńców było w ub roku np. w krakowie więcej, niż powyżej wyliczyłeś... > A co do czepiania się ścigaczy to nie wiem o co chodzi,bo to jedyne motocykle w > których idzie zaobserwować jakiś postęp.Mam sie fascynować o, amator koników katalogowych... > Szkoda że ludzie ulegają presji mediów a co najgorsze że samych motocyklistów i > coraz rzadziej wybieraja moto z tego nielubianego segmentu. w zasadzie jak przyjrzeć się naszym drogom, to w kontekście - mimo wszystko - rozwoju rynku oraz rosnącej świadomości samych motocyklistów nie dziwi spadek popularności plastików. skoro na drogach nie da się i tak wykorzystać ich zalet (projektowanych raczej na tor), za to w d..ę dają wszystkie związane z nimi niewygody, to ludzie zupełnie słusznie dochodzą do wniosku, że nie ma się po co męczyć ;) czasami trzeba wziąć pod uwagę nieco szersze spojrzenie, niźli tylko kontestatora fucktu (co skądinąd jest postawą z gruntu zasadną) jsz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zi-k Re: policja vs motocykle '09 IP: *.chello.pl 27.03.09, 11:47 Napisałem że rzadko spotykam na drogach szaleńców na motocyklach,a ty twierdzisz że często spotykam, bo każdy biorący udział w wypadku których jest dużo,to szaleniec?Po prostu nie natykam się na motowariatów i z czym tu dyskutować. Obraziłeś mnie ,bo nie jestem amatorem koników katalogowych,motocykle to moja pasja i mam do nich podejście czysto praktyczne,zawsze się staram pojeździć,przetestować,pomacać,przekonać jak jest w rzeczywistości. Wiem że suche dane i opinie w prasie czy znajomych często sie różnią od moich odczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
priller Re: policja vs motocykle '09 27.03.09, 12:05 Gość portalu: zi-k napisał(a): > A co do czepiania się ścigaczy to nie wiem o co chodzi,bo to jedyne motocykle w > których idzie zaobserwować jakiś postęp. > Szkoda że ludzie ulegają presji mediów a co najgorsze że samych motocyklistów i > coraz rzadziej wybieraja moto z tego nielubianego segmentu. powiem ci na wstępie, że gdyby było mnie stać na sześć motocykli, to jakiś plastik - może nawet nie włoski - mógłby być jednym z nich. to o czym piszesz świadczy jedynie o tym, że odbiorcami ścigaczy w polsce są ludzie, dla których głównym kryterium wyboru jest blichtr. tzn owe nowinki. mają one znaczenie w realnym świecie, tyle że nie w polskich warunkach. motocykl o predyspozycjach do ekstremalnie szybkiej jazdy po doskonałych nawierzchniach zwyczajnie nie ma sensu w polsce. jeśli rzeczywiście jest tak, jak piszesz (coraz rzadziej są wybierane), to może to świadczyć o tym, że zjawisko w polsce ewoluuje i się rozwija, a ludzie dobierają sprzęt kierując się przeznaczeniem i możliwościami, a nie potencjałem wizualnym. w tym kraju po prostu nie ma odpowiednich dróg. i nie będzie. a ta zalinkowana pisanina to kompletnie pozbawiony treści śmieć. kompletnie bez przekazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiwor Re: policja vs motocykle '09 IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.03.09, 12:34 Kto twierdzi, że nie ma w Polsce dróg do jazdy motocyklem sportowym to albo nigdy nie jeździł takim moto, albo nie ma predyspozycji do jazdy takim moto albo po prostu taka jazda mu nie pasuje. Czyli co - motocykle sportowe kupują tylko lanserzy i zawodnicy torowi? A różnice katalogowe w tym wyścigu szczurów też są bardzo ważne. Taki przykład: Masz moto i opanowaną swoją ulubioną trasę, w pewnym momencie osiągasz granice swoje i przyczepności opon, zmieniasz opony ale w tym momencie osiągasz granice swoich możliwości. Wtedy do głowy przychodzi - fajnie by było żeby moto było lżejsze, szukasz lżejszego, później fajnie by było jakby jak najbardziej samo wchodziło w zakręty itp. itd. Także za każdym razem jak wychodzi moto jeszcze lepiej wchodzące w zakręty od wcześniejszego nic tylko się cieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: policja vs motocykle '09 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 13:22 A za tym kolejnym razem wyjezdza ci z podporzadkowanej gosc w kapeluszu w polonezie .....polonez twardy jest i solidny mimo ,ze ma 18 lat ......ty(mimo ze nie jechałes szybko bo zaledwie 160) lądujesz w szpitalu (wersja optymistyczna) lub wąchasz kwiatki od dołu ......niestety tak wygląda scenariusz z większością moto sportowych.....niech ktos mi powie ,że jak kupi jaka hajabuse to nie spróbuje ile pojedzie ,a pojedzie i 300 ....po polskich drogach ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiwor Re: policja vs motocykle '09 IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.03.09, 13:57 Nie tylko sportowe, a takie scenariusze także są jak na zegarku i 40km/h, nie mów, że nikt ci nie wyjechał jak jechałeś wolno, bo w takim przypadku to jakiś ewenement. Trzy stówki? A czemu nie? Jak kawałek pustej drogi i ze skrzyżowaniami na których już z daleka widać czy nic nie wyjedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek-rr Re: policja vs motocykle '09 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 17:17 Hajabusa zalicza się do motocykli turystycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jsz Re: policja vs motocykle '09 IP: *.t-mont.net.pl 06.04.09, 17:51 no prosz.... cóż za odkrycie! że tak zapytam przy okazji, ponieważ może nieobeznany jestem, zzr1400 do których kolega raczy zaliczać? a gtr1400? ;P jsz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gixer Re: policja vs motocykle '09 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.09, 14:51 zzr1400 - do autobusów, a gtr to zestaw ciągniony ! : )) Odpowiedz Link Zgłoś