Dodaj do ulubionych

o członkach SFR

26.10.09, 21:20
Wszedłem na forum Radzyin i okolice. Czytam sobie post o nowym forum i prośbę
jednego z forumowiczów o podanie linku do forum Radzymin. Prośba była
umotywowana cenzurą.

Kolega picooz sensownie odpisał na temat 1 % podatku. Ale niestety odnośnie
cenzury zabrakło jednak obiektywności. W moim odczuciu w większości przypadków
były kasowane wątki moje lub radzradza, szczególnie te, które ukazywały
marnotrawstwo i nieefektywności rządu bądź samorządu. Tematy innych osób były
traktowane inaczej, lepiej. Może dlatego, że nie krytykowały tak wprost
pro-państowego podejścia do usług, do gospodarki.

Kolega Szifox, wkleił link, choć musiał być odrobinę złośliwy i nazwał go
Radzymin (Hyde Park). Jeśli brak cenzury dla Szifoxa tożsamy jest z Hyde Park
to niech będzie.

Może na tym forum umieścić link do forum "Radzymin i okolice" - forum moderowane?
Obserwuj wątek
    • radzradz Re: o członkach SFR 27.10.09, 10:59
      Moja propozycja:

Lewicowe forum Radzymina i okolic.
      • kchacinski Re: o członkach SFR 27.10.09, 14:40
        Tak w ramach ciekawostki - moderatorami forum Radzymin i okolice są
        kchacinski, piccoz i szifox, a nie SRF.

W SRF oprócz tych 3 osób działa kilkanaście innych i mogą czuć się
        urażeni8 tym co próbujecie im imputować (co notabene narusza ich
        dobra osobiste - art 5 KC), ale co to obchodzi anarchistów :-)
        • abc123.trzy o Szifoxie i Picoozie 27.10.09, 15:04
          Czy Picooz i Szifox są członkami SFR? Czy ja się odniosłem do innych osób?

Jeśli inni członkowie SFR czują się urażeni, to ich przepraszam. Moim
          zamierzeniem było odniesienie się jedynie do wypowiedzi ww. osób.

• gosza_s Re: o Szifoxie i Picoozie 27.10.09, 15:32
            taaaa i jak zwykle nie można nic na nikogo napisać, żadnej krytyki,
            ponieważ jest się straszonym artykułami prawnymi, przez ludzi z
            przerośniętą ambicją.
            bez przesady, po to jest to forum żeby pisać co sie chce, w
            przeciwieństwie do poprzedniego.
            • abc123.trzy Re: o Szifoxie i Picoozie 27.10.09, 15:47
              Niektórzy członkowie SFR swoimi wypowiedziami kreślą obraz tego stowarzyszenia.
              Na miejscu pozostałych członków (jeśli mi takie zachowanie by nie odpowiadało):
              - albo bym się odciął od takiego zachowania,
              - domagał zmiany władzy w SFR

Jeśli inni członkowie nie robią nic, to wniosek z tego, że należąc do tego
              stowarzyszenia popierają zachowanie prezesa czy innych osób.

Po kilku wymianie zdań na poprzednim cenzurowanym forum, z kim warto z SFR
              dyskutować a kto nie przyjmuje żadnych argumentów i choć nie ma racji to trwa
              przy swym zdaniu. Często te osoby używają argumentów poniżej pasa, ataku ad
              persona lub po prostu usuwają niewygodne posty.

Na szczęście tutaj każdy może napisać co myśli o SFR i członkach stowarzyszenia
              bez obawy, że post zostanie usunięty.
              • rembel Re: o Szifoxie i Picoozie 27.10.09, 17:18
                Witam. Jestem czlonkiem Stowarzyszenia, nie będę się od niczego
                odcinał, nie widzę w cenzurowaniu Waszych wypowiedzi niczego
                zdrożnego, nie rozumiem o jakim zachowaniu Prezesa mowa - cieszę sie
                ze macie własne forum na którym posty 3 osób stanowią 99% wszystkich
                treści i niech tak zostanie. Was także to powinno chyba cieszyć :)

Acha, jedna rzecz gwoli ścisłości - chciałbym Was prosic o właściwe
                używanie skrótu - nie "SFR" a "SRF" - Stowarzyszenie Radzymińskie
                Forum ;)

Pozdrawiam
                Piotr
                • rembel Re: o Szifoxie i Picoozie 27.10.09, 17:26
                  Co do moderowania wypowiedzi kilku użytkowników o "zacięciu
                  ekonomicznym" to chyba zbyt wiele już razy wymieniano powdy takich
                  działan na "tamtym" złym forum, aby zaśmiecać to dobre. Taka moja
                  opinia, z którą oczywiście się nie zgodzicie. Pozdrawiam
                  • abc123.trzy Re: o Szifoxie i Picoozie 27.10.09, 17:32
                    Problem był nie w zacięciu ekonomicznym, tylko w tym, iż te poglądy uderzały w
                    niektóre sztandarowe projekty stowarzyszenia.

Gdyby chodziło o zaśmiecanie forum, to moderatorzy usuwali by wszystkie
                    ogłoszenia pojawiające się na głównym forum zamiast w wątku do tego dedykowanym.
                    • rembel Re: o Szifoxie i Picoozie 27.10.09, 19:07
                      Problem nie w tym że coś w coś uderzało tylko w tym że tacy
                      użytkownicy jak razradz czy radzyminiak.pl zaniżali poziom
                      jakiejkolwiek dyskusji sprowadzając ją do jednego - co powodowało
                      ogólną agresję i zniesmaczenie. Z Tobą akurat można dusykutować co
                      zauważyłem czytając posty. Przyjmujesz jakiekolwiek argumenty
                      drugiej strony co się chwali. Jednak przy okazji jesteś w opozycji
                      razem z tymi którzy tego nie czynią bo nie umieją bądź nie chcą, ale
                      to już inna sprawa.

SRF powstało dzięki tamtemu forum, skupiła nas chęć zrobienia czegoś
                      pozytywnego dla lokalnej społeczności czego i Wam życzę - o ile
                      wymienieni przeze mnie wyżej uzytkownicy rzeczywiście będą chcieli
                      coś takiego zrobić, wychodząc z wygodnego do obrazania innych forum
                      w świat realny. To naprawdę dobra i wartościowa rzecz. Siedzenie
                      przed kompem nie jest ostatecznie dobrą pozycją do zmieniania
                      rzeczywistości...
                      • radzradz Re: o Szifoxie i Picoozie 27.10.09, 19:10
                        Z tego rozumiem, ze odpowiada wam lewicowe forum Radzymina i okolic?
                        • rembel Re: o Szifoxie i Picoozie 27.10.09, 19:56
                          a może faszystowskie ? no comments...
                          • radzradz Re: o Szifoxie i Picoozie 27.10.09, 20:09
                            Faszystami podobno wg was jestesmy my wiec chyba jednak lewicowe.
                            Najbardziej pasuje do tego co robicie.
                            Zabieracie jednym i dajecie nielicznym. Rozumiem. Taka praca.
                            • rembel o radzradzu do abc.123.trzy 27.10.09, 21:55
                              > Zabieracie jednym i dajecie nielicznym. Rozumiem. Taka praca.

abc.123.trzy - to o czym pisałem powyżej - zawsze się skonczy
                              jednym ;) Czegokolwiek byś nie robił, ważne żes z "SFR" i mnie
                              okradasz...
                              I dlatego cieszę się że jest drugie forum, które niniejszym żegnam
                              życząc powodzenia twórcom w czymkolwiek co sobie zaplanują. A
                              razradzowi życzę zeby mu ktoś niekradziony asfalt na ulicy położył.
                              • radzradz Re: o radzradzu do abc.123.trzy 28.10.09, 09:12
                                To miala byc dyskusja o tym jak was nazwac a nie czy lewactwo jest dobre czy nie.
                                Ewidentnie lubicie dzielic, zabierac, kontrolowac.
                                Wasz ZTM juz dzieli ludzi. Jedni go dostali, jedni nie, mimo ze wszyscy placa
                                milion rocznie w sumie.
                                Stad pomysl nazwania tamtego forum lewicowym.
                                Takich przykladow mozna by mnozyc.
                                To jakbyscie chcieli sie nazywac na tym forum? Forum "liberalow" z PO?

• abc123.trzy Re: o Szifoxie i Picoozie 27.10.09, 17:28
                  ups. faktycznie. SRF

Rembel, napisałeś dokładnie tak jak ja.

Mowa była o kasowaniu wątków przez Prezesa.
        • radzradz Re: o członkach SFR 27.10.09, 16:18
          Tak tak juz przez to przeszlismy i wiemy o tym.
          Tylko wy mozecie ludzi wyzywac od anarchistow, chamow i innych a na was nic nie
          mozna powiedziec. A jak nie macie argumentow to kasujecie wypowiedzi.
          • picooz Nie kłam!!! 27.10.09, 20:19
            Miałem nie udzielać się na tym forum, ale tego kłamstwa nie zniosę.
            Żadne krytyczne wypowiedzi nt. działalności SRF czy też jego
            członków nie były usuwane na forum Radzymin i okolice !!!

Przykłady:
            forum.gazeta.pl/forum/w,14936,101545394,101545394,Cenzor.html

forum.gazeta.pl/forum/w,14936,100750060,100750060,SFR_podwojne_standardy.html

• radzradz Re: Nie kłam!!! 27.10.09, 20:45
              To, ze sie uchowaly 2 tematy, ktorych nie skasowaliscie o niczym nie swiadczy.
              • jedyny.oziozi Re: Nie kłam!!! 27.10.09, 21:56
                Jedyne wartości jakie sobą reprezentujecie to chamstwo, egoizm,
                snobizm itp...wlepianie gał w komputer i obrażanie innych to chyba
                wasza jedyna rozrywka. Któryś z Was napisał że ma licencjat z ekonomi
                czy jakoś tak, a mądrzy się na forum jak by własnie habilitacje robił
                z ekonomii. Miałam przyjemność uczestniczyć w kilku akcjach
                organizowanych przez SRF i jeśli nie wiesz, to część akcji jest
                organizowana bez wkładu finansowego np: pchli targ. Miejsce parking -
                bezpłatnie, czas trwania - bezcenny, wynagrodzenie organizatorów -
                brak wynagrodzenia, koszty organizacji - brak, uczestnicy -
                zadowoleni...wynik, nic za Twoje podatki!!!!!!! W Radzyminie nie
                tylko Wy płacicie podatki i do póki siedzicie tylko przed komputerem
                to nie macie prawa krytykowań działań innych. A jeśli jednemu czy
                drugiemu to się nie podoba to Trzeci Świat stoi przed Wami
                otworem...tam nie ma takich problemów jak tu, a wasze podatki pójdą
                na broń i narkotyki o ile będziecie mieli możliwość pracować. Któryś
                z Was chciał analizować koszt ZTM, więc rusz srakę do urzędu i sam
                sobie zbierz potrzebne Ci dane, a jeśli chcesz mieć ładną ulicę to
                napisz podanie do Burmistrza, bo tutaj nie ma chłopców na
                posyłki...Jak chcesz mieć coś to sobie sam zrób.

A na marginesie przestańcie pisać już na Forum Radzymina i Okolic, bo
                my Was tam nie chcemy...już tyle osób uszczęśliwiliście więc dajcie
                nam dalej upajać się tą radością.

SRF oby tak dalej:)))
        • radzradz Re: o członkach SFR 27.10.09, 16:24
          I nie obrazaj sie za to kim jestes co dowiodles we wszystkich prawie wypowiedziach.
          Twoi koledzy tez.

crusader.salon24.pl/126581,lewicy-portret-wlasny-w-cytatach
          Widziecie jakies roznice? Ja niebardzo.

I tu jest ciekawy opis lewaka , ktory jak ulal pasuje do niektorych z tamtego
          forum (celowo nie pisze do wszystkich). Beda wiedziec o kogo chodzi.

Cały bowiem problem z lewakami polega na tym, że ich pomysł, choćby nie wiem
          jak idealistyczny, choćby nie wiem jak moralny, choćby nie wiem jak przepełniony
          troską o drugiego człowieka, opiera się na tym, że lewacy MUSZĄ zabierać jednym
          ludziom po to, aby dawać innym, w tym sobie oczywiście, ale mniejsza teraz o to.
          Istotne jest tylko jedno - lewacy MUSZĄ prowadzić redystrybucję, innego pomysłu
          nie mają. I zapewne niejeden lewak zdaje sobie z tego sprawę i, jak stoi w
          zacytowanym fragmencie, jest mu wstyd. Do tego, jak się wydaje, wielu lewaków
          wkurwia się z tego powodu, że gdyby nie policyjne pały stojące za nimi, byliby
          szarymi ludkami. Wymyślają więc rozmaite usprawiedliwienia, takie jak
          sprawiedliwość społeczna, tyle, że te usprawiedliwienia wymyślają głównie dla
          siebie. Cały ten lewacki projekt oparty jest na dwóch filarach: zawiści i
          strachu. Właśnie tak - ZAWIŚCI i STRACHU.

Nie da się obalić twierdzenia, że lewacki projekt opiera się na redystrybucji.
          Lewactwo, zgodnie ze swoją wiarą, utrzymuje (przynajmniej oficjalnie), że
          redystrybucja jest konieczna po to, aby zapewnić godne warunki życia ludziom,
          którzy sobie wystarczająco nie radzą. Jednocześnie lewactwo twierdzi, że
          większość ludzi chce lewackiego systemu, czego dowodem ma być to, że ludzie w
          demokratycznych wyborach wybierają lewaków. Tu warto postawić pytanie: skoro
          lewaków, wrażliwych społecznie, troszczących się o innych itd. jest tak wielu,
          że są w stanie przeforsować swój system, to dlaczego ta masa ludzi sama, z
          dobrej woli, nie zatroszczy się o tych, którzy troski potrzebują? Dlaczego ci
          wrażliwi ludzie potrzebują zabierać kasę wszystkim, także tym, którzy mają
          odmienne od lewaków poglądy? Dlaczego lewactwo, dążąc do dobra, tak jak lewactwo
          je pojmuje, stosuje przymus? Otóż wynika to z dwóch rzeczy: ze strachu i z
          zawiści. Ze strachu przed tym, że gdyby dać ludziom nieco więcej wolności, to
          raz dwa roznieśliby ten lewacki sytstem w strzępy. Z zawiści, że niektórzy
          doskonale sobie radzą nie oglądając się na innych. Mówiąc krótko - lewactwo chce
          czynić dobro, ale tylko na cudzy koszt. To jest istotna cecha lewactwa - żyć na
          cudzy koszt.

Platon pokazał cztery rodzaje doskonałej cnoty, czyli: umiarkowanie
          (sophrosine), męstwo (andreia), mądrość (sophia) oraz dikaiosyne, czyli cnotę
          sprawiedliwości, polegającą na umiejętności kierowania każdą częścią duszy w ten
          sposób, aby spełniały one tylko i wyłącznie funkcje im właściwe. Gdyby lewactwo
          chciało ćwiczyć się w nabywaniu cnót wskazanych przez Platona, robiłoby to tak:

Sophrosine - lud, który jest suwerenem, je kawior i pije szampana ustami swoich
          przedstawicieli.

Andreia - elita lewactwa bardzo mężnie trzyma lud za pysk, mając za sobą
          argument w postaci policyjnych pał.

Sophia - lewactwo hoduje mądrych intelektualistów, którzy z kolei zamulają mózgi
          ciemnemu ludowi.

Dikaiosyne - w związku z tym, że lewactwo w duszę nie wierzy, to chodzi na
          siłownię, do solarium, robi sobie manicure i pasjami gra w piłkę nożną.

http://tekstowisko.blogspot.com/2009/09/pasozytnicze-mameje.html

• picooz Kim jest lewak ? 27.10.09, 20:26
            Lewak – element społeczeństwa występujący pojedynczo lub zbiorowo,
            popierający lewacyzm, homoseksualizm i muzykę przeciwko rasizmowi.
            Zadaniem lewaka jest niszczenie naszej wspólnie budowanej i
            regularnie opijanej Polski! Kto nie jest z nami, jest lewakiem!

[edytuj] Kto jest lewakiem?
            O tym decydują członkowie młodzieżówek partii, tj. UPR, LPR i PiS
            (czytaj skinheadzi). Do lewaków zalicza się:

osoba o bezpośrednio lewackich poglądach (socjalista, komuch,
            anarchista, anarcho-komunista, socjal-komunista, anarcho-socjalista,
            mason itp.)
            Żyd (każdy)
            red skinhead - w wielu kręgach opijających kraj i walczących z
            nadmierną różnorodnością rasową skinheadów uważa się iż takie coś
            nie istnieje (w odpowiednie miejsca wstaw przecinek).
            wnuczek byłego esbeka, lub innego funkcjonariusza z lewackich
            czasów.
            rastaman
            hipis (przede wszystkim!)
            homoseksualista
            Tinki Łinki
            narkomani
            [edytuj] Jak wygląda lewak?
            Wiele lewaków ma długie lub krótkie włosy, lub nie posiada ich w
            ogóle. Jeżeli chodzi o ubiór, to lewaków można najczęściej spotkać w
            takich kolorach jak: żółty, niebieski, pomarańczowy, czarny,
            czerwony, zielony, brunatny, biały, szary. Występują też wersje w
            innych kolorach. Lewak musi nosić jasno określone buty: trampki,
            halówki, glany, kozaki, kalosze, papcie, klapki, sandały, trzewiki
            lub chodzą boso. Niektóre lewaki mają zarost na twarzy, ale niektóre
            nie. Lewaka poznaje się przede wszystkim po zapachu, jeżeli jesteś
            prawdziwym Polakiem to wyczujesz ich, jeżeli nie, to jesteś
            lewakiem.

[edytuj] Jak zwalczać lewaków?
            Jednym z ważnych i ogólnie stosowanych sposób zwalczania
            niekochających Polskę lewaków jest obcinanie im włosów. I nie chodzi
            mi o modelowanie głowy. Do tego jest też potrzebne specjalne
            narzędzie zwane kosą ew. mogą być nożyczki. Innym jest przeinaczanie
            nazw lewackich akcji tj. Muzyka Przeciwko Rasizmowi, oraz wymyślanie
            zabawnych rymowanek potępiających lewacyzm.

przykład:
            Kto słucha rege, ten rucha kolege.
            i jeszcze jeden:
            Gógnajd left sajd
            Źródło: „nonsensopedia.wikia.com/wiki/Lewak”

• radzradz Re: Kim jest lewak ? 27.10.09, 20:44
              Ta definicja jest wymyslona przez lewakow chyba.
              • aa9612bydleludzkie Re: Kim jest lewak ? 28.10.09, 09:56
                Mlodzieżówki PiS to skinhedzi?
                To już jest kretyństwo autora.
                • radzradz Re: Kim jest lewak ? 28.10.09, 10:19
                  To jest tak glupie , ze ewidentnie wymyslil to jakis lewak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka