Dodaj do ulubionych

Poranne korki w Warszawie większe niż zwykle

IP: *.146.27.53.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.12.09, 08:27
20 PLN za każdorazowy wjazd do Stolycy i od razu będzie luźniej.
Obserwuj wątek
    • Gość: taxi "Stop wieśniakom w Warszawie" IP: *.chello.pl 07.12.09, 08:34
      Rusza nowa akcja!
      • Gość: kuna Buraki mówią "Stop wieśniakom w Warszawie"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.09, 09:07
        Ciekawa akcja, na poziomie i w ogóle...
    • Gość: olo Autobusy stoja na Bus pasie IP: *.pgi.gov.pl 07.12.09, 09:11
      Bo nie ma od tygodni kontroli policyjnej i na Modlińskiej Bus pas jest
      zablokowany przez osobówki i Tiry. Autobusy stoją w gigantycznym korku bo Bus
      pasem jeżdza nowe autobusy: fiaty, fordy, ople itp.
      • Gość: to ja Re: Autobusy stoja na Bus pasie IP: *.centertel.pl 07.12.09, 09:24
        Ostatnią kontrolę na Modlińskiej widziałem w tamtym tygodniu.
        Po drugie kontrola jest zawsze w tych samych miejscach, a w pozostałych i tak
        wszyscy jadą buspasem. Tam jednak o dziwo korków nie ma. Jest trochę przez wjazd
        z Familijnej.
        Swoją drogą to trochę się autobusom należy, bo jadąc Modlińską często wjeżdżają
        na skrzyżowania, choć to oczywiste, że nie zdążą zjechać z niego zjechać.
        Poza tym to dziś całkiem sprawnie przejechałem.
    • Gość: zigi Poranne korki w Warszawie większe niż zwykle IP: 195.245.213.* 07.12.09, 09:12
      Niech barany następne bus pasy wymalują i kolejne sygnalizatory
      postawią - to będą mniejsze korki.
      • rio_bravo_39 Re: Poranne korki w Warszawie większe niż zwykle 07.12.09, 09:20
        Niech barany w osobówkach nie zatykają bus-pasów, to będzie mniej korków.
        • Gość: toja Re: Poranne korki w Warszawie większe niż zwykle IP: *.centertel.pl 07.12.09, 09:27
          Niech barany w autobusach nie wymuszają pierwszeństwa i nie blokują skrzyżowań
          to będzie mniej korków.
          • rio_bravo_39 Re: Poranne korki w Warszawie większe niż zwykle 07.12.09, 09:31
            Niech barany w osobówkach nie zajeżdżają drogi i nie blokują skrzyżowań, to
            będzie mniej korków.
            • Gość: Meehow Poziom dyskursu godny stacji benzynowej /cmentarza IP: *.146.27.53.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.12.09, 09:52
              Gratulacje.
              • Gość: motorniczy Rzekła PIS da. IP: *.chello.pl 07.12.09, 10:21
                Byłes kiedyś w Warszawie?
              • rio_bravo_39 Re: Poziom dyskursu godny stacji benzynowej /cmen 07.12.09, 10:23
                A powiedz jeszcze, że piszemy nie na temat i że nie mamy racji. Problem w tym,
                że oboje mamy rację - niby po przeciwnych stronach barykady, ale jednak... Bo
                co? Może osobówki nie blokują skrzyżowań, nie zajeżdżają drogi, nie korkują
                bus-pasów? Zbiorkom też to robi, nie przeczę, rzecz w tym, że egoizm i chamstwo
                kierowców jest wszechobecne, a korki na drogach są głównie tego wynikiem.
          • Gość: Baran z autobusu Re: Poranne korki w Warszawie większe niż zwykle IP: 217.153.39.* 07.12.09, 09:55
            Stoję przed skrzyżowaniem na Emilii Platter przy Dw. Centralnym mam zielone nie
            mogę zjechać bo zablokuję skrzyżowanie. Czekam. Robi się miejsce za
            skrzyżowaniem na pół wozu. Osobowe ze środkowego pasa obok mnie jeden, drugi,
            trzeci, czwarty: wjeżdżają zmieniają pas na skrzyżowaniu na prawy i wjeżdżają
            tam gdzie przed chwilą miałem miejsce. Znowu nie mogę zjechać na drugą stronę
            skrzyżowania. Jeden, drugi cykl świateł: ta sama sytuacja. Ze środka autobusu
            "pasażer" "jedź ku....o". Ile jeszcze mam czekać? Wjeżdżam, blokuję skrzyżowanie
            na 15-20 sekund bo całe popołudnie nie będę tam stał. W plecy mam 20 minut w
            stosunku do rozkładu. Mam 510. Objeżdżam Centralny wjeżdżam na pętle na
            Centralnym 10 minut po rozkładowym odjeździe i słyszę "gdzie pan był przecież to
            początek trasy, nie powinien pan być spóźniony na samym początku!". Nie idę się
            odlać tylko drzwi i jazda w drugą stronę. Przez następne 10 minut nie mogę
            wyjechać z Centralnego bo skrzyżowanie jest zablokowane przez samochody.
            Pozdrawiam, miłego dnia.
    • rio_bravo_39 nic dziwnego... 07.12.09, 09:15
      Bo tak to jest, jak kataklizm łupnie niespodzianie: deszcz - trwoga,
      ludzie, trwoga...
      :-( Strach pomyśleć co by się działo, gdyby do tego powiało...
    • naprawdetrzezwy Tak, to Warszawa. 07.12.09, 10:02
      Deszcz spadł i "miszczowie" już nie potrafią jechać szybciej niż 30
      km/h.
      W miejscach, w których na suchym jadą zazwyczaj 120...
      ;>>>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka