Gość: monomo IP: *.147.69.253.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.01.10, 19:40 wygląda chaotycznie, ale może trzeba się przyzwyczaić. Duży plus za palmę w skylinie miasta - to sympatyczne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zapytanko.pl Nowa odsłona oficjalnej strony internetowej War... 07.01.10, 20:16 Strona nie jest zła, ale faktycznie przerost formy nad treścią. Nowa strona jest pod adresem: beta.um.warszawa.pl/ Kontent jest IDENTYCZNY dlatego że zmianie uległa jedynie wizja graficzna (CSS). Ciekawy jest natomiast fakt, że stronę przygotowała firma: www.makingwaves.com/ której strona internetowa nie istnieje. Dodatkowo warto zwrócić uwagę na fakt, że poprzednia wersja była dostępna po angielsku i francusku. Nowa - nie ma wersji jężykowych. Przypomnę także, że 2 co do wielkości siła w polsce to Rosjanie i Ukraińcy - Czyli języki wschodnie - która w starej jak i w nowej wersji strony nie zostały uwzględnione. (szczególne znaczenie ma to oczywiście dla informacji dotyczących prowadzenia w warszawie biznesu, załatwiania spraw urzędowych itp). Na koniec dodam, że nasz sąsiad a zarazem jedna z największych gospodarek świata - Niemcy - także nie doczekały się wersji językowej. Bardzo dobrze natomiast wyszło ... Gazecie - porównanie ze stronami innymi metropolii!! Prawda że widać różnice? Oby Warszawa i Makingwaves poprawiły to co już rozpoczeły. Ze stolicy Polski, Mariusz Max... :-) a tak naprawde: Grzegorz zespoł zapytanko.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7 Re: Nowa odsłona oficjalnej strony internetowej W IP: *.aster.pl 07.01.10, 21:08 Dobre jest to, że w przeciwieństwie do strony np. Londynu dobrze wyświetla się na panoramicznym ekranie. Odpowiedz Link Zgłoś
beejay02 Nowa odsłona oficjalnej strony internetowej War... 07.01.10, 22:00 Kolorystycznie bardziej pasowała mi stara wersja. Może przyzwyczajenie? Choć to tylko strona urzędu. Mnie ciągle brakuje prawdziwego portalu o Warszawie, chyba że jest a ja go jeszcze nie zauważyłem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DStar Nowa odsłona oficjalnej strony internetowej War... IP: *.chello.pl 07.01.10, 23:44 >>>Nie działają też satelitarne mapy Warszawy Google. Jakie "satelitarne mapy Warszawy Google"?? 0_0 Autorowi nie chodziło przypadkiem o mapę Warszawy pod adresem www.mapa.um.warszawa.pl ? Bo jeżeli tak, to nie ma ona nic wspólnego z Googlem... Odpowiedz Link Zgłoś
perculator sfrustrowany kram 08.01.10, 00:37 Po co powielac to, co juz jest i dobrze pracuje(um.warszawa.pl)? Podwojnie wydawac pieniedze? Deficytu Warszawa nie ma? Jaki pan taki kram - sfrustrowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he he Re: Nowa odsłona oficjalnej strony internetowej W IP: *.chello.pl 08.01.10, 02:42 to jakiś odprysk przy robocie dla Tuska ? a gdzie jest stara strona bufetowej kiedy kandydowała ? tam to była szata i treści , głupie ale prawdziwie swiadczące o kandydatce i przez to wiarygodne. Dlaczego co dobre ma tak krótki termin uzywania ? nawet jeżeli ogona nie uzywała nigdy :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoś Re: Nowa odsłona oficjalnej strony internetowej W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 20:52 Według mnie projekt idzie w dobrą stronę. Z punktu widzenia użyteczności tej witryny - tak naprawdę w łatwy sposób można teraz dotrzeć do najważniejszych informacji, za pomocą dwóch-trzech kliknięć. I wreszcie uporządkowany układ treści podzielony na bloki (tego na starej stronie nie było). Myślę, że należy dać jeszcze czas webmasterom (swoją drogą na konferencji było ich tylko 2-3 - to trochę mało jak na duży portal...) - to w końcu wersja beta i nie wszystko musi być gotowe i sprawne w 100%. Więcej wiary w ludzi! Widać też, że portal będzie aspirował do witryny nie stricte urzędowej, a właśnie portalu stolicy Polski - np. dział "O Warszawie" i treści kompendium czy też informator kulturalny. Odpowiedz Link Zgłoś