Gość: Nowoczesność w dom IP: *.aster.pl 03.02.10, 11:26 u i zagrodzie. Przypałęta się taki "Czytelnik" gdzieś ze stepów i zaraz rewolucję robi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nikt Nie palcie w przejściu podziemnym! IP: *.acn.waw.pl 03.02.10, 11:29 Kultura nakazuje w takich miejscach nie palić. Nawet neon świetlny nie pomoże kiedy kultury brak. Zapłacił by raz mandat, przeliczyłby ile paaczek szlugów starcił nastepnym razem by się przynajmniej krył. Polakom kulturę trzeba wpajać batem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Polakom nie trzeba IP: *.aster.pl 03.02.10, 11:34 przybłędom, i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Polakom nie trzeba IP: *.acn.waw.pl 03.02.10, 11:51 A co z grupą, do której się zaliczasz czyli z kretynami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądry Słuszny apel, ale wieśniaki i tak będą grali głupa IP: *.pzu.pl 03.02.10, 11:42 Ludzie, którzy są wieśniakami albo zachowują się jak wieśniacy, nie ogarniający tego, że innym przeszkadza tytoniowy fetor. Oni będą palić i będą Ci wmawiać, że Ci to nie przeszkadza. To, że ktoś ma węch znieczulony zapachem łajna wnoszonego z obory do domu na gumiakach nie znaczy, że inni też tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: Słuszny apel, ale wieśniaki i tak będą grali IP: *.ichf.edu.pl 03.02.10, 14:53 No właśnie. Powinni w twojej instytucji wprowadzić przymusową kąpiel zanim wyślą was w miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Nie palcie w przejściu podziemnym! IP: 195.33.129.* 03.02.10, 11:50 A kto to wyegzekwuje jak ochroniarze sami notorycznie pala w przejściu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wars palacze sa tak tepi, ze nie zrozumieja IP: *.134.130.147.static.crowley.pl 03.02.10, 12:29 zadnego zakazu. maja gdzies, ze komus przeszkadza ich przyjemnosc. mam nadzieje, ze ktos im kiedys gdzies dla czystej przyjemnosci nasr.a do obiadu. moze by wowczas zrozumieli, ze dla niepalacza dym to straszny smrod. Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: palacze sa tak tepi, ze nie zrozumieja 03.02.10, 14:45 Bez przesady, znam wielu palaczy, którzy tam NIE palą. I nie palą we wszystkich innych niedozwolonych miejscach, a nawet nie palą w miejscach dozwolonych, ale uciążliwych dla innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palta! Re: palacze sa tak tepi, ze nie zrozumieja IP: *.acn.waw.pl 03.02.10, 14:49 Hipokryta! Czy tobie smród z twojego samochodu nie przeszkadza kiedy nim jeździsz? ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wars Re: palacze sa tak tepi, ze nie zrozumieja IP: *.134.130.147.static.crowley.pl 03.02.10, 14:59 nie, nie przszkadza. nawet lubie zapach benzyny. poza tym rzadko jezdze samochodem. ubiegajac kolejna napasc. nie przeszkdza mi smord spalin autobusow. przeszkadza mi smrod dymu tytoniowego. tak trudno to pojac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Faszyści antynikotynowi IP: *.chello.pl 03.02.10, 12:34 Jasne, już nigdzie nie da sie zapalic. Rządza kretyni którym wszystko śmierdzi od konceptu czystości powietzra dojdą kiedyś do konceptu czystości rasy. Pie - dolić ich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i tyle Re: Faszyści antynikotynowi IP: *.acn.waw.pl 03.02.10, 12:39 pal u siebie na balkonie, w miejscach publicznych nie wolno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłych na balkonie też nie! IP: *.bredband.comhem.se 03.02.10, 12:53 sa spółdzielnie, ktore zakazuja palenia, grilowania i smrodzenia na balkonach. bardzo mądry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike_papa Re: na balkonie też nie! IP: 212.180.174.* 03.02.10, 13:01 To może jeszcze niech wyznaczą godziny w których można korzystać z toalety? Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: na balkonie też nie! 03.02.10, 14:46 W Szwajcarii w domach wielogodzinnych nie wolno spuszczać wody w czasie ciszy nocnej. Odpowiedz Link Zgłoś
zloty.strzal Re: na balkonie też nie! 03.02.10, 20:00 :D I co, tak się wszystko kisi do rana? Odpowiedz Link Zgłoś
kotryna Re: Faszyści antynikotynowi 03.02.10, 12:43 Ależ możesz palić - u siebie w domu oraz w wyznaczonych miejscach. Przyjmij do wiadomosci, że twoja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike_papa Re: Faszyści antynikotynowi IP: 212.180.174.* 03.02.10, 12:48 Właśnie. Przyjmij do wiadomości, że twoja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiej osoby. Palenie jest w Polsce legalne i wolnością palacza jest możliwość palenia. Twoje wyimaginowane problemy tylko tą wolność ograniczają. Dobrze, że używania perfum i puszczania bąków nie chcesz prawem zakazać... w końcu twoje nozdrza mogą ucierpieć od tego nawet bardziej niż od papierosów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srike Faszyści nikotynowi IP: 217.8.161.* 03.02.10, 13:03 Robienie kupy też jest legalne i na dodatek 100% społeczeństwa jest od niego "uzależniona". A mimo tego nie można robić kupy w przejściach podziemnych, restauracjach, kawiarniach, pubach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek W restauracjach, kawiarniach i pubach można IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 13:20 "robić kupę". Oczywiście, w miejscach do tego przeznaczonych, czyli w WC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Faszyści nikotynowi IP: 212.180.175.* 03.02.10, 13:07 Gość portalu: mike_papa napisał(a): > Palenie jest w Polsce legalne i wolnością palacza jest możliwość palenia. Defekacja też jest w Polsce legalna, jednak większość (zdarzają się wyjątki...) uważa, że nie należy tej czynności wykonywać w miejscu publicznym. Jeśli palacze będą nosić szczelne maski z papierosami umieszczonymi wewnątrz - proszę, wolna wola, niech się delektują. W innym przypadku jest to takie samo zanieczyszczanie otoczenia jak inne znane przypadki znakowania terytorium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike_papa Re: Faszyści nikotynowi IP: 212.180.174.* 03.02.10, 13:19 Defekacja jak to ładnie określiłeś jest niestosowna w miejscach publicznych, bo wiąże się z obnażaniem. Do palenia przeważnie nie trzeba ściągać portek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lowca iksów Dobrze, że za głupotę nie karzą chłostą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 13:22 Bo byś na dupie nie usiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitanigloo Nie palcie w przejściu podziemnym! 03.02.10, 12:41 sam nie palę ale nikomu nie nakazuję nie palenia w mojej obecności.a spaliny na ulicy wam nie przeszkadzają,przecież to jest tak samo szkodliwe???może i wentylacja lepsza niż w przejsciu podziemnym a na to jakoś nie narzekacie! dajcie innym żyć i nie narzucajcie swojego zdania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palaczom - nie Re: Nie palcie w przejściu podziemnym! IP: *.acn.waw.pl 03.02.10, 12:48 niestety, decyduje wola większości, A na marginesie czy widzieliście jak wyglada osoba umierającą na raka płuc ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Nie palcie w przejściu podziemnym! IP: 212.180.174.* 03.02.10, 12:54 Niestety ale decyduje prawo. A widziałeś jak umiera osoba chora na raka jelita? Wcale nie lepiej i tak samo nie ma to zupełnie związku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwl Re: Nie palcie w przejściu podziemnym! IP: *.acn.waw.pl 03.02.10, 13:04 ale prawo stanowią ludzie a konkretnie większość sejmowa. Zachorowalność na raka płuc rośnie u ludzi palących. Wystarczający powód by ograniczyć palenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike_papa Re: Nie palcie w przejściu podziemnym! IP: 212.180.174.* 03.02.10, 13:16 W takim razie nikt jeszcze prawa o nielegalności palenia nie ustalił. Wychodzi na to, że jesteś w mniejszości. Otyłość też jest dużym problemem. W takim razie należy zakazać większości produktów i ustawowo określić dietę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: br Re: Nie palcie w przejściu podziemnym! IP: *.acn.waw.pl 03.02.10, 13:24 ale ustalono przepis o nie - paleniu w przejściu podziemnym i możesz sobie protestować. Tam palenie jest nielegalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike_papa Re: Nie palcie w przejściu podziemnym! IP: 212.180.174.* 03.02.10, 13:34 Ustalono też przepis mający na celu eliminację analfabetyzmu. Nie zauważyłem tu nigdzie protestu. Nie dyskutuję z paleniem w przejściu podziemnym. Jeśli właściciel przejścia podziemnego sobie tego nie życzy, to ma takie prawo. Dyskutuję z wyrażonym ogólnie oburzeniem, że osoba paląca w miejscu publicznym ogranicza wolność innej osoby. Swoją drogą to jest śmieszne, jak większość tych betonowych przeciwników palenia, dyskutuje na ten temat objadając się chipsami, popijanymi colą w oczekiwaniu na pizzę z jednego z koncernów pseudo-włoskiej gastronomii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wars Re: Nie palcie w przejściu podziemnym! IP: *.134.130.147.static.crowley.pl 03.02.10, 15:17 ale co cie czlowieku obchodzi co ja jem. twoj dym papierochowy mi smierdzi. nie potrafisz tego pojac. mam odruch wymiotny, kiedy do autobusu wpada zziajany gosc wywaliwszy przed momentem peta i zionie swoim cuchnacym dymiastym oddechem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Nie palcie w przejściu podziemnym! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.10, 13:36 a zachorowalność na cukrzycę przez tych, co jedzą słodycze :D masz argumenty 10-cio latka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wl Re: Nie palcie w przejściu podziemnym! IP: *.acn.waw.pl 03.02.10, 13:49 ty masz argumenty 10-latka, dym tytoniowy szkodzi INNYM a chipsy wsuwasz na swój rachunek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Nie palcie w przejściu podziemnym! IP: *.acn.waw.pl 03.02.10, 14:43 no nie wiem,nie wiem przez to,ze trzeba leczyc ofiary wlasnego obzarstwa jest mniej pieniedzy na leczenie innych schorzen niezaleznych od trybu zycia chorego kalorie wiec wsuwasz takze na cudzy rachunek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EZ roller Re: Nie palcie w przejściu podziemnym! IP: *.home.aster.pl 03.02.10, 13:03 do kapitanigloo: samochody jeżdzą na paliwo które generuje smród,ale bez tego nie pojądą. człowiek natomiast potrafi funkcjonować bez jarania petów (i nawet zdrowszy jest wtedy podobno :). Nie widzisz róznicy ? współczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitanigloo Re: Nie palcie w przejściu podziemnym! 03.02.10, 14:23 i to że nie pojadą ma mnie przekonać do tego że spaliny są mniej szkodliwe niż papierosy,śmieszne to troche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: Nie palcie w przejściu podziemnym! IP: *.ichf.edu.pl 03.02.10, 15:08 A kto ci nogi obciął? Człowiek potrafi funkcjonować także bez samochodów (i nawet zdrowszy jest podobno). Wypalając nawet 2 paczki dziennie spalasz 20 gramów. Jadąc do pracy samochodem spalasz 2 l benzyny czyli ok półtora _tysiąca_ gramów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanstonsów Re: odczep się Pan! IP: 188.33.41.* 03.02.10, 13:19 ZAKAZAĆ WSZYSTKIEGO ! oprócz wciągania "lekarstw" nosem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwl Re: odczep się Pan! IP: *.acn.waw.pl 03.02.10, 13:27 niektórym by się przydało, A swój smród wdychaj sam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike_papa Re: odczep się Pan! IP: 212.180.174.* 03.02.10, 13:35 Swój też wdychaj sam. W takim razie zakazujmy wychodzenia z domu. Dużo bardziej od papierosów przeszkadza mi smród spod pach, przetrawiona wóda lub tanie perfumy wylewane litrami na sztuczne futra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy_świata sezon ogórkowy IP: 62.140.211.* 03.02.10, 14:29 ...i kolejny błahy problem rozdmuchany do rangi katastrofy! codziennie korzystam z tego przejscia przynajmniej kilka razy i - z moich obserwacji wynika ze najczesciej pala tam wlasciciele/pracownicy punktow uslugowych i sklepikow zlokalizowanych w przejsciu + menele ktorzy schronili sie przed sniegiem i mrozem... i jednym i drugim ochrona z oczywistych wzgledow uwagi nie zwraca - w weekendy czesciej zdarzaja sie "przypadkowi palacze" czyt. najczesciej pijani imprezowicze kopcacy szlugi w drodze... tacy jednak trafiaja sie nawet w autobusach nocnych wiec nie demonizowalbym tego zbytnio. uciazliowsc nieporownywalna... - duzo wiekszym problemem niz dym papierosowy (sporadyczny) jest premanentny syf jaki tam panuje -> zaszczane niedzialajace windy, ZAWSZE zasniezone/zablocone schody, breja, blocko i kaluze na posadzkach, smord spalenizny z "malej gastronomii", przesiadujace menelstwo itd.itp... jednym slowem miniaturka centralnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Nie palcie w przejściu podziemnym! IP: 212.160.172.* 03.02.10, 13:49 A toż ja już dawno to mówił żem! Nie będzie alkoholu, nie będzie papierosów, nie będzie narkotyków, nie będzie niczego! I wyprowadzę Policję na ulice i Straż Miejską! Bo od tego oni są, od tego są oni, od tego są! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wl bez żalu IP: *.acn.waw.pl 03.02.10, 13:54 ależ ty możesz zaćpać się na śmierć ale dym tytoniowy szkodzi innym wdychającym bliźnim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Nie palcie w przejściu podziemnym! IP: *.chello.pl 03.02.10, 13:51 Cóż, to kwestia tylko i wyłącznie kultury osobistej. Kulturalny człowiek nie obarcza innych konsekwencjami swoich słabości i nałogów. Szkodliwość palenia papierosów (czynnego i biernego) została udowodniona naukowo. Odpowiedz Link Zgłoś
grazus0791 Nie palcie w przejściu podziemnym! 03.02.10, 14:00 A dlaczego straż miejska nie reaguje? Tak samo na przystankach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Nie palcie w przejściu podziemnym! IP: 212.160.172.* 03.02.10, 14:38 Bo jeszcze ich nie wyprowadziłem na ulice! Ale za to mam plany budowy dróg, plany budowy dróg, podkreślam jeszcze raz - plany budowy dróg. Odpowiedz Link Zgłoś
tvtotal2 Re: Nie walcie w przejściu podziemnym! 03.02.10, 23:45 grazus0791 napisała: > A dlaczego straż miejska nie reaguje? Tak samo na przystankach. zwrocilem kiedys na Agryokoli patrolowi darmozjadów z SM uwage dot. nieprawidlowo zaparkowanych autach (zakaz wjazdu etc.). Strasznik odp. "Prosze zgłosić 986". Chyba podobna procedura by obowiązywała w przypadku palących w przejściach podziemnych >> widzisz palącą osobę dzwoń 986, bo inaczej żaden SM powieką nie mrugnie w sprawie. Sorki, ale z taką mentalnością to funcjonariuszom bałbym sie zostawić bałwana na trawniu do popilnowania.. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawiak Wlasnie dlatego jestem za calkowitym banem fajek.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.10, 14:19 Palacze to CHAMY, w doopie maja innych (moze sa wyjatki, ale nie dotycza tych, ktorym zwracam uwage). Taka postawa palacze az prosza sie o ustawe CALKOWICIE zakazujacej palenie w miejscach publicznych... Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Chyba żartuje 03.02.10, 14:32 Nie będe gasił papierosa tylko dlatego, że musze przejść przejściem podziemnym. Tymi zakazami mogą nawet ściany wytapetować - i tak je oleje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszka Re: Chyba żartuje IP: *.urpl.gov.pl 03.02.10, 14:43 To tylko świadczy o Twojej kulturze. A jak coś usłyszę o czyjejś wolności osobistej to mnie chyba krew zaleje - wasza wolność kończy się tam, gdzie włazi na moją wolność osobistą. Nie cierpię palaczy, smrodziuchy jedne! Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Chyba żartuje 03.02.10, 15:11 Jak się nie podoba to przejdź sobie kawałek dalej. Mnie interesuje, żeby to mi było wygodnie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fartmen Re: Chyba żartuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 19:58 To ja idąc przed tobą będę puszczał głośne, śmierdzące bąki. Masz coś przeciwko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: Chyba żartuje IP: *.ichf.edu.pl 03.02.10, 15:12 Niech cię krew zalewa. Ciebie i twój skorumpowany urząd. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Chyba żartuje 04.02.10, 11:30 Ja nie jestem urzędasem, w przeciwieństwie do ciebie panie z instytutu chemii (państwowego rzecz jasna) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW To o kulturze osobistej to było do ciebie... IP: *.polskieradio.pl 03.02.10, 15:11 To o kulturze osobistej to było do ciebie... Niestety Polak = cham jeszcze długo będzie prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: To o kulturze osobistej to było do ciebie... 04.02.10, 11:31 a w polskim radiu to rozumiem sami azjaci pracują? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaj Re: Chyba żartuje IP: 94.75.124.* 03.02.10, 16:09 A ja nie będę szukał kibla jak akurat mi się zachce i będę przechodził w pobliżu twojego domu. I nawet jak sobie wytapetujesz na wycieraczce zakaz to i tak go oleje. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Chyba żartuje 04.02.10, 11:34 to straszne. najpierw musisz przebić się przez ogrodzenie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo nie smrodzcie w przejsciu! IP: *.chello.pl 03.02.10, 16:31 lepiej juz niech zamkna te wszystkie budy ze smieciowym zarciem i brudna obsluga - stad jest dopiero fetor! Odpowiedz Link Zgłoś
klaustrofobia555 Nie palcie w przejściu podziemnym! 03.02.10, 16:59 Przez nikogo nie jest egzekwowany zakaz palenia. Np. pod Rondem Dmowskiego palą przechodnie, pracownicy sklepików, punktów usługowych i salonów gier, ludzie oczekujący na autobus lub tramwaj. Palą ochroniarze. Palą ludzie w tłumie, niechcący wypalając dziury w odzieniach przechodniom. W ubiegłym roku straciłam w ten sposób dwie kurtki. Nie daj Boże zwrócić palaczowi uwagę. Najłagodniejsze odpowiedzi: bujaj się, pilnuj swojego nosa po wymyślne przezwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: px. Re: Nie palcie w przejściu podziemnym! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 18:09 jak tam ochroniarze i sklepikarze kopcą.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc b u j a j s i e IP: 85.222.87.* 05.02.10, 12:45 idz do mamy i sie popłacz. Odpowiedz Link Zgłoś