Dodaj do ulubionych

Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzułm...

IP: 85.222.87.* 25.02.10, 09:08
Zaczyna się i u nas? Kawiarnia w meczecie a za 100 lat zakażą
kawiarni w Warszawie. Okolice Blue City widze coraz bardziej
multikulti sie robia od zachodu Chinatown a z drugiej miłośnicy
pokoju. /;
Obserwuj wątek
    • Gość: nierzucimziemi Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: *.acn.waw.pl 25.02.10, 09:20
      nie histeryzować mnie tu dewoty
      • Gość: mzb Zatem kolejny przyczółek gotowy :) IP: *.128.14.218.static.crowley.pl 25.02.10, 09:56
        • erroid religia = religia 25.02.10, 12:20
          tak jest, Polska dla Polaków... Ziemia dla ziemniaków i Księżyc dla księży!
          jak dla mnie niech sobie stawiają meczety tak jak katolicy stawiają katedry -
          opodatkować tylko tace, zlikwidować przywileje i tyle. niech każdy sobie wierzy
          w co chce - mi to tito. aha, i w ramach pewnego ogólno-przyjętego ładu
          społecznego, z którego m.in. wynika, że nie wypada pokazywać dupy w miejscu
          publicznym i należy pokazać twarz podczas identyfikacji/wylegitymowania -
          podkreślić, zaznaczyć i napomnieć, że w tym kraju pokazuje się twarz w
          powyższych sytuacjach - żeby nie było że "jakaś" religia tego zakazuje - nie
          interesują mnie to - w tym kraju Pokazujemy twarz bez względu na wyznanie.
          jeżeli komuś to nie w paski nie musi się tu osiedlać. dziekuje (:
          • Gość: ubu król a z drugiej strony ciekawe jak sie mają kościoły IP: 109.199.3.* 25.02.10, 12:29
            w krajach muzułmańskich ? ;) takie dowcipne pytanie ile wybudowano tam świątyń
            dla innowierców ? w ilu krajach islamskich obowiązuje kara śmierci czy chłosty
            za propagowanie innej religii czy ateizmu- najgorsze bluźnierstwo w islamie..
            czy rzecz ma sie podobnie jak wysadzenie przez talibów 1000 letnich posągów buddy ??
            PS
            czy ten minaret nie przypomina wyrzutni rakiet? :D
            • Gość: xxxl Poczytajcie! Poczytajcie: Arabskie reminiscencje. IP: *.com.pl 25.02.10, 12:50
              czteryswiatastrony.blog.onet.pl/Arabskie-remiscencje,2,ID401173221,n
              Dlaczego ktoś wykasował mój wpis wcześniejszy?
              • islaminfo Re: Poczytajcie! Poczytajcie: Arabskie reminiscen 25.02.10, 14:49
                Ja to bym się dowiedział, kim są inwestorzy
                • Gość: @ Re: Poczytajcie! Poczytajcie: Arabskie reminiscen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.10, 15:49
                  Tajemniczy inwestor z Kataru... ;)
                  • Gość: chinique Bombowe Polki IP: *.147.10.162.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.02.10, 20:51
                    Whoa, ponad 500 wpisów pod artykułem - z tonu komentarzy nie wynika,
                    że Polska to jest kraj dla mniejszości :). Ja osobiście czekam na
                    jakieś fajne młode Polki z "dobrych" inteligenckich rodzin, które na
                    podobieństwo swoich francuskich i angielskich koleżanek, po
                    zapoznaniu jakiegoś miłego muffy stwierdzą, że jego nauka otworzyła
                    im oczy, a estakada nad rondem Zesłańców to najprawdopodobniej
                    samowola budowlana i bez nakazu nadzoru przywrócą ją do stanu
                    pierwotnego przy pomocy ogólnie dostępnych oddczynników i instrukcji
                    ich wymięszania znalezionej na googlu. To byłaby nowa jakość w
                    naszym kraju.
                    • malaguena1 Re: Bombowe Polki 25.02.10, 21:16
                      Już ich jest wcale niemało; agitują jak mogą:
                      noemi-niewierzmuzulmanom.blogspot.com/2009/05/polki-w-hijabie.html
                      noemi-niewierzmuzulmanom.blogspot.com/2009/05/kim-sa-mlode-polskie-fantyczki-islamu.html
                      • Gość: chinique Re: Bombowe Polki IP: *.146.99.73.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.02.10, 22:56
                        To dla mnie lekki szok, że w Poland mamy już tak wiele hałłakających
                        w cyberprzestrzeni młodocianych tatarzynek. Po atakach bombowych w
                        Lądku Zdroju pamiętam jak na łamach BBC (prawdopodobnie
                        propagandowy, sponsorowany przez 10 Downing Street) odtworzono
                        dokument na temat cudownych nawróceń w kierunku Mekki wielu młodych
                        białaskich brytyjek z dobrych domów, ale wtedy obśmiałem się setnie
                        i zrzuciłem to na karb ogólnej wiedzy geograficznej brytyjskiej
                        młodzieży sprowadzającej się do wyobrażenia, iż Albionu jako
                        płaskiego dysku podpartego na grzbietach czterech krokodyli
                        balansujących na grzbiecie słonia. A tu proszę - młode Polki, z
                        podstawowym wykształceniem, wyczekują dżihadu jak kanie dżżu.
                    • Gość: :( Re: Bombowe Polki IP: *.chello.pl 03.03.10, 08:58
                      już się z nimi od 30 lat wkładają:(
                • aneladgam3 Re: Poczytajcie! Poczytajcie: Arabskie reminiscen 26.02.10, 12:26
                  Razi mnie ich bezczelność, zamiłwanie do brudu i smrodu. Szkoda, ż
                  Polski ta plaga nie ominie. Malmö śmierdzi zaduchem islamu
            • everettdasherbreed Re: a z drugiej strony ciekawe jak sie mają kości 25.02.10, 12:59
              Gość portalu: ubu król napisał(a):

> PS
              > czy ten minaret nie przypomina wyrzutni rakiet? :D

Zobacz, jak wygląda kościół Św. Rocha w Białymstoku. A został wybudowany przed
              wojną, kiedy to nawet nie myślano o rakietach.
              • Gość: hehehe i se do Blue City na zakupy będą chodzić IP: *.chello.pl 01.04.10, 18:01
            • Gość: gari Re: a z drugiej strony ciekawe jak sie mają kości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 13:13
              > w krajach muzułmańskich ? ;) takie dowcipne pytanie ile wybudowano tam świątyń
              > dla innowierców ? w ilu krajach islamskich obowiązuje kara śmierci czy chłosty
              > za propagowanie innej religii czy ateizm

Totalna bzdura. Kościoły chrześcijańskie w Egipcie i Turcji są starsze od Islamu
              i mają się dobrze. Chrześcijan w Stambule większe represje spotkały od
              nacjonalistów tureckich w XX niż od muzłumanów i 500 lat Imperium Osmańskiego.
              • Gość: ubu król Re: a z drugiej strony ciekawe jak sie mają kości IP: 109.199.3.* 25.02.10, 13:56
                Koptowie ( chrześcijanie) w Egipcie nie mają sie wcale tak dobrze . nie
                muzułmanie dostają taką prace jaką muzułmanin tam by nie wykonał..
                Zresztą Egipt (robiący kase na turystyce), czy Turcja rządzona latami przez
                ateistę Ataturka to inna bajka niż Iran, Arabia Saudyjska i inne kraje islamskie
              • Gość: gmithc-szn Re: a z drugiej strony ciekawe jak sie mają kości IP: 94.254.196.* 25.02.10, 14:41
                sponsor z arabii sudyjskiej wiec moze zrzucimy sie dla kontrastu na
                kościół w rijadzie i zobaczymy ile postoii
                • yorik nic nie postoi 25.02.10, 14:59
                  W Rijadzie nie można budować kościołów
                  a za konwersję na chrześcijaństwo ...czapa
                  y
                  • Gość: ! STOP islamizacji Europy! IP: *.chello.pl 27.02.10, 10:27
              • Gość: dziadzioniunio Re: a z drugiej strony ciekawe jak sie mają kości IP: 195.245.213.* 25.02.10, 14:49
                To nie żadna bzdura. Wyminiłeś Turcję i Egipt, czyli miejsca gdzie
                chrześcijaństwo istaniało, zanim mahomet wymyślił islam. Stąd te
                kościoły. Ale czy wiesz ile jest kościołów w Arabii Saudyjskiej,
                Zjednoczonych Emiratach Arabskich?
                • Gość: gari Re: a z drugiej strony ciekawe jak sie mają kości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 17:49
                  > Ale czy wiesz ile jest kościołów w Arabii Saudyjskiej,
                  > Zjednoczonych Emiratach Arabskich?

Skoro nie ma chrześcijan to po co tam kościoły?
                  • Gość: z Arabii Re: a z drugiej strony ciekawe jak sie mają kości IP: 85.194.127.* 01.03.10, 20:35
                    Co do braku chrzescijan - coz, lokalni sa w 100% muzlmanamni (czytaj:
                    to jest warunek bycia obywatelem), natomiast lokalni stanowia od 15%
                    (ZEA) do 80% (Saudi) ludnosci. W reszcie ludnosci mnostwo chrzescijan
                    i katolikow sie miesci.

W ZEA nie jest jeszcze tak zle - czytaj koscioly sa, malo w stosunku
                    do potrzeb, ale sa. Nie tylko katolickie zreszta, ale takze inne
                    denominacje.

W Arabii Saudyjskiej - ABSOLUTNY zakaz budowy kosciolow. Ja sie
                    osobiscie zgadzam z podejsciem - tylko meczetow w Warszawie co
                    kosciolow katolickich w Rijadzie. I zobaczymy.

Ciekawostki przy okazji:

1. Na terenie obecnej Saudi jest ogromna liczba starych, zniszczonych
                    kociolow (ruin, czesto przed-islamskich) Lokalni "szejkowie" (czyli
                    takze imamowie, nie tylko wladcy) zakazuja grzebac w ziemi, zeby sie
                    nie okazalo, ze kiedys tutaj takze byli chrzescijanie.

2. Jezeli jestes nie-muzulmaninem i sprobujesz dostac sie do Mekki /
                    Medyny to w najlepszym przypadku cie zamkna a w najgoszym rozszarpia
                    zywcem.
              • Gość: Vito-Pyto tak słodko to wcale nie było chrześcijanie musieli IP: *.chello.pl 06.03.10, 15:10
                sułtanowi becelować wielkie daniny, żeby się od nich (częściwo)
                odczepił, poza tym nie można było budować nowych kościołów...
              • Gość: e Re: a z drugiej strony ciekawe jak sie mają kości IP: *.chello.pl 17.03.10, 15:33
                www.tvp.info/informacje/swiat/egipt-muzulmanie-zaatakowali-koptow
                super się tam mają, zazdroszczę im normalnie
            • Gość: sex Re: a z drugiej strony ciekawe jak sie mają kości IP: 93.179.207.* 25.02.10, 13:28
              Brawo! Cieszy mnie to niezmiernie.

Może za kilka lat Polska będzie atrakcyjnym i ciekawym krajem?

Ten meczet jest jednym z kroków do tego. Nic tak nie wzmacnia
              kulltury, nic tak jej nie wznosi jak jej różnorodność. Nic tak nie
              wyjaławia życia duchowego kraju jak monokultura.

• Gość: dzikus Re: a z drugiej strony ciekawe jak sie mają kości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 14:00
                monokultura jest wskazana bo nie ma konfliktów
                • Gość: sex Re: a z drugiej strony ciekawe jak sie mają kości IP: 93.179.207.* 25.02.10, 14:12
                  w grobie też nie ma konfliktów; no chyba, że między robakami.

Poza tym "always look on the bright side of life", patrz na
                  pozytywy, a nie wypatruj ewentualnych nieszczęść :)

Polacy spodziewają się zawsze najgorszego i w tym tkwi tajemnica ich
                  marudztwa
                  • Gość: dziadzioniunio Re: a z drugiej strony ciekawe jak sie mają kości IP: 195.245.213.* 25.02.10, 14:54
                    To jest logika człowieka z zespołem PZU (Pi.....ięty Zawsze
                    Uśmiechnięty). Tymczasem człowiek ma mózg, aby mógł myśleć i
                    przewidywać.
              • Gość: dziadzioniunio Re: a z drugiej strony ciekawe jak sie mają kości IP: 195.245.213.* 25.02.10, 14:50
                Hahahhah, a to paradne, ubawiłem się setnie!
              • ewa12321 Re: a z drugiej strony ciekawe jak sie mają kości 25.02.10, 19:44
                Atrakcyjnym krajem? Dla kogo?

Ja juz mam na kazdym kroku islam wokol siebie. Mam powiedziec, ze
                tego i Polsce zycze?

Dla ciekawych:
                apologetyka.com/swiatopoglad/islam/ksiazki/inwazja/index.html/?searchterm=None

Polecam szczegolnie rozdzial IV i dodatek A.
              • kylax1 Polska za kilkanascie lat. 03.03.10, 23:51
                mypetjawa.mu.nu/archives/islamic%20rage%20boy.jpg
                A moze tak:
                www.limitstogrowth.org/WEB-Graphics/BurqaSnapshot.jpg
              • Gość: he he he spadaj do Saudów już tam cię "kutury" nauczą, IP: *.chello.pl 12.03.10, 13:54
                he he he
              • Gość: a Re: a z drugiej strony ciekawe jak sie mają kości IP: *.chello.pl 17.03.10, 15:38
                > Brawo! Cieszy mnie to niezmiernie.
                >
                > Może za kilka lat Polska będzie atrakcyjnym i ciekawym krajem?
                >
                > Ten meczet jest jednym z kroków do tego. Nic tak nie wzmacnia
                > kulltury, nic tak jej nie wznosi jak jej różnorodność. Nic tak nie
                > wyjaławia życia duchowego kraju jak monokultura.

tak ciekawym jak teraz Francja, Szwecja i UK gdzie już wolność słowa nie
                istnieje bo panowie muslimowie się za byle pierda urażą jak damulka dworska i
                podpala ci samochód? Ojej alez tam atrakcji ...
            • Gość: ludek Re: a z drugiej strony ciekawe jak sie mają kości IP: *.ip.telfort.nl 20.10.10, 13:23
              w Tunezji (oficjalna religia - muzulmanska) (kraj arabski) wybudowano wiele kosciolow bo mieszkaja tam rowniez chrzescijanie, na wyspie d'jerba jest jedna z najwiekszych synagog na swiecie a sama wyspa jest zamieszkiwana przez zydow. nigdy nie wyganiali zydow i chrzescijan, nie walczyli z nimi. Malo tego , maj maz opowiadal mi, jak to spotykal czasami na ulicach Tunisu (stolica) europejskich zakonnikow w sutannach z biblia i chcieli go nawracac! Przypuszczam gdyby muzulmanie chodzili po ulicach Europy z Koranem i chcieli nawracac nie pozostawilibyscie na nich suchej nitki. Nie wszystkiego dowiecie sie z otepieajcacej telewizji i gazet.
          • Gość: notakjakos Re: religia = religia IP: 194.11.24.* 25.02.10, 12:47
            Problem w tym że jak Islam staje się religią dominującą to już nie jest
            tak kolorowo z tym wierzeniem w co się chce. Poczytaj trochę o tym
            jakie problemy zaczynają się we Francji czy Anglii i jak wyglądają
            wskaźniki urodzeń w rodzinach Arabskich, a jak w rodzinach rdzennych
            Europejczyków. Oczywiście w przypadku naszego kraju jeden meczet wiele
            nie wnosi i mi osobiście zupełnie nie przeszkadza. Uważam natomiast że
            bezmyślna poprawność polityczna jest szkodliwa. pozdro :)
            • Gość: sex Re: religia = religia IP: 93.179.207.* 25.02.10, 13:31
              > Problem w tym że jak Islam staje się religią dominującą to już nie
              jest
              > tak kolorowo z tym wierzeniem w co się chce.

Mieszkałem we Francji i w Anglii i NA PEWNO nie było problemu z
              wiarą w co się chce, wręcz przeciwnie; tolerancja do zachowań jest
              tam bardzo szeroka.
            • bumcykcykhopsiup Re: religia = religia 25.02.10, 15:22
              " jak wyglądają wskaźniki urodzeń w rodzinach Arabskich, a jak w
              rodzinach rdzennych Europejczyków."
              chlopie/babo kto ci broni plodzic dzieci. miej i trzydziestke brzdacow,
              jesli tak sie obawiasz roznicy w dzietnosci.
            • Gość: Zenon Re: religia = religia IP: 94.75.121.* 26.02.10, 10:15
              Rdzennych Europejczykow? Rdzenni Europejczycy, to wedle wspolczesnej wiedzy
              neandertalczycy, pozniej Celtowie i Etruskowie. Nawet Grecy i Italikowie nie sa
              rdzenni. A juz z pewnoscia Germano-Slowianie to znacznie pozniejszy naplyw.
              Wieksza czesc polwyspu iberyjskiego byla w rekach muzulmanow przez jakie 700
              lat, to dluzej niz jest w rekach chrzescijanskich. Sycylia przez wieki
              przechodzila z rak semickich Fenicjan, do rak greckich, rzymskich...

A powodem, dla ktorego tak wielka jest wspolnota muzulmanska w zachodniej
              europie nie jest jakas nadmierna predylekcja muzulmanow do tych miejsc, ale
              wielowiekowa historia kolonizacji ich swiata przez Zachodnia Europe, oraz
              polityka takich krajow jak chocby Francja, ktora zeby sprostac boomowi
              gospodarczemu sprowadzala do siebie mieszkancow Maghrebu. Terrorysci nie
              rekrutuja sie zreszta z tych pierwszych imigrantow, ale z ich dzieci,
              zawieszonych miedzy dwoma swiatami - ich starym tradycyjnym i tym nowym, gdzie -
              jak w przypadku Francji - sa nierzadko przedmiotem pogardy i traktowani sa jak
              obywatele - tak, obywatele - drugiej kategorii. Kto tego nie rozumie jest tylko
              bezmozgim ogladaczem sensacyjnych niusow w durnowatych mediach.
              • Gość: fakty Na pewno Arabom jest dużo dalej do IP: 81.219.13.* 02.04.10, 12:10
                tzw. rdzenności niż Słowianom, którzy tu są od VII w.
            • Gość: wawiak Re: religia = religia IP: 81.219.13.* 07.04.10, 09:09
              islam = dżichad
          • Gość: wardog1 Re: religia = religia IP: *.versanet.de 25.02.10, 13:00
            erroid napisał:

w tym kraju Pokazujemy twarz bez względu na wyznanie.
            > jeżeli komuś to nie w paski nie musi się tu osiedlać. dziekuje

10/10 :)
            • Gość: obserwator Ma budowac mosty? Meczety separuja muzulmanow od r IP: *.netcologne.de 25.02.10, 13:27
              Ma budowac mosty? Dobre mi sobie.
              Wszedzie gdzie powstaja meczety, spolecznosc muzulmanska separuje
              sie od reszty spoleczenstwa. Kobiety siedza w domach nie znajac
              nawet jezyka kraju w ktorym zyja.
              Dziewczenek nie posylaja wogole do szkol.
              Przy meczetach powstaja szkoly, gdzie muzulmanie wysylaja swoje
              dzieci, zeby sie bron boze tej zgnilej demokracji w normalnych
              szkolach nie nauczyly.
              To osrodki indoktrynacji.
              Czytal ktos z was Koran?
              Tam nie ma wolnej woli czlowieka jak w Biblii.
              • wirusx Re: Ma budowac mosty? Meczety separuja muzulmanow 25.02.10, 13:33
                obserwator napisał(a):
                Ma budowac mosty? Dobre mi sobie.
                ----------------------
                No właśnie. Ja bym sprawdził tę muzułmańską tolerancję i
                zaproponował, żeby to był "Meczet im. króla Sobieskiego".
              • achesa Re: Ma budowac mosty? Meczety separuja muzulmanow 27.02.10, 17:36
                a jezeli myslisz, ze chrzecijanie z Europey zachowuja sie lepiej, jak juz osiada
                na "wschodzie" to sie myslisz. zony, ktore ojechaly za mezami menagerami siedza
                w domach i mimo lat spedzonych w danym kraju tez nie potrafia nawet chleba
                kupic. siedza w swoich "cywilizowanych" enklawach i tyle wiedza o kulturze
                lokalnej, co uslysza w cnn lub innym badziewiu. "biali" tez sie separuja - to
                nic szczegolnego dla muzulmanow. ot, taki mechanizm, a powodow jest wiele....
                • Gość: islam won z Europy Re: Ma budowac mosty? Meczety separuja muzulmanow IP: *.anonymouse.org 27.02.10, 18:00
                  Nie pozwólmy na rozplenianie się tej bandyckiej zarazy. Chcecie, żeby było jak
                  we Francji? Bandy muzułmańskiej hołoty palącej samochody? Won z nimi do Arabii
                  Saudyjskiej.
              • kylax1 Kor(w)an to twor rodem z gnojmekki 03.03.10, 23:53
                stworzony przez analfabete-pedofila, niejakiego mahometa.
          • Gość: sex Re: religia = religia IP: 93.179.207.* 25.02.10, 13:43
            i w ramach pewnego ogólno-przyjętego ładu
            > społecznego, z którego m.in. wynika, że nie wypada pokazywać dupy
            w miejscu
            > publicznym

"ogólnie przyjęty ład" jakiś "on", co nie istnieje, ale możesz za
            niego dostać po głowie. Już tak nie faszyzuj - moja dupa, moja
            sprawa. i tu bonus ode mnie dla ciebie: twoja dupa - twoja sprawa.
            dalem ci właśnie synku wolność - ciesz się nią!

w tym kraju Pokazujemy twarz bez względu na wyznanie.
            > jeżeli komuś to nie w paski nie musi się tu osiedlać. dziekuje (:

Moja twarz moja sprawa i tu bonus ode mnie dla ciebie synku: twoja
            twarz, twoja sprawa! Widzisz synku? Dzięki mnie odzyskałeś twarz!

należy pokazać twarz podczas identyfikacji/wylegitymowania

Podczas identyfikacji, legitymowania? Miłośniku niewolnictwa

Moja tożsamośc moja sprawa i teraz bonus ode mnie dla ciebie: twoja
            tożsamosć, twoja sprawa!!!

Powodzenia na wolności erroidzie!
            • Gość: STOP kebabom:) skończyć z kebabami:) IP: *.chello.pl 28.03.10, 14:20
          • Gość: popieram wniosek Re: q... Erroid, jak dobrze to napisałeś :] IP: *.23.54.194.generacja.pl 25.02.10, 13:52
          • Gość: dziadzioniunio Re: religia = religia IP: 195.245.213.* 25.02.10, 14:45
            ty sobie możesz mieć poglądy jakie chcesz. Ważne , że prawo szariatu
            ma to w dupie - skoro chcesz być multikultui musisz zaakceptować, że
            będą chodzić w szmatach na łbie i będziesz dla nich niewiernym psem
            wrogiem islamu -tam nie ma miejsca na tolerancję. Więc albo rybki,
            albo pipki. Nie ma sytayacji "mnie to zwisa". Albo będziesz za albo
            przeciw i przyzwyczajaj się do tej myśli.
            • Gość: ! STOP kebabom-turasom! IP: *.chello.pl 28.02.10, 07:45
              • Gość: wawiak Re: STOP kebabom-turasom! IP: 81.219.13.* 16.04.10, 10:51
                i wielbłądom też
          • ibl4 Re: religia = religia 25.02.10, 14:49
            Powinni tylko z usunac z Koranu zasady sprzeczne z postepowaniem w
            cywiliowanych krajach.
            www.skepticsannotatedbible.com/quran/index.htm
            • ewa12321 Re: religia = religia 25.02.10, 19:46
              > Powinni tylko z usunac z Koranu zasady sprzeczne z postepowaniem w
              > cywiliowanych krajach.

A co wtedy zostanie?
              • kylax1 Okladka? 03.03.10, 23:54

• Gość: Szu Re: religia = religia IP: 80.53.208.* 25.02.10, 14:58
            > tak jest, Polska dla Polaków... Ziemia dla ziemniaków i Księżyc
            dla księży!

Dokladnie tak jak piszesz. Warto jeszcze dodac, Zydzi do Izraela,
            Palestynczycy do Palestyny
          • Gość: TyTus Re: religia = religia IP: *.salbis.petroinform.com 25.02.10, 15:45
            Bredzisz !
        • Gość: ? Re: Zatem kolejny przyczółek gotowy :) IP: *.chello.pl 27.02.10, 18:33
          kiedy pierwsze zamachy Al Kaidy w Polsce?
      • Gość: drt Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: 85.222.87.* 25.02.10, 10:12
        co innego polscy tatarzy czy uchodzcy, a co innego studiujacy w polsce
        arabowie czy arabski korpus dyplomatyczny.... widze tu zasadnicza
        roznice. uchodzcy wyboru nie maja, polscy tatarzy walczyli o to by
        polska byla polska i sa nasi, ale arabowie budujacy sobie za lapowki
        kolejny przyczolek w europie... jakos mi sie to srednio podoba.
        dlaczego nasi atatrzy nie mogli zbudowac nowego meczetu, a naplywowi,
        ktorych jest garstka raz dwa i buduja? moze ktos sie tym zainteresuje?
        • Gość: ;-) Swiatynia opatrznosci wyglada jak meczet Wystarcz IP: *.netcologne.de 25.02.10, 12:10
          Swiatynia opatrznosci wyglada jak meczet. Wystarczy minarety
          dobudowac.
          Asekuranci z tch naszych ksiezy ;-)
          • Gość: Macho Re: Swiatynia opatrznosci wyglada jak meczet Wyst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 12:14
            I tu masz rację gościu.
          • Gość: da_hast_du_recht Re: Swiatynia opatrznosci wyglada jak meczet Wyst IP: *.iwv.kfa-juelich.de 25.02.10, 13:16
            > Swiatynia opatrznosci wyglada jak meczet. Wystarczy minarety
            > dobudowac.
            100/100. Jeszcze imama zatrudnic...
          • Gość: stasiątko Re: Swiatynia opatrznosci wyglada jak meczet Wyst IP: 62.148.70.* 25.02.10, 13:58

Tylu bogaczy katolików w Polsce, a kulwa mać tzw. Świątynia
            Opatrzności budowana jest z podatków moich, tj. ateisty.
            Wstyd panowie biznesmeni.......
            • Gość: a Re: Swiatynia opatrznosci wyglada jak meczet Wyst IP: *.chello.pl 17.03.10, 15:47
              >
              > Tylu bogaczy katolików w Polsce, a kulwa mać tzw. Świątynia
              > Opatrzności budowana jest z podatków moich, tj. ateisty.
              > Wstyd panowie biznesmeni.......

a ja jestem katolikiem i mnie się nikt nie pytał czy ja chce jakiś pałac
              opatrzności czy inny licheń, się w d... klechom poprzewracało, a ich marny żywot
              obraża mnie jako katola. Lepiej by za to postawili jakiś szpital, dom pomocy czy
              k.. nawet biblioteke i nazwali "katolicka" dla reklamy. A w ogóle to na takie
              rzeczy powinno być referendum.
        • 3miastoorg W Gdańsku stoi od lat 25.02.10, 12:19
          >dlaczego nasi atatrzy nie mogli zbudowac nowego meczetu

bo nasi Tatarzy mają swoje meczety (bodaj dwa) i nie potrzebują więcej, bo
          liczba wiernych się kurczy.
          W Gdańsku od lat stoi meczet sfinansowany przez jakiegoś
          szejka(pl.wikipedia.org/wiki/Meczet_w_Gda%C5%84sku), jeszcze za czasów
          komuny, dla studentów muzułmańskich studiujących w tamtym czasie w Polsce.
          Zapewniam Cię, że nie jest on żadnym przyczółkiem terrorystów. Muzułmanie to
          normalni ludzie.
          • turbo_wesz Re: W Gdańsku stoi od lat 25.02.10, 12:29
            skoro liczba wiernych się kurczy, to jak wytłumaczyć fakt że istniejący związek zreszający tysiące osób użerał się z tym od dawna, a nowy, liczący kilkaset członków - dostaje od razu wszystkie pozwolenia ?

jak dla mnie chodzi o kasę
          • Gość: Apasz Re: W Gdańsku stoi od lat IP: 62.233.251.* 25.02.10, 12:44
            tak muzułmanie są ok i dają świadectwo swojej religi pokoju ;)
            oj dają aż boli :(

• Gość: doszkołynaprzerwie Re: tu bym polemizował. zajrzyj uczciwie IP: *.23.54.194.generacja.pl 25.02.10, 14:02
              do jakiejkolwiek książki o historii.
              muzułmanie nam do pięt nie dorastają w 'krzewieniu myśli właściwej'.

mówią ci coś wyprawy krzyżowe, kolonializm, I i II WŚ, obozy koncentracyjne,
              bomba atomowa, komunizm, faszyzm itd.?

wszystko dziełem białego człowieka.
              więc może nie przesadzajmy z ta ekspansywnością i zagrożeniem ze strony arabów.
              naprawdę, jesteśmy w innej lidze, deklasujemy 'nieszczęśników'
              • Gość: hihih Re: tu bym polemizował. zajrzyj uczciwie IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.10, 17:41
                tylko szkoda, że Arabowie to też przedstawiciele rasy białej.
                • Gość: słusznie, słusznie prawda, trafniej byłoby napisać chrześcijanina IP: *.23.54.194.generacja.pl 25.02.10, 22:50
                  albo europejczyka.
              • Gość: e Re: tu bym polemizował. zajrzyj uczciwie IP: *.chello.pl 17.03.10, 15:52
                wszystko dziełem białego człowieka.
                > więc może nie przesadzajmy z ta ekspansywnością i zagrożeniem ze strony arabów.
                > naprawdę, jesteśmy w innej lidze, deklasujemy 'nieszczęśników'

a ja myślałem naiwny że tu chodzi o zagrożenie ze strony muzułmanów a nie arabów.
                Zrozum rzecz idzie o wyznawców danej religii a nie rasę. (a że przy okazji
                wiekszość arabów to muzułmanie to inna sprawa). To tak jakby mówić
                biały=chrześcijanin.
          • Gość: janek Re: W Gdańsku stoi od lat IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 25.02.10, 13:12
            zwlaszcza ci ktozy mordoja niewinnych, ciekawe ze w arabi
            saudyjskiej ni wolno budowac kosciolow
          • Gość: twoj listonosz Re: W Gdańsku stoi od lat IP: *.183.197-77.rev.gaoland.net 25.02.10, 15:28
            3 ostrogi
            przyjrzyj sie historii KOSOWA
            region paryski -co tam sie dzieje tez tam podobnie sie zaczynalo
          • Gość: Sobieski Re: W Gdańsku stoi od lat IP: *.gdynia.mm.pl 25.02.10, 22:50
            Czytałeś koran?
            Polecam:
            koran.apologetyka.com/czytaj/
            Zmienisz zdanie:)
        • turbo_wesz Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu 25.02.10, 12:22
          dokłądnie o tym samym pomyślałem... ktoś posmarował zapewne
        • Gość: Gruby Stefek Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: *.acn.waw.pl 25.02.10, 12:31
          a walic to
      • Gość: A.Spragi Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: *.dyn.optonline.net 25.02.10, 18:11
        Do tego "nierzucimziemi":
        wszystko na zasadzie wzajemnosci - jeden maczet w Warszawie,jeden
        katolicki kosciol w Jiddzie,Arabia Saudyjska.
        Tu nie bedzie minaretu - tam nie bedzie dzwonu.
        A pamietam wywiad z ambasadorem Saudii w Warszawie,na pytanie czy wolno
        modlic sie w Arabii po chrzescijansku,odparl:"tak,we wlasnym domu".
        Wiec muzulmany takze,we wlasnym domu.
        Mysle.ze po jakims zamachu(w Europie lub w USA) i ten meczet "nieco"
        ucierpi,podobnie,jak koscioly w tych dzikich krajach
      • Gość: A.Spragi Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: *.dyn.optonline.net 18.03.10, 17:56
        Precz ze zbrodnicza pseudo-religia
        W zadnym przypadku nie zezwalac na jej rozpowszechnianie.
        A ten,co zezwolil nabudowe meczetu - winien byc wyrzucony z RATUSZA
        i stanac przed sadem za korupcje
      • Gość: rudy Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.13, 12:14
        kupując wyborczą popieracie zdrajców wolnej Polski, kupując kebaby popieracie islamistów w Polsce. Przecież gdyby nie ta cała zgraja kebabów to dla kogo budowaliby meczet w Polsce?
    • Gość: keyser soze Łatwiej będzie ich obserwować... IP: 194.181.2.* 25.02.10, 09:22
      trzeba być tolerancyjnym i czujnym.
      • Gość: Ali Warszawa da się lubić IP: *.p.lodz.pl 25.02.10, 12:53
        Pierwszy tak duży meczet w Polsce.
      • Gość: janek Re: Łatwiej będzie ich obserwować... IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 25.02.10, 13:14
        muzulmanie sa "bardzo" tolerancyjni
        • Gość: STOP islamowi! muzułmanie = zero kultury, zero higieny... IP: *.chello.pl 15.03.10, 12:50
          • Gość: ja_35 Re: muzułmanie = zero kultury, zero higieny... IP: 86.96.228.* 07.06.10, 13:35
            zero kultury i zero higieny przede wszystkim maja
            katolicy.Muzulmanie myja sie dokladnie 5 razy dziennie przed kazda
            modlitwa ,przed wyjsciem z toalety obmywaja sie woda a nie wycieraja
            papierem , nie znajduja na bielisnie "brazowych sladow-pamiatek z
            toalety"Radze poczytac wiecej o Islamie a pozniej dawac komenty
      • Gość: ! przede wszystkim czujnym! IP: *.chello.pl 02.03.10, 11:20
    • Gość: grisza Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: *.chello.pl 25.02.10, 09:22
      Teraz mamy facetów w sukienkach nie wiem co gorsze???
      • Gość: mzb Teraz będzie można zauważyć ciekawy paradoks IP: *.128.14.218.static.crowley.pl 25.02.10, 10:09
        Ciekawe czy Ci co są zaślepieni nienawiścią do Katolików będą równie
        konsekwentni w nienawiści do innych religii.
        • larson Re: Teraz będzie można zauważyć ciekawy paradoks 25.02.10, 10:15
          > Ciekawe czy Ci co są zaślepieni nienawiścią do Katolików

Ciekawe po co piszesz "ci" i "katolików" dużą literą.
          • Gość: mzb Re: Teraz będzie można zauważyć ciekawy paradoks IP: *.128.14.218.static.crowley.pl 25.02.10, 10:20
            Bo tak mi się podoba :)
            • erroid Re: Teraz będzie można zauważyć ciekawy paradoks 25.02.10, 12:23
              hmm, Ci w sensie Tobie rzeczywiście z wielkiej sam pisze z przyzwyczajenia
              praktycznie zawsze, ale ci w sensie (oni, tamci) chyba powinno się z małej : ))
              nie wiem co na to Miodek
        • Gość: dziadzioniunio Re: Teraz będzie można zauważyć ciekawy paradoks IP: 195.245.213.* 25.02.10, 15:02
          Raczej nie, bo jakiś Mustafa może łeb uchlastać w dyskusji...
        • Gość: :( NIE będą to typ. lewactwo-buractwo:( IP: *.chello.pl 02.03.10, 07:20
        • Gość: e Re: Teraz będzie można zauważyć ciekawy paradoks IP: *.chello.pl 17.03.10, 15:57
          > Ciekawe czy Ci co są zaślepieni nienawiścią do Katolików będą równie
          > konsekwentni w nienawiści do innych religii.

Nie nasi "ateiści" plujący na katoli, będą naiwnie myśleć, że się w tej
          nienawiści połączą z muslimami. Tylko ze dla muslima ateista to jeszcze gorszy
          śmieć niż katol. Nie zdaja sobie sprawy że wśród muslimów nie można byc
          neutralnym. Albo jesteś z nimi albo przeciw nim. Nie ma drugiej opcji. Dlatego
          na katoli tak odważnie pluja bo wiedzą że katole im nic nie zrobią, bo po co.
    • daniello29 W większości krajów arabskich też są koszcioły 25.02.10, 09:29
      Nie wpadajmy w sidło stereotypów. W większości krajów arabskich
      również są kościoły i synagogi sam zwiedzałem chociaż by w Maroku,
      Tunezji czy Jordanii
      • Gość: eryk Re: W większości krajów arabskich też są koszcioł IP: 85.222.87.* 25.02.10, 09:32
        aha i siostry zakonne w Tunisie i w Ammanie noszą granaty w
        futerałach na różaniec?
        • everettdasherbreed Re: W większości krajów arabskich też są koszcioł 25.02.10, 13:01
          W futerałach czy w pochwach?
      • volim Re: W większości krajów arabskich też są koszcioł 25.02.10, 10:04
        Kilka zdjęć kościołów w kraju islamskim:

www.kosovo.net/destruction.html
        • Gość: mzb Fantastyczny komentarz, tym bardziej że to Europa IP: *.128.14.218.static.crowley.pl 25.02.10, 10:11
          Dodajmy jeszcze, że w kraju islamskim, czyli miłującym pokój.
          • Gość: zbig1113 Re: Fantastyczny komentarz, tym bardziej że to Eu IP: 89.228.3.* 25.02.10, 13:29
            Można miłować pokój, a jednocześnie stawiać zbrojny opór wrogowi.
            • Gość: mzb Wrogowi, czyli niewiernym :) IP: *.128.14.218.static.crowley.pl 25.02.10, 14:20
              I wszystko ładnie wytłumaczone.
      • Gość: Wars Re: W większości krajów arabskich też są koszcioł IP: 213.25.25.* 25.02.10, 10:27
        Piszesz bzdury. W Tunezji jest tylko jeden kościól chrześcijański.
        Jeden na cały kraj! Żaden kościół chrześcijański nie dostanie zgody na
        budowę.
      • Gość: Rob Re: W większości krajów arabskich też są koszcioł IP: *.lambda.com.pl 25.02.10, 12:17
        Zamanifestuj w Arabii Saudyjskiej że jesteś chrześcijaninem to zgodnie z prawem
        trafisz do więzienia, nawet jako turysta. Za Biblię lub krzyżyk na szyi grozi
        śmierć. W Arabii Saudyjskiej nie ma ani jednego kościoła. Dla mnie mistrzem jest
        burmistrz Mediolanu który powiedział, że pozwoli zbudować meczet gdy Saudyjczycy
        pozwolą mu zbudować kościół u nich.
        • Gość: i plotki bzdury. kompletne. IP: *.23.54.194.generacja.pl 25.02.10, 14:05
          • Gość: shal Re: bzdury. kompletne. IP: *.clubnet.pl 24.03.10, 09:30
            to poprzyj to czymś cwaniaczku.
      • ewa12321 Oko za oko. 25.02.10, 12:25
        > Nie wpadajmy w sidło stereotypów. W większości krajów arabskich
        > również są kościoły i synagogi sam zwiedzałem chociaż by w Maroku,
        > Tunezji czy Jordanii

Szczegolnie licznie powstaja koscioly w Turcji. Proponuje za
        zezwolenie na budowe jednego kosciola katolickiego w Turcji
        zezwolic na budowe jednego meczetu w krajach EU.
        Albo rozszerzmy to na kraje arabskie takze.

Za jeden kosciol katolicki w Izraelu jedna synagoga w EU.
        • everettdasherbreed Re: Oko za oko. 25.02.10, 13:03
          W Europie synagog nie brak, pomimo masowego ich niszczenia jakieś 70 lat temu.
          W Izraelu są świątynie chrześcijańskie. Powstały jeszcze przed rozłamem
          chrześcijaństwa na katolicyzm, ewangelicyzm i prawosławie.
          • ewa12321 Re: Oko za oko. 25.02.10, 19:40
            Synagogi powstaja jak grzyby po deszczu. Dzisiaj.
            Ile kosciolow katolickich powstalo w ostatnich latach w Izraelu?
        • Gość: STOP islamowi! skończy z tą zarazą z B. Wsch. IP: *.chello.pl 01.03.10, 10:53
        • Gość: he he he nos za nos, he he he IP: *.chello.pl 30.03.10, 16:43
      • Gość: Janek Re: W większości krajów arabskich też są koszcioł IP: 217.168.142.* 25.02.10, 14:17
        Chrześcijanie są jedną najbardziej prześladowanych grup społecznych
        na świecie. Rzadko trafiają jednak na czołówki gazet. Według
        organizacji Pomoc Kościołowi w Potrzebie na cierpienia ze względu na
        wyznawaną wiarę narażonych jest 200 milionów wyznawców Chrystusa, a
        śmierć w wyniku prześladowań poniosło 170 tysięcy wiernych - często
        w brutalnych atakach. W krajach islamu chrześcijanie stają się
        obiektem „czystek” religijnych. We wszystkich państwach, w których
        obowiązuje szariat (religijne prawo islamskie), śmiercią karane jest
        odejście od islamu, a więc również chrzest. Panujący w Arabii
        Saudyjskiej wahhabizm dąży do całkowitego oczyszczenia „świętej
        ziemi Proroka Mahometa” ze wszystkich innowierców.
        W kraju tym obowiązuje całkowity zakaz praktykowania religii innej
        niż islam. Oficjalnie 100% ludzi zamieszkujących w Arabii
        Saudyjskiej to muzułmanie. Nie można nosić krzyżyka, posiadać Biblii
        ani publicznie modlić się inaczej niż zakłada to islam. W kraju
        działa niemal wszechwładna policja religijna – Muttawa. Jej
        oficjalna nazwa to Komitet ds. Rozpowszechniania Cnót i Zapobiegania
        Występkom. Chrześcijanie, jeśli zostaną oskarżeni o nieprawowierną
        modlitwę lub posiadanie nielegalnych materiałów religijnych,
        trafiają tam do więzień i są torturowani. Nakłania się ich do
        wyparcia się wiary i przyjęcia islamu. Nawet w ambasadach – którym
        tradycyjnie przysługiwało prawo kaplicy – nie można zorganizować
        miejsca kultu innego niż muzułmański. W sierpniu 2008 roku, jak
        donosi organizacja Voice of the Martyrs, portal gulfnews.com ze
        Zjednoczonych Emiratów Arabskich informował o tragedii młodej
        Saudyjki, która przyjęła chrzest. Ojciec, członek Muttawy, gdy
        dowiedział się o nawróceniu córki na chrześcijaństwo, obciął jej
        język i spalił ją żywcem. Nie spotkała go za to żadna kara.
        Za nawrócenie na chrześcijaństwo zgodnie z prawem zginąć można
        również w Iranie, Afganistanie czy Somalii. Afganistan, mimo iż
        rządzony przez prozachodniego prezydenta, pozwala na zabicie
        człowieka, który porzuci islam. Konstytucja tego kraju stanowi
        bowiem, że jeśli coś nie jest regulowane zapisami prawa
        stanowionego, powinno być osądzone na podstawie szariatu (według
        szkoły Hanafi). W 2006 r. afgański sąd orzekł, że mężczyzna, który
        przyjął chrzest - Abdul Rahman – zaatakował islam, wobec czego
        powinien być skazany na śmierć. Mężczyznę wypuszczono z więzienia na
        wniosek prezydenta. Przez ambasadę Włoch zdołał wyjechać z
        Afganistanu. Dużo niebezpieczniejsi dla chrześcijan w Afganistanie
        są jednak talibowie. W 2007 roku porwali oni 23-osobową grupę
        koreańskich protestantów. Dwoje z nich straciło życie. Resztę
        uwolniono po negocjacjach. W październiku 2008 roku talibowie
        zastrzelili 34-letnią brytyjską wolontariuszkę, Gayle Williams,
        która z pobudek chrześcijańskich pracowała w organizacji
        humanitarnej działającej na rzecz ubogich i niepełnosprawnych
        Afgańczyków. Islamscy radykałowie postawili sobie za cel „wyczyścić”
        z chrześcijan jeszcze jeden kraj Bliskiego Wschodu – Irak. Tamtejsi
        chrześcijanie często nękani są zamachami w pobliżu kościołów,
        zwłaszcza przy okazji świąt. W ostatnie Boże Narodzenie z obawy
        przed zamachami, by wejść na pasterkę trzeba było mieć zaświadczenie
        o wyznawanej wierze. Bomby wybuchły w pobliżu miejsc kultu. Ofiarami
        bezpośrednich ataków padają jednak również księża i biskupi. Agencja
        AsiaNews ocenia, że od czasu upadku Saddama Husajna w Iraku zginęło
        1960 wyznawców Chrystusa. – W ciągu ostatnich lat 800 tysięcy
        chrześcijan opuściło Irak – podkreśla Korczyński. Jesteśmy świadkami
        największego exodusu naszego tysiąclecia.
      • Gość: dago Re: W większości krajów arabskich też są koszcioł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 21:27
        Tam już były kościoły zanim powstał islam
      • Gość: Roman Re: W większości krajów arabskich też są koszcioł IP: *.speed.planet.nl 25.02.10, 23:48
        Zamalo miałeś z niemi kontaktu. Kraje zachodnie z checia by sie ich
        pozbyly (holandia,niemcy) ale juz niestety jest za pozno
      • Gość: cichy Re: W większości krajów arabskich też są koszcioł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 15:47
        racja że są kościoły w arabskich krajach - ale plądrowane i palone a katolicy
        mordowani
    • Gość: heniek Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzułm... IP: *.chello.pl 25.02.10, 09:30
      A czy w Arabii Saudyjskiej będzie lub jest kościół katolicki?
      • szabo Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu 25.02.10, 09:40
        Czyli uważasz, że w PL powinny obowiązywać standardy Arabii Saudyjskiej, która
        dla samych muzułmanów jest ździebko ekstremalna?

Gość portalu: heniek napisał(a):

> A czy w Arabii Saudyjskiej będzie lub jest kościół katolicki?
        • fagusp Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu 25.02.10, 11:33
          Nie, w Polsce powinny obowiązywać polski standard: zero tolerancji dla islamu.
          Po co powtarzać błędy popełnione przez kraje Europy Zach.?
          • Gość: ! popieram - zero tolerancji dla islamskich IP: *.chello.pl 08.03.10, 15:30
            fanatyków religijnych!
        • Gość: ja Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: *.chello.pl 25.02.10, 12:09
          szabo napisał:

> Czyli uważasz, że w PL powinny obowiązywać standardy Arabii Saudyjskiej, która
          > dla samych muzułmanów jest ździebko ekstremalna?

i to ździebko ekstremalna arabia staiwa ten meczet wiec pewnie bedzie w nim
          ździebko ekstramalny saudysjki imam
          • kylax1 Wrzucenie swinskiego lba do meczetu skutkuje 03.03.10, 23:57
            tym, ze sami muzulmanie musza zburzyc meczet.
      • Gość: grisza Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: *.chello.pl 25.02.10, 09:51
        Jeśli w Arabii Saudyjskiej nie ma katolików to na cholerę tam
        kościół budować????
        • Gość: ja Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: *.chello.pl 25.02.10, 12:11
          Gość portalu: grisza napisał(a):

> Jeśli w Arabii Saudyjskiej nie ma katolików to na cholerę tam
          > kościół budować????

s atam katolicy i to tysiace z reguly chrzesciajnie z filipiun wedle oficjalnych
          statystyk nie ma bo wyznawanie innej wiary niz islam jest karane wiezieniem to
          co sie dziwic ze nikt sie nie przyznaje?
      • Gość: le ming Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: *.aster.pl 25.02.10, 11:38
        nie ma, tak jak w watykanie nie ma i nie bedzie meczetu.
        • Gość: ja Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: *.chello.pl 25.02.10, 12:12

Gość portalu: le ming napisał(a):

> nie ma, tak jak w watykanie nie ma i nie bedzie meczetu.

tylko ze watykan ma o.44 km powierzchni i nie ma tam miejsc ana meczet a arabia
          ma ponad 2000000 km i mieszkaja tam tysiace chrzescijan
          • everettdasherbreed Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu 25.02.10, 13:04
            Dokładnie.
            Watykan to tylko bazylika Św. Piotra z przyległymi budynkami. To państwo nie ma
            nawet własnej oczyszczalni ścieków i policji.
            • Gość: ! STOP islamizacji Polski! IP: *.chello.pl 01.03.10, 07:56
        • Gość: ech Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: 194.11.24.* 25.02.10, 12:50
          Porównanie godne leminga :)
    • Gość: mm Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.10, 09:30
      Bardzo dobrze że powstają takie miejsca kultury i religii. Jak widać może być
      ciekawym miejscem nie tylko religijny, ale też wiedzy o kulturze narodów
      "islamskich". Jak widać można inwestować z datków, a nie wyciągać rękę po
      "dotacje" jak to się dzieje w naszym kraju.
      Znając arabów nie będzie to skromny budyneczek, szczególnie jak piszę musiał
      trochę kosztować
    • Gość: qwertyu Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: *.acn.waw.pl 25.02.10, 09:31
      Nie, nie zaczyna sie u nas. U nas juz jest. Wieksza czesc kraju deklaruje
      czlonkostwo w najbardziej zwyrodnialej sekcie w historii ludzkosci.
      • Gość: marti Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 09:49
        Tak się ma pojęcie tolerancji do rzeczywistości. Katole ujadają jak
        małe wystraszone pieski na rękach u Pani, bojąc się wszystkiego co
        pozornie groźne i inne. Założę się że połowa tych warszawskich
        muzułmanów jest porządniejszymi i bardziej otwartymi ludźmi niż tu
        piszący prości, ciemni polaczkowie.
        • snow Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu 25.02.10, 12:16
          Przyjedź do Szwecji zobaczysz tych porządnych muzłumanów... Ciekawe czy będziesz tolerancyjny, jak będziesz płacił na zasiłki dla muslimów.
        • wirusx Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu 25.02.10, 12:24
          marti napisał(a): Założę się że połowa tych warszawskich
          > muzułmanów jest porządniejszymi i bardziej otwartymi ludźmi niż tu
          > piszący prości, ciemni polaczkowie.
          ------------------------
          I przegrasz zakład, bo to tylko chwilowa zmyłka dla naiwnych
          Europejczyków, dopóki Allach nie każe im zrobić porządku z
          niewiernymi. Ale na razie "islam religią pokoju", bal bla bla...

• Gość: Dziki Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzułm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 09:43
      cyt.: "Będziemy się tam modlić i tłumaczyć Polakom, że islam jest
      religią umiarkowaną" Tak, tak, tak - a potem z okrzykiem Allah Akbar
      sruuuu... i będzie big bada bum....
      Islam dawno temu BYŁ religią pokojową, ale teraz to przykrywka
      różnej maści porąbańców, toczących chorą wojnę z resztą świata.
      Czekam jeszcze na PRZYMUSOWE burki na ulicach, pozasłaniane twarze
      kobiet i żadania abyśmy się cofneli w poglądach gdzieś tak do XIV
      wieku.
      • eadingas Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu 25.02.10, 09:54
        Z punktu widzenia niektorych krajow europejskich juz mamy poglady z XIV
        wieku wiec duzo nam nie trzeba.
      • Gość: Nikanor Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: 80.241.133.* 25.02.10, 10:06
        Ale co - już masz: faceci w sukienkach bez baby, baby w czepkach bez facetów,
        ukrzyżowany facet na ścianie i religia na świadectwie dojrzałości.
      • Gość: xoxo Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: *.171.79.219.static.crowley.pl 25.02.10, 10:08
        ależ pod pewnymi względami my jesteśmy w XIV wieku. dzięki masom nawiedzonego,
        katolickiego betonu i reprezentującym ten beton politycznym oszołomom :)
        w sumie te burki to jedna z nielicznych różnic... chociaż muszę przyznać, że
        katolicyzm bezpieczniejszy, bo moher mnie co najwyżej obszczeka, a islamski
        fanatyk równie dobrze może zdekapitować :>
    • Gość: grisza konkurencja wyrasta IP: *.chello.pl 25.02.10, 09:44
      Klechy i dewoty już szumią bo im konkurencja wyrasta heheh...
      • Gość: Zenon Re: konkurencja wyrasta IP: 94.75.121.* 25.02.10, 12:35
        "Powyżej 20% zaczynają się demonstracje siły, podpalenia szkół, szpitali,
        samochodów, synagog i kościołów. Większość osadzonych w więzieniach to
        muzułmanie. Dotychczas sporadyczne grupy para-militarne dżihadystów zaczynają
        działać w świetle dnia, często wypierając na terenach zamieszkania muzułmanów
        lokalne siły porządkowe.

Etiopia
        • Gość: mm Re: konkurencja wyrasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 12:45
          Jest drobna roznica...Za podpalenie kosciola w Etiopii Chrzescijannie tam nie
          pierdzielili by glupot ze tak nie wolno tylko by lby urwali muzulmanom. Dlatego
          muzulmanie tam nie fikaja.
          • etiopczyk ha ha ha 25.02.10, 12:59
            A separatyści muzułmańscy z Ogadenu?
            • Gość: mm Re: ha ha ha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 13:27

NO I TO JEST DOWOD NA TO, ZE KSIAZKA NIEWIELE MA WSPOLNEGO Z TYM, CO DZIEJE SIE
              NAPRAWDE, ALBOWIEM MALGO GDZIE TAK JAK W ETIOPII MUZULMANIE Z CHRZESCINAJANAMI
              ZYJA W POKOJU I ZGODZIE. NIE MA PODPALEN, DEMONSTRACJI ANI NICZEGO INNEGO.
              LUDZIE ROZNYCH RELIGII MIESZKAJA W TYCH SAMYCH MIASTACH I WIOSKACH, ZENIA SIE ZE
              SOBA I SWIETUJA...

• Gość: Zenon Re: ha ha ha IP: 94.75.121.* 25.02.10, 13:51
              Pisze o regionach, gdzie muzulmanie i chrzescijanie zyja razem, nie o Ogadenie,
              ktory jest slabo zaludniony, chyba w 100% muzulmanski i ciagnie ku Somalii. W
              Amharalandzie, w Oromii, a zwlaszcza na muzulmanskim wschodzie (Harar, Dire
              Dawa) muzulmanie i chrzescijanie od wielu wiekow zyja w zgodzie, toleruja siebie
              i szanuja swoje zwyczaje.
              A media uwialbiaja szukac kozlow ofiarnych bo z sensacji zyja (jakie media, tacy
              odbiorcy i na odwrot). Jak to mowil kiedys pracownik TVN - zblizaja sie wakacje,
              autobusy beda sie rozbijac, bedzie robota! A WY TYCH TROGLODYTOW-CELEBRYTOW O
              WIELKICH GEBACH I PUSTYCH MOZGACH SLUCHACIE I BIEZENIE ICH SZCZEKANIE NA POWAZNIE.
              • jasio1231 Re: ha ha ha 25.02.10, 15:24
                A co szdzisz o Kosowie? Tam rowniez chrzescijanie i muzulmanie zyli
                razem. Przyjrzyj sie rowniez problemom w Indiach i separacii
                pomiedzy Pakistan i Indie. Innym przykladem moga byc Filipiny, Ale
                to juz troche inny rozdzial.
    • Gość: Nikanor Ta jest. A katole - do Watykanu jazda. IP: 80.241.133.* 25.02.10, 09:51

• Gość: he he he sam spadaj do rebego, he he he IP: *.chello.pl 03.03.10, 12:41
    • Gość: Warszawiak Witamy serdecznie w Warszawie naszych braci! IP: *.chello.pl 25.02.10, 09:59
      Niech nikt nam nie wmawia , że Polska to kraj katolicki . Polska to kraj
      sprzedajnych i skorumpowanych polityków . I tyle .
    • Gość: klio Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzułm... IP: 79.97.253.* 25.02.10, 10:04
      nie wiem czemu ani władze warszawy, ani krajowe nie wspierają naszych
      własnych osiadłych tu od wieków i zasymilowanych tatarów tylko od ręki
      dają działke na budowę meczetu saudyjskich ekstremistów. mamy pod ręką
      umiarkowany zeuropeizowany islam a z uśmiechem na ustach witamy ten
      fundamentalistyczny importowany prosto z półwyspu arabskiego.
      • Gość: zam Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: 85.222.87.* 25.02.10, 10:15
        dokladnie
      • Gość: lk Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.10, 13:14
        jakie "dają"? przecież oni tę działkę kupili z prywatnych rąk za
        rynkową cenę...
        to właśnie Ci "nasi" muzułmanie chcą od miasta działkę albo kasę :)
        • zdzisiek66 prawda o naszych muzułmanach 25.02.10, 14:52
          > to właśnie Ci "nasi" muzułmanie chcą od miasta działkę albo kasę :)
          Polscy muzułmanie z Muzułmańskiego Związku Religijnego przed wojną mieli zarówno
          działkę, jak i kasę (co prawda nie wystarczającą) i nawet pozwolenie na budowę.
          Działkę ukradła komuna, ale wiesz, co stało się z kasą przeznaczoną na meczet?
          Wpłacili ją na Fundusz Obrony Narodowej. Nie znalazłem informacji, ile dokładnie
          to było, jeśli ktoś wie, niech wrzuci.
          A teraz nasi muzułmanie mają salkę na Wiertniczej, a przyjezdni budują wypasiony
          meczet za pieniądze od wahabitów...
          • kylax1 Otoz to. 03.03.10, 23:58

• ethebor Dokładnie! Nasi Tatarzy powinni mieć meczet! 25.03.10, 16:17
            W pierwszej kolejności. To zasłużeni patrioci. Poza tym ich kultura to część
            kultury Polski. Ze pieniądze ofiarowali sami ale nie rozumiem dlaczego nie
            zwrócono im działki (albo dano zastępczej).

• three-gun-max Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu 25.02.10, 10:05
      No i bardzo dobrze. Każdy może chodzić w czym mu się podoba.
      • Gość: ciekawy Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: 81.210.87.* 25.02.10, 10:13
        Mało wiesz. Problem w tym ze te kobiety nie maja wyboru.
        • brytnej Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu 25.02.10, 11:14
          Gość portalu: ciekawy napisał(a):

> Mało wiesz. Problem w tym ze te kobiety nie maja wyboru.

Tak samo jak wiekszosc ludzi w Polsce nie ma wyboru i chrzci dzieci
          i w szkole kaze sluchac dyrdymalow opowiadanych przez panow w
          sukienkach i panie ze szmatami na glowie.
          • Gość: mm Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 12:35
            Tylko jest jedna rozniac, nikt za to ze sie wypniesz na tych kolesiach w
            sukienkach lba ci nie odrabie. Spruboj publicznie cos powiedziec na islam w
            krajach arabskich....zycze powodzenia twardzielu.
            I jeszcze jedno, ktos madry powiedzial z religia jest jak z armia nie masz
            swojej wpuszczasz inna. Sorry ale wole juz kolesi w sukienkach niz facetow
            ktorzy leja swoje kobiety i znirzaja je do roli psa(ale oczywiscie wszyscy
            postepowi politycznie poprawni nigdy tego nie powiedza, chociaz dobrze o tym
            wiedza...nie wypada), wole kolesi w sukienkach niz rasistowskich muzulmanow
            ktorzy nie muzulmanow uwazaja za podludzi jak hitler zydow.
            • brytnej Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu 25.02.10, 12:51
              Gość portalu: mm napisał(a):

> Tylko jest jedna rozniac, nikt za to ze sie wypniesz na tych
              kolesiach w
              > sukienkach lba ci nie odrabie. Spruboj publicznie cos powiedziec
              na islam w
              > krajach arabskich....zycze powodzenia twardzielu.
              > I jeszcze jedno, ktos madry powiedzial z religia jest jak z armia
              nie masz
              > swojej wpuszczasz inna. Sorry ale wole juz kolesi w sukienkach niz
              facetow
              > ktorzy leja swoje kobiety i znirzaja je do roli psa(ale oczywiscie
              wszyscy
              > postepowi politycznie poprawni nigdy tego nie powiedza, chociaz
              dobrze o tym
              > wiedza...nie wypada), wole kolesi w sukienkach niz rasistowskich
              muzulmanow
              > ktorzy nie muzulmanow uwazaja za podludzi jak hitler zydow.

A ja wole ludzi normalnych. Tak samo nie lubie radykalnych
              muzulmanow jak radykalnych katolikow. Zywie taka sama niechec do
              teokratow watykanskich, iranskich i buddyjsko-tybetanskich. Roznica
              miedzy nimi glownie taka, ze jednym sie mniej a drugim bardziej
              udaje, a jeszcze innym w ogole. Nie chodzi tu o brody czy sukienki,
              ale o to, czy nie mowia mi, co mam robic. "Religia pokoju" to
              oksymoron, niezaleznie od tego, o jakiej religii mowa. No chyba ze
              myslimy o calkowicie indywidualnym wierzeniu poszczegolnych
              jednostek, a nie mniej lub bardziej masowych grupach modlitewnych i
              innych grupach wywolywania nacisku.
        • three-gun-max Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu 25.02.10, 14:15
          W Polsce? coś nowego.
    • Gość: xxx Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzułm... IP: 212.160.172.* 25.02.10, 10:11
      Skończy się na tym że codziennie jakiś debil zawinięty w szmatę do
      podłogi, będzie darł ryja na pół Warszawy przez nagłośnienie.
      • soren Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu 25.02.10, 10:46
        Właśnie...
        asset.soup.io/asset/0407/2032_9399_500.jpeg
        • Gość: borubar Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: 212.160.172.* 25.02.10, 12:31
          suuper rysunek!! Usmiałem sie!! :D wrzuce go sobie jako status w
          GG :)
      • Gość: le ming Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: *.aster.pl 25.02.10, 11:39
        bo na razie jest tak, ze debile w sukienkach nap...aja w dzwony o szostej rano.
        i jest bosko.
    • Gość: niunia Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzułm... IP: 93.159.17.* 25.02.10, 10:15
      Pamietajcie o Kosowie
      • Gość: grisza pamiętajcie o Srebrenicy! IP: *.chello.pl 25.02.10, 11:06
        pamiętajcie o Srebrenicy!
        • Gość: Sława Mladićowi Przydałoby się więcej 'Srebrenic'. IP: *.speed-net.pl 25.02.10, 14:54
          Czetnicy wiedzieli jak sobie z nimi radzić.
    • ofiara_interwencji Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzułm... 25.02.10, 10:16
      Absolutnie nie wolno się zgadzać na takie inwestycje. Umiłowanie pokoju i
      umiarkowanie niech islamiści najpierw zademonstrują u siebie. Najdziwniejsza
      jest ta fascynacja islamem wśród wrogów Kościoła. Nie bójcie się, Wami też
      muzułmanie się zajmą w swoim czasie.
      • Gość: seemija Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: 78.8.33.* 25.02.10, 12:30
        masz pojęcie choć w części co piszesz ?
        wiesz co znaczy islamista ?
        z tak płytkim mózgiem i samotną szarą jedną (może więcej bo abonament) dajesz
        świadectwo jak cywilizowanym przedstawicielem ciemnogrodu jesteś :D
        kościół to instytucja, tak samo daleka Bogu jak katolickie mohery
        a umiłowanie pokoju widać chociażby w tym że bracia między sobą nie walczą
        wśród nazywających się chrześcijanami z Bogiem na ustach kosę pod żebro
        dostaniesz za 2 złote
        • Gość: heh Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: *.chello.pl 25.02.10, 12:35
          a ty co? byłeś gdzieś czy tylko ideologiczne dyrdymały nie wychodząc z domu
          piszesz?
      • Gość: ala żenada IP: 195.14.4.* 25.02.10, 15:59
        dokładnie zgadzam z się z wypowiedzią przedmówcy
        tę "inwestycję" zaaprobowały niekatolickie władze miasta
        poza tym wiadomo jak ciężko zbudować kościół w krajach arabskich
        w tekście artykułu jest o licznych azjatach itp, przecież Hindusi i
        Wietnamczycy nie chodzą do meczetu, są albo hinduistami albo
        buddystami!
      • kylax1 Ja jestem wrogiem kosciola, ale islamu nienawidze 04.03.10, 00:00
        jeszcze bardziej.
    • marac List wolnomyślicieli muzułmańskiego pochodzenia 25.02.10, 10:20
      List grupy wolnomyślicieli i humanistów muzułmańskiego pochodzenia
      do muzułmanów z całego świata

Drodzy przyjaciele,

Tragiczne wydarzenia z 11 września wstrząsnęły światem. Trudno sobie
      wyobrazić, że ktoś może być do tego stopnia przepełniony nienawiścią, by
      popełnić tak ohydne zbrodnie i zabić tylu niewinnych ludzi. Będąc ludźmi
      muzułmańskiego pochodzenia jesteśmy tak samo wstrząśnięci jak reszta świata.
      Czujemy jednak, że nasi sąsiedzi i współobywatele patrzą na nas podejrzliwie i
      nieufnie. Chcemy zaprotestować i powiedzieć światu, że nie jesteśmy
      terrorystami, a ci którzy popełniają te podłe czyny są mordercami i nie mają z
      nami nic wspólnego. Jednak w rzeczywistości z powodu naszych muzułmańskich
      korzeni nie możemy po prostu wymazać "piętna islamskiego terroryzmu" z naszej
      tożsamości!

Większość muzułmanów z pewnością oświadczy: "Islam nigdy by nie poparł
      zabijania niewinnych ludzi. Allach ze Świętego Koranu nigdy nie nawoływał do
      zabijania. Wszystko to jest dziełem kilku wprowadzonych w błąd ekstremistów z
      marginesu społeczeństwa. Prawdziwy islam nie ma nic wspólnego z agresją.
      Potępiamy wszelką przemoc. Islam oznacza pokój. Islam oznacza tolerancję."

Oto co powiedziałby wykształcony muzułmanin:

Tak myśli większość muzułmanów, ale czy to prawda? Czy islam naprawdę głosi
      pokój i tolerancję, odrzucając przemoc? Muzułmanie, którzy popełniają te
      zbrodnie są innego zdania. Wierzą, że to, co robią to dżihad (święta wojna).
      Twierdzą, że zabijanie niewiernych jest obowiązkiem każdego muzułmanina. Nie
      zabijają dlatego, że chcą pogwałcić prawa islamu, lecz dlatego, że myślą, iż
      tak właśnie powinien postępować prawdziwy muzułmanin. Ci, którzy wysadzają w
      powietrze własne ciało, by zabić więcej niewinnych ludzi robią to, ponieważ
      myślą, że czeka ich nagroda w Raju. Mają nadzieję, że zostaną pobłogosławieni
      przez Allacha, będą jeść niebiańskie pożywienie, pić czyste wino i cieszyć się
      towarzystwem boskich partnerek. Czy się całkowicie mylą? Skąd wzięli te
      wypaczone poglądy? Jak to się stało, że uwierzyli, iż zabijanie niewinnych
      ludzi sprawia przyjemność Bogu? Czy może to my jesteśmy w błędzie? Czy islam
      naprawdę głosi przemoc? Czy wzywa swych wyznawców do zabijania niewiernych?
      Potępiamy tych, którzy dopuszczają się aktów przemocy i nazywamy ich
      ekstremistami. Ale czy naprawdę są oni ekstremistami, czy też postępują tak,
      jak każe im święta księga, Koran? Czego naucza Koran? Czy go czytaliśmy? Czy
      wiemy, jakie nauki są w nim zawarte? Przeanalizujmy kilka z nich i przyjrzyjmy
      się bliżej słowom Allacha.

Czego naucza nas Koran: Wykorzystaliśmy najszerzej dostępne angielskie
      tłumaczenie Koranu. Czytelnicy mogą zweryfikować nasze cytaty ze świętej
      księgi. Prosimy, byście zachowali bezstronność i przeczytali te wersety kilka
      razy. Poniższe cytaty pochodzą z najbardziej godnego zaufania przekładu Koranu
      autorstwa Yusufaliego. *

W Koranie jest napisane: "O wy, którzy wierzycie! Nie bierzcie sobie za
      przyjaciół Żydów i chrześcijan" (5:51), "I zabijajcie niewiernych,
      gdziekolwiek ich spotkacie" (2:191), "Mordujcie ich i bądźcie dla nich surowi"
      (9:123), "Zabijajcie bałwochwalców, tam gdzie ich znajdziecie; chwytajcie ich,
      oblegajcie i przygotowujcie dla nich wszelkie zasadzki!" (9:5). Koran każe nam
      walczyć z niewiernymi i obiecuje: "Jeżeli wśród was jest dwudziestu
      cierpliwych, to zwyciężą dwustu; a jeżeli jest stu wśród was, to oni zwyciężą
      tysiąc niewiernych" (8:65). Allach i jego posłaniec chcą, żebyśmy walczyli z
      chrześcijanami i Żydami, "dopóki oni nie zapłacą daniny własną ręką i nie
      zostaną upokorzeni" (9:29).

Allach i jego posłaniec głoszą, że dopuszczalne jest niedotrzymywanie obietnic
      (traktatów) i zobowiązań wobec pogan i wypowiadanie im wojny, kiedy tylko
      czujemy się wystarczająco silni (9:3). Nasz Bóg każe nam "zwalczać
      niewiernych" i "ukarze ich przez nasze ręce i okryje ich wstydem; i dopomoże
      nam zwyciężyć ich" (9:14).

Koran odbiera całej ludzkości wolność wyznania i skazuje wszystkich
      nie-muzułmanów na piekło (5:10), nazywa ich "nadżi" (plugawymi,
      niedotykalnymi, nieczystymi) (9:28) i nakazuje swym wyznawcom walczyć z
      niewiernymi dopóty, dopóki nie pozostanie żadna inna religia prócz islamu
      (2:193). Głosi, że "niewierni pójdą do piekła i będą pojeni wrzątkiem"
      (14:17). Nakłania muzułmanów, by "zabili niewiernych, ukrzyżowali ich lub
      obcięli im dłonie i stopy, albo by wypędzili ich z kraju, by doznali hańby na
      tym świecie i kary bolesnej w życiu ostatecznym." (5:34) Głosi również, że
      "ci, którzy nie uwierzyli, będą mieli ubranie przykrojone z ognia; a głowy ich
      polewane będą wrzącą wodą, która roztopi ich wnętrzności i skórę. Dla nich
      będą żelazne rózgi z hakami"(22.19-22) i że nie tylko "czeka ich hańba na tym
      świecie, ale i On da im zakosztować w Dniu Zmartwychwstania kary ognia
      palącego." (22:9)

W Koranie jest napisane, że "ci, którzy wzywają boga innego niż Allach nie
      tylko zaznają kary w tym życiu, lecz w Dniu Zmartwychwstania ich kara będzie
      podwojona, i będą w niej poniżeni na wieki" (25:68). Dla tych, którzy "nie
      wierzą w Boga i Jego Posłańca, On, zaprawdę, przygotował dla niewiernych ogień
      płonący" (48:13). Choć zaleca nam się, byśmy byli współczujący dla siebie
      nawzajem, mamy być "srodzy dla niewiernych" - chrześcijan, Żydów i ateistów,
      którzy są naszymi sąsiadami i kolegami (48:29). Oto co Prorok "surowo
      nakazuje" dla tego, kto nie wierzy w Allacha: "Bierzcie go i nałóżcie mu
      kajdany! potem w ogniu piekielnym palcie go! Następnie zakujcie go w łańcuch,
      którego długość wynosi siedemdziesiąt łokci! Bo on nie wierzy w Boga potężnego
      i nie zachęca do żywienia biednych! I nie ma tutaj dla niego przyjaciela, nie
      ma pożywienia oprócz cuchnącej ropy; i nie je tego nikt oprócz grzeszników."
      (69:30-37)

Koran zakazuje muzułmaninowi przyjaźnienia się z niewiernym, nawet jeśli ów
      niewierny jest jego ojcem lub bratem (9:23), (3:28). Nasza święta księga
      nakazuje nam nie okazywać posłuszeństwa niewiernym i ich rządom, lecz ze
      wszystkich sił zwalczać niewiernych (25:52), i być dla nich srogimi, ponieważ
      ich miejsce jest w Piekle"(66: 9). Święty Prorok rozkazuje nam walczyć i
      stwierdza, że "walka jest dla nas dobra, chociaż jest nam nienawistna"
      (2:216). Następnie radzi: "uderzcie mieczem po szyi niewiernych; a kiedy ich
      całkiem rozbijecie, to mocno zaciśnijcie na nich pęta" (47:4) Nasz Bóg
      obiecał: "Ja wrzucę strach w serca niewiernych" i nakazał: "Bijcie ich więc po
      karkach! Odetnijcie im końce wszystkich palców!" (8:12). Zapewnia nas także,
      że kiedy zabijamy w jego imieniu "to nie my ich zabijamy, lecz Allach ich
      zabija, aby doświadczyć wiernych doświadczeniem pięknym, pochodzącym od Niego"
      (8:17). Każe nam "wzbudzić przerażenie w sercach wrogów" (8:60). Uczynił
      Dżihad obowiązkiem każdego muzułmanina i ostrzegł nas: "A jeżeli nie
      wyruszycie [na dżihad], to ukarze was Bóg karą bolesną i zmieni was na inny
      naród. A wy nie możecie Mu w niczym zaszkodzić. Przecież Bóg jest nad każdą
      rzeczą wszechwładny!" (9:39) Allach mówi do Świętego Proroka: "O Proroku!
      Walcz przeciwko niewiernym i przeciwko obłudnikom i bądź dla nich surowy! Ich
      miejscem schronienia będzie Gehenna. Jakże nieszczęsne to miejsce przybycia!"
      (9:73).
      [...]
      c.d. tutaj: www.buddyzm.edu.pl/magazyn/14/cs14-26.htm
      • Gość: polk5 Przekonali mnie... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.02.10, 10:44
        ...islam faktycznie u samego źródła jest religią pokoju...
        • wirusx Re: Przekonali mnie... 25.02.10, 12:32
          Naiwniaku, i w Koranie, i w Biblii każdy może znaleźć odpowiedni
          cytat pasujący do każdej założonej tezy!
          • Gość: mm Re: Przekonali mnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 12:46
            prosze pytoczyc jakis ustep z Nowego Testamentu, nawolujacy do nienawisci
            przeciwko drugiemu czlowiekowi....
      • Gość: seemija Re: List wolnomyślicieli muzułmańskiego pochodzen IP: 78.8.33.* 25.02.10, 12:42
        "O wy, którzy wierzycie! Nie bierzcie sobie za
        > przyjaciół Żydów i chrześcijan" (5:51)

5:50 Czyż oni pragną sądu z czasów pogaństwa?
        Któż jest lepszy od Boga
        w sądzeniu ludzi,
        którzy posiadają pewność?

5:51 O wy, którzy wierzycie!
        Nie bierzcie sobie za przyjaciół
        żydów i chrześcijan;
        oni są przyjaciółmi jedni dla drugich.

"I zabijajcie niewiernych,
        > gdziekolwiek ich spotkacie" (2:191),

190 Zwalczajcie na drodze Boga
        tych, którzy was zwalczają,
        lecz nie bądźcie najeźdźcami.
        Zaprawdę; Bóg nie miłuje najeźdźców!

191 I zabijajcie ich, gdziekolwiek ich spotkacie,
        i wypędzajcie ich,
        skąd oni was wypędzili
        - Prześladowanie jest gorsze niż zabicie. -
        I nie zwalczajcie ich przy świętym Meczecie,
        dopóki oni nie będą was tam zwalczać.
        Gdziekolwiek oni będą walczyć przeciw wam, zabijajcie ich!
        - Taka jest odpłata niewiernym! -

192 Ale jeśli oni się powstrzymają...
        - zaprawdę, Bóg jest przebaczający, litościwy!

i w ten sposób mogłabym godzinę
        wyrwane z kontekstu kawałki i to nie dość dobre tłumaczenia Koranu można równie
        dobrze wykorzystać jak wyrwane z kontekstu kawałki cytatów z Biblii :)

chcesz kilka kwiatków ze Starego Testamentu ?
        a i w Nowym by się znalazło...
        debilizm siać nienawiść nie znając ani podstaw z Pisma które cytujesz...
        a później panowie ABS wyżywają się na każdym z ciemniejszym odcieniem skóry
        przepełnieni miłością bliźniego...
        • Gość: wojtek Tolerancja dla tolerancyjnych! IP: *.icpnet.pl 25.02.10, 15:14
          Chyba obaj jesteście katolikami, bo zbyt wiele wierzycie w treści
          Świętych Ksiąg. Islam historycznie rozszerzał się przez podbój nowych
          ziem i przymusową islamizację. Ta religia zapewniła sobie sukces bo
          jest agresywna, oparta na dyskryminacji, odrzucająca wszelkie reformy
          i krytykę. Rozkazuje i nakazuje jak nienawidzić i niszczyć każdą
          konkurencję w możliwie najskuteczniejszy i najbrutalniejszy sposób.
          Żadne cytaty i interpretacje tego nie zmienią. Ta religia powinna być
          niszczona w Europie. Jestem za tolerancją tolerancyjnych. Nie mam nic
          przeciwko gejom, lesbijkom, Murzynom, katolikom pod warunkiem że Ci
          także mnie akceptują. Statystyczny muzułmanin nie zaakceptuje mojego
          ateistycznego światopoglądu, dlaczego więc ja miałbym akceptować
          jego? Muzułmanie, won!
          • Gość: wojtek Re: Tolerancja dla tolerancyjnych! IP: *.icpnet.pl 25.02.10, 15:20
            Acha - nie jestem islamofobem, ale
            zapobieganie ekspansji Islamu to kwestia przyszłości mojej, moich
            dzieci i całej kultury europejskiej. Traktujmy ich dokładnie tak jak
            oni traktują chrześcijan w Egipcie - niech wiedzą że nie są mile
            widziani. O ateistach to już lepiej nie wspomnę.
    • Gość: mark Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzułm... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.10, 10:42
      Ludzie, obudźcie sie!. Za kilkadziesiąt lat wiele krajów w Europie bedzie
      miało wiekszość islamska, a wszystko przez tą nasza wspaniałą tolerancje.
      Kiedy słysze jak puste głowy szukaja sobie wrogow w gejach ich małżenstwach a
      nie widza, że prawdziwy wrog cichaczem zasiedla nam kontynent, to płakać mi
      sie chce. Czy znacie jakikolwiek kraj muzułmanski, gdzie moznaby tak otwarcie
      manifestowac swoja religijna odmiennosc albo odmiennosc kulturowa, np poprzez
      stroj, jak oni mogą w naszym swiecie?? Przeciez by ukamienowali albo zgwałcili
      kazda kobiete ktora nie byłaby zakryta szmatami od stop do głów a kazdego
      katolika ostentacyjnie manifestujacego wiere w Jezusa by zadzgali cichaczem. A
      co robi Europa? Pozwala im budowac meczety, pozwala im (jak na angielskich
      uczelniach) wznosic modły w czasie zajec i miec miejsce NA UCZELNI do
      obmywania nóg, w tym samym czasie zabrania katolikom manifestowac swojej
      religii poprzez wieszanie krzyzy itp zeby NIE URAZAC UCZUC MNIEJSZOSCI!!! Ta
      mniejszosc zalewa nas falą, nie szanują naszej kultury i nienawidza nas.
      Wdzieraja sie w Europe z chciwosci ale nie chca nic z siebie tej Europie dac,
      jedynie sie mnoża jak karaluchy. Obym nie doczekał czasow kiedy zaczna
      wprowadzac swoje rzady w ktoryms z krajow Europy, bo to bedzie poczatek konca
      cywilizacji jaka znamy...
      • brytnej Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu 25.02.10, 11:20
        Najlepszym wyjsciem jest panstwo swieckie, traktujace rownie
        restrykcyjnie oszolomow religijnych kazdej masci - czy to
        wieszajacych na scianie narzedzia egzekucji, czy to chodzacych w
        czarnych sukienkach, pomaranczowych szmatach, przescieradlach na
        glowie, a przede wszystkim takich, dla ktorych jakistam ich bog czy
        inna tego typu idea jest wazniejsza niz sasiad, szef i kolega z
        pracy, policjant i kazdy przyzwoity czlowiek.
        • Gość: q Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: *.chello.pl 25.02.10, 13:14

brytnej napisał:

> Najlepszym wyjsciem jest panstwo swieckie, traktujace rownie
          > restrykcyjnie oszolomow religijnych kazdej masci

Masz przykład Francji jak owo "państwo świeckie" wspaniale działa. Dopóki pod
          pojęciem "państwa świeckiego" chodziło o walkę z katolicyzmem wszyscy postępowcy
          tylko cmokali jak to jest we Francji pysznie. A gdy teraz Sarkozy chce objąć
          świeckością islamistów i np. zakazać noszenia burek, to podnosi się wrzawa i
          wrzask o łamaniu praw człowieka.

Na propagowaniu sterylnej świeckości państwa daleko nie zajedziesz, bo większość
          społeczeństwa nie jest ateistami. Lepiej przyjąć -przy założeniu rozdziału
          kościoła od państwa- pewne ogólne zasady religii chrześcijańskiej jako
          fundamentu cywilizacji europejskiej. Tak byłoby i uczciwie i zgodnie ze stanem
          faktycznym. A ze świeckością i tolerancją w ustach stwarzasz tylko puste pole
          dla fanatyków. Bo mogą sobie np. swobodnie wybudować ów meczet przy blue city w
          Warszawie gdzie będą integrować muzułmanów w najbardziej skrajnym duchu rodem z
          Arabii Saudyjskiej.
          • brytnej Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu 25.02.10, 13:31
            Gość portalu: q napisał(a):

>
            > brytnej napisał:
            >
            > > Najlepszym wyjsciem jest panstwo swieckie, traktujace rownie
            > > restrykcyjnie oszolomow religijnych kazdej masci
            >
            > Masz przykład Francji jak owo "państwo świeckie" wspaniale działa.
            Dopóki pod
            > pojęciem "państwa świeckiego" chodziło o walkę z katolicyzmem
            wszyscy postępowc
            > y
            > tylko cmokali jak to jest we Francji pysznie. A gdy teraz Sarkozy
            chce objąć
            > świeckością islamistów i np. zakazać noszenia burek, to podnosi
            się wrzawa i
            > wrzask o łamaniu praw człowieka.

Ja nie wrzeszcze i widze tutaj tylko zelazna i rozsadna konsekwencje.

Gość portalu: q napisał(a):

> Na propagowaniu sterylnej świeckości państwa daleko nie
            zajedziesz, bo większoś
            > ć
            > społeczeństwa nie jest ateistami.

Nie mowie o panstwie ateistycznym, ale swieckim. To roznica. Czyli
            co kto robi w domu, to jego sprawa, moze sie np. modlic do glowy
            byka, pod warunkiem, ze byk zostal zabity zgodnie z przepisami o
            ochronie zwierzat. W przestrzeni publicznej obowiazuje zas pelne
            rownouprawnienie - nikt nie ma zadnego prawa do wywierania naciskow
            na innych, zeby byli ateistami, muzulmanami, chrzescijanami czy tez
            moze Marsjanami.

> A ze świeckością i tolerancją w ustach stwarzasz tylko puste pole
            > dla fanatyków. Bo mogą sobie np. swobodnie wybudować ów meczet
            przy blue city w
            > Warszawie gdzie będą integrować muzułmanów w najbardziej skrajnym
            duchu rodem z
            > Arabii Saudyjskiej.

Jak wyzej. Uwazam, ze nikt nie powinien miec prawa do agresywnego
            propagowania czegokolwiek i zmuszania kogokolwiek. Moga budowac
            meczet czy kosciol czy cokolwiek w tym stylu, ale zgodnie z
            normalnymi zasadymi zabudowy, jakie obowiazuja dla centrow
            handlowych, biurowcow czy fabryk w danym miejscu. Jak jest powiedzmy
            naksymalna wysokosc 12 m, to fabryki nie mozna raczej wyposazyc w
            minarety czy wieze, to samo winno dotyczyc kosciolow, minaretow,
            centrow satanistycznych czy ateistycznych.
            • myslacyszaryczlowiek1 Niestety mamy demokrację 25.02.10, 13:57
              I związane z tym reguły.
              I można na tyle mieć rozwinięte zwoje mózgowe że można sobie wyobrażić co może
              być za 50lat.
              I można mieć na tyle rozwiniętą wiedzę historyczną że każde wpuszczenie obcych
              na nasze terytorium, którzy nie chcieli się integrować owocowało konfliktami np.
              Krzyżacy, Cyganie, Żydzi.
              • brytnej Re: Niestety mamy demokrację 25.02.10, 14:35
                myslacyszaryczlowiek1 napisał:

> Krzyżacy, Cyganie, Żydzi.

LOL. Zapomniales o masonach.

Po pierwsze: co ma wpuszczanie kogokolwiek do religii. Co innego
                imigracja, a co innego wyznawanie lub niewyznawanie religii. To
                zupelnie inne sprawy.

Po drugie: juz teraz mamy sytuacje, ze wiekszej czesci spoleczenstwa
                nie da sie zintegrowac ze zdrowym rozasadkiem i to rodzi konflikty.
                • Gość: wojtek Re: Niestety mamy demokrację IP: *.icpnet.pl 25.02.10, 15:43
                  Kolega wcześniej podał Ci niezaprzeczalne fakty historyczne. Co mają
                  do tego masoni? Imigracja ma z religią bardzo dużo wspólnego, gdyż ta
                  religia uniemożliwia integrację tych ludzi z lokalną kulturą. Co
                  więcej, nakazuje im nie uznawać wszelkich "niewiernych Islamowi"
                  norm. Czy będziesz tolerował sąsiada bijącego swoją nieposłuszną
                  żonę? Pamiętaj że islam praktycznie zatrzymał się w rozwoju w XIII
                  wieku. Islam to ciągle klapki na oczach, kucie i bezmyślne
                  powtarzanie fatalnie napisanego Koranu i traktowanie go jako prawdy
                  objawionej.
                  • brytnej Re: Niestety mamy demokrację 25.02.10, 16:58
                    Gość portalu: wojtek napisał(a):

> Kolega wcześniej podał Ci niezaprzeczalne fakty historyczne. Co
                    mają
                    > do tego masoni?

To, ze wyliczanie krzyzakow, Romow i Zydow jednym tchem wydaje sie
                    cokowiek dziwnym zestawieniem.

> Imigracja ma z religią bardzo dużo wspólnego, gdyż ta
                    > religia uniemożliwia integrację tych ludzi z lokalną kulturą.

Alez przeciez wcale nie o tym jest dyskusja. Jacys Arabowie buduja
                    meczet, ale nie sprowadzaja i nie osiedlaja Arabow. Sadze, ze
                    dyskusja byla raczej o "nawracaniu" na islam, nie o imigracji.

> Czy będziesz tolerował sąsiada bijącego swoją nieposłuszną
                    > żonę?

Pewnie ze nie, niezaleznie od tego, czy jest ateista, muzulmanem czy
                    katolikiem. Tak samo nie toleruje w sasiedztwie kogos, kto halasuje
                    o 6 rano w niedziele pod pozorem praktyk religijnych, kogos, kto pod
                    tym pozorem wymusza dzialki za pol darmo itd. Nie toleruje tez
                    nikogo, kto pod jakimkolwiek pozorem czyni innym krzywde lub wymusza
                    na nim bezprawnie cokowiek.

> Islam to ciągle klapki na oczach, kucie i bezmyślne
                    > powtarzanie fatalnie napisanego Koranu i traktowanie go jako
                    prawdy
                    > objawionej.

Primo: Koran jest lepiej napisany niz Biblia, bardziej spojny i
                    lepszy literacko.
                    Secundo: Islam nie opiera sie na jednej wykladni Koranu, a na wielu
                    szkolach bardzo roznie go interpretujacych. Tak ze islamskie "prawdy
                    objawione" bywaja bardzo rozne. Raczej to wlasnie, ze w wielu
                    pradach islamu nie ma ospowiadajacego za wszystko "szefa", czyni go
                    tak trudnym do opanowania.
                    Tertio: Czyz katolicyzm nie uwaza Biblii + spisanych pomyslow
                    ilustam papiezy za prawde objawiona?
                    • Gość: shal Re: Niestety mamy demokrację IP: *.clubnet.pl 24.03.10, 09:39
                      nei wiem czy byłeś w niemczech dłużej niż miesiąc jeżeli nie to
                      zapraszam. Zapraszam również na dworzec w Berlinie :]

Kolega dał ci do zrozumienia że Francja nie jest wstanie poradzić
                      sobie z islamem bo ten nie uznaje norm przyjętych w społeczeństwie
                      europejskim więc prędzej czy później tak będzie u nas. Kwestia czasu.
      • Gość: logik Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: *.chello.pl 25.02.10, 13:47
        Jeśli wierzysz prawdziwie w chrześcijaństwo, przekażesz swoją
        wiarę swoim dzieciom a one swoim, to co cię obchodzi to, w co inni
        wierzą?
    • takisobiejac Popieram! 25.02.10, 10:46
      Świetna sprawa!
      Nareszcie muzułmanie nie będą musieli się tłoczyć w ciasnym meczecie na
      Wiertniczej, przed którym ciężko zaparkować auto!
      A Nizar (a nie NEZAR, jak napisaliście) Charif, Syryjczyk od lat mieszkający w
      Polsce, powinien się cieszyć a nie wypowiadać słowa, że nie mają nic
      wspólnego. Chyba Mirosław Emir Popławski ciągle jeszcze mąci wodę w środowisku
      muslimów w Polsce.
      Tak czy inaczej cieszmy się. Muzułmanie to nasi bracia!

djamaladdin.blog.pl
      • Gość: Macho Re: Popieram! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 12:16
        Bracia? Weź nie pierdziel.
        • Gość: Rober Re: Popieram! IP: *.ztpnet.pl 25.02.10, 13:00
          chyba twoi - wyznaje zasade jak oni nam tak my im - zero tolerancji dopuki
          Europa jeszcze jest Europą
      • Gość: Apasz bracia nasi to Serbowie Słowacy Węgrzy Rosjanie .. IP: 62.233.251.* 25.02.10, 12:50
        bracia nasi to Serbowie Słowacy Węgrzy Rosjanie .. mamy też wspolną historie i
        kulturę z ludami europy ale z muzułmanami ? Chyba ten ręcznik ktory na głowie
        nosisz uciska cie ;)
        • Gość: Saxon Z Węgrami? Nie korzenie lecz historię, IP: *.chello.pl 02.03.10, 16:20
          Madziarzy to plemię ugrofińskie nie Słowiańskie, nie aryjskie nawet.
      • marac Re: Popieram! 26.02.10, 13:12
        > Tak czy inaczej cieszmy się. Muzułmanie to nasi bracia!

Wiesz jak Lenin nazywał takich jak Ty? A Kadafi na pewno by się z nim zgodził.
        "Pożyteczni idioci".
        Jak za 50 lat ukamienują Twoją wnuczkę za wyjście na miasto bez szmaty na
        głowie, to przypomnisz sobie te słowa. Ale będzie już za późno.
      • Gość: STOP islamowi! a to spadaj na bambus (azjatycki)! IP: *.chello.pl 07.04.10, 06:17
    • Gość: agnostic Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzułm... IP: *.in.pegasus.pl 25.02.10, 10:51
      Zaczyna się od jednego meczetu. A kończy się na wbijaniu przez wyznawców najbardziej pokojowej z religii samolotów w budynki. Że nie wspomnę o wysadzaniu się ześwirowanych z nienawiści samobójców w powietrze pośród tłumu zapiekłych wrogów islamu np. kobiet z dziećmi, robiących zakupy na targu. Trzeba to zdusić w zarodku. Proponuję wylać wiadro świńskiej krwi na fundamenty tego "przybytku". Wtedy będą to musieli przenieść...
      • Gość: Beciaa Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: *.t-mobile.co.uk 25.02.10, 14:06
        Haha genialne ..Kiedy zbiorka krwi?
    • Gość: Christoff Najpierw budują meczety IP: *.aster.pl 25.02.10, 10:56
      by za chwilę podpalać samochody i podrzynać gardła naukowcom
    • Gość: mixer Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.10, 10:58
      Meczet w środku miasta, to na kilometr cuchnie korupcją.
      Mam gdzieś poprawność polityczną i nie chcę meczetu wybudowanego dla przyjezdnych arabów, budowanego za saudyjskie pieniądze.
      Większość terrorystów odpowiedzialnych za zamachy w Europie i USA to byli studenci lub urodzeni tam muzułmanie. Zbyt tolerancyjne państwa wyhodowały żmiję na własnym ciele a teraz już nad tym nie panują.
      Ja wolę żyć w nietolerancyjnym, zacofanym kraju wolnym od islamistów.
      • brytnej Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu 25.02.10, 11:23
        Gość portalu: mixer napisał(a):

> Ja wolę żyć w nietolerancyjnym, zacofanym kraju wolnym od
        islamistów.

Ja wole kraj nietolerancyjny dla idiotow i oszolomow kazdego typu -
        islamistow, radykalnych chrescijan, faszystow i wszelkich innych
        naszystow i fanatykow.
      • Gość: le ming Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: *.aster.pl 25.02.10, 11:42
        > Meczet w środku miasta

ty, synek, a ty wiesz, gdzie jest Blue City? Jaki to srodek miasta?
    • Gość: q islamizagja IP: *.biol.uw.edu.pl 25.02.10, 11:28
      Poniższy artykuł pochodzi z książki dr. Petera Hammonda: Slavery, Terrorism
      and Islam: The Historical Roots and Contemporary Threat:

Islam nie jest ani religią, ani kultem - jest pełnym, kompletnym ustrojem.

Islam ma religijne, polityczne, ekonomiczne oraz militarne komponenty.
      Komponent religijny jest podstawą dla wszystkich innych komponentów.
      Islamizacja następuje, kiedy w danym kraje jest wystarczająco dużo muzułmanów,
      aby zaczęli się domagać swoich tak zwanych "praw religijnych". Kiedy poprawne
      politycznie i multikulturalne społeczeństwa zgadzają się na "rozsądne"
      muzułmańskie żądania o ich "prawa religijne", po cichu przechodzą także
      pozostałe komponenty. Tak właśnie to działa: (Źródło danych procentowych -
      CIA: The World Fact Book (2007)).

Dopóki populacja muzułmanów pozostaje w okolicach 1%, są oni postrzegani jako
      miłująca pokój mniejszość. W artykułach prasowych, filmach podkreślana jest
      ich barwna odmienność:

USA
      • Gość: grisza Re: islamizagja IP: *.chello.pl 25.02.10, 11:36
        A jakie źródło wiarygodne no no... prawdziwa hamerykańska wolność...
        do wieszania murzynów!
      • damiann_38 Islamizacja Europy jest juz przesądzona 25.02.10, 12:44
        Francja i Holandia staną się republikami islamskimi jeszcze za
        naszego życia. Wskaźnik dzietności u "niewiernych" Francuzów to 1,8,
        a ten sam wskaźnik wśród muzułmanów mieszkających we Francji to 8,1.
        Nie wiem czy można to powstrzymać, ale biernie czekać raczej nie
        możemy
        • Gość: e Re: Islamizacja Europy jest juz przesądzona IP: *.chello.pl 25.02.10, 13:00
          musisz zacząć zapładniać katoliczki.
          • Gość: pazdzioch Re: Islamizacja Europy jest juz przesądzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 13:59
            wystarczy debilu odciac socjal muslimom - nie beda mieli czego zrec to moze przestana sie rozmnazac

teraz nic nie robia tylko kradna, pala co sie da, biora zasilka i robia bachory
        • kylax1 Przesadziles i to bardzo. 04.03.10, 00:03
          Nawet w Afganistanie, czy Nigrze dzietnosc jest daleko od 8.1

Dzietnosc muzulmanow we Francji, to jakies 2.5-3.0. Biali Francuzi maja jakies
          1.8-1.9.
    • soutyss Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzułm... 25.02.10, 11:32
      I bardzo dobrze. Nalezy im sie. Maja takie same prawo postawic sobie
      meczet jak tzw. My kolejny kosciol.
      Powiem wiecej: chetnie tam pojde i bede poznawal ich kulture.
      Wszystkim, ktorzy pisza o "kolejnych przyczolkach", "czujnosci" i
      tym podobnych bzdurach szczerze wspolczuje.
      • tony.c Jak w Arabii Saudyjskiej wybudują kościół czy syna 25.02.10, 12:11
        gogę to ok. A tak dzieciaku jakoś się nie dzieje. Mam nadzieję, że
        ciebie do tej kultury zachęcą i będziesz miał swój wybuchowy występ
        kończący twe rezolutne życie :)
      • Gość: Maa Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: *.linkor.com.pl 25.02.10, 12:19
        puknij sie w glowe! podaj przyklady budowy kosciolow w krajach arabskich. W
        Arabii Saudyjskiej za pomysl budowy od razu idze sie na stryczek. Ostatnie
        wydarzenia w Egipcie ( przesladowania koptow ) i w innych regionach
        muzulmanskich, pokazuja jaka to tolerancyjna i milosciwa religia POKOJU. Dlatego
        zastanow sie co piszesz, chcesz miec druga Francje albo Wielka Brytanie? Jesli
        chcesz poznawac kulture to wyjedz na pustynie. Zapewne przyjma Cie cieplo.
        • hajota Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu 25.02.10, 13:18
          Gość portalu: Maa napisał(a):

> puknij sie w glowe! podaj przyklady budowy kosciolow w krajach arabskich.

Poza Arabią Saudyjską w krajach arabskich (i muzułmańskich) są kościoły.
          W niejednym sama bywałam. W Katarze otwarto nowy kościół mniej więcej rok temu.
          Nie chce mi się po raz enty wyszukiwać linków, niech się niedowiarkowie sami
          pofatygują i wrzucą w Google'a np. church Kuwait (bądź nazwę innego państwa).

A jak sprawy wyglądają w Arabii Saudyjskiej, najlepiej się dowiedzieć z bloga
          osoby, która tam mieszka
          arabiasaudyjska.blogspot.com/2008/07/inne-religie-w-arabii.html
      • Gość: Anty Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: *.timplus.net 25.02.10, 12:23
        To jedź do Arabii Saudyjskiej i postaw tam sobie kościół, zobaczymy czy będziesz dalej taki tolerancyjny (oni mogą robić sobie u nas co chcą a my u nich nic).
        • Gość: Troglo-B Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: *.raciborz.vectranet.pl 25.02.10, 13:16
          zabic to wszastwo zawczasu w zarodku , brudne swinie i tyle
        • Gość: fakty Muzułmanie to porażka, religia która nigdy nie IP: 81.219.13.* 06.04.10, 13:27
          wyszła ze średniowiecza!
      • Gość: RLerkin Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: 78.101.165.* 25.02.10, 12:29
        To co piszesz jest bardzo szlachetne i zgadzam sie z Toba w pelni ale chcialbym
        Cie prosic abys po wyjsciu z spotkania przeczytal sobie cos na temat tego co sie
        dziej w Arabi Saudyjskiej i Panstwach muzlumanskich z ludzmi innych wyznan,
        innego koloru skory lub po prostu myslacych inaczej. Nie wiem czy wiesz ale w
        kazdym z tych Panstw nawet tak czesto odwiedzanym przez Polakow Egipcie,
        istnieje prawa zgodnie z ktorym ten kto stara sie wplynac na muzlumanina aby
        zmienil wiare popelnia przestepstwo. Tu gdzie teraz mieszkam jest to karane
        smiercia. Wiec Ten Pan Muzlumanin ktory zaprasza innych do poznania kultury i
        religi robilby to w jako Chszescijanin w kraju islamski to popelnialby
        przestepstwo karane smiercia. Hmmmm Czy to nie wzudza w Tobie watpliwosci co do
        szczerosci intencji fundatora z Arabii Dausyjskiej ?
      • malaguena1 Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu 25.02.10, 12:37
        Współczuć takiej ciem.ocie w dzisiejszych czasach - szanowny
        soutyss nie wie co sie dzieje w Europie i swiecie zachodniej
        cywilizacji? To niech soutyss sie troche doksztalci, chyba, ze
        soutys tez wyznawca sekty tu opisanej jest.
        Polecam:
        noemi-niewierzmuzulmanom.blogspot.com/2009/09/globalne-strategie-konwersji.html
        noemi-niewierzmuzulmanom.blogspot.com/2009/08/eurabia-i-prawa-szarii-w-europie.html
        noemi-niewierzmuzulmanom.blogspot.com/2009/11/islamizacja-betlejem.html
        noemi-niewierzmuzulmanom.blogspot.com/2009/12/paryz-piatki-po-poudniu.html
        noemi-niewierzmuzulmanom.blogspot.com/2009/12/first-comes-saturday-then-comes-sunday.html

i wiele innych postów z opisem FAKTÓW dotyczących tego środowiska
      • adrian.a.marchewka Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu 25.02.10, 12:39
        To pojedz sobie na wycieczke do Algerii, Egiptu badz Maroko - wtedy
        zmienisz zdanie.
        Chyba ze uwazasz, ze np. wozenie kobiet na pace ciezarowki jest
        czyms wlasciwym ?
      • Gość: Ste Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: *.aztw.cable.virginmedia.com 25.02.10, 13:23
        Przyjedź do UK, zobacz ich kulturę a gwarantuję Ci że po tygodniu będziesz
        przewodził protestom przeciwko budowie meczetu w Polsce.
      • Gość: niedobrze Re: Powstaje meczet dla 11 tys. warszawskich muzu IP: *.strzelcekrajenskie.mm.pl 25.02.10, 13:51
        no i wlasnie taka osoba jak ty ulegnie islamowi, sie temu podda i przez to zostanie "ocalona". A Ci co nie beda chcieli zmienic religii zostana zabici, w mysl zapisow Koranu !! radze zglebic temat zanim po raz kolejny zaczniesz takie bzdury wypisywac.
        btw to sprobuj pojechac "do nich" i zalozyc tam kosciol !! ciekawe ile dni przezyjesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka