Dodaj do ulubionych

Ambulanse nie przestrzegają kodeksu drogowego

IP: *.emergency.pl 20.02.04, 22:35
Nie czytajcie artykułów Pani Dudzik, bo zawierają same bzdury, wyssane z
palca i przede wszystkim są nieprawdziwe i nierzetelne. Nawet przeglądanie
jej wypocin jest stratą czasu. Ona nie ma bladego pojęcia o służbie zdrowia.
Obserwuj wątek
    • Gość: ŁP Uderz w stół. IP: *.lublin.mm.pl 21.02.04, 15:10
      To nie jest artykuł o służbie zdrowia, tylko o nieprzestrzeganiu kodeksu
      drogowego.
    • Gość: Ramon Re: Ambulanse nie przestrzegają kodeksu drogowego IP: *.rodlo.sdi.tpnet.pl 21.02.04, 15:25
      A ja uważam, że głupia jest matka 8-miesięcznego dziecka. Nie wydaje mi się, by
      chore dziecko w tym wieku wytrzymało kikladziesiąt minut jazdy przywiązane na
      siedząco do fotelika. A już na pewno nie byłoby to z korzyścią dla jego zdrowia.
      • Gość: Robert 8-miesieeczne dziecko IP: 212.76.52.* 23.02.04, 15:29
        Kolego, jesli nie masz pojecia o opiece nad dziecmi to nie wypowiadaj sie! Ja
        jestem ojcem 2 dzieci i moje dzieci czesto spedzaly po kilka godzin w
        samochodowym foteliku nie nudzac sie przy tym. Dzieje sie tak gdyz:
        1. Dziecko, zwlaszcza niemowle, ma bezgraniczne zaufanie do rodzicow i slepo
        podporzadkowuje sie jego slowom
        2. Jazda samochodem to swego rodzaju kolysanka i wiekszosc dzieci podczas jazdy
        poprostu zasypia.

• Gość: chacik Re: Ambulanse nie przestrzegają kodeksu drogowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 15:45
      Tak samo jak ty nie masz zielonego pojęcia o bezpieczeństwie ruchu drogowego i stosownych przepisach kodeksu ruchu drogowego. Zastanawiam się, czy jesteś lekarzem, czy raczej konowałem.
      • Gość: slaski Do Ramona i Lekarza IP: 62.233.140.* 21.02.04, 16:13
        Do lekarza:
        nikt nie każe Tobie czytać artykułów pani Iwony Dudzik, więc nie wiem czemy tak
        wytrwale piętnujesz większość z nich. Wyssane czy nie wyssane z palca, w pewnym
        stopniu uczulają na rzeczy, które mogą każdego z nas spotkać w placówkach
        Służby Zdrowia.
        Do Ramona:
        wnioskuję, że nie masz dziecka pisząc, że głupia jest matka, która chce
        zapewnić swojemu dziecku maksimum bezpieczeństwa. Może kiedyś też przytrafi Ci
        się być za kogoś odpowiedzialnym i może wtedy zrozumiesz intencje tej "głupiej"
        matki.
        • Gość: Peppers Janse! Ruszcie troche glowa! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.02.04, 00:13
          Zamiast zajmowac sie takimi sprawami moze byscie troche ruszyli glowami i
          przejrzeli na oczy! Latwo jest skrytykowac system opieki zdrowotnej w Polsce.
          Zawsze znajda sie jakies uchybienia. Ale duzo trudniej zrozumiec lekarzy i
          ludzi z nim wspolpracujacych gdy musza wykonywac swoje obowiazki nie majac na
          nie pieniedzy. Znajdzcie srodki, podniescie skladke na ubezpieczenie zdrowotne
          to i podobnych problemow bedzie mniej. A w obecnej sytuacji to nalezy sie
          cieszyc, ze karetka wogole jezdzi. Takie sa realia. Tyle, ze gazety zamiast
          brac strone lekarzy, pokazac problem, znalezc fundusze wola robic wiele szumu i
          kreowac kolejna afere. Bo ta jest zrobic latwo i popularnie.
          Ja uwazam, ze to wogole cud i wielkie osiagniecie, ze ta karetka wogole jezdzi
          przy obecnym stanie finansowym, szpitala przy Litewskiej i generalnie calej
          sluzby zdrowia. Jakby lekarze chcieli trzymac sie przepisow itp to powinni
          wogole zawiesic na jakis czas owe przejazdy, bo na zakup fotelikow itp nia ma
          pieniedzy. Tylko, ze wtedy bylaby duzo wieksza nagonka na srodowisko. Padly by
          okarzenia, ze lekarze to mordercy, nie zlecaja badan, odmawiaja pomocy chorym
          itp. Dopiero wtedy bylaby prawdziwa afera. Prasa moglaby sie wykazac.
          Naprawde moim skromnym zadniem lekarzy i dyrekcje szpitala powinno sie wogole
          wychwalac za to, ze cokolwiek co przypomina karetke jeszcze jezdzi i wozi
          pacjentow.

Z powazaniem!

P.S. Pozdrawiam serdecznie caly personel szpitala przy ulicy Marszalkowskiej 24
          a w szczegolnosci caly zaespol ze stacji dializ.
          • Gość: Tommy Re: Janse! Ruszcie troche glowa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 13:09
            Oczywiście. Wszystko jest u nas za drogie, niemożliwe itd. W takim dziwnym
            kraju USA każde nowonarodzone dziecko dostaje w prezencie nosidełko/fotelk
            samochodowy. U nas dostaje wyprawkę od pampersa czy innego gerbera (forma
            reklamy). Może jednak "pogadać" z P&G czy innym Johnsonem a on zakupi te 10
            fotelików na Litewską - nie muszą być te za 300 zł za sztukę, wystarczą takie
            po 100. Może to komuś jednak kiedyś uratuje życie. Co do tege barana co
            twierdzi że 8 miesięczne dziecko nie może jeździć w fotliku bo się męczy. Może
            i to długo, a przynajmniej będzieżyło - vide głośny wypadek pod Poznaniem gdzie
            gość c5 miał czołówkę z taksiarzem. Przeżyło tylko dziecko w foteliku.
          • Gość: szczęśliwy zdrowy Re: Janse! Ruszcie troche glowa! IP: *.daewoo.com.pl 23.02.04, 11:06
            Jak zwykle winne są pieniądze.Mam wysławiać dyrektorów,za co za to że brali odpowiednie pensyjki jak było sie jeszcze czym dzielić. Te braki nie powstały
            wczoraj. Było walczyć jak jeszcze było o co.Od 20 lat płacę składki a moje wizyty lekarskie to "badania okresowe" i pare razy internista i z tego się cieszę, ale jakby
            mi sie teraz trafił przejazd na jakieś badanko , to za tyle lat składek powinni zawieźć mnie na tronie
    • mar_elx a ja uważam, że lekarze to lenie i niedorajdy 22.02.04, 09:00
      Bez przerwy mędzą o tym, że nie ma pieniędzy na służbe zdrowia, że mało
      zarabiają itd. A weźta się do ROBOTY!Za mało płacą w szpitalu lub przychodni?
      Otwórzta prywatne kabinety i pozwalniajta się z państwowych posadek. Ale w
      większości przypadków do takiego konowała PRYWATNIE nikt by nie przyszedł bo
      jest niekompetentny. A na państwowej posadce odsiedzi swoje, poopowiada
      świnskie kawały, najebie się spirytusem... Znam różnych lekarzy. Znam panią
      laryngolog, która w państwowej przychodni pracuje 2 dni w tygodniu, a w resztę
      dni przyjmuje w prywatnych gabinetach i poradniach w kilku okolicznych
      miasteczkach podwarszwskich. I nie narzeka na brak pieniędzy. Znam pediatrę, do
      którego można zadzwonić o każdej porze dnia i nocy, a nawet w Wigilię i w
      Sylwestra i on PRZYJEDZIE. Nie za darmo oczywiście. A inna pani pediatra
      labidzi, że jej mało płacą w przychodni, ale nie robi NIC żeby to zmienić.
      Jesteśta lenie śmierdzące albo kompletne niedorajdy.

A jak poszedłem do przychodni panstwowej po 13 godzinie, to pani doktorka
      powiedziała, że mnie nie przyjmie, bo powinienem się zarajestrować RANO. Ja jej
      na to, że jej zapłacę 50 złotych za wizytę, bo mnie gardło boli. Ale on franca
      jedna wolała se kawe popijać z rejestratorką. To ch.. jej w d... Niech zdycha
      na tej posadce.

ALe to jest włąśnie efekt punktów za pochodzenie chłopsko-robotnicze przy
      przyjęciach na medycynę...
      • Gość: Peppers Jestes bucem i tyle IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.02.04, 16:54
        Jestes Pan bucem i tyle. W kazdy srodowisku sa ludzie wielcy i swinie. Wsrod
        lekazr tez. Jednak praca lekarza jest ciezka i odpowiedzialna, a zarabiaja oni
        niecale 1500PLN. (ciekawe, czy Pan chcialby pracowac za takie pieniadze maja c
        jeszcze na sumieniu zycie i zdrowie pacjentow a na karku krwiozerczych
        prawnikow). Fakty moga dorbobic prywatnie i dorabiaja. Fakt moag rzucic
        publiczna sluzbe zdrowia w cholere. Ale tego nie robia, bo wiekszosc z nich
        jeszcze w cos wierzy. Niech Pan pomysli chwile- ilu Polakow byloby stac na
        prywatne leczenie. Mysle, ze niewielu. Fakt, karetki moga stanac, bo nie ma
        kasy. Ale lekarze tego nie chca, wola ratowac pacjentow (nawet jesli czasem
        lamia prawo) niz siedziec bezczynnie i mowic pacjentom- albo Pan sie leczy
        prywatnie albo wcale. I ja ich za to podziwiam. Ze w sytuacji kiedy w szpitalu
        barkuje termometrow, gdy nie ma poscieli, gdy kuchnia ledwo gotuje marne
        obiadki, gdy karetkom brakuje na paliwo oni ciagle robia swoje i proboju pomoc
        pacjentom najlepiej jak moga. Chwala im za to! A wyjscie z sytuacji maja jedno-
        nie wozic dzieci na badania wacle. Zaslaniajac sie oczywiscie przepsiami ruchu
        drogowego. Tylko co wtedy powiedzialby Pan i prasa? Dla takich ludzi jak Wy
        srodowiski lekarskie tak czy siak jest banda nieukow i kombinatorow. My jednak
        pomagamy takim ludziom ja Wy choc prywatnie wami gardzimy.

• mar_elx a ty jesteś chamem i idiotą 22.02.04, 17:18
          Bo nie rozumiesz tego co napisałem. Nie wiem co powiedziałaby prasa, ale wiem
          co ja bym powiedział. Gdyby lekarze wreszczie wypięli się na tę państwową
          karykaturę służby zdrowia, to wreszczie byłoby NORMALNIE. Może powstałby
          prywatne kasy chorych. Nie musi pan mną gardzić, bo to nie jest sposób na to,
          zeby sobie BYT poprawić. Usługa medyczna w sensie komercyjnym to taka sama
          usługa jak każda inna. Uważam, że powinna być wynagradzana stosownie do
          kwalifikacji, jakości pracy i odpowiedzialnosći świadcżącego tę usługę. Cenę
          powinen tez regulwoać popyt i podaż. Zrfesztą socjalizm nie sprawdzil się w
          gospodarce, to dlaczego ma się sprawdzić w medycynie? Za 2 miesiace lekarze
          będą mogli (chyba) podejmować pracę na zachodzie. Spodziewam sie, że wyjadą
          jednak tylko NIELICZNI. Dalaczego - nie dlategho, że 99% lekarzy to ideowcy
          gotwi nieść pomoc medyczną włąsnemu narodowi choćby i za darmo. ALE DLATEGO< ŻE
          NIE NIE ZNACZIE JEZYKÓW OBCYCH, ŻE WROSŁY WAM DUPY W DOMOWE PIELESZE, ŻE
          WOLICIE JAK FERDEK KIEPSKI NARZEKAĆ NA WSZZYSTKO, ALE NIE POTRAFICIE WZIĄĆ
          SWOJEGO LOSU W SWOJE RĘCE. OKAZAĆ NIECO DYNAMIZMU, PRZBOJOWOŚCI, RACJONALNEGO
          MYŚLENIA. Ja wam, lekarze, życzę jak najlepiej - na prawdę. A jaki pan ma
          pomysł na to, żeby się wam w Polsce lepiej żyło? Podnieść podatki do 90% i
          skłądkę na ubezpieczenie zdrowotne do 9%? wtedy nie bedzie kogo leczyć, bo
          wszyscy zdechną z głodu!
          • Gość: Peppers Odpowiedz IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.02.04, 20:54
            1. Jezyki obce znamy, choc oczywiscie nie wszyscy.

2. Wielu lekarz wyjezdza i wielu planuje wyjechac. To ich wybor, tak ja kazdego
            innego czlowieka. Ja osobiscie zostaje ale bynajmniej nie dlatego, ze jestem
            ideowcem. Zwyczajnie tutaj jest moj dom i moj swiat.

3. Nie wiem jak naprawic sluzbe zdrowia ale nie mi o tym myslec. Ja mam leczyc
            ludzi, a zarzadzac szpitalem, transportem, kuchnia ma menedzer. I to jest jego
            problem ja znalezc pieniadze. Moim problemem jest podejmowanie optymalnych
            decyzji majac do wyboru dostepne srodki.

4. Aby wprowadzic prywatna sluzbe zdrowia nalezaloby zmienic konstytucje.

5. Tak jak juz napisalem- na prwatna sluzbe zdrowia wiekszosci Polakow nie
            byloby zwyczajnie stac. Ale ja wiem, u nas na sasiadow i ludzi miej zamoznych
            zwyaczjnie sie leje. Uwaza sie ich za gorszy gatunek. Liczy sie tylko wlasny
            tylek. Mnie bedzie stac na prywatnego lekarza i tyle. A ze kogos innnego nie,
            to juz jego problem. Tak niestety mysli wiele osob. I weldug mnie jest to
            bardzo smutne i z gruntu rzeczy niemoralne.

6. Nie oczekuje pochwal za moja robote. Zwyczajnie stram sie wykonywac moja
            prace. Ale uwazam, ze naglasnianie spraw takich jak w komentowanym przez nas
            artykule nie sluzy ani srodowisku medycznemu ani pacjentom.

Pozdarwiam!

• mar_elx tu se zobacz 23.02.04, 07:38
              biznes.onet.pl/0,874612,wiadomosci.html
              a poza tym:

> Zwyczajnie tutaj jest moj dom i moj swiat.

czyli wrosła ci dupa w diomowe pielesze

> 3. Nie wiem jak naprawic sluzbe zdrowia ale nie mi o tym myslec. Ja mam
              leczyc
              > ludzi, a zarzadzac szpitalem, transportem, kuchnia ma menedzer. I to jest
              jego
              > problem ja znalezc pieniadze.

no to nie gadaj o sprawach, o których jak sam piszesz nie masz pojecia

> Moim problemem jest podejmowanie optymalnych
              > decyzji majac do wyboru dostepne srodki.

optymalną decyzją (i racjonalną) byłoby dla ciebie zwolnienie sie z pracy i
              otwarcie prywatnego gabinetu. Jeśli twoja specjalnosć wymaga dużego nakładu
              środków na wyposażenie gabinetu lub wręcz oprzyrządowania dostęnego tylko w
              szpitalu - trzeba było wybrać inną specjalność

> 4. Aby wprowadzic prywatna sluzbe zdrowia nalezaloby zmienic konstytucje.

a ileż to roboty?

> 5. Tak jak juz napisalem- na prwatna sluzbe zdrowia wiekszosci Polakow nie
              > byloby zwyczajnie stac.

trudno... mnie też nie stać (jeszzcze) na bentleya ani na rezydencję w
              Prowansji.

> Ale ja wiem, u nas na sasiadow i ludzi miej zamoznych
              > zwyaczjnie sie leje. Uwaza sie ich za gorszy gatunek. Liczy sie tylko wlasny
              > tylek. Mnie bedzie stac na prywatnego lekarza i tyle. A ze kogos innnego nie,
              > to juz jego problem. Tak niestety mysli wiele osob. I weldug mnie jest to
              > bardzo smutne i z gruntu rzeczy niemoralne.

ale za to NORMALNE. Zamiast walczyć z ludzką (skurwysyńską - nie przeczę)
              naturą, trzeba stworzyć taki system, który będzie do niej dopasowany.

> 6. Nie oczekuje pochwal za moja robote. Zwyczajnie stram sie wykonywac moja
              > prace. Ale uwazam, ze naglasnianie spraw takich jak w komentowanym przez nas
              > artykule nie sluzy ani srodowisku medycznemu ani pacjentom.

Ty powinieneś oczekiwać nie pochwał tylko FORSY. A pisanie o tych fotelikach to
              rzeczywiście szukanie dziury w całym.
          • komitet_obrony_wiekszosci NIECO ONANIZMU, PRZBOJOWOŚCI, BEZ MYSLENIA 22.02.04, 21:54
            mar_elx napisał:

> Usługa medyczna w sensie komercyjnym to taka sama
            > usługa jak każda inna. Uważam, że powinna być wynagradzana stosownie do
            > kwalifikacji, jakości pracy i odpowiedzialnosći świadcżącego tę usługę. Cenę
            > powinen tez regulwoać popyt i podaż.

Wiec onkolog z racji wysokiego popytu powinien ksztaltowac swoja cene nisko,
            pomimo olbrzymiego wkladu sprzetu i wiedzy.
            Proktolog, ktory to zainwestuje w gumowe rekawiczki i skalpel powinien zarabiac
            olbrzymie pieniadze, bo wreszcie nie kazdy ma hemoroidy.

Neurochiriug: olbrzymia odpowiedzialnosc, olbrzymi naklad sprzetu i wiedzy.
            Liczba pacjentow nieco mniejsza niz u proktologa - usluga jak mniemam strasznie
            droga.

Do leczenia guzu mozga po "tanim skierowaniu" przez onkologa trafia:
            1. siedzaca na kasie w supermarkecie kobieta
            2. prezes spolki skarbu panstwa na wpol sprywatyzowanej.

Jedno z nich nie ma szans - usluga komercyjna.

> Zrfesztą socjalizm nie sprawdzil się w
            > gospodarce, to dlaczego ma się sprawdzić w medycynie?

Z tego samego powodu nalezy zlikwidowac socjalizm z sadow, wiezien,
            szkolnictwa, kultury - wreszcie liczy sie tylko "mamona" - po co sie bawic w
            jakas edukacje dzieci rolnikow - one i tak wiecej niz pasc krowy nie powinny.
            Marzeniem jest spotkac robotnika budowlanego, co nie wie, kto to Chopin,
            Matejko, ale widzial palme na rondzie "degola" - a sama nazwa tego ronda
            wywodzi sie od okrzykow kibicow pilkarskich podczas meczu z Niemcami.

> Podnieść podatki do 90% i
            > skłądkę na ubezpieczenie zdrowotne do 9%? wtedy nie bedzie kogo leczyć, bo
            > wszyscy zdechną z głodu!

Wczesniej nikt nie bedzie leczony, bo nikogo nie bedzie stac. Zlikwidowac to
            cale barachlo. Ktos musi sie leczyc?????

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
            Apel do sanitariuszy i kierowcow karetek:

Z uwagi, na to, ze nie przerzuciliscie sie jeszcze na riksze, a lamiecie
            przepisy, uwazajcie na podejrzanych rowerzystow z kartka i olowkiem w reku,
            ktorzy to skrzetnie beda notowac wasze wykroczenia.

End Of Transmition
    • Gość: zeen Re: Ambulanse nie przestrzegają kodeksu drogowego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.04, 21:50
      Bardziej niebezpieczne sa mamusie siedzace na tylnym siedzeniu trzymajce w
      objeciach swoje pociechy ... dla mnie powinni za to krac... wiezieniem?
      aresztem??
      • Gość: Peppers Och, Mar IP: *.wan.pol.pl 23.02.04, 17:37
        1. Tak rozumiem. Pan jest urodzonym czlowiekiem sukcesu! I uwaza Pan, ze kazdy
        kto chce zostac w tym kraju i cos zrobic to nieudacznik, len itp. To jest pana
        sprawa ale uwazam, ze nie jest to dobry sposob podejscie do innych ludzi i ich
        problemow.

2. Owszem nie znam sie na zaradzaniu i gospodarce i nie mi sie wypowiadac na
        ten temat. Ale to czy mam np. wyslac karetke bez pasow z powodu braku srodkow
        czy wogole zrezygnowac z przewozu chorego to jest juz moja dzialka i ja za nia
        odpowiadam. I stram sie to robic jak najlepiej mimo strasznego deficytu srodkow.

3. Owszem dla Pana- czlowieka sukcesu- sprywatyzowanie uslug medycznych byloby
        super rozwiazaniem. Ale dla wiekszosci osob w tym kraju skonczyloby sie to
        niestety tragicznie. I trzeba naprawde widziec jedynie czubek wlasnego nosa aby
        tego nie dostrzec lub byc maksymalnie skoncentrowanym jedynie na wlasnej osobie
        aby tego nie rozumiec.

Pozdrawiam!
        • Gość: Peppers Och, Mar cd. IP: *.wan.pol.pl 23.02.04, 17:40
          1. Owszem zalozenie prywatengo gabinetu byloby decyzja optymalna dla mnie ale
          nie dla moich pacjentow. A aj staram sie o nich tez myslec.

2. Jesli uwazasz- jak napisales- ze to normalne iz na biedniejszych sie
          zwyczajnie leje to ja nie chce zyc na takim swiecie, wsrod ludzi takich jak
          Pan. Ludzi sukcesu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka