zdzisiek66 26.03.10, 10:19 No jak to kto? Jakiś postępowy i tolerancyjny prawdziwy nowoczesny europejczyk :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezinf... IP: *.chello.pl 26.03.10, 10:24 Ja myślę że prawdziwy Polak na taką manifestację nie pójdzie, szanujemy wolność innych prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: One Pytanie dnia: IP: 195.150.86.* 26.03.10, 10:47 ile kościołów chrześcijańskich jest w Arabii Saudyjskiej? Pytanie pomocnicze: Co trzeba zrobić,żeby w w/w kraju wybudować kościół? Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: Pytanie dnia: 26.03.10, 10:56 > ile kościołów chrześcijańskich jest w Arabii Saudyjskiej? Nie wiem i nie interesuje mnie to. Ja mieszkam w Polsce - skoro mamy kościoły katolickie/ewangielickie, cerkwie prawosławne, synagogi żydowskie to i meczety mogą być. smok Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Pytanie dnia: 26.03.10, 11:17 Nie tylko mogą być, ale i już są. Niektóre od bardzo dawna. Następny też może powstać, jeśli zbudują go umiarkowani muzułmanie, polscy patrioci od pokoleń. A ten konkretny zamierza wybudować organizacja "świeżych" emigrantów arabskich, powiązana ze skrajnym radykałami, za pieniądze saudyjskiego wahabity. Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: Pytanie dnia: 26.03.10, 11:23 A jak zbudują go "umiarkowani" to "ekstremiści" nie będą mili do niego wstępu? Nie widzę różnicy. smok Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Pytanie dnia: 26.03.10, 11:33 Najwyraźniej meczety należące do umiarkowanego odłamu islamu tym ludziom nie pasują, skoro muszą mieć własny, za pieniądze od saudyjczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rgkk Re: Pytanie dnia: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.10, 11:43 Wydaje mi się, że budują za pieniądze saudyjczyków, bo nikt więcej pieniędzy za darmo dawać nie chce. Nie przesadzajmy, te całe 10tyś. polskich muzułmanów, z czego wielu jest rdzennymi Polakami, nie zafunduje nam nagle państwa wyznaniowego. Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: Pytanie dnia: 26.03.10, 11:44 > Nie przesadzajmy, te całe 10tyś. polskich muzułmanów, z czego wielu jest > rdzennymi Polakami, nie zafunduje nam nagle państwa wyznaniowego. No, ale zawsze jest okazja ludzi postraszyc. Nie zdziwie sie jak sie ten "problem" wyciagnie przy okazji kolejnych wyborow. Za pomoca strachu sie bardzo latwo manipuluje tlumem. smok Odpowiedz Link Zgłoś
watako23 Re: Pytanie dnia: 26.03.10, 14:34 > Nie przesadzajmy, te całe 10tyś. polskich muzułmanów, z czego wielu jest > rdzennymi Polakami, nie zafunduje nam nagle państwa wyznaniowego. Na pewno nie w rok albo nawet 20 lat. Dla polski jakakolwiek emigracja jest teraz nieznacząca. Jednak trzeba spojrzeć co się dzieje w krajach w których ta emigracja jest znacząca. Tam jest już ich kilka - kilkanaście do kilkadziesiąt procent. W Wielkiej Brytani już oficjalnie mogą oni w sprawach swoich używać koranu i swoich sądów. Są też oczywiście państwa muzułmańskie w europie. Dzietność rodzin muzułmańskich jest nieporównywalna z dzietnością rdzennych europejczyków. Ich nastawianie do kultury zachodu nie jest wcale przyjazne. Wg mnie to jest naturalny proces i raczej się go nie powstrzyma. Nastąpi co najmniej wymieszanie i miejmy nadzieję że się trochę ucywilizują. Jednak państwo wyznaniowe jak najbardziej kiedyś nam grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Pytanie dnia: IP: *.trzebinia.mm.pl 27.03.10, 01:45 W UE większy odsetek stanowią ateiści niż muzułmanie. Szukacie problemu nie tam gdzie treba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . żeby wybudować na wsi dom potrzebna jest zgoda IP: *.chelmnet.pl 27.03.10, 05:03 sąsiadów, a tutaj próbuje się mieszkańcom postawić pod oknami meczet? Czy ktoś dostał łapówkę za pozwolenie budowy meczetu dla nie kryjących do nas wrogości muzułmanów? Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: Pytanie dnia: 26.03.10, 11:43 > Najwyraźniej meczety należące do umiarkowanego odłamu islamu tym > ludziom nie pasują, skoro muszą mieć własny, za pieniądze od > saudyjczyka. Z tego co czytalem nie ma kwesti, ze im "nie pasuje" tylko na 10 tysiecy muzulmanow ten co jest to za malo/nie mieszcza sie po prostu. smok Odpowiedz Link Zgłoś
kseno-fob muzułmani niech do kościoła chodzą 26.03.10, 18:01 Przecież Jezus ponoć im nie przeszkadza, a Bóg jest jeden. Po co zaraz jakieś meczety budować? Jak ktoś ma wątpliwości to niech przeczyta to: czteryswiatastrony.blog.onet.pl/Arabskie-remiscencje,2,ID401173221,n I takie filmiki www.youtube.com/watch?v=JDtEi1vCkAI www.youtube.com/watch?v=SfELfRqItT4 www.youtube.com/watch?v=3t5f_bOZn1o www.youtube.com/watch?v=ZxnM_wgZKRU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mockturtle Jesteśmy państwem prawa czy drugą Arabią Saudyjską IP: *.croy.cable.virginmedia.com 26.03.10, 11:29 Jesteśmy państwem prawa czy katolicką Arabią Saudyjską, tzn. Polską Kaczyńską? Jeśli jest zarzut, że budowa jest sponsorowana przez arabskich terrorystów, to proszę bardzo - od tego jest sąd, prokuratura, zarzuty sprawdzić, jeśli się potwierdzą, nakazem sądowym budowę wstrzymać, działać z pełną surowością prawa. Ale mi coś tak się wydaje, że zdziśkowi chodzi przezde wszystkim o to, że to "świezi" imigranci (nie - emigranci), i nie mają jeszcze "genetycznego patriotyzmu". Akurat też jestem świeżym imigrantem, Polakiem w Anglii, i bardzo bym nie chciał, by moje tutaj prawa były ograniczane przez moją "świeżość" lub przez brak "genetycznego brytyjskiego patriotyzmu". I dlatego, Zdzisiu, już Cię nie lubię... Ciekawe tak przy okazji, jak zamierzasz mierzyć polski patriotyzm i ustalać nań normy - przy okazji wystawiania pozwoleń na budowę... Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Jesteśmy państwem prawa czy drugą Arabią Saud 26.03.10, 11:52 Gość portalu: mockturtle napisał(a): > Jesteśmy państwem prawa czy katolicką Arabią Saudyjską, tzn. Polską > Kaczyńską? <No proszę,rasowemu lemingowi wszystko co złe kojarzy się z Kaczorami.>I dlatego, Zdzisiu, już Cię nie lubię... <No nie,nie rób tego Zdzisiowi bo się jeszcze z rozpaczy POchlasta.A tak w ogóle jak jesteś tam w Anglii to walcz tam o te swoje prawa a tu nosa nie wsadzaj Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Jesteśmy państwem prawa czy drugą Arabią Saud 26.03.10, 12:48 Właśnie się chlastam z rozpaczy, że taki światły, otwarty, tolerancyjny i postępowy prawdziwy europejczyk mnie nie lubi. Tak więc sorry, nie mogę kontynuować tej interesującej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
kseno-fob Re: Jesteśmy państwem prawa czy drugą Arabią Saud 26.03.10, 19:12 Gość portalu: mockturtle napisał(a): > [..] Akurat też jestem świeżym imigrantem, > Polakiem w Anglii, i bardzo bym nie chciał, by moje tutaj prawa były > ograniczane przez moją "świeżość" lub przez brak "genetycznego > brytyjskiego patriotyzmu". Popatrz kolego jak będziesz miał za kilka lat w tej Anglii - to są zdjęcia z Francji zrobione 3 mies. temu hahaha Grzeczny arabski chłopiec - Francja www.youtube.com/watch?v=SfELfRqItT4 Na ulicach Paryża 3 mies temu (zatrważające!): www.youtube.com/watch?v=ZxnM_wgZKRU Odpowiedz Link Zgłoś
dotm Re: Jesteśmy państwem prawa czy drugą Arabią Saud 26.03.10, 19:48 Jakiś ty tolerancyjny i nie chciałbyś byś żeby Twoje prawa były ograniczane. To opowiem Ci krótkie przykłady tolerancji i ułożenia Angoli wobec muzułmanów zwanych tam ciapatymi(ale to określenie pewnie już znasz po paru dniach pobytu): To sie działo gdy wybuchł tzw 'kryzys' w 2008 i bardzo ciężko było znależć pracę. Gdy przychodziliśmy do agencji pracy szukać roboty, Angielki mówiły często że skończyły im się formularze, gdy podchodzili ciapaci to nagle były formularze i Angielkom z rejestracji nie przeszkadzało że jeszcze nie zdążyliśmy wyjść. O ile Angol zawsze dostawał robotę- bo wkońcu jest u siebie i taki niepisany patriotyzm się należy. O tyle ciapatemu nie powinno się odmawiać bo zawsze może oskarżyć o rasizm. W innej skolei robocie też podczas 'kryzysu' zaczęli zwalniać Polaków a na ich miejsce stopniowo wrzucać ciapatych, nie ważne że oni pracują o wiele gorzej od nas. Dla Angoli jest ważna uległość, pardon 'tolerancja' jest ważna. Inna historyjka Gdy pracowałem kiedyś w magazynie, na mojej zmianie było po równo Polaków i ciapatych. Praca polegała na tym, iż trzeba było ściągać paczki z taśmy i układać na palecie. Na jednej taśmie pracowaliśmy my Polacy w pięciu a na drugiej pięciu ciapatych. Niestety muzułmanom nie leżała ta robota(jak większość roboty zresztą) układali towar byle jak. W czasie gdy my ułożyliśmy 4 palety oni ułożyli 2, a że taśma ciągle pracowała, to towar spadał im z taśmy a oni kładli go byle gdzie. Przyszedł Angielski superviser, zobaczył ten burdel już miał się na nich wydrzeć, popatrzył na nich oni na niego chwila konsternacji i opieprzył nas:) Takiej "tolerancji" można zobaczyć tam wiele gdy pracujesz w środowisku mieszanym. Co do samych islamistów jeśli mieszkasz w jakimś dużym mieście to jest tam jakaś afro-islamska dzielnica z meczetem, zrób tam sobie obowiązkowy spacerek pod wieczór. Będziesz mógł czerpać wtedy tolerancję całymi garściami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pytanie dnia: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 13:00 Jeżeli nie interesuje cię to,zapytaj się o to francuzów Odpowiedz Link Zgłoś
stereoclub Re: Pytanie dnia: 26.03.10, 10:59 Pytanie dnia, dostaje nagrode tygodnia: "Najglupszy komentarz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mockturtle Polska Saudyjska? IP: *.croy.cable.virginmedia.com 26.03.10, 11:21 Wysoko mierzysz, nie ma co. Sądziłem, że Polska to kraj europejski, i przestrzega demokratycznych standardów Europy, no, ale widocznie poziomem odniesienia ma być autokratyczna, absolutna monarchia saudyjska. Gratuluję standardów! Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Polska Saudyjska? 26.03.10, 11:29 A jak myślisz, co ta autokratyczna, absolutna monarchia saudyjska, w której radykalny islam jest religią państwową i przymusową, będzie propagować w warszawskim meczecie, który finansują? Europejskie, demokratyczne standardy zapewne? Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: Polska Saudyjska? 26.03.10, 11:38 > A jak myślisz, co ta autokratyczna, absolutna monarchia saudyjska, w > której radykalny islam jest religią państwową i przymusową, będzie > propagować w warszawskim meczecie, który finansują? > Europejskie, demokratyczne standardy zapewne? Jesli bedzie nawoywac do nienawisci lub przemocy to od tego typu spraw mamy sady. Nie ma czegos takiego jak karanie prewencyjne i z gory zakladanie zlej woli. smok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mockturtle dobry smok w Europie IP: *.croy.cable.virginmedia.com 26.03.10, 11:51 smok_sielski napisał: > Jesli bedzie nawoywac do nienawisci lub przemocy to od tego > typu spraw mamy sady. Nie ma czegos takiego jak karanie > prewencyjne i z gory zakladanie zlej woli. Otóż to. To jest właśnie kwestia wyboru między standardami Europy i standardami Arabii Saudyjskiej. Smokowi, jak i mnie, jest wyraźnie bliżej do Europy niż do Arabii, i dlatego nie chcemy przeszkód dla meczetu w Europie. Ale niestety jest jeszcze wielu takich, których model myślowy świetnie by się zgadzał z saudyjską monarchią - to całe karanie prewencyjne, palenie czarownic, plucie do soków... Odpowiedz Link Zgłoś
lord.wiader Re: dobry smok w Europie 26.03.10, 11:57 Nie, nie jestescie blizej Europy. Jestescie blizej europy. Takiej malutkiej, uproszczonej, powierzchownej. Odpowiedz Link Zgłoś
malaguena1 Re: dobry smok w Europie 26.03.10, 12:31 doucz się trolu - nie wiesz na jakim swiecie zyjesz w tym londku? albos moze konwertyta, tylk osie nie przyznajesz? noemi-niewierzmuzulmanom.blogspot.com/2010/01/obrazeni-muzumanie.html noemi-niewierzmuzulmanom.blogspot.com/2010/01/obrazeni-muzumanie.html noemi-niewierzmuzulmanom.blogspot.com/2010/02/bat-yeor-after-saturday-israel-comes.html noemi-niewierzmuzulmanom.blogspot.com/2010/02/inteligentne-muzumanki-z-wielkiej.html itd, itp. glu.pota nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: dobry smok w Europie 26.03.10, 12:40 Chetni do stosowania odpowiedzialnosci zbiorowej widac nadal sa aktywni... smok Odpowiedz Link Zgłoś
kseno-fob to też dla ciebie kolego linki 26.03.10, 18:26 O muzułmanach: czteryswiatastrony.blog.onet.pl/Arabskie-remiscencje,2,ID401173221,n www.youtube.com/watch?v=JDtEi1vCkAI www.youtube.com/watch?v=SfELfRqItT4 www.youtube.com/watch?v=3t5f_bOZn1o www.youtube.com/watch?v=ZxnM_wgZKRU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Polska Saudyjska? IP: 83.142.202.* 26.03.10, 15:50 wg ciebie lepiej niwelować skutki niż ich przyczynę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mockturtle Re: Polska Saudyjska? IP: *.croy.cable.virginmedia.com 26.03.10, 11:42 Odpowiem krótko - nie obchodzi mnie to. Po prostu nie będę tam bywać, bo to nie moja para kaloszy. Podobnie jak nie interesuje mnie indoktrynacja prowadzona przez kapłanów jakiejkolwiek innej religii. Ciesz się życiem i daj żyć innym. Narobicie znacznie więcej zła protestując teraz niż przyzwalając na legalne praktyki religijne. Wolisz, żeby się spotykali w konspiracji? Atak na WTC został zaplanowany w konspiracji, nie w oficjalnie działającym meczecie. A każdy odruch wrogości powoduje jedynie wzrost radykalizmu, szczególnie u młodych. Jestem areligijny, ale chrześcijańska doktryna mówi o nadstawieniu drugiego policzka. To jest cholernie mądra taktyka, czasem warto zajrzeć do mądrych ksiąg - i wyciągnąć z nich jakąś naukę. Rzuć we mnie kamieniem, skoro nie mam racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Polska Saudyjska? IP: *.rev.snt.net.pl 26.03.10, 12:50 I przez te europejskie standardy belgowie, niemcy, francuzi maja teraz problem kupe arabów którzy nic nie robia zyją z socjalu i wymagaja coraz wiecej. Nie pojmuje po co sciagac sobie na głowe ludzi którzy nie chca pracowac a jedyne co im w glowie to leżeć do góry ty..em produkowac dzieci i walić denkiem w podłoge o odpowiednich porach. Dla mnie to pasożyty a takich nie obejmuje prawo Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Pytanie dnia numer dwa: 26.03.10, 12:53 Gość portalu: One napisał(a): > ile kościołów chrześcijańskich jest w Arabii Saudyjskiej? > Pytanie pomocnicze: > Co trzeba zrobić,żeby w w/w kraju wybudować kościół? Czy chcialbys aby Polska byla jak Arabia Saudyjska? Pytanie pomocnicze: Nie przeszkadzaja Ci kobiety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Pytanie dnia numer dwa: IP: 83.142.202.* 26.03.10, 15:53 Ja nie chcę żeby Polska była jak Arabia Saudyjska, dlatego sprzeciwiam się rozprzestrzenianiu się tej destrukcyjnej kultury u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menda [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 10:48 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacob Re: Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezi IP: *.ai.com.pl 26.03.10, 11:12 Nie szanujemy tylko tych, którzy sami nie szanują wolności. Tj. muzłumanów. Islam to religia pokoju (i sterty martwych ciał). www.thereligionofpeace.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molo Re: Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezi IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 26.03.10, 11:27 TU NIE CHODZI O TO CZY KTOŚ JEST KATOLIKIEM CZY ATEISTĄ HINDUSEM CZARNY BIAŁY ŻÓŁTY ITD ISLAM NIKOGO Z NAS NIE TOLERUJEMY ALBO PRZYJMIEMY ICH WIARĘ I ICH ZASADY ALBO ZAPŁACIMY ZA TO ŻYCIEM !!! GŁUPOTĄ JEST TO ŻE TEN JEST Z LEWICY CZY PRAWICY BĘDZIE ISLAM NIE BĘDZIE ANI LEWICY ANI PRAWICY BĘDZIE KORAN I BASTA TOLERANCJA MA SWOJE GRANICE JEŻELI KTOŚ MNIE NIE TOLERUJE DLACZEGO JA MAM GO TOLEROWAĆ ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teder Re: Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezi IP: *.171.40.57.static.crowley.pl 26.03.10, 11:43 Nie, nie szanujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgr Re: Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 13:06 To dla mnie tak rzadka chwila, od tak bardzo dawna - bycia dumnym z tego, że jestem Polakiem. Czuję wielką sympatię do tych rodaków, którzy dzielnie niczym godni następcy Sobieskiego, wypowiadają głośno to, o czym malutcy tylko szeptają z przerażeniem po kątach. Jestem szczęśliwy, że są jeszcze Polacy, którzy potrafią dostrzec niebezpieczeństwo na horyzoncie, zanim ono da znać o sobie sążnistym kopniakiem. Kopniakiem w twarz. Pęcznieję z dumy, że moi rodacy choć raz od niepamiętnych czasów, próbują być mądrzy przed szkodą. cieszę się, mam zaszczyt należeć do narodu ludzi, dzielnych ludzi, którzy widzą przecież gołym okiem do czego doprowadziła tak zwana 'tolerancja' na zachodzie naszego kontynentu i nie chca takiego bałaganu u siebie. Nie chcą, aby nasi potomkowie. Nasze dzieci, nasze wnuki żyły w panstwie totalitarnym, w państwie opresyjnym, w państwie rasitowskim, w państwie seksistowskim. W państwie, w którym rządzą obce 'kultury', a swoi muszą się usuwać w cień i ustepować z drogi. Nie wiem skąd pochodzą ludzie protestujący przeciw instalacji tego zamordystycznego ośrodka kultu najbardziej nienawistnych radykałów współczesnego swiata, nienawidzących naszych wolności i obyczajów, jakich znał rodzaj ludzki, ale to nie ma dla mnie absolutnie żadnego znaczenia. Ważna jest sprawa postawienia tamy saudyjskiemu wahabizmowi. Inni Polacy, a właściwie zdrajcy polscy i sprzedawczyki budują świątynię wyznawcom skrajnie niebezpiecznego odłamu islamu - Bractwu Muzułmańskiemu. Bractwu, które usprawiedliwia islamski terroryzm oraz go sponsoruje. Budowę tej świątyni finansuje Arabia Saudyjska. Kraj rządzony autorytarnie i absolutnie totalitarnie. Kraj w którym nie przestrzega się żadnych powszechnych praw ludzkich. To kraj gdzie kobieta nie może prowadzić samochodu, ani sama wychodzić z domu. To kraj gdzie kobieta musi rygorystycznie zakrywać całe swoje ciało przed wzrokiem nadludzi. To kraj, w którym zgwałcone kobiety się publicznie chłosta, kamieniuje, bo to zawsze ich wina. To kraj w którym małe dziewczynki oddaje się starym pedofilom. Legalnie i zgodnie z tamtejszym prawem!!! To kraj w którym nie do wyobrażenia jest wyznawanie innej niz islam religii. To kraj gdzie wiesza się ateistów i homoseksualistów. To kraj gdzie za noszenie krzyżyka idzie się do więzienia, a za posiadanie biblii czy innej swiętej księgi grozi kara śmierci. O budowie świątyń innych niż islamskie wyznań, nie można nawet wspomnieć. A 'nasi' warszawscy radni pozwalają im na budowę świątyni w samym sercu naszej stolicy. W miejscu słynnym dla wszystkich Polaków, miejscu sławetnej Reduty Ordona!!! Mam nadzieję, że ktoś zgłosił sprawę do prokuratury i ABW. Wierzę, że ktoś za tą zdradę odpowie przed sądem. Mam nadzieję, że ktoś poda ich nazwiska do publicznej wiadomości, aby Warszawiacy wiedzieli jak głosować w następnych wyborach do rady gminy... Nie wiem ilu Was będzie. Trzech, pięciu czy 3 tysiące. Nieważne. Ważne , żeby 'ONI' wiedzeli, że są ludzie którzy im się przeciwstawiają. Oby Wasz protest nie był także jakimś rodzajem ostatniej reduty, ale żeby był początkiem tamy przeciw islamskiemu radykalizmowi w Polsce i Europie. Wiem, że większość z Was nie protestuje przeciw muzułmanom, przeciw ich religii. Od wieków żyją między nami polscy Tatarzy, wyznawcy islamu, którzy wielokrotnie dobrze się Rzeczypospolitej zasłużyli i nigdy nie było z nimi problemów społecznych czy religijnych. Teraz 'nasi' pożyteczni idioci i sprzedawczyki za petrodolary, sprowadzają im i nam na głowę najbardziej okrutną i barbarzyńską obyczajowość współczesnego świata . Nowych nauczycieli 'Prawdziwego islamu'... Będą Was atakować różni 'tolerancjoniści' i 'euro-pejczycy'. Będą Was wyzywać od oszołomów, islamofobów, nietolerancyjnych, rasistów, ekstremistów, homofobów i najgorszy epitet 'prawicowych populistów'. Nie lękajcie się tego histerycznego wrzasku bezmyślnych głupców. Nie przejmujcie się jarmarczną wrzawą nakręcaną przez odmóżdżone przekupki kupczące polską godnością i polską racją stanu. Jeszcze im podziękujemy za sprzedawanie przyszłości naszych dzieci - islamskim ekstremistom... Niech Wasz protest pokaże Europie, że Polacy to dumny naród, który nie pozwoli na szarogęszenie się obcych, na wprowadzanie dzikich i barbarzyńskich obyczajów na swojej ziemi. Że Polacy nie pozwolą na sprowadzanie siebie do roli obywateli drugiej kategorii, jak to ma miejsce w krajach zachodniej Europy. Może dzięki Wam Polska odzyska należne jest miejsce wśród narodów Europy, jako dumnej spadkobierczyni cywilizowanych i europejskich standardów, jako dumnego przedmurza wolności i humanitaryzmu. Może niedługo do nas będą przyjeżdżać w poszukiwaniu schronienia obywatele państw Europy zachodniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyfakfejs Re: Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezi IP: 199.67.203.* 26.03.10, 13:57 tyfakfejs Odpowiedz Link Zgłoś
kseno-fob pooglądaj se koleś 26.03.10, 18:23 O muzułmanach: czteryswiatastrony.blog.onet.pl/Arabskie-remiscencje,2,ID401173221,n www.youtube.com/watch?v=JDtEi1vCkAI www.youtube.com/watch?v=SfELfRqItT4 www.youtube.com/watch?v=3t5f_bOZn1o www.youtube.com/watch?v=ZxnM_wgZKRU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1patriot Re: Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezi IP: *.nys.biz.rr.com 26.03.10, 18:35 A ja mysle, ze ten prawdziwy Polak jednak pojdzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1patriot Re: Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezi IP: *.nys.biz.rr.com 26.03.10, 18:52 Prawdziwy Polak pojdzie islamisto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacob Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezinf... IP: *.ai.com.pl 26.03.10, 10:29 Lewactwo się uaktywnia. Tym bardziej trzeba popierać. Poseł PiS Kołakowski już dał przykład w Łomży. Niech i Warszawa da przykład! Odpowiedz Link Zgłoś
moritani Re: Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezi 26.03.10, 11:53 Lewactwo durniu?????? Odpowiedz Link Zgłoś
kseno-fob Re: poczytaj i pooglądaj 26.03.10, 18:28 O muzułmanach: czteryswiatastrony.blog.onet.pl/Arabskie-remiscencje,2,ID401173221,n www.youtube.com/watch?v=JDtEi1vCkAI www.youtube.com/watch?v=SfELfRqItT4 www.youtube.com/watch?v=3t5f_bOZn1o www.youtube.com/watch?v=ZxnM_wgZKRU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutejszy + IP: *.aster.pl 26.03.10, 10:31 Nie dla meczetu ! W tym miejscu wyświęcić następny kościół "jedynej słusznej" wiary dla Polaka-buraka. Rozpalić znowu stosy dla heretyków. Zapałki oddać w ręce wyznawców św.ojca moheru. Będzie jak dawniej - po katolicku. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: + 26.03.10, 11:19 Nie jesteś na czasie. Od kilkuset lat katolicy nie palą już heretyków. Za to muzułmanie katolików - jak najbardziej. Kolega powyżej podał przykładowy link. Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: + 26.03.10, 11:25 > powyżej podał przykładowy link. Stosując odpowiedzialność zbiorową należałoby zabronić działalności w Polsce kościołowi katolickiemu (afery z pedofilią). W każdej grupie znajdą się różni ludzie. smok Odpowiedz Link Zgłoś
kseno-fob Re: + 26.03.10, 18:35 Kolego mówisz o pedofilii? Wrzuć w google hasło: Mufakhathat I zobacz co muzułmanie robią z dziewczynkami przed pokwitaniem. Przykładowy link masz tutaj: religiapokoju.blox.pl/2010/03/Mufakhathat-licencja-na-pedofilie.html Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: + 26.03.10, 13:49 Mylisz się albo kłamiesz. Niedawno katolicy mordowali muzułmanów w którymś z państw afrykańskich pod wodzą księdza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mz Re: + IP: *.chello.pl 26.03.10, 11:29 W tym miejscu żadnej świątyni.Wystarczy ich już w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burak Re: + IP: *.slcj.uw.edu.pl 26.03.10, 11:37 NIE DLA KAZDEJ religii. Moze wreszcie to dostrzezesz ze wielu protestujacych nie jest wcale zwolennikami katabasow katolickich (dla nie obeznanych katabas to ksiezulo) a protestuja przeciw meczetom bo kazda nie chca by kolejna religia zaczal sie panoszyc tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
g1tzb1051 Re: + 26.03.10, 11:51 Wolę naszych buraków niż islamistów fanatyków co niewinnym ludziom ucinają głowy. Tolerancja i europejskość nie mają tu nic do rzeczy. Nie można tolerować religi którą stworzył zwykły rozbójnik i pedofil. Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: + 26.03.10, 12:13 > Nie można tolerować religi którą stworzył zwykły rozbójnik i pedofil. Bliskie zestawienie wyrazow "religia" i "pedofil" jakos mi sie kojarzy z panami w czarnych sukienkach, a nie z panami w turbanach... smok Odpowiedz Link Zgłoś
malaguena1 Re: + 26.03.10, 12:25 Ale jestes ciem...niak - najpierw poczytaj, choc skrotowo co to i skad jest islam, a potem pisz; to co teraz napisales zwyczajnie cie osmiesza Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: + 26.03.10, 12:34 Założyciel islamu był pedofilem, wśród księży katolickich są pedofile. Co tu rozumieć? Zresztą wśród muzułmanów też pewnie są. I wśród żydów. I lewaków. I prawaków. smok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: + IP: *.multimo.pl 26.03.10, 21:47 smoczku albo jesteś tak t-py albo takiego udajesz próbując prowokować. naprawdę najpierw troche poczytaj zanim zaczniesz się głupio wypowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
kseno-fob Re: + 26.03.10, 19:01 smok_sielski napisał: > > Nie można tolerować religi którą stworzył zwykły rozbójnik i pedofil. > > Bliskie zestawienie wyrazow "religia" i "pedofil" jakos mi sie kojarzy z panami > w czarnych sukienkach, a nie z panami w turbanach... Nie z panami w turbanach? - to jesteś zwykłym debilem. Wrzuć w google hasło Mufakhathat. Masz tu przykładowy link dla wygody: religiapokoju.blox.pl/2010/03/Mufakhathat-licencja-na-pedofilie.html Porównaj sobie jak się ma pedofilia w naszej kulturze do arabskiej hahah Odpowiedz Link Zgłoś
kseno-fob Re: zobacz sobie co robią islamiści z małymi dziew 26.03.10, 19:08 smok_sielski napisał: > > Nie można tolerować religi którą stworzył zwykły rozbójnik i pedofil. > > Bliskie zestawienie wyrazow "religia" i "pedofil" jakos mi sie kojarzy z panami > w czarnych sukienkach, a nie z panami w turbanach... > smok Jak Ci się nie kojarzy z turbanami to se poczytaj o mufakhathat. Poważnie. Przykłądowy link masz poniżej. religiapokoju.blox.pl/2010/03/Mufakhathat-licencja-na-pedofilie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły Polak czy to XXI wiek ? IP: *.aster.pl 26.03.10, 10:35 - czy też nowe średniowiecze, gdzie na stosach palono inaczej wyglądających, mówiących zachowujących się czy inaczej myślących, niż to wkładał do ciemnych łbów baranów lokalny katabas ? Odpowiedz Link Zgłoś
awatar_sm Zapytaj się chrześcijan zabitych przez muzułmanów 26.03.10, 10:45 w tym roku, i w zeszłym, i jeszcze onegdaj, pytaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mockturtle Oto chrześcijaństwo - kultura zemsty IP: *.croy.cable.virginmedia.com 26.03.10, 11:13 Zemsta, odwet, nienawiść, ksenofobia i ciemnota - oto cnoty prawdziwego, tfu!, Chrześcijanina. Spójrzcie, ciemniaki, na siebie - w czym żeście lepsi od muzułmanów? Religia to zło, bo budzi w ludziach złe uczucia. Napi...jcie się teraz o meczet, to jutro będziecie ginąć z powodu dzwonnicy, bo tak a nie inaczej działa spirala przemocy. Boga nie ma, cieszcie się życiem - i dajcie żyć innym. Odpowiedz Link Zgłoś
pit-zeolit Re: Oto chrześcijaństwo - kultura zemsty 26.03.10, 11:38 Gość portalu: mockturtle napisał(a): > Zemsta, odwet, nienawiść, ksenofobia i ciemnota - oto cnoty > prawdziwego, tfu!, Chrześcijanina. Spójrzcie, ciemniaki, na siebie - w > czym żeście lepsi od muzułmanów? Religia to zło, bo budzi w ludziach > złe uczucia. Napi...jcie się teraz o meczet, to jutro będziecie ginąć z > powodu dzwonnicy, bo tak a nie inaczej działa spirala przemocy. Boga > nie ma, cieszcie się życiem - i dajcie żyć innym. Idź sie leczyć żłosny lewaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mockturtle Re: Oto chrześcijaństwo - kultura zemsty IP: *.croy.cable.virginmedia.com 26.03.10, 11:46 pit-zeolit raczył mnie zaszczycić swoją wypowiedzią: > Idź sie leczyć żłosny lewaku. O dzięki Ci, pit-zeolicie, za tę przepełnioną mądrością i chrześcijańską miłością odpowiedź! Uśmiałem się, naprawdę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
moritani Re: Oto chrześcijaństwo - kultura zemsty 26.03.10, 11:56 Zemsty??? Nadal zacpany???? Tak jak nam daja zyć w krajach islamskich????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murtad Re: Oto chrześcijaństwo - kultura zemsty IP: *.protonet.pl 26.03.10, 13:01 Musisz być bardzo pomiatany przez Brytyjczyków skoro wszędzie doszukujesz się ksenofobii i nienawiści. Protest jest skierowany przeciw szerzeniu ideologii, która dała się poznać w zachodniej Europie jako antydemokratyczna i gardząca dialogiem. Nikt nie protestuje przeciw "obcym". Sam mam znajomych wśród imigrantów z Wietnamu, Korei czy Nigerii. Problem prawie zawsze pojawia się przy wyznawcach islamu. To oni odrzucają wszelkie wyznawane przez daną społeczność wartości, negują wszystko poza nakazami ich świętej księgi. Od czarnego kolegi odróżnia mnie tylko kolor skóry, natomiast filozofia życia jest podobna (no czasem rozbieżności są większe ale nie na tyle żeby nie móc żyć w jednej społeczności). Natomiast wyznawcy islamu, niezależnie czy czarni, biali lub żółci to w dużej mierze ludzie, którzy nie akceptują żadnego odchyłu od zachowań nakazanych (według nich) przez koran. Ktoś je wieprzowinę - zasługuje na potępienie, ma psa - zasługuje na potępienie, kobieta nie zakrywa głowy - zasługuje na potępienie. Pal licho jeśli owo potępienie nie przejawia się w zachowaniu zewnętrznym, z czym niestety jest różnie. Dlatego część z nas nauczona doświadczeniem narodów zachodniej Europy, stara się zwrócić uwagę na pewne problemy by uniknąć błędów popełnionych przez innych. Błędów, które zrodziły wielkie problemy, z którymi nikt nie wie jak sobie poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pxaoz Re: Oto chrześcijaństwo - kultura zemsty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 15:09 weź synku znajdź sobie dziewczynę Odpowiedz Link Zgłoś
kseno-fob Oto naiwny baran 26.03.10, 18:06 Przeczytaj to: czteryswiatastrony.blog.onet.pl/Arabskie-remiscencje,2,ID401173221,n I takie filmiki obejrzyj: www.youtube.com/watch?v=JDtEi1vCkAI www.youtube.com/watch?v=SfELfRqItT4 www.youtube.com/watch?v=3t5f_bOZn1o www.youtube.com/watch?v=ZxnM_wgZKRU Odpowiedz Link Zgłoś
kseno-fob Re: Oto chrześcijaństwo - kultura zemsty 26.03.10, 19:04 Gość portalu: mockturtle napisał(a): > Zemsta, odwet, nienawiść, ksenofobia i ciemnota - oto cnoty > prawdziwego, tfu!, Chrześcijanina. Spójrzcie, ciemniaki, na siebie - w > czym żeście lepsi od muzułmanów? Religia to zło, bo budzi w ludziach > złe uczucia. Napi...jcie się teraz o meczet, to jutro będziecie ginąć z > powodu dzwonnicy, bo tak a nie inaczej działa spirala przemocy. Boga > nie ma, cieszcie się życiem - i dajcie żyć innym. Zobacz ciemnianku: O muzułmanach: czteryswiatastrony.blog.onet.pl/Arabskie-remiscencje,2,ID401173221,n To o małżeństwach i seksie z niedojrzałymi dziewczynkami: religiapokoju.blox.pl/2010/03/Mufakhathat-licencja-na-pedofilie.html Muzułmanie w akcji - Francja 2005 www.youtube.com/watch?v=JDtEi1vCkAI Grzeczny arabski chłopiec - Francja www.youtube.com/watch?v=SfELfRqItT4 To o Islamie szerzej: www.youtube.com/watch?v=3t5f_bOZn1o Na ulicach Paryża 3 mies temu (zatrważające!): www.youtube.com/watch?v=ZxnM_wgZKRU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menda Re: czy to XXI wiek ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 10:49 Gość portalu: zwykły Polak napisał(a): > - czy też nowe średniowiecze, gdzie na stosach palono inaczej wyglądających, > mówiących zachowujących się czy inaczej myślących, niż to wkładał do ciemnych > łbów baranów lokalny katabas ? tu masz odpowiedz kretynie wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,81048,7691036,Pakistan__zmarl_chrzescijanin__ktorego_podpalono_.html Odpowiedz Link Zgłoś
jawu Owszem XXI wiek 26.03.10, 10:53 Pojawili się bardzo zradykalizowani islamiści. Osobiście jestem przeciwny stawianiu meczetu przez organizację muzułmańską finansowaną w dużej mierze przez zagranicę. Przypomnę, że w pobliżu jest działka, na której o międzywojnia jest planowany meczet, ale ma być budowany przez gminę muzułmańską w Polsce - i to nie budzi mojej żadnej obawy. Nie chodzi o meczet, a o to kto go buduje. Odpowiedz Link Zgłoś
furry Re: Owszem XXI wiek 26.03.10, 10:59 jawu napisał: > Pojawili się bardzo zradykalizowani islamiści. Osobiście jestem > przeciwny stawianiu meczetu przez organizację muzułmańską > finansowaną w dużej mierze przez zagranicę. Przypomnę, że w pobliżu > jest działka, na której o międzywojnia jest planowany meczet, ale ma > być budowany przez gminę muzułmańską w Polsce - i to nie budzi mojej > żadnej obawy. Nie chodzi o meczet, a o to kto go buduje. Nie tak w pobliżu, jeśli piszesz o skwerze Sue Ryder. I raczej nie tam powstanie , bo niedaleko (półżartem napiszę, że w zasięgu strzału z moździerza) jest ambasada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mockturtle Re: Owszem XXI wiek IP: *.croy.cable.virginmedia.com 26.03.10, 11:15 Zdaje się, że całkiem sporo kościołów w Polsce jest finansowanych z zagranicy. No, chyba, że Watykan jest już w granicach Polski, ale nic o tym nie słyszałem... Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Owszem XXI wiek 26.03.10, 11:22 > Zdaje się, że całkiem sporo kościołów w Polsce jest finansowanych z zagranicy. Bardzo źle ci się wydaje. Powiem nawet, że ośmieszasz się tym stwierdzeniem. Przepływ pieniędzy jest dokładnie w drugą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mockturtle nie bardzo biję się w piersi IP: *.croy.cable.virginmedia.com 26.03.10, 11:35 bo rzadko bywam w kościołach, ale wydawało mi się, że w kościele w mojej byłej parafii w mieście S. była stosowna tabliczka o sponsoringu z Watykanu. Ale jeśli twierdzisz, że przepływ pieniędzy jest teraz w odwrotną stronę - to jestem niepomiernie szczęśliwy dowiadując się, że w Polsce jest już tak dobrze, że polscy parafianie wobec nadwyżek w domowych budżetach zasilają kiesę watykańskich klechów, a może nawet i samego papieża! Oj, zmieniło się widać w kraju-raju, bo jak wyjeżdżałem 7 lat temu to bida była i nędza! Dzięki Ci, dobry człowieku, za te wspaniałe wieści! Odpowiedz Link Zgłoś
tugen_axalla Re: Owszem XXI wiek 26.03.10, 11:19 Właśnie, czy chcemy aby meczet wybudowała Liga Muzułmańska - organizacja powiązna w islamskimi radykałami? Radykałowie islamscy bardzo chętnie korzystają z tolerancji aby szerzyć nietolerancję. Ja optuję za zwróceniem działki zakupionej jeszcze przed II wojną świat. polskim Tatarom. Odpowiedz Link Zgłoś
kseno-fob Re: czy to XXI wiek ? 26.03.10, 19:02 Gość portalu: zwykły Polak napisał(a): > - czy też nowe średniowiecze, gdzie na stosach palono inaczej wyglądających, > mówiących zachowujących się czy inaczej myślących, niż to wkładał do ciemnych > łbów baranów lokalny katabas ? To dla Ciebie zestaw lektur i filmów: O muzułmanach: czteryswiatastrony.blog.onet.pl/Arabskie-remiscencje,2,ID401173221,n To o małżeństwach i seksie z niedojrzałymi dziewczynkami: religiapokoju.blox.pl/2010/03/Mufakhathat-licencja-na-pedofilie.html Muzułmanie w akcji - Francja 2005 www.youtube.com/watch?v=JDtEi1vCkAI Grzeczny arabski chłopiec - Francja www.youtube.com/watch?v=SfELfRqItT4 To o Islamie szerzej: www.youtube.com/watch?v=3t5f_bOZn1o Na ulicach Paryża 3 mies temu (zatrważające!): www.youtube.com/watch?v=ZxnM_wgZKRU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak zrobić referendum jak Szwajcarzy - mądry naród IP: 81.219.13.* 26.03.10, 10:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mockturtle Szwajcarom lanie na goły tyłek IP: *.croy.cable.virginmedia.com 26.03.10, 11:17 się należy za takie referendum. Stracili honor. Pokazali się światu jako banda ksenofobów. Wstyd, wstyd, i hańba. Odpowiedz Link Zgłoś
lord.wiader Re: Szwajcarom lanie na goły tyłek 26.03.10, 11:50 "Meczety niech beda naszymi koszarami, minarety naszymi bagnetami". Wiesz kto to powiedzial? Premier najbardziej umiarkowanego panstwa islamskiego na swiecie - Turcji. Wybacz, ale po takiej deklaracji nie chce zadnego meczetu finansowanego z zagranicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan a gdyby rosjanie protestowali IP: 62.29.248.* 26.03.10, 10:51 przeciwko budowie kościołów katolickich w Rosji to Polacy by ich krytykowali a sami blokują świątynie dla innych wyznań Odpowiedz Link Zgłoś
pit-zeolit Nie pier...l Jasiu 26.03.10, 11:36 Gość portalu: jan napisał(a): > przeciwko budowie kościołów katolickich w Rosji to Polacy by ich krytykowali a > sami blokują świątynie dla innych wyznań Kpisz czy o drogę do Mekki pytasz. Nie stawiaj na równi peawosławno- katolickich czy ewangelickich konfliktów na równi z konfliktem cywilizacji ogolnie zwanej chrezescjanskiej, z islamem. Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: Nie pier...l Jasiu 26.03.10, 11:49 Clash of Civilizations to jedna z wielu teorii geopolitycznych i jak każda ma swoich zwolennikow i przeciwnikow. Nie jest to prawda objawiona i ma wiele dziur - znany Historyk Norman Davies jest goracym przeciwnikiem tej teorii. smok Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Naklejali ,,prawdziwi Polacy'' ? 26.03.10, 10:53 Co ..,,z dowodami na polskość od XV wieku'' ...jak Mazowiecki - :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kallipygos Kontrabanda?! 26.03.10, 11:00 "Prawdziwym Polakom" gratuluję znajomości polszczyzny. " * kontrabanda «nielegalne przewożenie przez granicę pieniędzy lub towarów; też: przemycane pieniądze lub towary» • kontrabandowy • kontrabandzista * kontrabanda wojenna «dostarczanie przez państwa neutralne jednej ze stron konfliktu broni i towarów, które pomagają w prowadzeniu wojny» sjp.pwn.pl/lista.php?co=kontrabanda Odpowiedz Link Zgłoś
newyorker77 Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezinf... 26.03.10, 11:00 takie sa poczatki - najpierw osrodek kultury, jakis meczecik, jezykowa szkolka sobotnia, a potem, nie wiadomo kiedy, budzimy sie niby w swoim kraju, akle juz nie za bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezi 26.03.10, 11:07 > a potem, nie wiadomo kiedy, budzimy sie niby w swoim kraju, akle juz > nie za bardzo Nic sie nie boj - juz nasi sukienkowi zadbaja zeby nikt im dochodowego interesu nie podwedzil. W koncu zblatowani sa z naszymi rzadzacymi, krzywdy nie pozwoli sie im zrobic :) smok Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezi 26.03.10, 11:15 W swoim kraju to będziemy wtedy,jak się przepędzi z niego "czarnych",wraz z ich poplecznikami,a symbole ich głupoty wyburzy,lub przekształci na coś pożytecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezi 26.03.10, 12:07 mus-zek0 napisał: > W swoim kraju to będziemy wtedy,jak się przepędzi z niego "czarnych",wraz z ich > poplecznikami,a symbole ich głupoty wyburzy,lub przekształci na coś pożyteczneg > o.<No to się trochę za póżno urodziłeś bo był taki kraj,tylko zbankrutował,tam byś się czuł jak u siebie.Wujaszek Joe na c..ju stawał żeby wszystko co chrześcijańskie zniszczyć i z jakim skutkiem?Jest was pedałów,lewaków i tym POdobnej swołoczy ciągle za mało żeby coś w Polsce"wyburzyć,lub przekształcić na coś POżytecznego"(kościoły na magazyny?)zresztą spróbuj,nie takie gieroje próbowały Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezi 27.03.10, 07:16 Mam nadzieję,że szybko to nastąpi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan masz rację IP: *.pansa.pl 26.03.10, 11:18 takimi właśnie metodami opanował nasz kraj po 1989 roku kościół katolicki.Niby to jeszcze nasz kraj,a jednak taki jakiś troszkę już watykański...szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp07 Re: masz rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.10, 23:44 Janie!!!! o czym prawisz? kto i jakimi metodami Ci kraj opanował?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sta-ry Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezinf... IP: 212.2.101.* 26.03.10, 11:07 nie bójta się innych,starszych kultur.Można tylko skorzystać.A meczety.To piękna architektura.Uspakajająca taka. Odpowiedz Link Zgłoś
rybolow Re: Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezi 26.03.10, 11:41 Mogę się zgodzić ,ale pod warunkiem ,że w zamian na ich terenach arabskich bez jakichkolwiek warunków powstanie świątynia chrześcijańska. Jeżeli nie będzie równego traktowania,to won z Europy,a tym bardziej z Polski. Nie kieruję się żadnym rasizmem , tylko zasadami wzajemnego poszanowania. W przeciwnym razie zostaniemy potraktowani przez nich jako naród do unicestwienia. Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezi 26.03.10, 11:51 A oni powiedza, ze sie zgodza na kosciol chrzescijanski jak u nas powstanie meczet. Beda wtedy tak samo tolerancyjni i postepowi jak Ty. smok Odpowiedz Link Zgłoś
rybolow Re: Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezi 26.03.10, 17:07 Wg. Ciebie tolerancja to takie coś ,ja do niego chlebem ,a on do mnie kamieniem. Nawet nie wiesz na czym polega tolerancja. Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezinf... 26.03.10, 11:07 Protestować oczywiście pójdzie katolickie,polskie buractwo. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezi 26.03.10, 11:13 A to nie czytałeś komentarza pani Rajewskiej? Buddyści też nie są zachwyceni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kano Re: Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezi IP: *.itcomp.pl 26.03.10, 11:22 cholerny debilu, Ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gal anonim Re: Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezi IP: *.bonarkacitycenter.com.pl 26.03.10, 11:26 Powiedz, kto Cię spłodził, a Cię pomszczę. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Ja bym poszedł 26.03.10, 11:28 ...mimo, że nie jestem katolickim burakiem. Jako racjonalista nie mogę pogodzić się z próbą posiania kolejnego ziarna głupoty, tym razem islamskiej. Jedno ziarno głupoty wyrosło nam na piękny chwast z korzeniami w Watykanie, nie potrzebujemy chwasta z Mekki. Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: Ja bym poszedł 26.03.10, 11:36 > Jedno ziarno głupoty wyrosło nam na piękny chwast z korzeniami w > Watykanie, nie potrzebu jemy chwasta z Mekki. A ja uwazam, ze konkurencja jest potrzebna :) KK ma w Polsce monopol, odrobina konkurencji wprowadzilaby zdrowy ferment. smok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyislam Re: Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezi IP: *.netia.pl 26.03.10, 14:25 i bardzo dobrze, bezmózga kalarepo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacob Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezinf... IP: *.ai.com.pl 26.03.10, 11:14 www.thereligionofpeace.com/ Na zdjęciu na pierwszej stronie zobaczycie jak religia pokoju traktuje chrześcijan. Jest tolerancyjna! Tak samo czarnych jak i białych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiSlover Warszawa - ISLAM nadchodzi!!! IP: *.195-67-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 26.03.10, 11:16 To nie chodzi o sam meczet, ale o minaret!!! Wiecie dlaczego budują minaret, mimo że ma nie być nawoływania muezina na zewnątrz? Bo Koran mówi, że tam gdzie jest minaret tam sięga prawo szariatu. Islamizacja Polski się zaczęła, a mając na uwadze ich płodność to tylko kwestia czasu kiedy zaczną domagać się wprowadzenia szariatu - tak jak w UK!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: Warszawa - ISLAM nadchodzi!!! 26.03.10, 11:20 Ale może nie będą tak bezczelni jak "czarni",bo tych nie da się przebić. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Warszawa - ISLAM nadchodzi!!! 26.03.10, 11:24 Nie będą, dopóki pozostają w mniejszości. A potem - możesz się bardzo zdziwić. Odpowiedz Link Zgłoś
hajota Re: Warszawa - ISLAM nadchodzi!!! 26.03.10, 11:20 Gość portalu: PiSlover napisał(a): > To nie chodzi o sam meczet, ale o minaret!!! > Wiecie dlaczego budują minaret, mimo że ma nie być nawoływania muezina na > zewnątrz? > Bo Koran mówi, że tam gdzie jest minaret tam sięga prawo szariatu. Uprzejmie proszę o przytoczenie odnośnego cytatu z Koranu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny O ładunkach w konstrukcji narodowego zapomnieli? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.03.10, 11:34 Jestem niewierzący, tak samo przeszkadza mi chrześcijaństwo, jak i islam. Obiektywnie jednak powiem, że islam jest po prostu niebezpieczny. Przez to, jak używają go wyznawcy tej religii. Nie dajcie się nabrać na piękne słowa "postępowych" imamów. Już kilku najważniejszych w Europie przyłapano na tym, jak pięknie mówią do lokalnej TV, gazet, a potem do swoich mówią, że trzeba okłamywać niewiernych i tak postępować, aby wygrać dżihad. Zamiast powtarzać hasełka o tolerancji, używajcie mózgów i wyrabiajcie sobie swoje własne opinie. Kiedyś byłem dość liberalny w tych kwestiach, zmieniłem pogląd, gdy obejrzałem reportaż z Brukseli i islamskiej dzielnicy. Oni tam "nie lubią obcych" (chodzi np. o Brukselczyków od pokoleń), widzę policję, która musi zdejmować buty na klatce, jak do nich idzie. To jest jakaś paranoja, oni sprowadzają się, płodzą, wykorzystują system i od środka rozwalają kraj kulturowo i religijnie. Taka jest smutna prawda. Ja wiem, że te wszystkie radykalizmy, jakby się przypatrzeć, biorą się w 99% z biedy, ale nie o to chodzi. Chodzi o to, jakie są realia. A realia są takie, że czas już przestać traktować muzułmanów jak żydów, że jak tylko krzykną, że im się coś zachce, to zaraz każdy ustępuje. Nie tędy droga. Wszystko musi mieć ręce i nogi. Chcę normalności, a nie odchyłów w stronę muzułmanów czy naszych ONRów. Co do meczetu to uważam, że tylko wariant "tatarski" jest słuszny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiSlover Re: Warszawa - ISLAM nadchodzi!!! IP: *.195-67-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 26.03.10, 11:41 Przyjdź jutro na protest to Ci pokażę w księdze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: Warszawa - ISLAM nadchodzi!!! 26.03.10, 11:33 A szkoda ze nie bedzie wolania muezina - fajnie by sie komponowal z bijacymi dzwonami chrzescijanskich kosciolow :) smok Odpowiedz Link Zgłoś
moritani Re: Warszawa - ISLAM nadchodzi!!! 26.03.10, 11:59 Inna częstotliwość. Zamieszkaj w poblizu nowobudowanych meczetów w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: Warszawa - ISLAM nadchodzi!!! 26.03.10, 12:15 > Inna częstotliwość. Zamieszkaj w poblizu nowobudowanych meczetów w > Warszawie. Ja jestem ze wsi i tutaj tylko proboszcz katolicki budzi wszystkich w niedziele rano o 7:00. Ale pamietam z wakacji, ze muezin jest rownie upierdliwy jak nasze "swojskie" dzwony. smok Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezinf... 26.03.10, 11:25 Na czele manifestacji pójdzie pewnie,poplecznik "czarnych",stary skleroty Wolniewicz pod ramię z Pospieszalskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww2 Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezinf... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 11:26 pewno jakieś geje albo lewackie oszołomy. STOP MECZETOM, PRECZ Z ISLAMEM W EUROPIE Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman gazeta też wprowadza w błąd - manipulując tytułem 26.03.10, 11:35 duże litery na początku - protest odwołany - i dopiero potem /nie każdy doczyta/ że to nieprawda - toż to czysta manipulacja i wprowadzanie w błąd, ktoś w pośpiechu przeczyta tytuł i już został wprowadzony w błąd, może nie pójdzie na manifestację, a tak na marginesie w Niemczech Merkel nie chce odrębnym muzułmańskich gimnazjów - światli europejczycy jednak nie protestują przeciwko pomysłom Erdogana /premier Turcji/ tworzenia szkół etnicznych i quasi-religijnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek 29 Tak jest brawo budujcie im meczety w kazdym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 11:36 Polskim miescie a oni za rok góra dwa będa wam podkładać bomby w autobusach.Praktycznie cała Europa już widzi co sie dzieje i nie pozwala im budować nic u siebie tylko jak zwykle Polska ciemnota chce sie wybić przed szereg. Odpowiedz Link Zgłoś
dickers żadnych meczetów! ich trzeba izolować i gnać w p.. 26.03.10, 11:52 tego jeszcze brakowało by ta zaraza islamska nam się rozpleniła w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Sobczak Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezinf... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.10, 11:49 Tak przy okazji...Plakat szwajcarski jest dużo lepszy graficznie. Odpowiedz Link Zgłoś
moritani Kiedy np. Turcja domagać się bedzie u nas 26.03.10, 11:51 szkół islamskich? Merkel odmówiła, póki co. Czy mamy i na to czekać, z wykładowym arabskim i wykładowcami nawołującymi współwyznawców do dżihadu, tak jak jest na Zachodzie. Kto kontroluje medresy???. „Nauczyciele” będą importowani, początkowo na koszt Arabii Saudyjskiej, póki co?? Daj palec to zabiorą rękę. Paranoja. Normalni muzułmanie już za zastraszeni przez nowych „Talików”, uciekinierów politycznych , dysponujących kasa. A my krzyczymy o wolności. Dla kogo???????? Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Co to za firma ma te powierzchnie reklamowe? 26.03.10, 12:51 Ile kosztuje wywieszenie tylu reklam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrr Re: Co to za firma ma te powierzchnie reklamowe? IP: *.sds.uw.edu.pl 26.03.10, 13:39 Pozwolę sobie na przytoczenie kilku faktów, (ich prawdziwość łatwo można zweryfikować na stronach internetowych) które w ukazują jak to jest z tą budową meczetu: 1. Liga Muzułmańska budująca meczet w Warszawie należy do FIOE - Federacji Islamskich Organizacji w Europie. FIOE stworzyła Europejską Radę Fatw i Badań, której liderem jest Yusuf al-Qaradawi. W jednej ze swoich wypowiedzi stwierdził iż, Hitler był narzędziem Allaha, Holocaust był boską karą i ma nadzieję, że następnym razem to muzułmanie zgotują Żydom taki los. A sam z chęcią udałby się na dżihad i strzelał do Żydów. www.youtube.com/watch?v=HStliOnVl6Q&feature=player_embedded 2. FIOE jest ponadto powiązana z Bractwem Muzułmańskim. Bractwo Muzułmańskie to jedna z najstarszych organizacji fundamentalistów islamskich, w Palestynie reprezentowana przez Hamas. 3. Samir Ismail, przewodniczący Ligi Muzułmańskiej w RP, pytany o środki finansowe na budowę meczetu, odpowiedział: "No, swoje kosztuje!" Dodał, że w zbieranie pieniędzy zaangażował się cały korpus dyplomatyczny krajów islamskich na czele z jego dziekanem Nasserem Albreikiem, ambasadorem Arabii Saudyjskiej. - Głównym sponsorem jest prywatny dobroczyńca z Królestwa Arabii Saudyjskiej - ujawnia przewodniczący Ligi" 4. Meczety finansowane ze środków z Arabii Saudyjskiej zazwyczaj promują wahhabizm oficjalną doktrynę religijną w tym kraju, jedną z bardziej agresywnych i fundamentalnych odmian islamu. To najsurowsza odmiana islamu, z powodu której w Arabii są łamane nagminnie prawa człowieka. Inne religie w zasadzie nie mają prawa bytu. Kościół katolicki działa nielegalnie, a obchodzenie świąt katolickich jest praktycznie niemożliwe. W Arabii Saudyjskiej nie istnieje ani jeden kościół, ani nawet kaplica. Za wyznawcę wahhabizmu często uznawany jest sam Osama bin Laden. Wahhabizm uznaje wyższość islamu nad wszystkimi religiami, oraz potrzebę uzyskania dominacji nad nimi. Korzystając z hojności arystokratów saudyjskich, duchowni wahhabiccy nauczają tych idei w innych krajach. 5. Podobny do powstającego w Warszawie meczet istnieje w czeskiej Pradze. Treści jakie są w nim przekazywane daleko odbiegają od tego co było deklarowane podczas jego powstawania. Polecam materiał z prowokacji czeskich dziennikarzy: www.youtube.com/watch?v=0G2PItpCYEU&feature=player_embedded 6. Inwestor zapewniał, że na Ochocie budowany będzie Ośrodek Kultury Muzułmańskiej, a w rzeczywistości powstaje meczet. Co więcej, Miejscowy Plan Zagospodarowania Przestrzennego nie przewiduje możliwości budowy budynku na cele kultu religijnego. Teren ma oznaczenie B2.1UM co oznacza że jest to “teren usług nauki; jest to “teren Uniwersytetu Warszawskiego stanowi inwestycję celu publicznego”. Widać potrzeby systemu edukacji niezbyt interesują władze Warszawy. 7. Nieopodal miejsca w którym ma stanąć związany z Bractwem Muzułmańskim meczet znajduje się ważne historyczne miejsce - reduta Ordona. Co ciekawe nie do końca wiadomo gdzie znajduje się ta twierdza o której pisał Mickiewicz, być może część historycznych fortyfikacji znajduje się na działce na której budowany jest meczet. Powyższe jest o tyle istotne, iż wg. wyznawców islamu, w miejscu gdzie stał meczet nie może stanąć nigdy nic innego. Więc to meczet będzie upamiętniał jedno z ważniejszych dla naszej historii miejsc. 8. Choć problem wydaje się marginalny to warto pamiętać, że kiedyś w Europie Zachodniej też nie traktowano tego poważnie, a dzisiaj już po czasie podejmowane są próby przeciwstawienia się ekspansji islamu (zakaz stawiania minaretów w Szwajcarii). 9. Jeżeli już meczet jest stawiany to dlaczego nie jest budowany przez Muzułmański Związek Religijny Rzeczypospolitej Polskiej, największą organizację polskich wyznawców islamu (Związek, ponad 5000 członków; Liga, około 200) ? Organizacja, która skupia głównie polskich Tatarów ma pod swoją pieczą pozostałe polskie meczety. Ponadto Związek nosi się z zamiarem budowy meczetu w Warszawie już od lat 30-tych. Do budowy świątyni jednak nie doszło, bo zabrakło funduszy. Przed wojną zebrane pieniądze Tatarzy przeznaczyli na Fundusz Obrony Narodowej. Po wojnie odebrano im działkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dud Re: Co to za firma ma te powierzchnie reklamowe? IP: *.e-wro.net.pl 27.03.10, 09:33 jesli to wszystko prawda to niezłe piekiełko nam szykują wyznawcy religi-pokoju :( Pozdro z Wrocka ! Wolna Europa Bez Meczetów ! ps. ale ciesze się że jeszcze duch w nas nie zginął bo obok siebie przeciwko meczetowi stanie moherowy beret z ateistą :) to krzepiące :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgred Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezinf... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 13:29 Dla odważnych www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=5088#butt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezinf... IP: *.opera-mini.net 26.03.10, 13:51 jasne ze nie chcemy w Polsce Islamu i miejmy odwage to pokazac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Jak to kto stoi za ta akcja? IP: *.aster.pl 26.03.10, 14:03 To chyba oczywiste ze radykalni muzułmanie. Zalosni sa, jeszcze nie ma ich nawet 1% w Polsce, a juz chca nam ograniczac wolnosc slowa i pogladu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dungeons&Dragons Re: Precz z dżihadystami! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.10, 08:59 MUSLIMANY OUT FROM EUROPE!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urashima Protest przeciwko meczetowi odwołany? To dezinf... IP: 83.238.200.* 26.03.10, 14:15 Przytoczę artykuł 9 Europejskiej Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności: 1 Każdy ma prawo do wolności myśli, sumienia i wyznania; prawo to obejmuje wolność zmiany wyznania lub przekonań oraz wolność uzewnętrzniania indywidualnie lub wspólnie z innymi, publicznie lub prywatnie, swego wyznania lub przekonań przez uprawianie kultu, nauczanie, praktykowanie i czynności rytualne. Polska jako członek Rady Europy gwarantuje wolność wyznania, jednak jest jeszcze ustęp drugi: 2 Wolność uzewnętrzniania wyznania lub przekonań może podlegać jedynie takim ograniczeniom, które są przewidziane przez ustawę i konieczne w społeczeństwie demokratycznym z uwagi na interesy bezpieczeństwa publicznego, ochronę porządku publicznego, zdrowia i moralności lub ochronę praw i wolności innych osób. Na podstawie drugiego ustępu należałoby zakazać islamu w Europie, przynajmniej w tej radykalnej formie, ponieważ ta religia narusza wszystkie wymienione w ustępie drugim klauzule. Narusza równość kobiet i mężczyzn, zezwala na wielożeństwo i małżeństwa dorosłych z dziećmi, nawołuje do nienawiści wobec niewiernych, czym zagraża bezpieczeństwu publicznemu. To wyznanie jest kulturowo obce i dopóki nie zostanie przystosowane do europejskich wartości, nie może być zalegalizowane. Tu nie chodzi nawet o sprzeczność z nasza kulturą, tu chodzi o sprzeczność z naszym prawem. Nie obchodzi mnie jak jest w Arabii Saudyjskiej, to ich wewnętrzna sprawa, my jednak tak samo mamy prawo we własnym kraju, zabronić czegoś co nam nie odpowiada. Nie wchodzę z butami na ich podwórko i nie życzę sobie, aby wchodzili na moje. A to fałszywe odwoływanie manifestacji, to przykład braku szacunku do wolności słowa w naszym kraju. Każdy ma prawo bez nienawiści do kogokolwiek wyrazić swoje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś