Dodaj do ulubionych

"wychodzą na jaw kolejne przekręty Układu PiSows"

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.04, 18:41
Najwyższy czas aby ktoś zajął się tym, czym obecnie zajmuje się (miast
rządzić) ekipa Prezydenta Kaczyńskiego: codziennym zarzucaniem
gazet "skandalami" . Tym razem z Kaczyńskim i współpracownikami w rolach
głównych.
Trzeba tylko:
1. wymyślić jakąś nośną nazwę, np. "Banda Kaczora", " układ PiSowski"
2. codziennie wypuszczać w zaprzyjaźnionej gazecie coś w stylu:
"KOLEJNE OPÓŹNIENIA NA OPÓŹNIONEJ O.....LAT BUDOWIE TRASY/ULICY......"
" NIEKOMPETENTNI AKTYWIŚCI PIS OBSADZAJĄ STANOWISKA W URZĘDZIE.... ODGRYWAJĄC
SIĘ ZA........... USUWAJĄ ........ PRACOWNIKÓW ZWIĄZANYCH Z
OPOZYCYJNĄ/KOALICYJNĄ PARTIĄ........."
z pod- lub nadtytułem:
"wychodzą na jaw kolejne afery Bandy Kaczora/Układu PiSowskiego"

---------------------------
ale czy takie coś byłoby konstruktywne?
no future

Obserwuj wątek
    • Gość: feelek Re: "wychodzą na jaw kolejne przekręty Układu PiS IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.04, 23:01
      DZIECINNE PYTANIA
      fragment wywiadu z Prezydentem Warszawy,22.2.2005
      -Panie Prezydencie, w ostatnim roku nie udało się posunąć budowy Trasy
      Siekierkowskiej, Wału Miedzeszyńskiego, bezkolizyjnych skrzyżowań z
      Sobieskiego, Marynarską...
      ---(prezydent wierci się na krześle)
      -budowa Mostu Północnego leży...
      ----(grymas)
      -zakończenie pierwszej linii metra to gigantyczne fiasko po tym jak nie udało
      się zdobyć funduszy UE, bo jak powiedział Pan " nie stać nas na wkład własny,
      nie możemy się zadłużać"...
      ----( grymas nr 2 "łódeczka")
      a co z projektem Szybkiej Kolei?
      -(grymas nr 3 "cytryna")
      -Dziękujemy za rozmowę>
      • Gość: gruba kreska Re:feelek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 05:04
        Proponuję abyś nazwał ich (Kaczyńskich) jeszcze :
        - "zaplutymi karłami reakcji"
        - " pełzającymi kontrrewolucjonistami,
        - "wrogami ludu pracującego miast i wsi"
        , tak jak to robiła zawsze w stosunku do Jacka Kuronia, Adama Michnika i innych
        odważnych patriotów Twoja ulubiona matka PZPR (i PPR) gdy ktos , podobnie jak
        Kaczyński próbował naruszyć istniejący, niekorzystny dla Polaków układ.
        Czy Ci sie to podoba, czy nie Twoje ukochane SLD powoli przestaje istnieć i nie
        frustruj sie tym aż tak mocno. Trudno. Załóżcie sobie np : PPR lub KPP i
        przestańcie opowiadać o socjaldemokracji.
        • Gość: feelek Re:feelek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.04, 08:40
          1. nie jestem zwolennikiem SLD, sld, ppr, PPR, kpp, KPP.
          Parę razy dostałem w plecy/ zęby na demonstracjach w stanie wojennym,na których
          Ty oczywiście stałeś gdzieś obok;)), od PP Zomowców. Nie nazywam tego broń Boże
          patriotyzmem bo po co używać wielkich słów.
          2.Jeśli próbowałeś mnie obrazić, to ci się udało :)).
          Ale satysfakcji bym nie czuł. Chodzi kolego o rozwój W-wy, nie o historię
          3. Piskorski też nie był patrz pkt1, był w NZS ( jeśli słyszałeś).
          4. no to może coś konstruktywnego?
          • Gość: gruba kreska Re:feelek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 16:38
            feelek napisał:
            >Parę razy dostałem w plecy/ zęby na demonstracjach w stanie wojennym,
            Ponoć sie zdarzało , że zakonspirowany tajniak - prowokator dostawał w zęby od
            swoich. Ale skąd ZOMO mogło wiedzieć, że Ty jesteś od nich. Ponadto nie
            dostałeś chyba w zęby, ale w głowę. Nawyk prowokacji i nienawiści do ludzi
            spoza tzw aktualnie rządzącego układu, pozostał Ci do dziś.
            Giń w piekle komuny wraz z nią
            • perski_dziadzio Gruba prowokacja 24.02.04, 16:54
              Gość portalu: gruba kreska napisała (do feelka):
              > Giń w piekle komuny wraz z nią
              Chyba miałeś na myśli "wraz ze mną" paskudny komunistyczny prowokatorze. Różne
              komunistyczne gnidy spotyka się na tym forum, ale tak obrzydliwa prowokatorka,
              jak gruba kreska, ujawniłe się chyba pierwszy raz. Inne kg, w przeciwieństwie
              do grubej przynajmniej już nie pieprzą o patriotyźmie, próbując szkodzić
              społeczeństwu.
              Na razie. Pa.
              Wasz Dziarski
              • Gość: feelek poszło w złym kierunku, nie mam zamiaru prowadzić IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.04, 17:34
                ...dyskusji na poziomie narzucanym przez tego kolegę o nicku " gruba kreska"
                PS> dięki perski dziadziu ale chyba zaniecham tej dyskusji, poczekam do końca
                obecnego sezonu budowlanego. Wtedy już chyba nie da się używać takich
                argumentów jak wyżej gdy ekipa Prezydenta Kaczyńskiego TEŻ nic nie zrobi.
                PS2. To zabawne ale w 1992 jakaś UD-czka mało mnie nie pobiła na spotkaniu z
                prof. Geremkiem. Ale wtedy to Ona mi zarzucała, że jestem z PC i wysyłała
                do "tego Waszego Kaczora"
                • Gość: gruba kreska PiS to uczciwa i b.potrzebna dziś partia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 21:18

PS> dięki perski dziadziu ale chyba zaniecham tej dyskusji
                  Masz racje . Z faktami nie powinno sie dyskutować.
              • Gość: feelek Re: Gruba prowokacja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.04, 21:17
                CO NAM DALI...
                ( fragment stenogramu pewnego zebrania)
                - otwieram zebranie naszego koła. Kontynuując wątek z poprzednich 135 zebrań
                zadam jeszcze raz to retoryczne pytanie. Co nam dała poprzednia ekipa, Czy coś
                zrobili dla tego miasta?
                - No... zbudowali kawałek obwodnicy na Woli...
                - O tak bez tego ciężko się tam jeździło...
                - Mnie to mówisz? Pamiętam te korki...
                - No dobra ponowię pytanie. Czy coś poza tym nieszczęsnym 10 kilometrowym
                kawałkiem obwodnicy czy coś ci popaprańcy jeszcze zrobili?
                - No ...most
                - No jasne , most. To coś strasznego jak się jeździło bez mostu, 1.5 godziny na
                Mokotów
                - 1.5 godziny! Ty chyba jeździłeś tamtędy o 5 rano!
                - OK., OK. koledzy to nie ma sensu. W ten sposób nie skończymy do jutra. Czy
                ktoś z tu obecnych może szczerze powiedzieć co tak naprawdę, poza 10 km
                obwodnicy na Woli, tym parszywym mostem, czy poza tym zrobili ci skorumpowani,
                ci cyniczni...?
                - No jeszcze jeden most...
                - tunel...
                - a i kawałek metra...
                - Też mi 2,3 stacje...
                - Zawsze jednak to coś...
                - no dobra czy coś poza tym cholernym 10 km kawałkiem obwodnicy na Woli, dwoma
                parszywymi mostami, tunelem, tym śmiesznym 4 km kawałkiem metra.....
                etc. etc.
                ---------------
                wszelkie podobieństwo do klasyki komedii jest nieprzypadkowe
        • Gość: feelek Re:feelek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.04, 09:07
          stosując socjotechniczny zabieg odwracania kota ogonem pt. " Kaczyńscy są ok i
          wszyscy, którzy ich krytykują to komuniści trochę ryzykujesz.No bo co powiesz
          na takie coś. Po wojnie komuniści TEŻ przez dłuższy czas brak sukcesów zwalali
          na poprzednie rządy i TEŻ przez wiele lat na tym jechali, tłumacząc ludziom, że
          na efekty trzeba czekać.
          No to ja TEŻ pozwolę sobie na nazwanie takiej praktyki komunistyczną a jej
          wyznawców komunistami.
          No i co panie komunisto?
          ---------------
          a może jednak coś konstruktywnego?
    • Gość: kazik Re: "wychodzą na jaw kolejne przekręty Układu PiS IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.02.04, 21:32
      Ale cię bezinteresowna nienawiść zżera !!!!!A może interesowna? Urwało się coś?
      Przyjdzie posiedzieć?

Ja już wymyśliłem taką nośną nazwę. Jesli ktoś obsr.wa ,tak zupełnie bez powodu
      i tak często to będzie się mówić "feelekuje".
      A jeśli ktoś obrzuca bliźniego gów.em tak zawistnie jak ty to bedzie feelkiem

Dobrze radzę - nie bądź takim feelkiem.
      Albo dla małolatów - "Kto zbyt często feelkuje to dostaje dwóje".
      Miłośników "prozy" i "poezji feelka proszę o dalsze !!!!
      • Gość: feelek Re: "wychodzą na jaw kolejne przekręty Układu PiS IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.04, 23:39
        jeśli zabolało ( a to widać), to przepraszam.
        nie że niesłusznie ale nie lubię sprawiać bólu.
        PS. taką już mam naturę, że się czepiam jeśli widzę,że jest o co, bez względu
        na sympatie.
        ----------------------
        idź pod prąd to dotrzesz do źródła
        Kisielewski(?)
    • jaa_ga Re: "wychodzą na jaw kolejne przekręty Układu PiS 25.02.04, 00:08
      Oj, Feelek, ależ Ty jesteś monotematyczny...
      PS. I straszliwie gorąco (i bezkrytycznie) kochasz Piskorskiego
      PS2. Od początku tak myślałam....
      Pozdrawiam
      • Gość: feelek nareszcie ktoś z sympatyków PiSu i na poziomie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.04, 01:07
        thanks Ja_aga.
        nie straszliwie i nie bezkrytycznie.
        Jak mu coś udowodnią, wejdę pod ławę i powiem: hau, hau.
        Ale sporo widziałem bezpodstawnych oskarżeń a p. Kaczyńskiemu nie ufam.
        tak sobie ciągnę ten wątek trochę z nudów no ale jak długo można, szkoda bo
        miałem jeszcze kilka pomysłów.
        ale jak nie ma odzewu poza dwoma bluzgatorami (Ja_aga, perski dziadzio, to Boże
        broń nie o Was), to trudno!
        • Gość: PaniKrysia Re: nareszcie ktoś z sympatyków PiSu i na poziomi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.04, 18:49
          Jestem prostą ekspedientką w sklepie osiedlowym i stanowczo żądam aby
          kontynuował pan wątek panie Feelku
        • Gość: GórnikPrzodowy Re: nareszcie ktoś z sympatyków PiSu i na poziomi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.04, 20:23
          Jako górnik przodowy kopalni Halemba stanowczo domagam się aby pan kontynuował
          ten wątek panie Feelku. W końcu nam po ciężkiej pracy należy się chociaż ta
          odrobina prawdy

niech się pan nie przejmuje
          tymi co wsadzają szpilki
          to nie ludzie, to wilki
          • Gość: Spawacz argonowy Re: nareszcie ktoś z sympatyków PiSu i na poziomi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 20:42
            My stoczniowcy równiez prosimy pana Feelka aby napisał jeszcze cos ciekawego o
            PiS. Nasza stolyca Warszawa ma problemy przez rządy pana Kaczyńskiego.
            Za Piskorskiego było lepiej. Wszystko mozna było za Pawła w stolycy załatwić.
            • Gość: feelek bardzo proszę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.04, 23:57
              SPRAWOZDANIE Z ZEBRANIA PRZED WYBORAMI SAMORZĄDOWYMI
              fragment
              PRZEWODNICZĄCY: kontynuując wypełnianie kwestionariusza Program Wyborczy
              przejdźmy do punktu korupcja. .......wypełniamy.............teraz.....
              katastrofalne zadłużenie gminy...........wypełniamy.............. teraz
              rabunkowa
              gospodarka ...............wypełniamy.............nepotyzm...............
              DELEGAT X: chwileczkę Panie przewodniczący
              PRZEWODNICZĄCY: Tak słucham
              DELEGAT X: Ja, ja nie wiem co wpisywać
              PRZEWODNICZĄCY: Jak to nie wie pan. Przecież to proste: korupcja, zadłużenie,
              nepotyzm...
              DELEGAT X: no ale u nas nic takiego nie ma
              PRZEWODNICZĄCY krzywi się wybucha śmiechem, z nim cała sala.
              Po kilku minutach
              PRZEWODNICZĄCY: drogi Kolego, jakie miasto kolega reprezentuje?
              DELEGAT X: Miasteczko X
              PRZEWODNICZĄCY: każda gmina w tym kraju, każde miasteczko duże czy małe
              przeżarte jest korupcją, nepotyzmem....
              DELEGAT X: no tak ale u nas zbudowali basen, halę sportową...
              PRZEWODNICZĄCY: za drogo! I na pewno coś przy tym ukradli
              DELEGAT X: Jak to za drogo a skąd wiadomo ile jest w sam raz?
              GŁÓWNY IDEOLOG: chwileczkę Kolego. Ładny jest ten basen?
              DELEGAT X: Bardzo ładny: zjeżdżalnia, kolorowa glazura...
              GŁÓWNY IDEOLOG:: właśnie : zjeżdżalnia, glazura a naród głoduje! Mogli przecież
              zrobić olejne lamperie. Śmiało piszcie basen przepłacony o 5 milionów
              DELEGAT X: ale...
              PRZEWODNICZĄCY:: ( zniecierpliwiony) kolego, kogo tu Kolega usprawiedliwia,
              komunistów?
              DELEGAT X: u nas nie rządzi SLD, w ogóle ich u nas nie ma
              Zamieszanie na sali, po kilku minutach
              GŁÓWNY IDEOLOG:: Ciekawe, ciekawe a skąd niby w waszym X mają na to wszystko
              pieniądze?
              DELEGAT X: Tłumaczą, że ze sprzedaży gruntów
              GŁÓWNY IDEOLOG:: Aaaa i tu ich mam. Sprzedają poniżej wartości. Piszcie
              rabunkowa gospodarka gruntami.
              DELEGAT X: ale wycena.... ale ja sam za tymi sprzedażami głosowałem, wyjdę na
              idiotę!
              PRZEWODNICZĄCY: Kolego nie martwcie się, programów i tak nikt nie czyta
              DELEGAT X: no to po co je piszemy?
              PRZEWODNICZĄCY: taki już nasz los polityków, którzy muszą tyle przecierpieć dla
              narodu.

• jaa_ga Re: bardzo proszę 26.02.04, 00:49
                :))))))
                Samo życie...
                PS. A czy wiesz. Feelku, że w warszawskiej PO,
                w kołach dzielnicowych, padają propozycje
                specuchwał i podpisywania lojalek w obronie Twego Idola?
                PS2.Samo życie...
                Pozdrawiam jak zwykle serdecznie:)))
              • Gość: Stary niedżwiedż Re: proszę jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 06:16
                Ja proszę o dalsze wypowiedzi (cytaty) w wypowiedzi DELEGAT-a X . To jakiś
                książę z obcej krainy lub może św. Mikołaj
                • Gość: Dyzio Re: proszę jeszcze, ale pod jednym nickiem IP: *.starnettelecom.pl 26.02.04, 10:39
                  bo czy się "nick'uje" feelek czy górnik przodowy to przecie i tak widać, że to
                  samo jestestwo. Z całej dyskusji w tym watku wynika jednoznacznie to co już
                  wiem od dawna:
                  1. delikwenci mieniący się jedynie słusznymi i prawdziwymi (?!?) Polakami
                  wszelkie opinie i zasady dzielą na własne i błędne
                  2. po wypowiedzeniu kilku cieniutkich p.o. argumentów z lubością zbliżoną do
                  orgiastycznej przechodza do inwektyw na wypowiadających odmienne od nich
                  przekonania (to im jak widać bardzo pomaga w "ulżeniu sobie")
                  3. dowolny temat poczatkowy szybko zamienia się w "wymianę ciosów" - szybką,
                  dziarską, niecenzuralna i totalnie nie na temat
                  4. WSZYSTKIE rządzące po 90ym w miescie ekipy dbały bardziej o własną dupę niż
                  o miasto robili to tylko w mniej lub bardziej zawoalowany sposób. WSZYSCY też
                  zaczynali od krytyki i dezawułowania poprzedników (jeśli byli z innej bandy)
                  5. Kaczor jest klinicznym przykładem faceta (niestety - {stety - ?} w wersji
                  zdublowanej), który świetnie i skutecznie niszczy i burzy z nosnymi hasłami na
                  ustach ale budowanie mu ciut (no może - pół ciuta) gorzej wychodzi. No może
                  początek ma zawsze very preety / very kostrzewy (Porozumienie Centrum,
                  Telegraf, Cargo Modlin, Fundacja Prasowa {m.in. Express Wieczorny}), ale kończy
                  zawsze jednoznacznie i jednorodnie. I to są fakty ...
                  • Gość: feelek Re: proszę jeszcze, ale pod jednym nickiem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.04, 08:28
                    1.sorry za tricki z nickami (PaniKrysia czuje się pominięta:)) Przyznaję
                    chciałem podnieść wątek.
                    2. Miasteczko X ma od wczoraj budżet. Delegat X nie czuje się dobrze, nie ma
                    już nic do powiedzenia.
                    3. jaa_ga ale Ty jesteś monotematyczna, daj spokój z tym przyklejaniem mi tych
                    etykietek. Klej jest słaby i nie chcą się trzymać.:)))))
                    pzdr.
                    EOT
                    • Gość: kubakik Re: proszę jeszcze, ale pod jednym nickiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 15:20
                      Brawo Feelek, czyta sie super twoje teksty.
                    • jaa_ga Re: proszę jeszcze, ale pod jednym nickiem 29.02.04, 19:33
                      Twórz, Feelek, twórz!
                      PS. Masz dobre pióro:)))))
                      PS2. Klawisze?...
                      Zawzięty jesteś:)))))
                      • Gość: feelek nie wiem jakie klawisze? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.04, 02:08
                        • Gość: feelek Re: nie wiem jakie klawisze? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.04, 02:13
                          czegoś nie rozumiem, jeśli coś uraziło, to sorki :)
                          (jeśli chodzi o EOT, to gdzieś słyszałem,że tak się pisze na koniec, jak się
                          już nie ma nic do dodania- End Of Theme).
                          Dzięki za uznanie:).
                          No nie wiem co powiedzieć
                          thanks
                          • Gość: jaa_ga Re: nie wiem jakie klawisze? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 01.03.04, 15:05
                            :))))))
                            Jakie klawisze?
                            Te z literkami, w które stukasz, przekazując nam swoje myśli i poglądy:)
                            Nie doszukuj się podtekstów:)))
                            Kiedyś o dobrych literatach mówiło się, że mają dobre pioro.
                            Ale tutaj posty wystukujesz za pomocą klawiszy:)
                            EOT
                            :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka