tie100 27.05.10, 15:24 Drodzy sąsiedzi, czy u Was też trzeba długo czekać aż z kranu zacznie lecieć ciepła woda? U mnie musi spłynąć dobre z 5 litrów zanim będzie ciepła, leci zimna a płaci się jak za ciepłą :-/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arwena84 Re: ciepła woda 27.05.10, 16:05 U mnie tak samo. Dodatkowo czasem leci żółta woda... Odpowiedz Link Zgłoś
kriis.borowski Re: ciepła woda 27.05.10, 18:51 To samo :( Nie wiem ile to będzie w litrach bo nie liczyłem, ale czasowo to jakieś 15-20sek Odpowiedz Link Zgłoś
mariapolo Re: ciepła woda 27.05.10, 19:01 Usilowalam dzis w tej sprawie dodzwonic sie do administratora niestety nie udalo mi sie moze wystarczy poprostu na piecu CO podniesc temp. wody cieplej o kilka stopni????? oraz zwiekszyc predkosc pompki ktora podaje wode ciepla do ukladu tak mi powiedzial zaprzyjazniony hydraulik to powinno podobno pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
kortland Re: ciepła woda 27.05.10, 21:42 u nas jest tak samo jesli chodzi o cieplo wody poprzedni admistrator tłumaczył mi, że to niby wynika z tego, że woda z kotłtowni ogrzana idzie najpierw na dół a później dopiero wraca na górę, zeby wylecieć z mojego kranu (V piętro) i że stąd te opóźnienie i konieczność wylania najpierw kilu litrow Panu Bogu w okno nie znam sie więc nie mnie oceniać prawdziwość slów ani sensowność rozwiązan a tak w temacie to dzisiaj przez jakieś 40 minut w ogóle nie bylo wody u nas :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kriis.borowski Re: ciepła woda 27.05.10, 23:13 Tutaj wyjaśnienie braku wody/słabego ciśnienia Odpowiedz Link Zgłoś
tie100 Re: ciepła woda 28.05.10, 07:30 no ale to raczej nie wyjasnia problemu cieplej wody u nas ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kriis.borowski Re: ciepła woda 28.05.10, 08:39 Oczywiście, była to odpowiedź na pytanie kortlanda czemu wczoraj nie było wody :) Odpowiedz Link Zgłoś
zabu23 Re: ciepła woda 28.05.10, 10:31 Moim zdaniem to wina instalacji choc fachowcem nie jestem. Do naszych mieszakań jest doprowadzona tylko jedna rurka z ciepła wodą bo liczniki mamy w szafkach, ciepła woda krąży w róze głównej a poza licznikiem już nie, od licznika do kranu w łazience jest kilka metrów rur gdzie woda się ochładza. Po odkręceniu kranu zaczyna się dopiero ruch wody no i ciepła musi wyprzeć zimną. Moim zdaniem gdybyśmy mieli liczniki pod zlewem ciepła woda byłaby szybciej, a tak to podniesienie temperatury nic nie da bo od licznika na klatce do kranu woda nie krąży więc będzie stygła w rurach bo nic tam jej nie ogrzewa. Takie jest moje zdanie ale mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
kriis.borowski Re: ciepła woda 28.05.10, 11:22 Podpisuję się pod powyższym postem. W czasie remontu hydraulik zwrócił uwagę na to, że do instalacji CO czy też ciepłej wody powinny być użyte inne rurki (takie z termoizolatorem) Odpowiedz Link Zgłoś