Dodaj do ulubionych

Czy warto prze

IP: *.visp.energis.pl 09.03.04, 19:13
Witam
Chciałbym uzyskać troche suchych faktów.
-ilosc mieszkańców, średnie zarobki, stopa bezrobocia (aktualnie i wcześniej, aby można było do czego porównać), wysokość
najwyższego budynku, punkty charakterystyczne miasta, (parki, architektóra), chętnie zobaczyłbym zdjęcia (może jakiś link)
Czy Poznań stwarza warunki, aby przeprowadzić się do niego z innego miasta? Czy jest rozwojowy?
Pytania wynikają narazie czysto wyłącznie z mojej ciekawości, chciałbym porównać co oferuje w stosunku do Wawy. Miasto w którym
aktualinie mieszkam (Kutno 40tys miesz.) nie stwarza dla mine warunków życia jakie by mie satysfakcjonowały. Mam zamiar
przeprowadzić się w dalszej perspektywie czasu do większego miasta.
Jeszcze 2lata temu myślałbym o Wawie, ale ją obecnie dotyka recesja: spadek liczby mieszkańców (przeprowadzanie na peryferie),
wzrost bezrobocia (obecnie 6,4%, w 2002 5,8%), problemy komunikacyjne, duże koszty, wysoka konkurencja w znalezieniu przyzwoitej
posady (baaaardzo wysokie wymagania!!!!), nieprzychylna kultura (chamstwo, egoizm).
Napiszcie jak na tym tle reprezentuje się wasze miasto.
Dzięki
---
www.calezlo.prv.pl
Obserwuj wątek
    • niech Re: Czy warto prze 09.03.04, 19:52
      Nasze miasto - Warszawa - na tle opisanej przez ciebie Warszawy wyglada jeszcze
      gorzej:
      1. mieszkancow juz nie ma;
      2. bezrobocie wynosi 100%;
      3. komunikacji brak;
      4. koszty niebotyczne;
      5. aby dostac prace zamiatacza trzeba byc Gatesem - co najmniej;
      6. kultura?! Zartujesz - takiego szczytu chamstwa nie uswiadczysz nigdzie.
      Do tego nalezy dodac ze najwyzszy budynek jest parterowy; miasto nie posiada
      zadnych punktow charakterystycznych; zdjec nie mozna wykonywac bo przeswietla
      je od razu wysokie promieniowanie. Sadze ze gorzej moze byc tylko w Poznaniu.
      PS. A prze zawsze warto!
    • Gość: litiof Re: Czy warto prze IP: *.visp.energis.pl 09.03.04, 20:13
      ale się uśmiełem
      • niech Re: Czy warto prze 09.03.04, 20:17
        Az ci sie nick zmienil.
    • Gość: Robert Re: Czy warto prze IP: 212.76.52.* 09.03.04, 20:32
      Gość portalu: lotiof napisał(a):
      > Miasto w którym
      > aktualinie mieszkam (Kutno 40tys miesz.) nie stwarza dla mine warunków życia
      ja kie by mie satysfakcjonowały

Nie rozmiem o co ci chodzi? Czego ci brakuje w Kutnie? Wielu mieszkancow
      buzych, a moze raczej bardzo duzych miast wiele by dalo aby moc zamieszkac w
      takim kameralnym miasteczku. Czy w Kutnie cierpisz na brak:
      - korkow ulicznych
      - mega dystansow praca-dom-sklep-dom
      - fatalnych ulic
      - kulejacej komunikacji zbiorowej
      - niedostatku mostow
      - agresji na ulicy
      - olewajacego stosunku wladz do mieszkancow
      - anonimowosci
      Jesli tak to zapraszam do Warszawy. Tu tych walorow bedziesz miec w nadmiarze
      az po tygodniu bedziesz nimi zygac.
    • Gość: Kilof Re: Czy chorujesz na rozdwojenie jaźni? IP: *.chello.pl 09.03.04, 20:36
      Inaczej zwane schizofrenia?
      Bo na forum poznańskim: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=11266522
      podpisujesz sie jako Adrian. Tu na forum Warszawa naliczyłem sie trzech twoich
      nicków. O co ci człowieku chodzi. Czy masz jakies problemy osobiste np. z
      osiąganiem satysfakcji seksualnej?
      • niech Re: Czy chorujesz na rozdwojenie jaźni? 09.03.04, 20:42
        A w sygnaturkach ma linki do stron plockich. Pewnie jest mu wszystko jedno -
        wtedy faktycznie zycie seksualne nabiera kolorytu. Nie wspominajac o ryzyku.
        • Gość: Kilof Re: Czy chorujesz na rozdwojenie jaźni? IP: *.chello.pl 09.03.04, 20:53
          Z Płocka to był przecież ostatnio jakiś kmiotek na forum warszawskim. Ale go
          pogoniliśmy!
    • Gość: lotiof czy ja cierpie??? IP: *.visp.energis.pl 09.03.04, 22:19
      Bo ja robie taki eksperyment.
      Pisze jakieś głupoty, a pużniej patrze ile osób zawraca sobie głowe jakimiś totalnymi bzdurami, które się kupy nie trzymają.

• Gość: fajf Re: czy ja cierpie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 22:48
        A pużniej patrzysz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka