Dodaj do ulubionych

Ochotnicza straż krzyżowa rusza na Pałac Prezyd...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.10, 09:06
I to nadal nie zorganizowane zgromadzenie? władza boi sie grupy
fanatykow, a drugiego z braci k. policja ma chronic non stop, zeby
mu spokoju nikt nie zaklocil..
tak dalej, to rzeczywiscie Lewica wygra wybory wkrotce..
Obserwuj wątek
    • Gość: Dev Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijanego... IP: *.bayer.de 13.08.10, 09:21
      Bulski to sobie ciekawy sposób na promocję znalazł. Do czasu sprawy krzyża
      nikt o nim nie słyszał.
      • krzych.korab Psioczycie i nie zabieracie symbolu uzależnienia 13.08.10, 11:20
        Polski od Episkopatu.
        • krzych.korab Wedle słów Chrystusa tylko obłudnicy na ulicach 13.08.10, 11:22
          się modlą. Wierni robią to w swojej izdebce zamykając drzwi aby im nie
          przeszkadzano.
          • Gość: Łowca debili Czy są jakieś granice oszołomstwa? IP: 188.33.102.* 13.08.10, 11:42
            Często mi się wydaje, że ci ludzie nic głupszego nie potrafią już
            wymyśleć, ale znowu mnie zaskakują. Nigdy nie byłem komuchem, ale
            zaczynam rozumieć Ruskich, którzy takich oszołomów zamykali w
            psychiatrykach...
            • lahdaan Re: Czy są jakieś granice oszołomstwa? 13.08.10, 12:21
              Ekologów i antyfaszystów władza bez zastanowienia potrafi rozpędzić. Tu nie potrafi sobie poradzić z bandą nawiedzonych starców broniących dwóch belek (sorry, ale Krzyż to już nie jest). Taka polityczna gra może się źle skończyć...
              • manhu Re: Czy są jakieś granice oszołomstwa? 13.08.10, 12:45
                Tak jak powiedział Kłopotek z PSL po pierwszym razie "chętnych żeby umierać za krzyż nie brakuje". Doskonale potwierdzili to stojąc w potwornej burzy i gradzie, nie ma wątpliwości że oni są gotowi na śmierć. Co innego ekoterroryści, im chodzi o pieniądze i nie zamierzają umierać.

Niech wreszcie biskupi ruszą d*** i zabiorą ten krzyż, trzeba chyba po niego przysłać samego prymasa, jemu zapewne krzyż zostanie wydany. Z drugiej strony należy bronić tych fanatyków przed równie fanatyczną lewacką hołotą.
                • Gość: aadarwerwr Re: Czy są jakieś granice oszołomstwa? IP: *.wroclaw.mm.pl 13.08.10, 13:37
                  obawiam się, że teraz to już nawet Papież by nie był wg niektórych godzien...
                  • altmagus Re: Czy są jakieś granice oszołomstwa? 13.08.10, 17:04
                    Gość portalu: aadarwerwr napisał(a):

> obawiam się, że teraz to już nawet Papież by nie był wg niektórych
                    godzien...

Gdy w krzyż ułożysz.

Kasjerki pytam,czemu nie obsłużysz?
                    Bo pan maślankę ułożył na krzyż.
                    Mnie pana prośba nawet nie wzruszy.
                    Wiadomo krzyża tu nikt nie ruszy.
                    Ma pani rację to jakiś ubek.
                    Dajmy mu parę za wiarę próbek.
                    Spieprzaj ty dziadu od tego krzyża.
                    Hańba, hańba on nas poniża!
                    Z reszty zakupów budujmy pomnik.
                    Święty Kaczyński to nasz odgromnik.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8248914,Sluchaczka_Radia_Maryja___Niech_krzyze_wyrosna_jak.html?order=najnowsze#opinions

Paranoja.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8246168,PiS_alarmuje__internauci_z_krzyzami_ida_pod_dom_prezesa.html?
                    order=najnowsze#opinions

www.youtube.com/watch?v=dtof6hNQj2s
                    Etap dzielenia kościoła.
                    Same esbeki zawoła.
                    Ujawnimy papiery.
                    To są agenci mohery.
                    Widzieliście jak Tycz.
                    Zasłaniał ręką krzyż?
                    Miał go do góry nogami.
                    Oni satanistami!

www.gazeta.tv/plej/0,107457,8079341.html
                  • Gość: Ambasada Prusakow Re: Czy są jakieś granice oszołomstwa? IP: *.dip.t-dialin.net 13.08.10, 21:56
                    Nie Straz Obroncow Krzyza a ZAKON RYCERZY OBRONY KRZYZA
                    CHRYSTUSOWEGO, zeby bylo jasne i czytelne dla wszystkich. Zakon
                    powinien byc swiecki i przyjac regule zakonna jaka nadano Zakonowi
                    Templariuszy a Papiez Benedykt XVI-sty, najwybitniejszy
                    intelektualista na planecie Ziemia i milosnik tradycji napewno te
                    regule zatwierdzi. Krzyz godzien jest aby GO bronic tak jak Rycerze
                    Templariusze bronili Pilergrzymow, pielgrzymujacych do Ziemii
                    Swietej.
                • levy Re: Czy są jakieś granice oszołomstwa? 13.08.10, 13:58
                  manhu napisał:
                  > Doskonale potwierdzili to stojąc w potwornej burzy i gradzie,
                  > nie ma wątpliwości że oni są gotowi na śmierć.

Jeśliby podczas burzy w to miejsce pier..lnął piorun zabijając paru z nich to wg ich wiary powinien to być znak od Bozi, że się na nich wkurzył i nie podoba mu się to co robią. Ciekawe czy wtedy opuściliby to miejsce w pokorze czy też dalej trwali mówiąc, że "żaden marny Bóg nie będzie im mówił co mają robić" (analogicznie do żądań, że po krzyż mają zgłosić się arcybiskupi a nie marny "księżyna").
              • Gość: bee Re: Czy są jakieś granice oszołomstwa? IP: *.cdma.centertel.pl 13.08.10, 12:46
                Co do Twojej sygnaturki: piszemy Salmon Rushdie. I to tyle.
                • Gość: ka-mi-la789 Re: Czy są jakieś granice oszołomstwa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 12:51
                  > Co do Twojej sygnaturki: piszemy Salmon Rushdie.

To znaczy, że mamy braki w wykształceniu, jako że Rushdie ma na imię
                  Salman. Salmon to po angielsku łosoś.
                  • lahdaan Re: Czy są jakieś granice oszołomstwa? 13.08.10, 13:07
                    Racja. Mądrej głowie, jednak dość dwie słowie: arabski Salman to żydowski Salomon. To taka mała prowokacja ;)
                    • Gość: ka-mi-la789 Re: Czy są jakieś granice oszołomstwa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 13:29
                      Tego nie wiedziałam. Myślałam, że jedynym arabskim odpowiednikiem
                      Salomona jest Sulejman. Dowiedziałam się czegoś, czyli nie straciłam
                      dnia :-). Dzięki, lahdaan.
                      • Gość: gość Re: Czy są jakieś granice oszołomstwa? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.08.10, 13:39
                        ci ludzie tam stoja tylko dlatego, ze kamerami wjezdzacie im do ryja i przez to
                        dla odmiany nareszcie czuja sie kims, wy zurnalje pierdyczone i skorkojady
                        • Gość: ziem vs. kaczy Re: Czy są jakieś granice oszołomstwa? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.08.10, 13:43
                          dwoch pie...nych pseudointeligentow referuje na temat jak przejsc przez zycie
                          nie boryczac sie jakakolwiek uczciwa praca a wy ciupagi placcie 25% VAT
                      • Gość: bee Re: Czy są jakieś granice oszołomstwa? IP: *.cdma.centertel.pl 13.08.10, 13:41
                        Już Cię lubię :)))
                    • Gość: bee Re: Czy są jakieś granice oszołomstwa? IP: *.cdma.centertel.pl 13.08.10, 13:38
                      no dobrze, to z imieniem zrozumiałem... ale dlaczego nazwisko też
                      niepoprawne?
                  • Gość: bee Re: Czy są jakieś granice oszołomstwa? IP: *.cdma.centertel.pl 13.08.10, 13:36
                    rzeczywiście braki... takie coś to literówka a nie łosoś
                    • Gość: ka-mi-la789 Re: Czy są jakieś granice oszołomstwa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 13:54
                      Literówka mówisz... O i A leżą na przeciwnych krańcach klawiatury
                      :-D. Poza tym salmon to naprawdę łosoś, literówka czy nie. Co ja
                      poradzę, że czasem zmiana jednej litery wystarczy, żeby zrobiło się
                      zabawnie :).
                      • Gość: bee Re: Czy są jakieś granice oszołomstwa? IP: *.cdma.centertel.pl 14.08.10, 08:52
                        literówka to wynik roztargnienia. A gdy piszesz bezwzrokowo, to
                        końce klawiatury nie są ne, I tu łatwo się pomylić. Co do Rushdiego,
                        to "Dzieci Północy" i "Szatańskie Wersety" leżą u mnie mniej więcej
                        metr od komputera, zatem znam pisownię imienia Salman.
                        PS. Już mniej Cię lubię.
                      • Gość: bee Re: Czy są jakieś granice oszołomstwa? IP: *.cdma.centertel.pl 14.08.10, 08:55
                        By the way, did you suggest that I don't know word "salmon"? I was
                        fishing salmons in Scotland :P
                • arius5 Krzyz nie jest przedmiotem czci religijnej 13.08.10, 13:43
                  Banda kretynow, juz nawet nie wiedza, jaka religie wyznaja i co maja czcic.
          • jimmyjazz Wycieranie sobie mord flagą Polski. 13.08.10, 11:44
            Ciekawe, że pseudopatrioci i pseudokatoliocy tak chętnie obwieszają
            się biało-czerwonymi flagami i krzyżami.
            Straszne rzeczy muszą mieć na sumieniu, że muszą się tak maskować.
            • kroliklesny Re: Wycieranie sobie mord flagą Polski. 13.08.10, 12:28
              @jimmyjazz: nic dodac nic ujac. Plugawia flage polska, splugawili
              Wawel!
            • a.k.traper To mają jeszcze z pochodów w PRL-u:) 13.08.10, 12:42
              Nie przypominam sobie zbyt wielu z dzisiajszych "odważniaków" by
              trzymali flagę na mszy za Ojczyznę, uczestniczyli w spotkaniu Świata
              pracy (zwane pielgrzymka robotniczą) czy innych uroczystości
              patriotycznych. Pamiętam za to bardzo dobrze jak niektórzy odsuwali sie
              ode mnie w kościele, bo miałem malutki znaczek z napisem "Bóg, Honor,
              Ojczyzna" napis Ojczyzna był napisany "solidarycą", podobnie jak miałem
              znaczek z napisem "Módlcie się za ks. Popiełuszkę", nawet jeden ksiądz
              mnie prosił by go zdjąć i nie narażać innych, w pracy niektózy mnie
              omijali gdyż wiedzieli że zawsze mogę miec coś "trefnego" za co wtedy
              mogło byc 3 lata, dzisiaj ci ludzie popieraja PiS, chociaz juz wielu
              odchodzi od tego szaleństwa.
              Dodam jeszcze że na 96 osób w dziale, akces na czyn społeczny
              popierający X zjazd PZPR podpisało 94 (składki na podziemna "S"
              wpłacało 12 osób, bibułę odbierało dwa razy więcej.
              Takie sa fakty z szarej rzeczywistości, dzisiaj na wzór dawnej władzy
              rozróżnia się ludzi wg patriotyzmu i bycia Polakiem, wtedy nikt nie
              chciał się załapać na "wroga ustroju socjalistycznego" ani z takim sie
              pokazywać. Moge powiedzieć: Ku chwale naszej Ojczyzny.
            • podhajce Re: Wycieranie sobie mord flagą Polski. 13.08.10, 13:49
              Niech mi ktoś mądrzejszy ode mnie wytłumaczy : to przed kim ta "straż
              obywatelska" ma " obrońców" bronić- przed NARODEM ?Wszak cały czas ci nawiedzeni
              zaklinają,że reprezentują naród.Straż ,moim zdaniem to za mało. Proponuję przed
              Pałacem zbudować szaniec no i ...konieczne okopy . Jak się bronić to na całego-
              drodzy obrońcy ......
              • beatrix13 te opaski kojarzą się z gettem 13.08.10, 13:55
                toż to żydy ruskie i ubeckie,a może i nawet niemieckie:)
                apage satana!
          • a.k.traper A to oni się modlą do Chrystusa? 13.08.10, 11:54
            Wszak słyszałem jak kapłanów wyzywali od Żydów a Chrystus był jednym z
            nich, oni czczą tylko MB Częstochowską i jej syna gdyż był Polakiem.
            Modlitwa to rozmowa z Bogiem a nie wykrzykiwanie haseł, może być i
            powszechna ale wątpię by była wysłuchana jeżeli intencją jest poniżenie
            drugiego człowieka i powoływanie się na fałszywe symbole, a tym
            bardziej oskarżanie bliźnich. Przynajmniej ja z moich kontaktów z wiarą
            takie wyniosłem nauki, a może z tymi co rozmawiałem to byli źli
            kapłani, może niegodni tak "wielkich" spraw? No, skoro sa wierzący
            to "pierwej wielbłąd przez ucho igielne niz oni...", o politykach
            żerujących na tych nieszczęśliwcach nawet mi się nie chce pisać,
            zgodnie z naukami Koscioła to fałszywi i chciwi ludzi na usługach Złego.
            • Gość: Pixi Re: A to oni się modlą do Chrystusa? IP: 178.56.138.* 13.08.10, 12:49
              O ile wiem, Lech Kaczyński był kolejną ziemską inkarnacją Chrystusa. Co do Marii
              Kaczyńskiej to sprawa jest chyba jasna. Do tego, jak ustawić przekierowanie
              modłów też.
              • a.k.traper Tego nie wiedziałem:))) 13.08.10, 13:01
                Ale skoro tak to dlaczego katastrofa się zdarzyła? Rosja juz nie jest
                krajem ateistycznym, co prawda słyszałem że automatyczny pilot był
                prawosławny, do tego agent GRU i wyskoczył na spadochronie w sztuczną
                mgłę która po to zrobili ale dwie tak istotne postacie powinny uchronić
                przed "Złym". Chyba że to znowu śmierć dla naszego zbawienia?
                • Gość: bee Re: Tego nie wiedziałem:))) IP: *.cdma.centertel.pl 13.08.10, 13:46
                  teraz krzyż zamieni się w TU-154. W końcuto 21-szy wiek...
            • Gość: gość Re: A to oni się modlą do Chrystusa? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.08.10, 13:47
              kapłanów wyzywali od Żydów a Chrystus był jednym z
              > nich,

Dla przypomnienia - geneza Chrystusa byla geneza niepokalana, dlatego nie
              posiada cechy takiej jak rasa
              • Gość: ka-mi-la789 Re: A to oni się modlą do Chrystusa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 14:01
                Nie, no, matkę miał Żydówkę, więc był Żydem. I chyba właśnie ten
                potworny dysonans poznawczy doprowadził czcicieli boazerii do
                obecnego stanu psychiki.
      • Gość: koza440 Re: Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 12:20
        Nie wiesz, że on tam będzie stał, aż zrozumie? Niekumaty, chłopina widać.
      • Gość: Mariee Re: Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijane IP: 82.177.9.* 13.08.10, 12:52
        Promocję? A kto go teraz zatrudni, oprócz Pospieszalskiego, na
        którego filmy kinowe - jak wiemy - spieszą miliony fanów?
      • Gość: an1005 Re: Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijane IP: *.slcj.uw.edu.pl 13.08.10, 13:59
        Jesli sie wypromowal to jedynie do niedzielnego teatrzyku 'gazety
        polskiej'
        • Gość: asdasdasd Re: Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 14:04
          za pół roku pojawią się artykuły jak to Pan bulski jest strasznie
          szykanowany zaswoją postawe patrotyczną bo kint mu nie chce pracy
          dać, i pewnie w nastęnych wyborach wystartuje, coś a`la ta niedojda
          migalski
    • Gość: wdr obrończyni krzyża sprofanowała spagetti w garnku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 09:34
      www.facebook.com/#!/pages/Stawiamy-pod-Palacem-Prezydenckim-miske-Spaghetti/138803676148465?v=wall&story_fbid=134999573207620
    • Gość: papi Re: Ochotnicza straż krzyżowa rusza na Pałac Prez IP: 212.180.178.* 13.08.10, 09:36
      Ja mialbym inna metode na "obroncow"; poprostu przestac informowac o nich, zero
      wywiadow, telewizji etc. Niedlugo bedzie jesien, potem zima, niech sobie stoja.
      Najlepiej to olac bo z chorym czlowiekiem zadne argumenty nie pomoga. Zenada i tyle.
      • Gość: jami8 Re: Ochotnicza straż krzyżowa rusza na Pałac Prez IP: 194.237.142.* 13.08.10, 10:09
        gorąco popieram!

Przecież o to im chodzi - zaistnieć.

A tak to będą pisać o nich tylko niszowe pisemka.

• greges58 Re: Ochotnicza straż krzyżowa rusza na Pałac Prez 13.08.10, 11:02
        Tylko, na razie, jest mały problem...

To " Oni " mają Telewizję ;)

^ ^
      • jachay Re: Ochotnicza straż krzyżowa rusza na Pałac Prez 13.08.10, 11:15
        Jestem tego samego zdania, nie informować, poczekać na zimę.
      • a.k.traper Przecież media z tego żyją,temat nośny:))) 13.08.10, 11:25
        Ale zupełnie nie rozumiem akcji internautów w gromadzeniu się na placu
        czy pod domem Kaczyńskiego, emocje podobne do "obrońców"?
        Dla mnie temat krzyża przestał istnieć po miesiącu od katastrofy,
        władze postępują w ramach zdrowego rozsądku i szacunku zarówno zmarłych
        jak i żywych. Tablica jest wyrazem kompromisu gdyż w tym miejscu nie
        powinno być ani tablicy, ani krzyża ani pomnika, czas opłakiwania minął.
        Każdy, normalnie myślący wie, że to jest walka polityczna, nadal
        obowiazuje hasło "zatopić platformę", nie trzeba do tego posiadac
        tytułów naukowych, wystarczy znać życie a gdy sie zna niektórych
        polityków z przeszłości to jeszcze łatwiej ich "zrozumieć".
        W stanie wojennym "władza ludowa" często wypuszczała plotki by utrzymać
        atmosferę zagrożenia, podobnie reagują "obrońcy", starsi politycy z PiS-
        u bardzo dobrze to wiedzą, przeżyli to, nawet zaprzestali działalności.
        Ja obawiam się, że cała ta sytuacja odbije się na zdrowiu "obrońców" i
        to psychicznym, co potwierdzają niektóre zachowania osób z dawnej
        opozycji, a których z litości wymieniac nie chcę.
        • hera9 Re: Przecież media z tego żyją,temat nośny:))) 13.08.10, 11:44
          RACJA. Ja mam wrazenie,ze ci spod krzyza,są oplacani przez pisowcow,bo jak
          inaczej,mozna tracic czas. Normalny czlowiek pracuje,ma cos do zrobienia w
          domu,itd,a to jakas patologia...
          • a.k.traper PiS nie płaci, to partia "ideowa" 13.08.10, 12:29
            Wszyscy myślący, którzy brali bezpośredni udział w dawnej opozycji,
            przemianach i rozdarciu dawnej "Solidarności" znają charakterki co
            niektórych panów, wiedzą co robili, brakuje publikacji o tamtych
            czasach gdyz pomimo istniejących dokumentów wielu ze "świecznika"
            zostało by zwykłymi knotami a pewne prawdziwe "układy" wreszcie ujrzały
            by światło dzienne i skończyły by się opowiadania o agentach, wtedy
            mozna by było rozliczyć faktycznych sprawców "wyprzedaży majątku".
            Ludzie zwani "obrońcami" muszą mieć faktycznie sporo czasu i jeżeli w
            domu nie maja obowiązków to z pewnością nie są w dobrej kondycji
            psychicznej. Są różne zabiegi by uprzykrzyć to koczowanie ale skoro
            włądze nie chcą to niech się męczą, najbardziej rozśmieszyła mnie gadka
            o obronie przed "pijanymi hordami", gdyby taki tłumek (jakies 10-15
            osób) chciał się "zabawić" z tymi "bohaterami" to po kwadransie została
            by kupka łachów, chyba nigdy nie widzieli potyczek kibiców lub innych
            grup rywalizujących ze sobą. A jeszcze nie tak dawno radośnie
            maszerowali w pochodach pierwszomajowych, cuda normalne:)))
        • unhappy Re: Przecież media z tego żyją,temat nośny:))) 13.08.10, 13:31
          a.k.traper napisał:

> Ale zupełnie nie rozumiem akcji internautów w gromadzeniu się na placu
          > czy pod domem Kaczyńskiego, emocje podobne do "obrońców"?

Kiedyś nie do pomyślenia. Jeśli parę tysięcy ludzi stanęło naprzeciw obrońców
          krzyża i skakali w rytm "kto nie skacze ten za krzyżem" to oznacza, że
          kupczenie/politykowanie krzyżem, religią, patriotyzmem coraz częściej będzie się
          kończyło w ten sam sposób: pokazaniem faka.

> Dla mnie temat krzyża przestał istnieć po miesiącu od katastrofy,
          > władze postępują w ramach zdrowego rozsądku i szacunku zarówno zmarłych
          > jak i żywych.

Tu się zgodzę, choć ich postępowanie jest nieudolne. Po pierwsze, akcja
          przeniesienia krzyża nie była skonsultowana z obrońcami. Trzeba było to zrobić,
          nawet za cenę siłowego rozwiązania problemu. Po drugie, władza mając na
          względzie skutek poinformowania o przeniesieniu nie poinformowała o tablicy. To
          był błąd wynikający ze złego przyswojenia nauczki z 3 sierpnia.

> Tablica jest wyrazem kompromisu gdyż w tym miejscu nie
          > powinno być ani tablicy, ani krzyża ani pomnika, czas opłakiwania minął.

Dokładnie tak. To, że ofiary katastrofy chciałyby mocnego akcentu
          upamiętniającego to jest oczywiste. Ale jakiekolwiek dyskusje z nimi o tym są
          bez sensu. Każdy by chciał upamiętnić swoich zmarłych w możliwie okazały sposób
          i to jest naturalna chęć.
          • a.k.traper Re: Przecież media z tego żyją,temat nośny:))) 13.08.10, 13:53
            Chodziło mi o miejsce takiego gromadzenia się, można to zrobić bez
            dawania rozgłosu manipulatorom a dotkliwie dać do zrozumienia co się o
            nich myśli, bo za chwile może mamusia zasłabnąc i znowu ruszy kampania
            nienawiści, współczucia i poparcia w wyborach. Faka nalezy głupcom
            pokazywać a i czasem dac po pysku, to najbardziej skuteczna metoda jaka
            w życiu znam.
          • Gość: drewniak Re: Przecież media z tego żyją,temat nośny:))) IP: 85.222.87.* 13.08.10, 13:59
            > Dokładnie tak. To, że ofiary katastrofy chciałyby mocnego akcentu
            > upamiętniającego to jest oczywiste.

Pod pałacem nie ma ani ofiar katastrofy, ani nawet ich rodzin.
            • unhappy Re: Przecież media z tego żyją,temat nośny:))) 13.08.10, 14:58
              Gość portalu: drewniak napisał(a):

> > Dokładnie tak. To, że ofiary katastrofy chciałyby mocnego akcentu
              > > upamiętniającego to jest oczywiste.
              >
              > Pod pałacem nie ma ani ofiar katastrofy, ani nawet ich rodzin.

My to wiemy ale ludzie pogrążeni w smutku i żałobie nie muszą myśleć
              racjonalnie. Problemem jest tylko dawanie im fałszywej nadziei. Bo o tym, że
              władza mogłaby się zgodzić na obelisk czy pomnik nawet nie myślę.
          • Gość: ka-mi-la789 Re: Przecież media z tego żyją,temat nośny:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 14:11
            Każdy by chciał upamiętnić swoich zmarłych w możliwie okazały sposób
            > i to jest naturalna chęć.

Ale po pierwsze, to nie są "ich" zmarli. Nikt z tych rozjuszonych
            psycholi nie jest krewnym żadnej z ofiar. Po drugie, miejscem
            upamiętniania zmarłych są cmentarze, a nie budynki administracji
            publicznej.
            • unhappy Re: Przecież media z tego żyją,temat nośny:))) 13.08.10, 15:00
              Gość portalu: ka-mi-la789 napisał(a):

> Każdy by chciał upamiętnić swoich zmarłych w możliwie okazały sposób
              > > i to jest naturalna chęć.
              >
              > Ale po pierwsze, to nie są "ich" zmarli.

Bo ludzie optujący za okazałym upamiętnieniem dzielą się na dwie grupy:

Ci którzy naprawdę cierpią, bo zginęli ich bliscy oraz ci, którzy przy tej
              okazji chcą upiec swoją kiełbaskę.

> Nikt z tych rozjuszonych
              > psycholi nie jest krewnym żadnej z ofiar. Po drugie, miejscem
              > upamiętniania zmarłych są cmentarze, a nie budynki administracji
              > publicznej.

Żona(?) Gosiewskiego, mama Kaczyńskiego. Oni mają interes osobisty. I ich
              rozumiem, co nie znaczy, że można za publiczne pieniądze walnąć ich zmarłym
              pomnik przed pałacem. Przygłupy sprzed pałacu to osobna kwestia.
      • hera9 Re: Ochotnicza straż krzyżowa rusza na Pałac Prez 13.08.10, 11:41
        dokladnie tak,niech sobie stoja az padną.
    • ergo12 żadam od rządzących zlikwidowania 13.08.10, 09:36
      tego "bożego igrzyska" przy palacu!!!!!Będe głosował na lewicę!!!
      • Gość: gość Re: żadam od rządzących zlikwidowania IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.08.10, 13:37
        > tego "bożego igrzyska" przy palacu!!!!!Będe głosował na lewicę!!!

to w ogole niegra zadnej roli, na kogo bedziesz glosowal, czy na lewatywe, czy
        na kromke z gownem
    • unhappy Przygłupy 13.08.10, 09:39
      Ustawiły się na szlaku imprezowo-turystycznym i narzekają na pijanych :D
    • krwe Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijanego... 13.08.10, 09:49
      państwo pseudo-polacy broniący krzyża.możecie już wracać do swojego państwa
      watykan!zabierajcie swoje krzyże, religie ze szkół polskich i wypad!!! koniec
      okupacji krzyżackiej w Polsce.
      • Gość: arka Re: Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijane IP: *.acn.waw.pl 13.08.10, 09:54
        Czy nie znajdzie się jakaś butelka z benzyną żeby spalić tą kupę desek ? Dziwię
        się że jeszcze nikt na to nie wpadł, chyba sam się przejdę.
        • Gość: noe Re: Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 12:55
          Gość portalu: arka napisał(a):

> Czy nie znajdzie się jakaś butelka z benzyną żeby spalić tą kupę
          desek ? Dziwię
          > się że jeszcze nikt na to nie wpadł, chyba sam się przejdę.

Pomyśl tylko, skoro jakaś nawiedzona babcia przywiązywała się do
          krzyża to podejrzewam, że rzuciła by się również w ogień. Wiadoma
          opcja miała by swojego męczennika. Wtedy by się działo.
    • alik-w-plomieniach Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijanego... 13.08.10, 09:51
      Oho, już się zbiera... Czy to Volkssturm, czy już Schutzstaffel? Tak czy tak,
      jeżeli tylko dojdzie do napaści, wszystkich wypałować i na dołek do wyjaśnienia.
    • Gość: aleksandra Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijanego... IP: *.u.itsa.pl 13.08.10, 10:08
      no jak na rany chrystusa, czy na prawdę nie można z tym skończyć??? Czy to
      takie trudne przenieść dwa kawałki drewna??? Chcieli tablicę, mają tablicę!
      Rozgonić to, bo zaraz ci ludzie broń wyjmą a kancelaria będzie się bała
      własnego cienia chodząc do pracy!!! To się zrobiło: NIEBEZPIECZNE, CHORE,
      WIEJE ANARCHIĄ NA CAŁĄ EUROPĘ. Skończcie z tym!
      • barnabas0 Re: Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijane 13.08.10, 10:11
        ta tablica jest śmieszna jak na takie wydarzenie z 10 kwietnia. Odsłonięta
        została na tzw "odwal się" prowokacyjnie od Komorowskiego bez udziału rodzin
        etc. Spełnia jedynie rolę informacyjną i nic więcej.
        • rlnd Re: Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijane 13.08.10, 10:16
          Smieszne jest to, ze obroncy krzyza nadal uwazaja sie za katolikow. Mimo
          nieposluszenstwa wobec Episkopatu.
        • Gość: aleksandr Re: Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijane IP: *.u.itsa.pl 13.08.10, 10:31
          a mają im pomnik wystawić??? może przesunąć nieco Piłsudskiego, żeby się Lech
          zmieścił na drugim koniu??? No proszę Cię. Ja też po nich płakałam, też
          zapalałam im znicze, byłam na pogrzebach na Powązkach a przy samochodzie
          powiewała czarna wstążka. Bo mi potwornie żal tak cudownych ludzi. Ale to nie
          papież, żeby pomnik im wystawiać. Opanujcie się!
          • Gość: Łowca debili Na koniu? IP: 188.33.102.* 13.08.10, 11:48
            www.youtube.com/watch?v=eVoiaLm8hGE
            • pongau Re: Na koniu? 13.08.10, 16:43
              Ladny kon!
        • zbyszek.bejach Re: Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijane 13.08.10, 10:36
          A jaką rolę spełnia jakakolwiek tablica ?
          • Gość: aleksandra Re: Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijane IP: *.u.itsa.pl 13.08.10, 10:51
            Upamiętnia. I to nie jest tak, że "jaka śmierć - taki pomnik", tylko "jakie
            życie - taki pomnik".
        • Gość: barbarazg5 Re: Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 10:49
          Ta tablica jest po to aby upamiętnić to że po katastrofie zbierali
          się ludzie pod pałacem.Nie jest pomnikiem Kaczyńskiego bo ten jest
          na Wawelu.I wystarczy,a CHOŁOTA KTÓRA STOI POD KRZYŻĘM JEST
          NIEBEZPIECZNA DLA PRZECHODNIÓW,WCZORAJ TAM BYŁAM I WIDZIAŁAM NA
          WŁASNE OCZY JAK PIJANI STRCY ZACZEPIAJĄ KOBIETY I BLUŻNIĄ.To właśnie
          są tzw.obrońcy krzyża.Ci ludzie nie mają pojęcia o tym co
          mówią,wiedzą tylko że rząd to Żydzi i Komuna a Kaczyńscy
          święci,niech teraz Pan Kaczyński nie wzywa policji bo mu przeciwnicy
          tego motłochu pod dom idą,niech zamiast policji wezwie obrońców
          krzyżą ,są po jego stronie i na pewno bęą skuteczni
        • tymon99 Re: Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijane 13.08.10, 12:33
          takie wydarzenie, tzn. co?
          wypadek był. komunikacyjny.
    • ekofanka Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijanego... 13.08.10, 10:14
      "Nawet meteorolodzy mówią o tym, że nadchodzi wielkie zderzenie frontów atmosferycznych - wieszczy pan Adam." Panie Adamie, globalne ocieplenie rzeczywiście wywołuje gwałtowne zjawiska atmosferyczne, ale po pierwsze: to nie szatan, tylko ludzie wpływają na ocieplanie sie klimatu, po drugie, zamiast czekać na Apokalipsę, możemy próbować przygotować sie do zmian klimatu. Polecam teksty na temat globalnego ocieplenia i adaptacji. Edukacja to ważna sprawa!
      • Gość: Nana Re: Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijane IP: 212.160.172.* 13.08.10, 12:56
        > "Nawet meteorolodzy mówią o tym, że nadchodzi wielkie zderzenie frontów
        atmosferycznych - wieszczy pan Adam."

Taa, a te fronty zderzą się nad Warszawą i najpierw gradem będą chciały
        przegonić ludzi spod krzyża, a następnie za pomocą pioruna zwęglą znak, który
        miał łączyć, a dzieli.
        Coś mi się wydaje, że nawet Bóg już zaczyna tracić cierpliwość to całej tej hecy
        z udziałem symbolu śmierci jego syna. Niestety nawet taki znak z nieba zapewne
        zostanie zinterpretowany jako dzieło szatana, lub co najmniej działania Rosjan
        (tych od mgły). A co najgorsze... zaraz będą w tym miejscu domagać się pomnika
        dla cudu i zwycięstwa krzyża nad zjawiskami atmosferycznymi.
        • Gość: greg Re: Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijane IP: 195.47.201.* 13.08.10, 13:30
          > Coś mi się wydaje, że nawet Bóg już zaczyna tracić cierpliwość to
          > całej tej hecy z udziałem symbolu śmierci jego syna. Niestety
          > nawet taki znak z nieba zapewne zostanie zinterpretowany jako
          > dzieło szatana

To chyba optymistyczna wersja. Wyobrażam sobie jak Bóg prosi o
          przeniesienie krzyża do światyni, a obrońcy go zwymyśłają, ze jest
          Ruskim agentem. To jest wielce prawdopodobna sytuacja, patrząc co
          robią i co plotą ci spod krzyża.
      • Gość: ;x Re: Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.10, 13:38
        Globalne ocieplenie w formie ukazanej przez "ekologów" można wrzucić do tego samego worka, co pandemię H1N1...
    • rlnd Re: Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijane 13.08.10, 10:14
      Ciekawe. Czyli jak wiekszosc nie chce krzyza pod Palacem Prezydenckim, to
      powinien on zniknac ?
      • Gość: babcia X Re: Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijane IP: 85.232.255.* 13.08.10, 12:27
        Nie. Jak większość nie chce krzyża pod Pałacem, to staje się "pijanymi hordami".
        Wypisz wymaluj jak za komuny :)))
    • Gość: m Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijanego... IP: 163.157.254.* 13.08.10, 10:22
      Sezon urlopwy w pełni, personelowi Tworek też się urlop należał. Nie
      mieli co zrobić z pensjonariuszami to ich wywieźli pod pałąc, tam
      ich policja pilnuje. Za niespełna trzy tygodnie koniec wakacji,
      opiekunowie wrócą z wakacji i zabiorą swoich podopiecznych do domku,
      tam będą się mogli spokojnie modlić...
      • Gość: Tomkkki Re: Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijane IP: *.ip.netia.com.pl 13.08.10, 10:25
        Psychole robią z siebie Powstańców.
    • Gość: jack Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijanego... IP: *.wroclaw.mm.pl 13.08.10, 10:29
      banda fanatykow, glupkow i spolecznikow. Wale was we wszystkie otwory, bo takie dziadostwo jak wy trzeba tepic i wyplenic z kraju
      • Gość: polewaczki Re: Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijane IP: *.xdsl.centertel.pl 13.08.10, 10:34
        od czego są te polewaczki porządkowe
    • zbyszek.bejach Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijanego... 13.08.10, 10:32
      A swoją drogą (może mi umknęło?) to czy ten krzyż jest poświęcony i czy
      dokładnie ten krzyż jest w kościele uznawany za symbol religijny ? Bo
      przecież krzyże są wszędzie, nawet w kiblu jako elementy konstrukcyjne.
      • Gość: MT Niewiele z tego rozumiesz IP: *.elartnet.pl 13.08.10, 11:02
        Tak, ten krzyż był poświęcony. Przez ks. Małkowskiego. Co do reszty,
        to wstrzymam sie od komentarza.
        • pn-ski Re: Niewiele z tego rozumiesz 13.08.10, 11:41
          A czy ten ksiadz Malkowski ma certyfikat od Prezesa ze jest slusznym
          ksiedzem? Teraz kazdemu trzeba w papiery patrzec, oni jakichs szpicli w
          kardynalskich szatach nasylaja. Podobno prymas i cala kongregacja biskupów
          w kieszeniu u PO siedza, i PO kryjomu do szatana sie modla i piwo Lech
          popijaja... Niektóre osoby wsród obronców krzyza tez, z tych najglosniej
          sie modlacych... Badzmy czujni, nikomu nie mozna ufac..
        • Gość: ka-mi-la789 Re: Niewiele z tego rozumiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 13:36
          Ale przecież ta dzicz nie uznaje duchownych poniżej biskupa. O
          szeregowych księżach wyraża się per "byle księżyna". Znaczy,
          poświęcenie nieważne.
        • podhajce Re: Niewiele z tego rozumiesz 13.08.10, 14:05
          Do 3 sierpnia ten krzyż nie był poświęcony ,nie był więc "religijny" i modły pod
          nim były balwochwalstwem. Zgodnie z Umową warszawską miał być przeniesiony do
          Św.Anny i tam poświęcony. Przeniesienie się nie udało,więc "wierny sługa
          kościoła ksiądz Małkowski" w tym dniu naprędce go poświęcił.
      • Gość: xyz 123 Aby wytrwali do 15.08.2010 r. ... potem IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.10, 11:28
        już nie będą musieli ... TEN DZIEŃ ...
      • hera9 Re: Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijane 13.08.10, 11:48
        nawet w trakcie poswiecania tablicy przez jakiegos ksiedza, tzw.katolik
        wołał-hanba.po trosze sie z nim zgadzam,bo poswiecanie wszystkiego,nie
        koniecznie wszystkich jest kpiną
    • Gość: zuza Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijanego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 10:32
      o jest i mój ulubiony pan "dlaczego-on-nie-przytulał-mojego-prezydenta-chlip"
    • Gość: rudolf h Re: Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 10:36
      marzy mi się potężna pacyfikacja tych wszystkich "obrońców" , oczywiście z
      użyciem gazu :)
    • dwabrowary Już jest! Nowa gra - wciel się w obrońcę krzyża! 13.08.10, 10:37
      bitwaokrzyz.pl/
      • Gość: sdsdd Re: Już jest! Nowa gra - wciel się w obrońcę krzy IP: *.as.kn.pl 13.08.10, 12:07
        widze ze w polsce policja ma konkurencje to oni sa teraz policja
        proponuje jakas mała inkwizycje wprowadzic
      • Gość: bee Re: Już jest! Nowa gra - wciel się w obrońcę krzy IP: *.cdma.centertel.pl 13.08.10, 13:33
        Piękna gierka :) Zwłaszcza dźwięki :) Moja ocena 12/10
    • endriu666 Spokojnie. Oni sami się wytłuką... 13.08.10, 10:40
      Jak każda rewolucja, także i ta karykaturalna impreza zeżre swoje dzieci"
      "od jakiegoś czasu pojawił się taki pan w średnim wieku, cały obwieszony krzyżami, na palcu ma opleciony różaniec. Często wdaje się w dyskusje. Robi zdjęcia. Podejrzewamy, że to ktoś od nich. Informator. Pojawił się wczoraj w nocy, a obok kręciło się dwóch, którzy wyglądali na takich... no wiecie. Badali, węszyli".

Robespierre'a też zdekapitowali jego koledzy z barykady szukający "wrogów ludu". Dajcie im tylko trochę czasu.
    • marian_podgorski Re: Ochotnicza straż krzyżowa rusza na Pałac Prez 13.08.10, 10:42
      Tym moherom z nieróbstwa już się w d.... poprzewracało.
    • ajakzupa lubisz to, lubisz 13.08.10, 10:44
      Lubisz to hasło, Panie Redaktorze?

Lubisz je: "Mohery na stos". Lubisz? Jeśli tak, to ja z Panem.
    • Gość: adolf Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijanego... IP: 94.252.125.* 13.08.10, 10:46
      80 lat temu tamo zaczynalismy wrzeszy
    • martagawryluk Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijanego... 13.08.10, 10:47
      "Najczęściej będziecie używali artykułu 196. kodeksu karnego: "Kto obraża
      uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci
      religijnej...". A co z obrażaniem MOICH uczuć religijnych przez tych fanatyków?

• Gość: kiol hehehe - ale śmieszne i smutne zarazem.... IP: *.4web.pl 13.08.10, 10:49
      ale nic w tym dziwnego. wszelkiej maści oszołomstwo i ludzie niestabilni, czasem wręcz chorzy są w kazdym kraju. Tylko stanowią margines i nie dyktują swojej woli innym... Do tych osobników powinna przybyć ekipa w białych fartuchach i wziąć na obserwację a niektórych na reedukację :)
    • blue_marianna Nowa straż krzyżowa. Powstrzyma "hordy pijanego... 13.08.10, 10:50
      olicji powinno zglaszac sie antysemickie hasla, ktore rzucaja obroncy!
      agresje jaka ziona..
      niech nie robia z siebie ofiar i skumaja, ze sie osmieszaja!
      walcza przeciw komus, kto nie ma intencji jakie sie mu wmawia..
    • rlnd Re: O, typowy zionący tolerancją 13.08.10, 10:57
      Lepiej demokracji bronic gazem pieprzowym, tak jak pewna pani potraktowala
      mlodziez z makaronem ?
      Mam wrazenie ze glosowala na Kaczynskiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka