Dodaj do ulubionych

Pierwsze taka instytucja w Polsce: Muzeum kapel...

15.09.10, 10:13
Prawie 5 mln - na muzeum którego nikt nie będzie odwiedzać. Nikomu nie zadzwonił dzwonczek, ze nie warto ? Może jeszcze jest czas aby to przerwać? Choć jesli nie to może na koniec wystawy będzie takie podsumowanie - a teraz my czarni mamy w wojsku księzulków w stopniu generała, wyciągającego ponad 12 tys, kilkuset księżulków - w stopniach poruczników i też jest fajnie !
Obserwuj wątek
    • jacuo Pierwsze taka instytucja w Polsce: Muzeum kapel... 15.09.10, 10:27
      Muzeum zbędne. Inna sprawa, że takich zbędnych Muzeów powstaje w Warszawie mnóstwo - Muzeum Historii Żydów, Muzeum Sztuki Nowoczesnej ( jakież to zbiory sztuki nowoczesnej mamy w Warszawie, że potrzeba dublować CSW ? ) itp.
      • Gość: aaa Re: Pierwsze taka instytucja w Polsce: Muzeum kap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 13:19
        chociażby Picassa w podziemiach muzeum narodowego
    • kozmo1 Pierwsze taka instytucja w Polsce: Muzeum kapel... 15.09.10, 10:28
      Jka przeczytałem, to pomyślałem, że dziś 1 kwietnia :)
    • Gość: Gościu Pierwsze taka instytucja w Polsce: Muzeum kapel... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.10, 10:40
      yda się też pierwsze muzeum rabinów.
    • eleszek Pierwsze taka instytucja w Polsce: Muzeum kapel... 15.09.10, 11:10
      A czy Sławoj odda słynny żyrandol do muzeum. Dostanie za niego pieniądze unijne czyli nasze.
    • Gość: rid pójdą wycieczki szkolne w ramach katechezy IP: 194.11.24.* 15.09.10, 11:29
      to i będzie frekwencja :-D
    • Gość: obertas Muzeum kapelanów... IP: 109.243.177.* 15.09.10, 11:49
      Czy w tym podziemnym korytarzu będą krążyć... HADRONY Ojca Dyrektora ?
      • krwawybukanier Re: Muzeum kapelanów... 15.09.10, 15:18
        Gość portalu: obertas napisał(a):

> Czy w tym podziemnym korytarzu będą krążyć... HADRONY Ojca Dyrektora ?
        +++++++ A ten korytarz pod katedrą to do czego był. Nie był czasem schronem przeciwatomowym? Bo kiedyś był taki trend: Wszędzie budowano schrony przeciwatomowe.
      • brudno Re: Muzeum kapłonów 16.09.10, 05:34
        Głódź jest ekumeniczny - ekspresowo został generałem, niejednego szeregowca zerżnł, w ramach "stosunków służbowych"
        Podobno potem mawiał "Bóg zapłać"...
    • Gość: Misiek Pierwsze taka instytucja w Polsce: Muzeum kapel... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 12:04
      Czy tam będą wystawiać wypchanych kapelanów?
      • Gość: zalogowany Czy..., czy..., czy... - czyż IP: *.ztpnet.pl 15.09.10, 12:23
        Czyż doczekamy się u Seweryna Blumsztajna zrozumienia, że owe muzeum ma w planach zwiedzanie wyłącznie ... na klęczkach?
    • Gość: kiwin im. flaszki g.... ? IP: 83.1.81.* 15.09.10, 12:12
      Patronem winien być znany opój FLASZKA G.
    • Gość: zla Pierwsze taka instytucja w Polsce: Muzeum kapel... IP: 213.108.152.* 15.09.10, 12:14
      czy naprawdę miasto nie ma ważniejszych inwestycji w planach???
      czy warto wydawać lekką ręką ponad 5mln zł bo śp. Lech K. i szanowny proboszcz mieli taką koncepcję???
      czy kielicha, ornatów i czego tam jeszcze nie można eksponować w np. Muzeum Historii Polski???
      MAM DOŚĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • hetmanwiechu ciekawe jakie maja osiagniecia bojowe ? 15.09.10, 12:27
      niedlugo dowiemy sie ze cud na wisla, to efekt skupienia i modlitwy ksiedza polowego, ktory w okopach dostal sraczki i musial sie ewakuowac na tyly.
    • pablobodek Pierwsze taka instytucja w Polsce: Muzeum kapel... 15.09.10, 12:32
      I na to potrzebne są pieniądze podatników, zwiększony VAT !!!
      Muzeum Generała Głódzia !!!!!!! I jego kolesi, bardziej Watykańczyków niż Polaków !!
      Faktycznie RP jest dominium, ale Watykanu !!!
    • Gość: gore Pierwsze w Polsce muzeum głupoty. Czyjej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 12:34
      To będzie bezapelacyjnie pierwsze muzeum głupoty. Czy to pomysł Lecha? Kto to będzie zwiedzał. Chyba kandydaci na kapelanów.
    • tarniewicz Muzeum kapelanów im. Feldkurata Katza? 15.09.10, 12:44
      Bo chyba znajdzie się kącik na jego ołtarzyk polowy? :D
    • he1ku Pierwsze taka instytucja w Polsce: Muzeum kapel... 15.09.10, 12:45
      A czy pokazane będzie jak to dwoóch kapłanów z wrogich sobie armii proszą tego samego boga by pokonał przeciwnika.Czy to musimy honorować aż w muzeach kapłaństwa za bardzo duże pieniądze.Wszystkie te zbiory powinny być wystawione w muzeum etnologicznym ,skansenie ludów pierwotnych .Przedstawione i porównane z szmaństwem indian Ameryki poł.,ludów Afryki i dalekiego wschodu.Więcej zwiedzających by było.
      • paulhandyman Re: Pierwsze taka instytucja w Polsce: Muzeum kap 15.09.10, 12:52
        he1ku napisał:

> A czy pokazane będzie jak to dwoóch kapłanów z wrogich sobie armii proszą tego
        > samego boga by pokonał przeciwnika.Czy to musimy honorować aż w muzeach kapłańs
        > twa za bardzo duże pieniądze.Wszystkie te zbiory powinny być wystawione w muzeu
        > m etnologicznym ,skansenie ludów pierwotnych .Przedstawione i porównane z szmań
        > stwem indian Ameryki poł.,ludów Afryki i dalekiego wschodu.Więcej zwiedzających
        > by było

bardzo dobry komentarz !!! Krotki, tresciwy i dotykajacy sedna sprawy !!

dzieki he1ku !
      • Gość: Kawana Wynos Re: Pierwsze taka instytucja w Polsce: Muzeum kap IP: *.odlew.agh.edu.pl 15.09.10, 13:03
        Całkowicie się zgadzam z komentarzem he1ku.
        W jakim kraju my żyjemy? Paranoicznym - to za mało powiedziane.
    • Gość: Rola Pierwsze taka instytucja w Polsce: Muzeum kapel... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 12:47
      Jak Tusk poszukuje oszczędności, to niech zlikwiduje to muzeum.
    • tarniewicz Muzeum kapelanów im. Feldkurata Katza? 15.09.10, 12:49
      Bo chyba znajdzie się jakiś kącik jego ołtarzyka polowego. :)
      • redundant Dziękuję ci, dobry człowieku... 15.09.10, 15:16
        Już byłem prawie wściekły i prawie zacząłem toczyć pianę wobec tego kolejnego wykwitu perwersyjnej hucpy kleru i klerykałów.

Ale twój komentarz ocalił mój dobry humor. :)
    • Gość: łobywatel Pierwsze taka instytucja w Polsce: Muzeum kapel... IP: *.pfron.org.pl 15.09.10, 13:08
      A czy znajdzie się miejsce chociaz na kilka flaszek z "kolekcji" biskupa polowego Głodzia,nie bez przyczyny zwanego tez flaszką?!
    • Gość: leo10nard Pierwsze taka instytucja w Polsce: Muzeum kapel... IP: 109.243.105.* 15.09.10, 13:10
      a coż się ten pan tak martwi o pieniądze, które jemu się nie należą? Należy przypomnieć, że inne diwne muzea powstają w kraju jak grzyby po deszczu i to z pieniędzy częściowo z budżetu miast jak i z budżetu panstwa.Tym się ten pan nie przejmuje? Inna rzecz, że część tych środków unijnych jak zwykle wpadnie w prywatne łapy urzedasów.
    • pawel.nn Kraj mój widzę pełen muzeów... 15.09.10, 13:20
      Bardzo dobry pomysł!!! Do roku 2015 powinniśmy zwiększyć umuzealnienie Polski o 100 procent i w ten sposób wyprzedzimy inne kraje Europy. Do roku 2020 wskaźnik umuzealnienia osiągnie "14 koma 3 procenta" i w ten sposób staniemy sie liderem wyprzedzając takie potęgi muzealnictwa jak Białoruś, Korea Północna i Kuba.
    • koham.mihnika.copyright i koniecznie kacik skupienia dla biskupa 15.09.10, 13:25
      i swiezych zolnierzy zawodowowych (pobor zlikwidowali na zlosc KK).
    • bunulla Re: Pierwsze taka instytucja w Polsce: Muzeum kap 15.09.10, 13:39
      ja słyszałam,że było jakaś wystawa homoseksualny też. nie wiem dokładnie w którym muzeum, ale jestem pewna, że to było w warszawie
    • agnostic5 Re: Pierwsze taka instytucja w Polsce: Muzeum kap 15.09.10, 15:23
      Pies z kulawą nogą nie przyjdzie, ale nie szkodzi. Kościół kasę dostał, etaty bedą, Gronkiewicz-Waltz będzie miała wsparcie Kościoła i wszyscy zadowoleni. Tylko dlaczego za moją kasę?
    • amonavis Tylko dwa slowa cisna sie do ust- ku... mac! 15.09.10, 15:48
      kiedy ten zlodziejski kler odpieprzy sie od panstwowych pieniedzy.
      Po jaka cholere komu to idiotyczne muzemu. Wyrzucone w bloto pieniadze.
      Jest tylu biednych ludzi, ktorym moznaby by bylo pomoc! Pieprza o milosierdziu i zakladaja sobie wlasne centra chwaly. Ich tylko mozna zalatwic w jeden sposob, innej mozliwosci nie ma.
    • ocooley Pierwsze taka instytucja w Polsce: Muzeum kapel... 15.09.10, 15:49
      Włażą w dupska czarnym już bez wazeliny. Na jaki ch... takie muzeum? Wystarczyła by ekspozycja w MWP
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka