Dodaj do ulubionych

Korki przed pomnikiem Lotnika

23.09.10, 11:25
Dlaczego tak jest że przed tym pomnikiem na kierunku Trasy Łazienkowskiej z obu stron są korki? A w poprzecznej auta przejeżdżają bez problemu?Piszę o sytuacji o godzinie 18 i późniejszych. Akurat sam tego doświadczam że stoje w tym korku a zielone światło jest na poprzecznej i nic nie jedzie
Obserwuj wątek
    • lesio5 Re: Korki przed pomnikiem Lotnika 27.09.10, 11:44
      A dlaczego nieco dalej na skrzyżowaniu Raszyńska/Krzyckiego - Filtrowa zielone światło na linii północ południe pali się 1,5 min a na Filtrowej 15 sekund? Z tego samego powodu .... widzimisię głównego inżyniera ruchu.
      • digital5 Re: Korki przed pomnikiem Lotnika 29.09.10, 00:13
        No niestety... Przyklady zlej regulacji swiatel w Warszawie mozna wymieniac i wymieniac... Z tego co wiem to da sie zrobic swiatla, ktore aktywnie reguluja cykle w zaleznosci od natezenia ruchu. To rozwiazywalo by problem, ze jedni stoja na czerwonym, za nimi korek a prostopadle nikt nie jedzie.
        • bolo-liberal Re: Korki przed pomnikiem Lotnika 29.09.10, 14:03
          > Z tego co wiem to da sie zrobic swiatla, ktore aktywnie reguluja cy
          > kle w zaleznosci od natezenia ruchu.
          Mam wrażenie, że jednak nikomu z władz na tym nie zależy. Dzięki temu można:
          - latami mądrzyć się w tv, że korków "niedasie" zlikwidować i że mogą być tylko i wyłącznie coraz większe
          - namalować buspas, bo przecież "trzeba coś szybko zrobić" a wszystkie inne działania zajmują za dużo czasu.
    • digital5 Re: Korki przed pomnikiem Lotnika 03.10.10, 23:17
      Ja czasamu probuje ominac ten korek ulicami: Krzywickiego, Filtrowa, Pl. Narutowicza i Grójecka. Jest to jednak loteria, bo czasami jedzie sie dluzej, a czasami jest pusto. Taki myk mozna zrobic jadac tylko na wschod.
      • digital5 Re: Korki przed pomnikiem Lotnika 03.10.10, 23:18
        Pomylka, na zachod.
    • piotr1271 Re: Korki przed pomnikiem Lotnika 07.10.10, 11:06
      To jeszcze nic. Przyjrzyjcie się sytuacji na północnym wjeździe do Wawy. Na skrzyżowaniu Pułkowej i Wóycickiego w godzinach porannego szczytu korek ciągnie się przez kilka ładnych kilometrów (minimum 20-30 minut stania). Natomiast osoby skręcające z, lub w Wójcickiego przejeżdżają na pierwszej zmianie. Tysiące samochodów codziennie. Tydzień w tydzień. Miesiąc w miesiąc. Ruszających, aby podjechać kilkanaście metrów. Spaliny... A wystarczy minąć to skrzyżowanie, aby porównywalny dystans, dalej do Mostu Grota pokonać w 2 minuty. Logiczne? I wiecie co, najdziwniejsze jest to, że tylko chyba mi to przeszkadza. Który z urzędników zareaguje na jeden list ze skargą?
      • digital5 Re: Korki przed pomnikiem Lotnika 08.10.10, 16:51
        Zrobienie wiaduktu tam kosztowalo by z 50 mln zlotych, kwota smieszna, ale przeznaczona na bzdury. Jak juz znajda sie pieniadze, to nie bedzie miejsca i tyle w temacie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka