Dodaj do ulubionych

Centra handlowe każą płacić za parking.

04.10.10, 09:12
Blue City to kolejne centrum handlowe w stolicy, które postanowiło pobierać opłaty za postój na parkingu podziemnym. Zarząd zapewnia, że to dla dobra klientów.
wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/304025,centra-handlowe-kaza-placic-za-parking.html
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Centra handlowe każą płacić za parking. IP: *.subscribers.sferia.net 04.10.10, 14:46
      No to trzeba parkować na zewnętrznym zamiast podziemnego. Z drugiej strony, jest to niesamowicie wku...ające - przyjeżdża się tam wydawać kasę, a żydzi jeszcze za parking liczą.
      • sibeliuss Re: Centra handlowe każą płacić za parking. 04.10.10, 15:22
        Gość portalu: xxx napisał(a):

> żydzi jeszcze za parking liczą.

I co z tego, że Żydzi? Ktoby nie był właścicielem nie powinien tak postępować.
        ps. zasadę "nie kupuj u Żyda" masz po przodkach?
        • Gość: cyfra minus Re: Centra handlowe każą płacić za parking. IP: 178.235.13.* 07.10.10, 00:03
          Żydzi by nie liczyli za parking , bo by wiedzieli że spowoduje to odpływ klienteli .Tak robią niestety czystej krwi Polaczki. W takim razie Blue City już dziękujemy za zakupy. ( zresztą i tak tam ch.j od dawna nocował) .
    • wombaciak Re: Centra handlowe każą płacić za parking. 04.10.10, 21:41
      no i dobrze, jeszcze zakazać wjazdu do centrum dla osobowych bo i Most Północny nie pomoże
    • Gość: buhaha Re: Centra handlowe każą płacić za parking. IP: *.centertel.pl 06.10.10, 12:41
      normalna rzecz chcesz mieć wóz pod dachem trzeba płacić, więc ja wolę tramwaj.
      • Gość: albwu Galeria Mokotów IP: *.acn.waw.pl 06.10.10, 13:53
        Jeżeli przy Galerii Mokotów zaczyna parkować cały biurowy Służewiec to też niedługo wprowadzą opłaty.
        • Gość: x Re: Galeria Mokotów IP: 217.33.154.* 06.10.10, 14:32
          nie zaczyna, bo galmoka otwierają o 10, a korposzczurki zazwyczaj walą na 8-8:30
          • morfeusz_1 Re: Galeria Mokotów 06.10.10, 15:49

bojkota jakiegoś można by zapodać,kupujmy w żancie ;)
          • madzialenka_live Re: Galeria Mokotów 06.10.10, 16:51
            Nieprawda, tam juz parkuje cały biurowy Służewiec, nawet był artykuł na ten temat w GM.
            Nawet jesli przyjadą wczesniej np na 9, to potem w obawie przed SM potrafią przeparkować auto na parking GM. W GM jest potowrny problem z parkowaniem, wszystko zapchane o każdej porze każdego dnia, a w samej galerii pustawo. To niby skąd tam tyle samochodów, jak nie z okolicznych biur??
            • Gość: x Re: Galeria Mokotów IP: 217.33.154.* 07.10.10, 08:18
              Bez przesady, miejsce w Galmoku praktycznie zawsze jest (pomijając zakupy przedświąteczne). Powtarzam: zawsze.
              • fedorczyk4 Re: Galeria Mokotów 07.10.10, 10:38
                A to ciekawe, bo ja co tam pojadę w dzień roboczy i nie przedswiąteczny, to mam problemy z parkowaniem i przeważnie muszę parkować "na dachu"
                • Gość: klientka GM Re: Galeria Mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 20:19
                  Pan X to chyba do jakiejś innej GM jeździ, bo ja podobnie jak Madzialenka_live i fedorczyk- co pojadę to nie mam gdzie stanąć. Wszystko zastawione autami ludzi z pobliskich biurowców, nawet w alejce potrafią stanąć. GM powinna obligatoryjnie wprowadzić opłaty za parkowanie.
                  • warzaw_bike_killerz Re: Galeria Mokotów 07.10.10, 21:04
                    Ech.. kobitki. Najpierw niewidome, bo na pierwszym poziomie (chyba kota) jest parking PLATNY, calkiem luzny, a o kazdej porze luzne sa dwa ostatnie poziomy - w tym i samolocik. Nigdy nie mialem problemu (a bywam tam czesto). Jak widac kolezanki tez zapewne zaparkowaly, a to, ze na samolociku, to nie oznacza, ze parking jest zaladowany, tylko, ze miejsca tuz przy wejsciu sa zastawione.
                    Odebralyscie mi palme pierwszenstwa w uzywaniu samochodu do jazdy nawet po schodach.
                    • fedorczyk4 Re: Galeria Mokotów 08.10.10, 09:18
                      Po pierwsze na razie reszta jest darmowa, więc nie ma powodu żeby płacić. Po drugie, niestety absolutnie nie masz racji, zresztą napisałam że zazwyczaj znajduję miejsce dopiero na samej górze czyli pod gołym niebem. Uprzednio bardzo starannie zwiedzam wszystkie poziomy. Nie bywam w GM co tydzień, ale ten plus minus raz na miesiąc zawsze łączy się z pogonią za miejszcem parkingowym. Na moje szczęście nie znoszę centr handlowych, więc jeśli nawet wszystkie, wprowadza opłaty parkingowe, to strata finansowa będzie dla mnie nieporównywalnie mniejsza w stosunku od straty czasu.
    • Gość: klient blue city Re: Centra handlowe każą płacić za parking. IP: *.lomianki.armasan.eu 06.10.10, 22:37
      Ej no, przecież można parkować za darmo, ale do godziny. A jak dłuższe zakupy, to co za problem zapłacić raz na tydzień te 4-5 zł lub zaparkować na wielopoziomowym? Bardziej mnie rusza, że na miejscach dla pacjentów Enelmedu, dostępnych ogólnie, parkują buraki, co im żal wydawać lub spacerować te 30 metrów więcej...
    • Gość: kixx czyli w koncu jest poprawa IP: *.acn.waw.pl 07.10.10, 13:20
      na dolnym poziomie i tak od dluszego czasu nie mozna bylo zaparkowac ze wzgledu na to,ze wszystkie miejsca zajmowali od rana pracownicy BC i okolicznych biur.Od co najmniej roku zawsze parkowalem tam na wielopoziomowym-po prostu na podziemnym sie nie dalo,jesli sie przyjechalo po 10 rano.Teraz mam wybor ,parkowac na dole i placic,albo na gorze,polaczonej lacznikiem z BC,za darmo.Nie ma w tym rozwiazaniu nic,co mogloby wzbudzic u kogos myslacego uzasadnionie wzburzenie
    • Gość: miecio Re: Centra handlowe każą płacić za parking. IP: *.chello.pl 07.10.10, 20:59
      >...bo tylko pierwsza godzina postoju w Blue City jest za darmo, za każdą następną trzeba zapłacić od 3 do 3,50 zł.

Co w tym dziwnego, przecież było kwestia czasu jak zaczną wprowadzać bramki i opłaty. Cały zachód tak ma, parkingi przysklepowe- nawet małe- maja bramki i opłaty. Ich teren, ich parking więc chcą by był dla klijentów a nie dla każdego kto ma ochotę zaparkować, wyznaczają wystarczający czas bezpłatnego parkowania na zrobienie zakupów . Co może dziwić że w tak dużym centrum handlowym jest tylko godzina bezpłatna. Na zachodzie duże centra mają po 2- 3 godziny i więcej bezpłatne zależnie od wielkości
    • Gość: xxx Jest sposób: IP: *.acn.waw.pl 08.10.10, 15:50
      Wjeżdżamy na płatny, wychodząc z centrum handlowego idziemy do bramki pieszo i pobieramy kolejny bilet, wyjeżdżamy w ciągu godziny na nowym bilecie.
    • zeradomia Re: Centra handlowe każą płacić za parking. 09.10.10, 21:55
      Dobrze wam tak warsiawiaki z pipidów. Jak musicie się dowartościować że macie bryke - to bulcie kasę. Bo wątpię, żeby się cham jeden z drugim nauczył korzystać z komunikacji miejskiej i przestać korkować ulice.
      • Gość: xxx Re: Centra handlowe każą płacić za parking. IP: *.acn.waw.pl 10.10.10, 10:14
        A ty ćwoku radomski morda w kubeł, co się nędzo radomska o samochodach wypowiadasz skoro dla ciebie abstrakcja frajerze za 1200 brutto.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka