Dodaj do ulubionych

Warszawiaku, pokochaj Kraków! Kontrowersyjna re...

IP: 10.1.2.* 23.12.10, 13:03
A gdzie ta kontrowersja?
Obserwuj wątek
    • Gość: Sleeper Warszawiaku, pokochaj Kraków! Kontrowersyjna re... IP: *.parp.gov.pl / 10.10.2.* 23.12.10, 13:10
      "Ale nie chcemy konkurować z Warszawą o turystów, bo i tak mamy ich więcej."

No, to jest prawda i bardzo dobrze! Cieszymy się waszym szczęściem! Może to chociaż trochę zrekompensuje wam fakt, że Warszawa jest bogatsza i przyciąga więcej biznesu.
      • Gość: wars słabiutka, nie kontrowersyjna IP: *.134.130.147.static.crowley.pl 23.12.10, 14:30
        niby nie chcemy, ale jednak chcemy.
        zawila logika.

moglby Krakow jakos ladniej sie reklamowac, bo ta reklama jest po prostu slaba.
        mentalnie taki srodek lat 90 - Pani Basiu, a moze damy to w serduszko i po angielsku, musi byc po angielsku :)
        • dorsai68 Oj tam, oj tam... najważniejsze, 23.12.10, 18:54
          żeby tanio było, nie? W końcu to ce... krakusi.

Musi być tanio, bo w Krakowie ponoć mizeria.
          • Gość: Krakers Kraków przeprasza za Majchrowskiego i jego reklamy IP: *.dynamic.chello.pl 24.12.10, 00:01
            wybaczcie nam Warszawiacy

ale ten wieśniak jest z Sosnowca
      • Gość: egon tak krakówek ma turystów...zarzyganych angoli :-) IP: 157.166.216.* 23.12.10, 14:41
        przede wszystkim bardzo mi się podoba że obszczywają tam wszystko i wszystkich, ale tyle ten krakówek jest wart co właśnie angielski mocz i żydowski pejs :-P
      • Gość: jacek226315 Re: Warszawiaku, pokochaj Kraków! Kontrowersyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.10, 16:29
        a dla scislosci to to my nie jestesmy warszawiacy tylko warszawianie,kto mysli inaczej to znaczy ze z wiochy do stolicy przybyl
        • Gość: Ignacy Re: Warszawiaku, pokochaj Kraków! Kontrowersyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.10, 18:13
          Chyba na odwrót. -ak to warszawska końcówka. Warszawiak jest z Warszawy, a warszawianin ze wsi.
          • Gość: jacek226315 Re: Warszawiaku, pokochaj Kraków! Kontrowersyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.10, 19:37
            To tylko Ty tak myslisz "Ignacy".Wez sobie postudjuj.A dlaczego jest krakowianin,gdanszczanin,wroclawianin itd?
            • dorsai68 "postudjuj"? 23.12.10, 20:15
              Jacuś, Ty chcesz ludzi poprawnej pisowni uczyć?
              • Gość: jacek226315 Re: "postudjuj"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.10, 07:04
                no coz dorsa 68 mam powiedziec,chyba li tylko sory,kazdemu sie zdarza. Mea culpa,mea culpa
      • Gość: miks NIE IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.10, 19:55
        Gwoli ścisłości: to nie jest prawda, ogólna liczba turystów jest większa w Warszawie (licząc z przybyszami biznesowymi, a nie czysto dla zwiedzania), więc proszę się nie napinać ;)
        • synziemi Re: NIE 24.12.10, 07:09
          Tak zwane "fakty" sa dla naiwnych. Liczy sie to w co sie wierzy.
    • 0ffka Warszawiaku, pokochaj Kraków! Kontrowersyjna re... 23.12.10, 13:29
      Heh... biedni ci krakusi, oj biedni... z tą Warszawą :D Czemu nie Gdańsk, czy Wrocław, albo inny Lublin?
      • Gość: zbych Re: Warszawiaku, pokochaj Kraków! Kontrowersyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.10, 14:12
        a Tobie to w czym to przeszkadza? dlaczego nie w Wawie?
      • springbok Re: Warszawiaku, pokochaj Kraków! Kontrowersyjna 23.12.10, 14:20
        0ffka napisała:

> Heh... biedni ci krakusi, oj biedni... z tą Warszawą :D Czemu nie Gdańsk, czy W
        > rocław, albo inny Lublin?

A Ty "warszawiaku" piszesz z PKSu ?
    • Gość: lizard_lady Warszawiaku, pokochaj Kraków! Kontrowersyjna re... IP: *.compi.net.pl 23.12.10, 13:34
      Starówka. W Krakowie? ROTFL. No to autor tekstu pojechał po bandzie. :)
      • jpelczar Menele 23.12.10, 13:59
        Denerwuje mnie jak ktoś mówi: "Warszawa nie lubi się z Krakowem". Powinno być "Mniejszość meneli i kretynów z Warszawy oraz Krakowa nie lubi się".
        • janci0 Re: Menele 23.12.10, 14:06
          Dobrze napisane. Ja uwielbiam Kraków. Swoją Warszawę też :)
          • Gość: john_doe Re: Menele IP: 193.111.166.* 23.12.10, 14:18
            rzeczywiście KONTROWERSYJNA! nie ma to jak dobry tytuł, trzymając się stylu GW w tytule powinno być jeszcze moje ulubione SZOK I PRZERAŻENIE...
            • Gość: borsuk Re: Menele IP: *.acn.waw.pl 23.12.10, 23:36
              święta prawda. pochodzę z Krakowa, a od 13 lat mieszkam w Warszawie. jęzdzę często do swego rodzinnego miasta, mam tam np. ukochaną drużynę piłkaską, która marnie sobie ostatnio radzi, mamę i najwspanialsze wspomnienia z młodości, a tu mam swoje ulubione miejsca, ulubione lokale i przede wszystkim obecnie dom i rodzinę. tylko wieśniaki - z jednej i z drugiej strony - kultywują komunistyczne myślenie.
              a poza tym, jak to napisał pierwszy gość tego wątku, gdzie w tym artykule problem?? każdy może reklamować się gdzie chce i tyle. nie jest to konkurencja typu TVN-Polsat. przestańcie wieśniaki, bo rodowitych Warszawiaków o to nie podejrzewam, tworzyć konflikty w cywilizowanym świecie.
    • extrafresh Ale co w tym kontrowersyjnego?! 23.12.10, 14:33
      Ale co w tym kontrowersyjnego?!

Przecież pełno na mieście billboardów Lublina, Śląska, Kielc, etc.

W czym problem?!
      • Gość: egon jaki kraków taka i reklama, przaśna i żałosna IP: 157.166.216.* 23.12.10, 14:39
        jakaś płachta naklejana na brudne bydłowozy warszawskiego ztm-u, wczorraj riedaktor z tvn warszawa prosił przeciętnych pasażerów o przeczytanie tego hasełka :-) śmiechu co niemiara mieliśmy, co znaczy i lowe karaków???? czy krakusiki chciały zaoszczędzić na literkach??? wyszło taniej centusie?
        • Gość: borsuk Re: jaki kraków taka i reklama, przaśna i żałosna IP: *.acn.waw.pl 23.12.10, 23:49
          chyba synu z Przasnysza "love". Twoje "lowe" ma 2 kreski więcej, a to dodatkowa kasa dla producenta takiej reklamy, a nie petenta. nie mówiąc iż Twój Karakaow" ma o LITERĘ więcej niż "Krakow". czyli cena rośnie. eeeee z resztą co będę dyskutował z "specjalistą".
          spodobał mi się Twój post. dołączę go do galerii gości, o których wspomniałem parę postów wyżej.
    • Gość: maja Warszawiaku, pokochaj Kraków! Kontrowersyjna re... IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.10, 14:38
      w Krakowie nie ma STARÓWKI, jest stare miasto.
    • Gość: kolunio Warszawiaku, pokochaj Kraków! Kontrowersyjna re... IP: *.centertel.pl 23.12.10, 15:09
      He,he,he, co byście krakusy nie robili to i tak JESTEŚMY WASZĄ STOLYCĄ :-)
      • Gość: T-driver Re: Warszawiaku, pokochaj Kraków! Kontrowersyjna IP: *.centertel.pl 23.12.10, 23:55
        Raczej jesteście naszym stolcem
    • Gość: Konrad Warszawiaku, pokochaj Kraków! Kontrowersyjna re... IP: *.netia.pl 23.12.10, 15:29
      fajny pomysl z tymi nalepkami
    • Gość: t. turystów? IP: 213.77.117.* 23.12.10, 15:36
      chyba upitych anglików a nie turystów ;)
    • Gość: MIX Ja kocham Kraków... IP: 83.243.107.* 23.12.10, 16:16
      ... tak długo, jak mi się nie zwala do Warszawy. Z daleka znaczy. I niech tak zostanie. Tylu meneli i żebraków co w Krakowie to tylko chyba w Łodzi można znaleźć...
      • Gość: eduello Re: Ja kocham Kraków... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.10, 16:29
        nożownicy ChWWD!
      • Gość: EL Re: Ja kocham Kraków... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.12.10, 03:25
        Nieprawda na Targówku czy Grochowie jest znacznie więcej. Podobnie Chomiczówka czy Wola. PS. Od paru ładnych lat mieszkam i pracuję w warszafce.
    • Gość: aaa Warszawiaku, pokochaj Kraków! Kontrowersyjna re... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.10, 17:29
      "Ale nie chcemy konkurować z Warszawą o turystów, bo i tak mamy ich więcej"

Nie chcemy, ale jednak chcemy i w dodatku się mylimy:
      wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/305479,warszawa-kreci-turystow.html
      • Gość: buziaq Re: Warszawiaku, pokochaj Kraków! Kontrowersyjna IP: *.acn.waw.pl 23.12.10, 21:02
        takich "turystów' (pijanych, zarzygujących miasto angoli z klas niższych) to myw stolicy nie chcemy:)
    • antypejsbuk A niech się reklamują 23.12.10, 21:04
      Reklamować każdy się może (może oprócz producentów wódki i dopalaczy), więc dlaczego nie Kraków? A niech się reklamują, nie widzę jakichkolwiek powodów do robienia z tego sensacji.

Chociaż co do twierdzenia krakusów, że mają więcej turystów, niż my...
      http://www.eurobankier.pl/news/article.html?article_id=1892898
    • opinia_publiczna_online Warszawiaku, pokochaj Kraków! Kontrowersyjna re... 23.12.10, 22:01
      "I love Kraków"?
      Gdzie tu reklama? To tylko wyznanie miłości ;-)
    • Gość: nana To my mamy kochac? Nie za duże wymagania IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.10, 22:14
      do łechtania ego Krakusów?
      Dla mie bez sensu. Co prawda do Krakowa nic nie mam, Samo miasto bardzo lubię. jest piekne, ma klimat, ale odnoszę wrażenie, że ten dziwny podział i waśnie prowadzą i jątrzą sami krakusi. Co oni się tej biednej warszawy uczepili. mam wrażenie coraz większe, że wszyscy warszawiacy nieznosza Krakowa? o co chodzi/ sami to nakręcają. Wawiacy mają ten spór gdzieś.
      po co ta akcja? nie mam pojecia. Przypomnieć o sobie? przeciez mają swiadomość, że są naj w Polsce ;) i większość pewnie się pod tym podpisze. Zróbmy akcję w Krakowie, zobacyzmy co wyjdzie...
      • synziemi Re: To my mamy kochac? Nie za duże wymagania 24.12.10, 07:07
        No wlasnie w tym rzecz. "Wspolzawodnictwo" miedzy Warszawa i Krakowem praktycznie nie istnieje w swiadomosci warszawiakow...
        • Gość: nana Re: To my mamy kochac? Nie za duże wymagania IP: *.dynamic.chello.pl 25.12.10, 17:42
          No pewnie, ze nie istnieje? a dlaczego? a no dlatego, że 3/4 mieszkanców warszawy jest spoza jej granic, z calej Polski. Z miastem jako takim średio się identyfikują, a sam "spór" jest im obcy z racji wychowania, miejsca urodzenia. Bo co ma taki np. Lublin do Krakowa, Rzeszów, czy Poznań? A no nic.
    • Gość: Taaa Warszawiaku, pokochaj Kraków! Kontrowersyjna re... IP: *.net-partner.pl 23.12.10, 23:09
      ani Warszawiak, ani Warszawianin. W Galicji mówiono Warszawiści, w Kongresówce Krakauerzy, i tak jest prawidłowo!
    • Gość: starydziat Warszawiaku, pokochaj Kraków! Kontrowersyjna re... IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.10, 23:46
      A czy ktoś jeszcze pamięta napis powitalny nad przejściem podziemnym od strony dworca głównego w Krakowie ? :)
      Był tam jakieś 30 lat temu .
    • robtom22 Warszawiaku, pokochaj Kraków! Kontrowersyjna re... 24.12.10, 03:23
      Bierz przyklad z gory, od Polakow Tysiaclecia i zrob "a kuku" na Wawelu!
    • Gość: zenek Warszawiaku, pokochaj Kraków! Kontrowersyjna re... IP: 195.150.167.* 24.12.10, 05:59
      my Krakusy mamy waszego prezydenta na Wawelu ,dlatego nas tak bardzo kochają warszawiaki...
    • Gość: !!!!! Warszawiaku, pokochaj Kraków! Kontrowersyjna re... IP: 77.236.26.* 24.12.10, 07:00
      Pismaku głupi i niedouczony w Krakowie nie ma "starówki"!!!!!!!!
      • synziemi Re: Warszawiaku, pokochaj Kraków! Kontrowersyjna 24.12.10, 07:04
        Jak nie byles w Krakowie to sie nie wypowiadaj. W Krakowie jest starowka i to nawet wieksza niz w Warszawie.
        • Gość: maja Re: Warszawiaku, pokochaj Kraków! Kontrowersyjna IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.10, 17:21
          Jak nie jestes doinformowany, to sie nie wypowiadaj. W Krakowie nie ma starowki, tylko jest stare miasto, Warszawa ma starowke.
          • synziemi Re: Warszawiaku, pokochaj Kraków! Kontrowersyjna 31.12.10, 23:51
            stare miasto = starowka

Okreslen tych uzywa sie wymiennie. Klania sie znajomosc jezyka polskiego.
          • synziemi Re: Warszawiaku, pokochaj Kraków! Kontrowersyjna 31.12.10, 23:55
            OK, chcialem tylko zwrocic uwage, ze Krakow tez ma swoja zabytkowa czesc... :) W dodatku, zdaje sie, cale srodmiescie Krakowa to jedna wielka starowka! Poza tym pokoj wszystkim i spokojnego nowego roku!!!!
        • synziemi Re: Warszawiaku, pokochaj Kraków! Kontrowersyjna 31.12.10, 23:57
          OK, teraz rozumiem, ze to mogla byc kwestia nazewnictwa. Nie do konca zrozumialem wypowiedz. Jednak slownik jezyka polskiego podaje, ze starowka mozna nazywac kazde stare miasto i tego sie bede trzymal.
    • synziemi Re: Warszawiaku, pokochaj Kraków! Kontrowersyjna 24.12.10, 07:01
      Krakow to super miasto na weekendowy wypad, ale jednak to inna liga niz Warszawa. Po prostu jest za male aby z nia konkurowac.
    • 123jna Warszawiaku, pokochaj Kraków! Kontrowersyjna re... 24.12.10, 10:07
      To pewnie "desant z Krakowa". Uwazam, ze zbyt duzo jest krakowiakow w Warszawie, wnosza tu zasciankowosc i dziwne pojecie prawicy. Zezwolili na zbeszczeszczenie Wawelu i juz nie mozemy mowic "a my mamy Wawel" z duma. Ale najgorsi sa ich dziennikarze. Wszystko udzwieczniaja zamiast bylismy - bylizmy, zamiast bezdzwieczne d lub z na koncu wyrazu - okropne "dzwiecznosci" Barag Obama zamiast Barak Obama. Nie chcemy gwary malopolskiej w Warszawie. Ma byc wzorzec ogolnopolski a nie slunski czy gorolski.
      My warszawianie dziekujemy wam krakowianie - zostancie u siebie ze swa Dulska.
    • Gość: Krk1 Warszawiaku, pokochaj Kraków! Kontrowersyjna re... IP: 85.28.162.* 24.12.10, 16:09
      Bardzo zabawne jest to podejście to Wasze podejście ,że Krakowianie tworzą jakiekolwiek konflikty ,ale jak widać to na tym forum sztuczny konflikt tworzycie Wy sami(widać to choćby po Waszych opiniach). W dzisiejszych czasach każde miasto się reklamuje w innych miastach i nie jest to nic dziwnego , szokującego. Wrocław Poznań choćby reklamuje się w Krakowie i odwrotnie i żadnego z mieszkańców tych miast to nie dziwi. Szokować takie działanie to tylko pewnie w Warszawie szokuje Warszawiaków ,którzy usiłują być bardziej warszawscy od rodowitych mieszkańców(ludność napływową z wsi)
    • asia.freedom Warszawiaku, pokochaj Kraków! Kontrowersyjna re... 24.12.10, 18:07
      Pewnie,ze tak. Np. Ja jestem za . Jestem zdeklarowaną maksyyyyymalną szczerze zdeklarowaną Krkofilofanką .Jako warszawianka z urodzenia,wychowania i zamiłowania kochającą także Kraków.Jeśli Kraków zgodziłby się zareklamować Warszwę w Krakowie i odwrotnie.To kto wie może w przyszłości była by szansa na rozwinięcie obu stronnej wpópracy mającej na celu popularyzowanie obu miast wśród zagranicznych turystów poprzez spoty reklamowe na autobusach miejskich,spoty reklamowe w zachodnich telewizjach Ameykańskich i nie tylko.Niemieckich,Francuskich,Włoskich. Ale także Arabskich, Tureckich,Afrrykyańskich.
      • Gość: antypasek jebaj krakuf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.10, 00:29
        ooo to jest dobre hasełko, pasuje do tego ku...dołka co leży gdzieś nad wisłą
    • Gość: przechodzień Pojechałem. Pierwsze co ode mnie w Krakowie IP: 80.51.132.* 26.12.10, 09:58
      chcieli to Wisła czy Cracovia. Zanim zdążyłem przemyśleć sprawę wp...
      • Gość: kaesowiec kraków miasto latających kamieni,kos, kastetów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.10, 22:44
        maczet itd :-)))) dobrze że przeżyłeś, i nie mieli sprzętu, tam oklep to na porządku dziennym jest
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka