Dodaj do ulubionych

Ogromne zniesmaczenie

21.01.11, 14:15
Postanowiłem zabrać mamę na film do kina, jako że dawno nie była. Ponieważ nie mamy zwyczaju żartować nt. wygłupów czy seksu, ani nie chciałem jej brać na jakieś science-fiction itp. wybrałem film Czarny Łabędź - reklamowany jako historia kariery pewnej baletnicy. (Wiedząc, że będą nieprzyjemne sceny związane z pracą baletnicy). Tymczasem okazało się, że większość filmu trzeba było patrzeć na:
- homoseksualne fantazje bohaterki
- erotyczne sceny damsko-damskie, damsko-męskie w toaletach i aby dochować poprawności politycznej, chyba przynajmniej raz pada wątek o gejach na dyskotece
- najgorsze sceny - masturbowanie się głównej bohaterki z różymi nieprzyjemnymi szczegółami
Było mi wręcz głupio, że zabrałem mamę na takie coś. Jest to dla mnie kompletnie niesmaczne, że próba pójścia do kina w Warszawie wiąże się z takim ryzykiem, mimo, że starałem się (a wydawało mi się....) nie wybierać najgłupszego filmu. Film który zapowiadał się bardzo dobrze, okazał się historią jakieś głupiej kobiety, która uprawia seks z każdym, niezależnie od płci (i z samą sobą). Przykre, że taką "kulturę" serwują w Warszawie.
Obserwuj wątek
    • voyager747 Re: Ogromne zniesmaczenie 21.01.11, 14:24
      trzeba było wybrać inny film, albo teatr, to nie wina Warszawy, że nie potrafisz wybrać.
    • 0ffka Re: Ogromne zniesmaczenie 21.01.11, 14:31
      enceduo napisał:

> Postanowiłem zabrać mamę na film do kina, jako że dawno nie była. Ponieważ nie
      > mamy zwyczaju żartować nt. wygłupów czy seksu, ani nie chciałem jej brać na jak
      > ieś science-fiction itp. wybrałem film Czarny Łabędź - reklamowany jako histori
      > a kariery pewnej baletnicy. (Wiedząc, że będą nieprzyjemne sceny związane z pra
      > cą baletnicy). Tymczasem okazało się, że większość filmu trzeba było patrzeć na
      > :
      > - homoseksualne fantazje bohaterki
      ....
      > Było mi wręcz głupio, że zabrałem mamę na takie coś. Jest to dla mnie kompletni
      > e niesmaczne, że próba pójścia do kina w Warszawie wiąże się z takim ryzykiem,
      > mimo, że starałem się (a wydawało mi się....) nie wybierać najgłupszego filmu.

Nie masz się czy przejmować :) Znam o wiele gorszy przypadek!
    • Gość: x Re: Ogromne zniesmaczenie IP: 217.33.154.* 21.01.11, 14:49
      > Przykre, że taką "kulturę" serwują w Warszawie.

no tak, nigdzie w Polsce go nie grają, tylko w Warszawie, rotfl...
    • Gość: kora Re: Ogromne zniesmaczenie IP: 83.1.81.* 21.01.11, 14:56
      ale moze mamie sie podobalo?pytales?;)
    • Gość: Jonasz Re: Ogromne zniesmaczenie IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.11, 14:57
      To bardzo dobry film. Należy tolerować gejów i lesbijki. Ten film znakomicie asymiluje nasze środowisko z pozostałą cześcią społeczeństwa. Nie od parady zebrali Złote Globy.
    • radiomis Siedze sobie w kinie i ogladam "Czarnego labedzia" 21.01.11, 15:27
      Gdzies na poczatku, chyba w pierwszym rzedzie siedza dwie osoby. Jakas pani z mlodym czlowiekiem ubranym "na sportowo". W chwilach, kiedy na ekranie pojawialy sie sceny o zabarwieniu erotycznym strasza pani z glosnym lamentem i oburzeniem, gestem teatralnym zaslaniala oczy. Co chwile slyszelismy: "Co za swinstwa w tej Warsiawie"
      Calkiem inaczej zachowywal sie mlody czlowiek w charakterystycznym kapturze zakrywajacym krotko ostrzyzona glowa. Zanosil sie smiechem niczym syn Ferdka Kiepskiego (o zblizonej do aktora fizjonomii)
      Kazdy dobry film sie konczy. Tym razem mozna bylo odetchnac z ulga. Ta "specyficzna para" Jeszcze przez chwile dawala upust swoim odczuciom. Nagle zerwala sie z miejsc i korzystając z sily lokci spiesznie opuscila kino. "Pociag mamy, szybko, szybko..."
      I pozostawili po sobie rozsypany popcorn i uczucie zniesmaczenia.
      • Gość: kixx Re: Siedze sobie w kinie i ogladam "Czarnego labe IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.11, 15:45
        kompleksy radiomisia dały upust... z jakieś wsi do nas przyjechałeś?
        • Gość: kixx Re: Siedze sobie w kinie i ogladam "Czarnego labe IP: *.acn.waw.pl 21.01.11, 15:49
          a jakie ty masz kompleksy,kretynie?
        • jan-w Podszywka 21.01.11, 15:52
          Gość portalu: kixx (fałszywy) napisał(a):

> kompleksy radiomisia dały upust... z jakieś wsi do nas przyjechałeś?

I dlatego warto się logować. Wtedy nikt się nie podszyje.
    • Gość: lemur Re: Ogromne zniesmaczenie IP: *.stacje.agora.pl 21.01.11, 16:31
      W ostatnim "Filmie" jest wywiad z Gasparem Noe (tym od "Nieodwracalnego" - tego mamie nie pokazuj, bo zapewne też jej się nie spodoba. Tobie też nie) i pan mówi tak:

"Moich filmów nie pokazują w telewizji, nikt więc nie zobaczy ich przez przypadek. Musi pójść do kina albo kupić płytę DVD. Jeżeli to robi, to znaczy, że chciał mój film zobaczyć. Nie rozumiem więc, dlaczego potem czuje się obrażony."

Nic dodać, nic ująć.
    • monhann2 Re: Ogromne zniesmaczenie 21.01.11, 18:28
      Trzeba bylo odrobic prace domowa i poczytac troche recenzji czy streszczen na necie przed dokonaniem wyboru. Jesli to bylo takie istotne dla Ciebie aby mama sie nie zgorszyla:)
      Akurat recenzje ten film ma niezle, zreszta widowni tez sie podoba. Przydaloby sie Tobie troszke tolerancji na sprawy wspolczesnego swiata. Nie kazdy uprawia seks sie przy zgaszonym swietle na misjonarza;) Ludzie czesto miewaja fantazje, uprawiaja seks z ta sama plcia, masturbuje sie wiekszosc spoleczenstwa. Jesli tego nie wiesz, to jestes zacofany a jesli wiesz - to objawia sie w Tobie dulszczyzna. Az trudno uwierzyc, ze w Warszawie zdarzaja sie jeszcze takie przypadki! Nastepnym razem polecam zabrac mame na "Megamocny", "Safari", Gnomeo & Juliet" oraz "Mis Yogi":)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka